Šta znači sanjati hrast?

Sanjati zeleni i veliki hrast
Ako u snu vidite zeleni i veliki hrast, to simbolizuje blagostanje. Iako vas mnogi smatraju flegmatikom, vama je jedino bitno da su članovi vaše porodice zdravi. Smatrate da je bespotrebno opterećivati se glupostima već oko sebe primećujete samo pozitivne događaje i družite se sa ljudima koji ne kukaju da im je život težak.

Drugo značenje je da ćete uživati u ljubavnim zadovoljstvima. Po prirodi ste avanturista koji često menja partnerke i smatra da je bolje da se sada iživi kako bi kasnije bio veran samo jednoj ženi. Iako ste slomili mnoga srca, vašu pažnju može da privuče samo ona oko koje morate da se pomučite ili koja ne želi da bude sa vama. Zanimljivo vam je da težite nemogućem zbog čega ste spremni na mnoge rizike.

Sanjati srušen hrast
Kada sanjate oboren hrast, to označava smrtni slučaj u okolini. Moguće je da će starija osoba sa kojom ste bili bliski preminuti, ali uprkos fizičkoj udaljenosti, zauvek će ostati u vašem sećanju. I sami znate da ne bi volela da vas vidi tužnu/og pa ćete razmišljati o lepim trenucima koje ste proveli zajedno i o stvarima koje ste od nje/ga naučili.

Sanjati hrastovu šumu
Sanjati hrastovu šumu implicira da ćete postati bogati. Verovatno vaša materijalna situacija ranije nije bila na zavidnom nivou, ali trud i rad koji ste uložili će doći do izražaja i bićete nagrađeni onako kako ste zaslužili. Nikada niste bili mamino i tatino dete kome je sve obezbeđeno pa ćete više umeti da cenite i čuvate svaki dinar koji ste zaradili. Mnogi će želeti da budu u vašem društvu iz koristi, ali vi ćete ostati sa ljudima koji su vam pomogli kada niste mogli to da im uzvratite.

Videti stari hrast
Stari hrast u snu simboliše ozdravljenje, preporod, finansijsku i emotivnu stabilnost i blagostanje. Ako ste u snu videli stari hrast to znači da je pred vama jedan vrlo povoljan period. Konačno ćete moći da se opustite i odmorite, ali i da napravite planove za budućnost.

Sanjati da ležite pod hrastom
Ukoliko sanjate da ležite ili odmarate pod hrastom to znači da vam je potrebna ljubav i podrška kako biste prevazišli svoje probleme. Trenutno se ne osećate najbolje i treba vam neko ko će da vas sasluša, razume i posavetuje. Imate mnogo prijatelja, ali se plašite da su previše zauzeti svojim životom da bi slušali o vašim problemima. Ipak, ako se nekome od njih ne obratite za pomoć, nećete ni znati da li možete da računate na njega/nju. Dajte ljudima šansu da vam pokažu da nisu toliko sebični koliko se vama čini.

Sanjati da kupite hrastov žir
Ovakav san znači da ćete postići veliki uspeh nakon teškog rada. Sigurno ćete mnogo uložiti u obrazovanje i usavršavanje, pa će dobri rezultati s vremenom početi da stižu. Važno je da budete strpljivi i da ne odustajete od onoga što želite. Možda će narednih nekoliko godina biti teško, ali budite sigurni da će vam se sav trudi isplatiti. Osobe koje imaju privatne poslove bi mogle konačno osetiti prave benefite onoga čime se bave.

Sanjati da sečete hrast
Ako u snu sečete hrast to implicira da sami ugrožavate svoje zdravlje. Poroci, loša hrana i neadekvatno suočavanje sa velikom količinom stresa se negativno odražava na vaše fizičko i psihičko stanje. Ukoliko ne povedete računa o tome, doći ćete u situaciju da ćete mnogo više vremena provoditi kod lekara, nego uživajući u onome što volite.

Sanjati da drugi seku hrast
San u kome vidite kako neko seče hrast simbolizuje loše vesti. Verovatno ćete čuti da je neko koga ste u detinjstvu ili mladosti poznavali bolestan ili preminuo. Smrt može da se odnosi i na oca ili majku vašeg bliskog prijatelja, kolege ili poslovnog saradnika. Jako će vas rastužiti ta šokantna vest, pa ćete početi da preispitujete i vlastite životne navike i da više brinete o sebi.

Sanjati da palite hrast
Kada sanjate da palite hrast ili hrasotvu šumu to implicira da će vas povrediti osoba kojoj ste verovali. Kako biste se što pre oporavili odlučićete da neko vreme izbegavate druge ljude, ali ćete tim potezom zabrinuti one koji vas vole. Uzalud ćete pokušavati da im dokažete da ste dobro i da vam je samo potrebno vreme da zalečite rane, jer će oni nastojati da vas nikad ne ostavljaju same. Bilo bi dobro kada biste, barem na kratko mogli negde da otputujete. Promena sredine će vam dobro doći.

Sanjati da drugi pale hrast
Ukoliko sanjate da neko drugi pali hrast moguće je da nećete uspeti da sprečite nepravdu prema osobi koja vam je jako draga. Založićete se za njega/nju, ali nećete moći ništa da uradite kako biste mu/joj pomogli, jer ćete biti preglasani. Savest će vas mučiti sve dok konačno ne shvatite da su vam ruke bile vezane i da ste zapravo učinili sve što je bilo u vašoj moći.

