Guma – šta znači sanjati gume?

Sanjati da kupujete gume
Ako u snu kupujete gume, to ukazuje da nemate razloga za brigu. Vi ste jako odgovorna osoba koja voli da sve svoje obaveze završi pre zadatog roka. Nikada ne čekate poslednji trenutak, već svoje vreme organizujete tako da svaki dan pomalo učite ili radite što vam omogućava da izlazite sa prijateljima, da gledate filmove, putujete, tj. da vodite aktivan društveni život.

Sanjati da menjate gume
Kada sanjate da menjate gume, to implicira biste trebali da štedite. Moguće je da često kupujete stvari koje vam realno ne trebaju i koje nikada nećete biti u prilici da iskoristite. Nekada se ponašate kao kupoholičar/ka koja ne može da se uzdrži od trošenja novca koji bi mogla da iskoristi na bezbroj pametnijih i korisnijih načina.

Sanjati probušene gume
Sanjati da imate bušne gume znači da neko želi da vas se otarasi. Ovo se posebno odnosi na vas ukoliko ste novi na poslu ili na fakultetu. Vaše kolege neće biti naklonjene osobama koje im predstavljaju konkurenciju i činiće sve da ih potisnu u drugi plan. Jasno će vam dati do znanja da u njihovom društvu niste dobrodošli i da bi za vas bilo najbolje da odustanete.

Sanjati da prodajete gume
Ovakav san obično ukazuje na lošu komunikaciju ili toksičan odnos sa nekim. U bliskom okruženju imate osobu koju mnogo volite, ali sa kojom nikako ne možete da pronađete zajednički jezik. Stalo vam je do vašeg odnosa, ali vas druga strana iz dana u dan sve više nervira. Možda biste trebali pokazati malo više razumevanja i spremnosti na kompromis, ako želite da ga/je zadržite pored sebe. Setite se da i vi sami imate mnogo mana koje drugima teško padaju, pa se u skladu sa tim i ponašajte.

Sanjati da vam je neko ukrao gume
Ukoliko sanjate da vam je neko ukrao gume to znači da se morate čuvati konkurencije. Ovo može da se odnosi na vaš poslovni, ali i privatni život. Obratite pažnju na to kako se kolege ponašaju u vašoj blizini, jer će pokušati da vas sabotiraju kako bi napredovali u karijeri. Moguće je da ćete saznati da se vašem/oj partneru/ki neko udvara. Verovatno će vas više od toga zaboleti što vam voljena osoba to nije rekla, nego ste morali da saznate od nekog drugog. Ipak, nema razloga da sumnjate u partnera/ku, jer nije on/ona započeo/la flert sa drugom osobom.

Sanjati da ste ukrali gume
Ako u snu ukradete gume iz prodavnice to implicira da će nešto poremetiti ravnotežu u vašem životu. Jedan događaj će uticati na vaše raspoloženje i motivaciju. Možda ćete imati konflikt na poslu ili sukob sa partnerom ili drugim članom porodice nakon koga ćete se osećati veoma loše. Dajte sebi vremena da konsolidujete snage i da se vratite u „redovno“ stanje. Ova kriza, na sreću, neće dugo potrajati.

Kada sanjate da ste od nekoga ukrali gume moguće je da ćete ući u raspravu sa tvrdoglavom osobom. Pokušaćete smireno i argumentovano da mu/joj objasnite zašto smatrate da ste u pravu, ali vas jednostavno neće slušati. Verovatno je među vama veliki generacijski jaz koji vam ne dozvoljava da pokažete međusobno razumevanje. Nemojte uzalud da trošite svoje vreme na takve stvari, jer očito nećete uspeti da ga/je uverite u ispravnost svojih stavova.

Sanjati da ste pronašli gume
Ovakav san obično ukazuje na manji novčani dobitak. Moguće je da će vas poslodavac nagraditi povišicom ili kratkoročnom stimulacijom za trud koji ulažete na poslu. Uplatite loto listić, verovatno nećete dobiti džekpot, ali nije isključeno da će vam se posrećiti.

Sanjati da ste izgubili gume
San u kome izgubite gume simboliše trošak. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, te ćete morati da ga zamenite. S obzirom na to da na ovaj izdatak niste računali kada ste raspoređivali kućni budžet, popravka ili zamena će morati da sačeka do sledećeg meseca. Nije isključeno da ćete biti prinuđeni da tražite kredit ili pozajmicu kako biste sanirali troškove, ali obratite pažnju na uslove pod kojima ćete dobiti novac, kako kasnije ne biste zažalili.

Sanjati da duvate gume
Ukoliko sanjate da duvate gume to znači da ćete otići na putovanje. Verovatno je reč o kraćem odmoru, ali će vam promena dobro doći. Rutina u koju ste zapali vam već pomalo utiče na raspoloženje, pa bi vam putovanje moglo pomoći da se „resetujete“. Dobro isplanirajte troškove kako ne biste zapali u krizu nakon toga.

Ako u vašem snu neko drugi duva gume moguće je da ćete se rastati sa dragom osobom. Neko ko vam mnogo znači će verovatno odlučiti da se preseli u drugi grad ili državu. Biće vam drago zbog njega/nje, ali ćete biti tužni jer nećete više toliko mnogo vremena provoditi zajedno. Shvatićete da će razdvojenost uticati na vaš odnos i da on više nikad neće biti isti.

