Gusenica – šta znači sanjati gusenicu?

Sanjati gusenicu
Ako u snu vidite gusenicu, to je upozorenje da prijatelj nije iskren prema vama. Verovatno ste imali planove da sa njim/njom započnete i poslovnu saradnju, ali uvidećete da on više nije ista osoba koju ste nekada poznavali. U početku nećete želeti da prihvatite da neko može toliko da se promeni, ali njegovi postupci i razmišljanja će govoriti tome u prilog.

Drugo značenje simbolizuje gubitak na kocki. Moguće je da ćete, u želji za brzom zaradom, upasti u klopku koja obećava bolji život, a rezultira patološkom zavisnošću koja preti da vam napravi ozbiljne probleme. Svi iz vašeg okruženja će primetiti da se nešto čudno sa vama dešava i savetovaće vas da što pre potražite stručnu pomoć.

Sanjati metamorfozu gusenice u leptira
Sanjati da se gusenica pretvara u leptira implicira da će vam nečija poseta promeniti život. Verovatno se radi o osobi koju izuzetno poštujete i sa kojom ste već duže vreme želeli da razgovarate o odlukama koje se tiču vaše budućnosti. Nakon toga imaćete jasniju predstavu mogućnosti koje vam određeni izbori nude.

Sanjati da gusenice gmižu po vama
Kada sanjate da vam gusenice gmižu po telu to znači da ćete se razočarati u nekoga koga volite. Verovatno će vas osoba koju ste smatrali prijateljem/icom ogovarati iza leđa. Ta priča će doći do vas, te ćete ga/je otvoreno pitati za razloge njegovog/njenog ponašanja. Pošto će vam verovatno slagati da trač nije potekao od njega/nje, potpuno će izgubiti vaše poverenje.

Sanjati da gusenice padaju po vama
San u kome vidite kako gusenice padaju po vama ukazuje na to da biste trebali biti manje sebični kako bi vam veza/brak ili odnos sa nekom osobom bio bolji. Navikli ste da svoje želje, potrebe i probleme stavljate ispred tuđih, što često frustrira ljude oko vas. Ako tako nastavite vrlo brzo ćete se početi osećati usamljeno, jer vas niko neće doživljavati kao osobu spremnu da sasluša ili pomogne onda kada je najteže.

Sanjati da ubijate gusenice
Ovakav san ukazuje na to da ćete pobediti neprijatelje i zlobnike. U bližem okruženju imate nekoga ko želi da vam napakosti. Kada konačno otkrijete o kome se radi, potrudićete se da mu/joj više ne padne na pamet da vam pravi probleme. To ne znači da ćete ući u bilo kakvu vrstu verbalnog ili fizičkog obračuna, nego da ćete strateški isplanirati svaki svoj potez kako bi ste mu/joj vratili „milo za drago“.

Sanjati da drugi ubijaju gusenice
Ukoliko u snu vidite kako neko ubija gusenice to implicira da ćete posredovati u sukobu između dve osobe koje su vam podjednako drage. Ući će u raspravu o nečemu i tražiti od vas da kažete ko je u pravu. Neće vam biti lako da „presudite“, ali ćete upotrebiti svoje diplomatske veštine kako biste rekli ono što mislite, a pri tome nećete uvrediti ili povrediti nikoga od njih. Ipak, zamolićete ih da vas više ne dovode u nezgodnu situaciju, jer nemate nameru da izigravate posrednika u mirovnoj misiji.

Sanjati da jedete gusenice
Ako u snu jedete gusenice to implicira da ćete morati da progutate ponos radi mira u kući. Moguće je da će vas neko od članova porodice ili rodbine vašeg partnera jako uvrediti, ali ćete ostati mirni i staloženi i nećete dozvoliti da u afektu kažete nešto što bi moglo izazvati veliki skandal. Ako budete ćutali na svaku provokaciju s vremenom će prestati da vam ih plasira. Međutim, ponekad je važno „pokazati zube“ kako bi svima bilo jasno da niste „laka meta“.

Sanjati da drugi jedu gusenice
Kada u snu vidite kako neko jede gusenice moguće je da ćete se zgroziti nečijim rečima ili postupcima. Ponovo će vas šokirati količina zlobe koju neki ljudi poseduju i biće vam drago što sa takvima ne morate svakodnevno da komunicirate.

Boja gusenice koju sanjate takođe može da utiče na značenje snova.

Bela gusenica simbolizuje nove prilike za duhovni razvoj. Verovatno ćete u bliskoj budućnosti shvatiti da vam je od novca važnija ljubav i porodica, pa ćete početi više pažnje da posvećujete onima koje volite. Ako osoba koja nije u braku sanja belu gusenicu moguće je da će upoznati nekoga za koga će biti ubeđena da je čovek/žena njenog/njegovog života.

Crna gusenica u snu simbolizuje iznenadni gubitak ili trošak. Možda ćete ostati bez nekoga do koga vam je mnogo stalo. Moguće je da će bliska osoba odlučiti da se preseli u drugi grad ili državu ili će neko koga mnogo volite zbog posla ili boljeg života otputovati u neku daleku zemlju. U svakom slučaju, to će vam teško pasti jer ćete znati da vaš odnos više nikad neće biti isti. Snovi u kojima vidite crne gusenice mogu ukazivati na štetu. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, te će vam trebati mnogo novca da ga popravite ili zamenite.

