• A
 • B
 • C
 • Č
 • Ć
 • D
 • Đ
 • E
 • F
 • G
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • LJ
 • M
 • N
 • NJ
 • O
 • P
 • R
 • S
 • Š
 • T
 • U
 • V
 • Z
 • Ž
 • Haljina – šta znači sanjati haljinu?

  Snovi sa haljinama spadaju u česte snove za osobe ženskog pola, osobe muškog pola ih jako retko sanjaju. Tumačenje sna za pojedine potpojmove vezane za haljine se ne tumače isto ženama i muškarcima. Muškarcima se neki pojmove ne tumače uopšte osim ako haljina nije primarni motiv sna. Takođe ako ste u skorije vreme probavali ili kupovali haljine ili vam se neka izrazito dopala, takve snove ne tumačimo.

  Advertisement

  Sanjati lepu haljinu
  Ako u snu vidite lepu haljinu, to simbolizuje prijatan i srećan život. Vi ste osoba koja se uvek trudi da bude sređena i koja svojem izgledu posvećuje mnogo vremena i novca. Finansijska situacija vam dozvoljava da sebi priuštite luksuz i kvalitetne stvari koje doprinose tome da ostavljate utisak dame/gospodina koji ima ukusa i osećaj za lepo.

  Sanjati ružnu haljinu
  San sa ružnom haljinom je suprotan prethodnom snu. Životni problemi vas sleduju, ne trudite se da ih sredite, ne posvećujete previše pažnje svom izgledu

  Oblačiti haljinu
  Kada sanjate da oblačite haljinu, to označava novo prijateljstvo. Vaše uverenje da se prava prijateljstva sklapaju samo dok ste u školi ili na fakultetu opovrgnuće ljudi sa kojima ćete početi da se družite pod „stare“ dane. Imaćete osećaj da možete sve da im ispričate i da vas mnogo bolje razumeju od onih koji vas poznaju ceo život. Značenje je identično i za muškarce koji sanjaju da oblače haljinu sa tim da postoji verovatnoća da je značenje suprotno i da označava da ćete se negde osramotiti.

  Šarena haljinu u snu nositi ili videti
  Sanjati šarenu haljinu implicira da ćete imati avanturu na putovanju. Verovatno ćete upoznati osobu koja će vam se mnogo dopasti i koja će vam ulepšati odmor. Uprkos tome što ćete biti svesni da je ozbiljna veza sa njim/njom nemoguća, vezaćete se više nego što biste trebali pa će vam raspanak veoma teško pasti. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u šarenu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Belu haljinu ako vidite u snu ili nosite
  Ukoliko u snu vidite belu haljinu, to ukazuje da će vam neko ukazati počast. Vaš trud i rad neće proći nezapažen zbog čega ćete imati brojne povlastice i poštovanje okoline. Svi će vas smatrati sinonimom za uspeh i tražiće savete kako da postignu makar deo onoga što je vama pošlo za rukom. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u belu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Crnu haljinu nositi ili videti
  Kada sanjate crnu haljinu, to znači da ćete čuti tužnu vest. Moguće je da će dalji rođak ili poznanik preminuti što će vam pasti teže nego što ste očekivali. Takve situacije u vama uvek pokreću razmišljanja o prolaznosti života i teraju vas da maksimalno uživate u svakom trenutku jer se okolnosti menjaju brzinom svetlosti. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u crnu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Crvenu haljinu nositi ili videti
  Predstoje vam erotikom nabijeni trenuci na javi ili ih barem priželjkujete. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u crvenu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Žutu haljinu nositi ili videti
  Prijatelji i prijateljice su ljubomorni na vas. Svesni su da ste bolji od njih i ne mogu ništa da urade povodome toga. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u žutu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Advertisement