Tumačenje može da zavisi i od toga da li u snu vidite nove ili stare, istrošene gume.

Nove gume u snu simbolizuju i nove početke. Možda ćete doneti odluku da promenite nešto u svom životu, poput posla, fakulteta ili mesta stanovanja. Neće vam biti lako da se naviknete na promenu, ali ćete kasnije shvatiti da ste učinili pravu stvar za svoju budućnost.

Stare (ćelave) gume ukazuju na umor. Verovatno imate mnogo poslovnih ili privatnih obaveza ili se brinete za nekoga ko zavisi od vas. Često vam dođe da dignete ruke od svega, ali brzo odustanete od te pomisli jer ne biste želeli da dragu osobu ostavite „na cedilu“. Ipak, morate se i vi ponekad odmoriti. Izdvojite pola sata u danu samo za sebe. To će prijati vašem telu i umu.

Pocepane gume znače da će vam se plan izjaloviti. Sigurno se nečemu dugo radujete, ali ćete uskoro saznati da nećete moći to da dobijete ili ostvarite. Ako vam se već duže vreme dopada neka osoba koju ne poznajete, verovatno ćete saznati da ima partnera/ku. Sa druge strane, ako ste planirali da mukom zarađeni novac potrošite na nešto o čemu maštate, moguće je da će vam iskrsnuti neplanirani trošak koji će postati veći prioritet od svega ostalog.

Sanjati da bušite tuđe gume
Bušiti gume na tuđem autu simbolizuje potisnutu frustraciju. Moguće je da vas je na javi neko uvredio, povredio ili vam naneo štetu i ne možete nikako da pređete preko toga. Morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju u sebi.

Sanjati da neko buši vaše gume
Kada sanjate da neko buši gume na vašem automobilu ili biciklu to implicira da vas grize savest jer ste povredili osobu koja to ničim nije zaslužila. Sve dok mu/joj se ne izvinete i ne pokažete da se kajete nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da prenosite gume
Ako ste sanjali da prenosite gume sa jednog mesta na drugo to znači da ste lenji. U poslednje vreme vas mrzi čak i da ustanete iz kreveta, a kamoli da se posvetite konstruktivnim stvarima. Možda ste samo umorni od svega što vam se događalo, međutim, ako ova faza traje duže vreme, san je znak da mora nešto da se menja kako se vaše obaveze ne bi dodatno nagomilale i iskomplikovale.

Sanjati da drugi prenose gume
San u kome vidite kako neko prenosi gume sa jednog mesta na drugo ukazuje na to da ćete imati posla sa vrlo neenergičnom osobom. Verovatno ćete morati stalno da ga/je upozoravate da se ubrza ili da završi posao koji mu/joj je namenjen i to će vas nervirati. Poželećete da vas posao ili život više nikad ne spoje sa njim tj. njom.

Sanjati da slažete gume
Slagati gume u snu znači da bi vam poslodavac mogao poveriti vrlo delikatan, ali važan zadatak. Nije isključeno da će od vaših rezultata zavisiti sudbina nekog projekta, pa čak i celog preduzeća. Druga mogućnost jeste da ćete nekome morati da saopštite loše vesti ili da mu/joj kažete vrlo bolnu istinu.

Sanjati da drugi slažu gume
Ukoliko ste u snu videli kako neko slaže gume to implicira da ste skloni da preuveličavate svoje, a umanjujete tuđe uspehe, trud i rad. Dobro je što imate samopouzdanja i što cenite sebe, međutim, nećete biti ništa „veći“, bolji ili uspešniji ukoliko nastavite da minimalizujete sve što rade i postižu ljudi oko vas.

Sanjati da preskačete gume
Preskakati gume u snu ukazuje na to da vam je dosadno. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Ništa se značajno neće promeniti ukoliko vi ne budete spremni da izađete iz vlastite zone komfora. Ne očekujte promenu, ako ne radite ništa kako bi se ona dogodila.

Sanjati da drugi preskaču gume
Ako ste u snu videli kako neko preskače gume to implicira da ne treba da komentarišete tuđe odluke ili postupke, jer ne znate šta ga/je na to navelo ili nateralo. Fokusirajte se na svoje probleme, a prestanite da zavirujete u tuđe dvorište.

Sanjati da palite gume
Paliti gume u snu ukazuje na to da će vas na javi neko uvrediti ili povrediti. Moguće je da ćete se razočarati u osobu koju ste godinama idealizovali. Shvatićete da ste bili u zabludi i da on tj. ona nije onakav tj. onakva kakav/a ste mislili da jeste.

Sanjati da drugi pale gume
Kada u snu vidite kako neko pali gume to može da bude znak da nećete ispuniti nečija očekivanja. Verovatno neko polaže velike nade u vas, međutim, moraćete i sebi i njemu tj. njoj da priznate da niste sposobni da izvršite svoje zadatke.

Osećati miris zapaljene gume u snu
Ovakav san ukazuje na to da bi trebalo da poslušate šta vam govori intuicija zato što su vam razum i srce „u sukobu“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro kupili ili menjali gume, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gume

Guma je elastični proizvod koji se dobija prevođenjem kaučuka u umreženu strukturu.