Papir – šta znači sanjati hartiju ?

Sanjati papir
Ako u snu vidite papir, to je upozorenje da vam predstoji svađa. Ovo se posebno odnosi na vas ukoliko ne živite u istom gradu ili zemlji kao partner/ka. Moguće je da se osećate zapostavljeno što je i najčešći povod vaših sukoba. Vi ćete biti spremni na kompromise kako bi se situacija poboljšala, ali to neće biti dovoljno da nadoknadi i motiviše drugu stranu koja se ponaša više kao posmatrač, a ne kao ravnopravni učesnik u vašoj vezi.

Sanjati da cepate papir ili hartiju
Sanjati da cepate papir simbolizuje razočaranje. Verovatno ćete otkriti da partner/ka nije onakav kakvog ste ga zamišljali što će u vama probuditi tugu i nepoverenje prema svakome ko vam u budućnosti bude izjavio ljubav. Iako ćete se osetiti prevareno, delimično će to biti i vaša greška iz koje ćete naučiti da ne idealizujete druge već da realno sagledate njihove vrline i mane.

Crtati po papiru u snu
Kada sanjate da crtate po papiru, to ukazuje da ste umetnička duša. Vi imate nepogrešivi osećaj za lepo koji vas konstantno tera da stvarate nova dela i da oslobađate ogromnu energiju i potencijal. Uprkos pokušajima okoline da od vas napravi kancelarijskog moljca sa fiksnim radnim vremenom, vi ćete u vašem ateljeu stvoriti svet koji će vam dati potpunu slobodu i energiju za svakodnevne obaveze koje smatrate dosadnim i nepotrebnim.

Sanjati da drugi crtaju po hartiji
Ukoliko u snu vidite kako neko crta po hartiji to znači da ste zabrinuti. Neprestano strahujete da će se nešto loše desiti i da se će vam „kola krenuti nizbrdo“. Želeli biste da barem ponekad možete da se opustite i odagnate te crne misli, ali vam to nikako ne polazi za rukom. Možda biste trebali nekome poveriti svoj problem, dobar savet bi vam sigurno mogao pomoći.

Sanjati da pišete po papiru
San u kome pišete po hartiji ukazuje na to da ćete se upustiti u poslovnu avanturu koja će, na vašu sreću, uroditi plodom. Skupićete hrabrost i preuzeti rizik na sebe, te ćete za to biti bogato nagrađeni. Ipak, zbog ovog ne smete da pomislite da sve odluke treba donositi u trenutku, sledeći put biste trebali malo više razmisliti i analizirati moguće ishode.

Sanjati da drugi pišu po hartiji
Ovakav san ima suprotno značenje od gore navedenog i ukazuje na to da ćete platiti previsoku cenu za odluke donesene u afektu. Ne smete da dozvolite da vam posao ili veza propadne zato što ste loše raspoloženi ili depresivni. Radite na sebi i potrudite se da se svakog dana usavršavate. Samo tako uspeh neće izostati.

Sanjati da slikate po papiru
Ako sanjate da slikate po hartiji to može imati više različitih značenja. Ukoliko slikajući upotrebljavate vedre i vesele boje to znači da ste u dobrom raspoloženju i da zračite pozitivnom energijom. Ako, pak, na vašoj slici preovladavaju tamni tonovi, poput crne ili smeđe boje to ukazuje na anksioznost ili depresiju.

Sanjati da drugi slikaju po hartiji
Kada u snu vidite kako neko slika po hartiji to ukazuje na potrebu da više vremena posvetite nekom kreativnom poslu. Verovatno se bavite nečim što ne iziskuje ovaj talenat. Potrebu da se umetnički izrazite možete zadovoljiti baveći se hobijem.

Sanjati da palite papir
Ovakav san ukazuje na nedostatak inspiracije da rešite neki veliki problem. Moguće je da ste izgubili motivaciju ili želju da se tome posvetite. Ipak, ako budete odlagali, to će vam donositi sve više brige i stresa. Suočite se sa time i potražite pomoć ili savet, ako već ne možete sami.

Sanjati da drugi pale hartiju
Ukoliko u snu vidite kako neko pali haritiju to znači da se stvari na poslu ili fakultetu neće odvijati onako kako ste vi zamišljali. Verovatno ste imali neki plan, ali dok ste ga pravili niste predvideli brojne prepreke na putu njegove realizacije. Sada ste suočeni sa blokadom i zbog toga ste nezadovoljni. Međutim, ne mora sve da bude tako crno. Napravite pauzu kako biste „napunili baterije“. Prijalo bi vam druženje sa prijateljima ili kratak izlet u prirodi.

Sanjati da sečete papir
San u kome sečete hartiju obično simboliše zavist ili ljubomoru. U bližem okruženju imate nekoga ko ne može da podnese vaše uspehe. Premda tvrdi da je srećan/a zbog svega što ste do sada postigli, potajno se nada da ćete propasti. S obzirom na to da ne može ničim umanjiti vaš uspeh, niti uticati na vaš život, nemojte se opterećavati time.

Sanjati da drugi seku hartiju
Ako u snu vidite kako neko seče hartiju to znači da ste nezadovoljni poslom kojim se bavite. Verovatno smatrate da možete da postignete mnogo više, ali ne dobijate dovoljno prilika da pokažete koliko vredite. Dugo ste se nadali da će poslodavac shvatiti koliko ste važan deo njegovog tima, te da će vas jednog dana nagraditi za trud koji svakodnevno ulažete. Međutim, shvatili ste da se to neće dogoditi. Možda je vreme da počnete da tražite drugi posao.

