Grliti se u snu – šta znači sanjati grljenje?

Sanjati da grlite nekoga
Sanjati da nekoga grlite implicira da biste trebali da se pazite provokacija. I sami znate da ste mnogima trn u oku pogotovo ako ste na rukovodećoj poziciji u firmi. Mnogi će jedva dočekati da napravite grešku kako bi vam pokazali da niste savršeni i da vrlo lako mogu i bez vas da funkcionišu. Vaš posao će se vremenom pretvoriti u borbu za opstanak u kome ćete morati da naučite da se izborite za ono što želite. Često ćete morati da upotrebite grube reči jer će to biti jedini način da uspostavite autoritet i pokažete ko je glavni.

Sanjati da vas neko grli
Kada sanjate druge da se grle, to simbolizuje prevaru. Moguće je da vaša veza/brak već određeno vreme ne funkcioniše kako biste želeli što će doprineti tome da se vi i partner/ka još više udaljite. Nećete imati potrebu da zajedno provodite vreme radeći obične stvari poput kuvanja, šetnji i drugih aktivnosti u kojima ste nekada uživali. Može se desiti da ćete upoznati osobu koja će vam pokloniti pažnju i sa kojom ćete poželeti nešto više od prijateljstva. Bićete u velikoj dilemi šta da uradite, a da niko ne bude povređen.

Sanjati da grlite partnera ili partnerku
Ovakav san, na žalost, nema pozitivno značenje. Ako u snu grlite voljenu osobu to znači da su pred vama mnogi izazovi i poteškoće. Imaćete problem da se složite oko bilo čega i činiće vam se kao da on/ona samo želi da vam „kontrira“. Isto će i vaš/a partner/ka misliti za vas. Moraćete da pronađete način da razgovarate bez međusobnog optuživanja i svađa. U teškim trenucima se setite zašto ste zavoleli tu osobu i biće vam lakše da prevaziđete nesporazum.

Sanjati da grlite bivšeg/u partnera/ku
Ukoliko u snu grlite bivšeg partnera to ne mora da znači da još uvek osećate nešto prema njemu/njoj. Činjenica da vam se javio/la u snu govori o tome da imate prošlost. Sa tom osobom ste proveli neko vreme i normalno je da ne možete potpuno da ga/je zaboravite. Ne treba u tome da tražite neki skriveni smisao.

Sanjati da grlite nekog od članova porodice
Ako u snu grlite oca, majku, brata ili sestru to znači da ste na javi zabrinuti za njihovo zdravlje. Verovatno vam je neko od njih priznao da se ne oseća najbolje, ali i odbio vaš predlog da poseti lekara. Bez obzira na to koliko ga/je nagovarali da vas posluša, nećete uspeti u tome. Morate biti svesni da odraslu osobu ne možete ni na šta da naterate, ali sigurno ne treba da odustanete od ubeđivanja da zakaže pregled.

Sanjati da grlite dete
Kada u snu grlite svoje dete to simbolizuje strahove koje svi roditelji osećaju u stvarnom životu – da li vam je dete zdravo, srećno, da li grešite u njegovom vaspitanju, da li ćete uspeti da ga izvedete na pravi put…

San u kome grlite tuđe dete znači da krijete svoju nežnu prirodu od drugih jer se plašite da će vas povrediti.

Sanjati da grlite prijatelja ili prijateljicu
San u kome grlite prijatelja/icu ukazuje na vrlo srećne trenutke s onima koje volite. Možda će vam neko prirediti iznenađenje za rođendan ili neki drugi vrlo važan datum u vašem životu. Pošto nećete ni posumnjati šta se dešava, prijatno ćete se ugodno iznenaditi.

Sanjati da grlite kolegu ili kolegicu
Kada u snu grlite kolegu ili kolegicu sa fakulteta ili sa posla to znači da ćete popraviti vaš odnos. Rešićete neke nesuglasice koje ste imali u prošlosti i shvatiti da ste bez razloga sumnjali u njegove/njene namere. Možda se iz toga izrodi lepo prijateljstvo za ceo život.

Sanjati da grlite svog/ju profesora/ku (učitelja/icu, nastavnika/icu)

Ovakav san ukazuje na to da ćete konačno priznati odgovornost za svoje postupke. Do sada ste često krivili druge za loše stvari koje su vam se događale, ali će se to u bliskoj budućnosti promeniti. Promeniće se i vaš stav prema životu, pa ćete sa većom dozom odgovornosti donositi važne odluke.

Sanjati da grlite nekoga koga ne poznajete
Ukoliko u snu grlite potpunog stranca to implicira da ćete u bliskoj budućnost upoznati nekoga ko vam može pomoći da ostvarite neke svoje planove. Verovatno je reč o osobi koja svojim poznanstvima može da vam omogući napredak u karijeri ili poslu kojim se bavite. Drugo značenje ovakvog sna je da ćete slučajno sresti nekoga koga dugo niste videli.

Sanjati da ste odbili zagrljaj
Ako u snu odbijete nečiji zagrljaj to znači da se osećate usamljeno i odbačeno od ostatka sveta. Čini vam se da vas niko ne razume i da vas svi osuđuju zbog vaših postupaka. To jednostavno nije istina. Kada se konačno pomirite sami sa sobom, moći ćete da se pomirite i sa svima ostalima. Nemojte da paranoišete i da verujete da se dobro i loše vrti oko vas. To je sebično i nezrelo. Prihvatite ljude onakvi kakvi jesu kako bi oni mogli da prihvate vas.