  Sanjati rozu haljinu
  Ako u snu vidite ili nosite rozu haljinu, san označava da ste po nekim pitanjima nezreli, sebični i detinjasti. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u rozu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Zelenu haljinu nositi ili videti u snu
  Prijatelji i prijateljice vas cene. Smatraju da dobro izgledate i da ste privlačna osoba. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u zelenu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Skupocenu ili svečanu haljinu videti ili nositi
  Sanjati haljinu koja je skupoceno ukrašena ukazuje da će vam se posrećiti. Verovatno ćete biti u vezi sa osobom koja će vam skidati zvezde sa neba i činiti sve da vam udovolji. To ćete smatrati zasluženom nagradom za sva razočaranja koja ste doživeli, ali nećete ga/je zloupotrebiti već ćete umeti da cenite ono što vam pruža. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u skupocenu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Novu haljinu nositi ili videti
  Ako u snu vidite novu haljinu, to simbolizuje novu ljubavnu vezu. Vaš moto je da će ono što je jednom puklo, sigurno pući opet. Zbog toga se nikada ne vraćate na staro već težite novim iskustvima koja će vas učiniti zrelijim/om i bogatijim/om. Upoznaćete osobu koja će vam se na prvi pogled dopasti i koja će vas konstantno osvajati svojim stavovima i pažnjom koju vam poklanja. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u novu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Staru haljinu nositi ili videti
  Sanjati staru haljinu je upozorenje da vam preti opasnost od vatre. Ovo se posebno odnosi na vas ukoliko ste po profesiji vatrogasac. Moguće je da vam je vaših problema preko glave, ali moraćete da se skoncentrišete i da odgovorno radite vaš posao inače bi šteta mogla da bude nemerljivih razmera. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u staru haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Poderanu ili pocepanu haljinu nositi ili videti
  Ukoliko u snu vidite pocepanu haljinu, to označava svađu. Verovatno ćete imati sukob sa članom porodice koji se ponaša bahato i bez dopuštenja koristi vaše stvari. Iako ste na lep način pokušali da mu/joj ukažete na greške, jedini jezik koji će razumeti su ukidanje džeparca i drugih povlastica koje mu/joj mnogo znače. San se ne tumači za muškarce ako sanjaju da su obučeni u pocepanu haljinu jer ne postoji korelacija sna i rezultata na javi, što znači da bi tumačenja pa skoro uvek bila pogrešna.

  Šiti haljinu u snu
  Kada sanjate da šijete haljinu, to ukazuje da ćete biti nagrađeni za vaš trud. Vi ste osoba koja mnogo pažnje poklanja detaljima i trudi se da sve radi temeljno i odgovorno. Šefovi su svesni da uvek mogu na vas da se oslone i da se pod vašim vođstvom, njihovo odsustvo neće ni primetiti.

  Prati haljinu
  Sanjati da perete haljinu implicira da će vam se želja ostvariti. Moguće je da ćete pronaći osobu koja će umeti da ceni sve vaše kvalitete i koja će vas prihvatiti baš takvog/takvu kakvi ste. Imaćete osećaj da se znate ceo život i da možete o svemu da razgovarate bez straha da će vas pogrešno razumeti.

  Donja haljina ili pothaljina
  Ukoliko u snu vidite donju haljinu, to simbolizuje sreću u ljubavi. Vama je seks jako važna stavka u vezi pa se trudite da pronađete partnera koji će želeti da ispunjava sve vaše fantazije. Ne volite konzervativne osobe koje su sklone moralisanju i koje malo slobodnije ponašanje smatraju promiskuitetnim.

  Letnju haljinu sanjati
  Sreća, veselje, radost, blagostanje, volja za svim što krenete raditi.

  Paliti haljine
  Postoji verovatnoća za bedu i siromaštvo ili makar finansijski gubitak zbog nekih odluka u prošlosti.

  Kupovati haljinu
  Zavidite nekoj bliskoj osobi kako izgleda, možda čak i nesvesno.

  Prodavati haljine u snu
  Prevazićete neke komplekse koji vas muče čitav život.

  Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro kupili, šili ili prali haljinu, to je sigurno ostavilo utisak na vas i tada se ovakvi snovi ne tumače.

  Definicija haljine

  Haljina je deo garderobe koji nose žene i devojčice.

  Advertisement