Sanjati da pravite aviončiće od papira
Kada sanjate da pravite aviončiće od hartije to implicira da gubite vreme na pogrešne stvari. Umesto da energiju i volju usmerite na nešto konstruktivno, bavite se poslovima koji vam ne mogu doneti ni moralno, a ni materijalno zadovoljstvo. Možda vam sada to sve izgleda kao prolazna faza, ali ako nastavite tako da se ponašate, vrlo brzo ćete se zapitati kako to da ništa niste postigli u životu.

Sanjati da pravite brod od papira
Ovakav san znači da ste detinjasti i da previše neozbiljno pristupate važnim stvarima. Vreme je da razmislite šta želite od života i da počnete da radite kako biste to ostvarili. Ne možete zauvek da se oslanjate na druge i da živite kao parazit.

Sanjati da pravite ukrase od papira
Ukoliko sanjate da pravite ukrase od hartije to znači da ste osoba koja uživa provodeći vreme sa porodicom. Zato su vam praznici najlepše doba u godini. Najsrećniji ste kada se svi okupite i u opuštenoj atmosferi pričate o tome šta vam se u životu dešava. Ako ste trenutno zbog posla ili škole odvojeni od onih koje volite, ovakav san simboliše nostalgiju.

Sanjati da nešto zamotavate u papir
Ako ste sanjali da nešto zamotavate u papir to implicira da intenzivno razmišljate o tome na koji način da obradujete i usrećite voljenu osobu. Moguće je da član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja uskoro proslavlja rođendan ili neki uspeh, a vi niste sigurni šta da mu/joj kupite. Kakav god poklon odaberete, verujte da će znati da je od srca.

Sanjati da nekoga gađate lopticama od papira
Kada sanjate da nekoga gađate lopticama od papira to znači da ćete biti optuženi da se ponašate detinjasto i neodgovorno. Verovatno ćete uraditi nešto što će iznenaditi ili šokirati bliske ljude. Kritikovaće vas zbog toga, te pokrenuti temu budućnosti, o kojoj nikad ne volite da razgovarate. Ako vam svi govore da niste u pravu, možda je to stvarno tako!

Sanjati da vas neko gađa lopticama od papira
Ovakav san ukazuje na to da vas nečije ponašanje zbunjuje. Moguće je da duže vreme razmenjujete poglede s osobom suprotnog pola i da vam se čini da su simpatije obostrane. Međutim, on tj. ona se u nekim trenucima povuče, pa pomislite da ga/je uopšte ne zanimate. Možda je trenutak da se ohrabrite i da napravite neki konkretan korak, a ne da čekate da on tj. ona vama priđe.

Sanjati da kupujete papir
Kupovati papir u snu znači da bi trebalo da povedete više računa o finansijama. U poslednje vreme trošite više nego ranije, čak i na stvari koje vam možda uopšte nisu potrebne. Ukoliko ne želite da se u budućnosti suočite sa bankrotom, promenite navike. Napravite plan potrošnje i nemojte da odstupate od njega. Negativan scenario ćete sprečiti samo ukoliko „stegnete kaiš“.

Sanjati da prodajete papir
Ako ste sanjali da prodajete papir to implicira da razmišljate o selidbi u drugi grad ili zemlju. Moguće je da vas na to navodi školovanje, karijera ili perspektiva za vašu decu. Ukoliko ste duže vreme sami, možda je upravo to povod da mislite o odlasku iz grada u kome živite. U svakom slučaju, morate dobro da razmislite o tako važnoj odluci, a ne da je donosite preko noći.

Sanjati da tražite papir
Tražiti papir u snu ukazuje na to da bi vam se mogao izjaloviti neki plan. Možda duže vreme razmišljate o putovanju u drugi grad ili zemlju, međutim, objektivne okolnosti će vas sprečiti u tome. Nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što možda očekujete.

Sanjati da ste ukrali papir
Kada sanjate da kradete papir to znači da biste se zbog gluposti mogli naći u opasnosti. Verovatno ćete neku odluku doneti u afektu, pa ćete se sa posledicama suočavati kasnije. Možete to da sprečite samo ukoliko svaki vaš naredni korak bude proizvod razmišljanja i analize, a ne instinkta.

Sanjati da drugi kradu papir
Ukoliko ste sanjali da neko krade papir to implicira da ćete čuti trač vezan za osobu koju površno poznajete. Nemojte da ga širite dalje zato što nikad ne znate kada biste vi mogli postati tema razgovora dokonih i zlobnih ljudi.

Sanjati da krijete papir
Kriti papir od drugih u snu može da znači da ste vrlo ambiciozna osoba. Nije vam problem da ugrozite odnos sa nekim ljudima ukoliko mislite da će vam to pomoći da ostvarite svoj cilj. Zapitajte se sa kime ćete proslaviti uspeh kada ga postignete ukoliko oterate od sebe sve dobronamerne ljude.

Sanjati krv na papiru
Videti krv na papiru u snu najavljuje svađu na javi. Čuvajte se teških reči da se ne biste posle kajali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste pred spavanje videli hartiju ili ste pisali po njoj, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija hartije

Hartija ili papir je tanak sloj celuloidnih vlakana koji služi za pisanje, crtanje, štampanje, itd.