Kupovati hrastovinu
Ovakav san znači da će vam budući projekti doneti veći prihod. Ako ste nedavno započeli privatni biznis ili promenili posao, postoje realne šanse da ćete brzo dostići finansijsku stabilnost. Vaša ulaganja će se isplatiti, te ćete kroz koju godinu moći bezbrižno da uživate u plodovima svoga rada.

Prodavati hrastovinu
Ako sanjate da prodajete hrastovinu to znači da ste precenili svoje mogućnosti. Osoba ste koja veruje da je u stanju da odradi bilo kakav posao na najbrži i najbolji mogući način. Međutim, dobićete zadatak koji nikako nećete moći sami da završite. Umesto da potražite pomoć kolega ili poznanika kojima verujete, trudićete se da dokažete da možete sve sami. Kada vas stignu rokovi i uhvati panika, doći ćete do zaključka da ste ipak trebali da potražite pomoć.

Krasti hrastovinu
San u kome kradete hrastovinu ukazuje na to da maštate da postignete velik uspeh uz malo ili nimalo truda. Verujete da ste rođeni pod srećnom zvezdom i da će vaših pet minuta sigurno doći. Dobro je što razmišljate na tako pozitivan način, ali biste pre nego što se obogatite trebali početi nešto konkretno da radite. Vaši voljeni već prete da će vas skinuti sa svog budžeta.

Sanjati da sadite ili kalemite hrast
Saditi ili kalemiti hrast u snu znači da ste zabrinuti za budućnost. Moguće je da se neke stvari ne odvijaju onako kako biste vi želeli i da ste zbog toga nezadovoljni. Ipak, ne treba da očajavate, nego da napravite plan kako da ostvarite ono što želite. Ako ga se budete pridržavali, uspeh sigurno neće odustati.

Sanjati da drugi sade hrast
Ako ste u snu videli kako neko sadi hrast to implicira da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim željama ili namerama. Ukoliko imate neku sugestiju, ne libite se da je iznesete. Međutim, nemojte da ga/je kritikujete za sve i svašta, nego mu/joj pomozite da ostvari svoje snove.

Sanjati da se penjete na hrast
Penjati se na hrast u snu simbolizuje velike ambicije. Osoba ste koja zna šta želi i mnogo se trudi da to i ostvari. Nije vam problem da zanemarite tuđe želje, ambicije, planove, pa čak i osećanja ukoliko verujete da će vam to pomoći da dođete do onoga što vi želite. Ipak, nemojte da „palite mostove za sobom“, zato što bi vam se to u nekom momentu moglo obiti o glavu.

Sanjati da se neko drugi penje na hrast
Kada sanjate da se neko penje na hrast to implicira da treba da pazite kome se poveravate. U vašem okruženju postoji osoba koja će zloupotrebiti vaše poverenje i pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoje interese. Zato je jako važno da o svojim planovima, strahovima i željama pričate isključivo sa ljudima koji vas do sada nisu izdali.

Sanjati da sedite na hrastu
Ukoliko ste sanjali da sedite na hrastu to simbolizuje manjak inspiracije ili motivacije. Moguće je da vam se obaveze i poslovi u poslednje vreme konstantno nagomilavaju, a vi ne možete da se borite sa time. Napravite pauzu, jer svet sigurno neće propasti ukoliko vi dva dana ne budete ništa radili. Sa druge strane, to će vam pomoći da „napunite baterije“ i spremnije se suočite sa svim izazovima.

Sanjati da neko sedi na hrastu
San u kome vidite kako neko sedi na hrastu može da bude znak da ćete imati posla sa vrlo lenjom osobom. Dok se vi budete trudili da uradite neki posao, da obezbedite bolju budućnost, on tj. ona neće pokazivati spremnost da se žrtvuje. Ako već sada prepoznajete pored sebe takvu osobu, san je znak da se na vreme distancirate od njega tj. nje.

Sanjati da ste pali sa hrasta
Ako ste sanjali da ste pali sa hrasta to implicira da je vreme da prestanete da sabotirate sami sebe. Zbog manjka samopouzdanja ili loših iskustava iz prošlosti svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Nije se kosmos urotio protiv vas, nego morate da naučite da verujete u sebe.

Sanjati da je neko pao sa hrasta
Kada sanjate da je neko pao sa hrasta to znači da uzalud pokušavate da ubedite blisku osobu za šta je sve sposoban/a. On tj. ona još uvek nije došao u tu fazu kada je svestan/a svojih mogućnosti i kvaliteta.

Sanjati da ste skočili sa hrasta
Skočiti sa hrasta u snu ukazuje na to da biste bili mnogo srećniji kada biste bili malo hrabriji. Ne treba da čekate da vam se dogodi „život“, nego da počnete da ga živite onako kako vi želite.

Sanjati da drugi skaču sa hrasta
Ukoliko ste u snu videli kako neko skače sa hrasta to implicira da vam je dosadno. Ništa se neće promeniti ako nastavite da svaki slobodan trenutak provodite na kauču ispred televizora.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli hrast, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija hrasta

Hrast je listopadno zimzeleno drvo iz porodice bukava.