Zelena gusenica u snu je znak manjih zdravstvenih problema. Verovatno ćete dobiti neki virus koji će vas prikovati za krevet narednih nekoliko dana. Isto može da važi i za nekog od članova bliže rodbine. Zbog bolesti će izvršenje vaših poslova kasniti, što može izazvati veću količinu stresa. Ipak, nemojte da žurite sa povratkom na posao, nego dozvolite da vam se telo sasvim oporavi kako biste spremni ušli u nove radne pobede.

Smeđa gusenica u snu je upozorenje da se čuvate licemernih ljudi. Neko će vam se predstaviti kao blizak prijatelj i dobronamerna osoba, a pri tome će vas iskorištavati za postizanje vlastitih ciljeva. Možda njegovi/njeni postupci neće ugroziti direktno vas, ali će vam ipak biti krivo što je pokušavao da vas izmanipuliše iz samo njemu/njoj poznatih razloga.

Šarena gusenica u snu simboliše susret sa bahatim i neugodnim ljudima. Ako ste nedavno promenili radno mesto verovatno ćete se susresti sa kolegama koji tu dugo rade i nemaju volje da vam pomognu da se prilagodite novoj sredini i ritmu rada. Neka vas oni ne obeshrabre jer imate mnogo kvalitetnih osobina koje poslodavci cene. Ako se potrudite, sigurno ćete se dokazati kao dobar radnik. Neugodan susret možete doživeti i na ulici. Moguće je da ćete sresti osobu sa kojom se niste rastali u miru, pa će to evocirati neke loše uspomene.

Sanjati da hranite gusenice
Hraniti gusenice u snu znači da ste vrlo empatična osoba. Osećate tuđu bol i trudite se da pomognete svakome ko se nađe u nekoj nevolji. Kada ne možete da uradite ništa za onoga koji pati, postajete razočarani i anksiozni. Ne bi bilo loše kada biste počeli da volontirate ili da se bavite nekom drugom vrstom humanitarnog rada. Tako biste pomogli i sebi i drugima.

Sanjati mnogo mrtvih gusenica
San u kome vidite mnogo mrtvih gusenica ukazuje na to da sumnjate u sebe, svoje sposobnosti, veštine, znanje i slično. Posedujete ogroman potencijal, ali i mnogo duboko ukorenjenih kompleksa. Kada biste ih se rešili, život bi vam postao jednostavniji i lepši.

Sanjati da vam gusenica izlazi iz usta
Ako ste sanjali da vam gusenica izlazi iz usta to implicira da treba da pazite šta pričate. Nemojte da tračate druge ljude pred osobama koje ne poznajete. Na primer, ako nešto zamerate šefu, kažite mu to u lice, a nemojte da se žalite pred drugima, pa da na taj način vaša kritika dođe do njega. Isto važi i za druge ljude.

Sanjati da vam gusenica ulazi u usta
Kada sanjate da vam gusenica ulazi u usta to znači da ćete čuti laž o sebi. Najgore što možete da uradite jeste da pokušavate da je demantujete. Pustite da i to „čudo“ prođe za tri dana. Već prekosutra će neko drugi postati tema gradskih tračeva.

Sanjati da vam gusenica izlazi iz uva
Ukoliko ste sanjali da vam gusenica izlazi iz uva to implicira da ćete otkriti da vas neko laže. Moguće je da ćete imati priliku da o nekoj temi razgovarate s osobom koja je sklona izmišljanju i demagogiji. Nećete mu/joj otvoreno kazati da mu/joj ne verujete, ali će iz vašeg ponašanja to sam/a shvatiti.

Sanjati da vam gusenica ulazi u uvo
Ovakav san ukazuje na to da ne bi trebalo da ciljeve postižete služeći se prevarama, zato će što će istina kad tad izaći na videlo, a vi ćete „pasti“ niže nego što možete da zamislite. Umesto toga, potrudite se da ono što želite ostvarite na pošten način kako biste svakoga mogli da pogledate u oči.

Sanjati da vam gusenica izlazi iz oka
Ako ste sanjali da vam gusenica izlazi iz oka to implicira da ćete sakriti istinu od bliske osobe kako ga/je ne biste povredili. Trebalo bi da sami sebi postavite pitanje da li biste želeli dasaznate tako nešto. Ukoliko je odgovor potvrdan, onda nema razloga da mu/joj krijete bilo šta.

Sanjati da vam je gusenica ušla u oko
Kada sanjate da vam je gusenica ušla u oko to znači da sumnjate u blisku osobu. Moguće je da se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme ponaša čudno, pa ste stekli utisak da vam nešto krije. Nemojte odmah da ga/je optužujete za bilo šta, ukoliko ne postoje dokazi da ste u pravu.

Sanjati da vam gusenica izlazi iz nosa
Ovakav san ukazuje na to da ćete se zbog sitnice naljutiti na partnera tj. partnerku ili nekoga od prijatelja. Napravićete veliku „frku“, a kad se smirite, shvatićete da niste u pravu i da nije bilo stvarnog razloga da se ponašate na takav način.

Sanjati da vam je gusenica ušla u nos
Ukoliko ste sanjali da vam je gusenica ušla u nos to implicira da bi trebalo da pokušate da izbegavate rasprave u narednom periodu. Ako i dođete u takvu situaciju, samo se setite izreke „pametniji popušta“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli gusenicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gusenice

Gusenica je naziv za larve leptira koje se uglavnom hrane biljnom hranom.