Sanjati da grlite nekoga u krevetu
Ovakav san je upozorenje da ne dozvoljavate predrasudama da utiču na vaš život. Lepo je što imate izgrađen stav o mnogim pitanjima i ljudima, ali ne možete da donosite zaključke o nekome ili nečemu samo na osnovu pretpostavki. Tek kada upoznate čoveka, možete biti sigurni da li je dobar ili loš. Isto važi i za nova iskustva. Ne sudite o onome što ne poznajete!

Sanjati da grlite Isusa Hrista
Kada u snu grlite Isusa Hrista to znači da ćete podneti neke žrtve u životu kako biste zaštitili one koje volite. Drugo značenje je da ćete dopustiti veri da uđe u vaš život.

Sanjati da grlite mrtvu osobu
San u kome grlite mrtvu osobu je jedan od najemotivnijih i često najneugodnijih snova koje možete sanjati. Ono što osećate tokom sna zavisi od odnosa kakav ste imali sa tom osobom. Ako je reč o osobi koju ste dobro poznavali to znači da još uvek niste preboleli gubitak. Sigurno se trudite da nastavite dalje, ali vas često hvata tuga jer on/ona više nije pored vas.

Sanjati da grlite monaha tj. monahinju
Grliti monaha tj. monahinju u snu znači da vam je potreban duševni mir. U poslednje vreme vam se dogodilo mnogo toga i niste stigli da sve procesuirate u svojoj glavi, a kamoli da donesete neke odluke ili preduzmete određene korake. Nemojte da žurite kako ne biste sami sebi naneli štetu. Ne libite sa da tražite savet od nekoga kome verujete.

Sanjati da grlite policajca
Ako ste u snu grlili policajca tj. policajku to implicira da bi posledice nekih loših odluka iz prošlosti vrlo brzo mogle doći na naplatu. Nećete moći to da sprečite, ali je važno da iz toga izvučete pouku, tj. da naučite lekciju kako ne biste u budućnosti ponovo napravili istu grešku.

Sanjati da grlite vojnika
Kada sanjate da grlite vojnika tj. vojnikinju to znači da vam se dopada vrlo tajanstvena osoba. Reč je muškarcu ili ženi o kome ne znate baš mnogo zato što se ne družite s istim ljudima. Voleli biste da ga/je bolje upoznate, ali vam se čini da nemate baš mnogo šanse kod njega tj. nje. Ako ne pokušate, nikad nećete dobiti odgovor na pitanja koja vas muče.

Sanjati da grlite šefa tj. šeficu
Grliti šefa tj. šeficu u snu ukazuje na to da previše razmišljate o poslu. Moguće je da to okupira većinu vašeg dana i da vas iste brige more pred spavanje. Morate da znate da to nije život, tj. da život počinje u momentu kada napustite radno mesto.

Sanjati da grlite osobu koja vam se dopada
Ukoliko ste sanjali da grlite osobu koja vam se dopada to implicira da bi trebalo da mu/joj otkrijete svoje emocije. Život je jedan i nema svrhe da nosite tu masku i da patite u sebi. Možda se i on tj. ona trudi da sakrije svoja osećanja, pa će mu/joj laknuti kada vi prvi otvorite dušu.

Sanjati da grlite osobu koju ne podnosite
Ako ste sanjali da grlite osobu koju na javi ne podnosite to znači da ste mudriji i snažniji nego što mislite. Nemojte da potcenjujete sami sebe. Ukoliko promenite mišljenje i stav o sebi, sve će vam u životu krenuti na bolje.

Sanjati da grlite poznatu (slavnu) osobu
Grliti slavnog glumca tj. glumicu, sportistu i slično u snu ukazuje na to da vam je mišljenje okoline vrlo važno. Trudite se da ničim ne isprovocirate tuđe reakcije. Zato neke vaše odluke nisu u saglasnosti s onim što vi stvarno želite, nego s onim što se od vas očekuje.

Sanjati da grlite ljubimca
Kada sanjate da grlite ljubimca to implicira da bi vam mogao prouzrokovati velike brige. Moguće je da će se razboleti, pa ćete danima pokušavati da mu pomognete da ozdravi. Druga mogućnost jeste da bi vaš ljubimac mogao pobeći od kuće i da ćete morati da se angažujete kako biste ga pronašli.

Sanjati da grlite jastuk
Ukoliko ste u snu grlili jastuk to znači da ste mnogo privlačniji suprotnom polu nego što mislite. Skromna ste osoba, ali vas muči i manjak samopouzdanja. Čak i kada neko otvoreno flertuje sa vama, vi se trudite da to ne shvatate na taj način. Mogli biste imati koga poželite, samo kada biste se rešili kompleksa.

Sanjati da grlite drvo
Grliti drvo u snu ukazuje na to da ste u prijateljskoj ili emotivnoj vezi sa sebičnom osobom. Poklanjate mu/joj pažnju i ljubav, a malo toga dobijate zauzvrat. San može da bude znak da je vreme da prestanete sa time i da počnete više da cenite sami sebe, kad vas već on tj. ona ne poštuje.

Ukoliko je, pak, reč o osobi koju ste površno poznavali san ukazuje na strah od nepoznatog ili strah od novih emocija koje do sada niste osećali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro grlili nekoga ili je neko grlio vas, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija grljenja

Grljenje je pozdrav kojim se drugoj osobi iskazuje ljubav i poštovanje.