Igla – šta znači sanjati iglu?

Sanjati da ste našli iglu
Ako u snu nađete iglu, to je upozorenje da ćete čuti loše vesti. Moguće je da ste ranije imali zdravstveni problem koji će se, nasuprot vašim očekivanjima, ponovo aktivirati i zadati vam velike muke. Nećete toliko osećati fizičke simptome, koliko će vam biti mučna sama pomisao da ćete morati da prolazite kroz situacije koje biste najradije izbrisali iz pamćenja.

Sanjati da ste izgubili iglu
Kada sanjate da ste izgubili iglu, to označava rastanak sa voljenom osobom. Uprkos jakim emocijama koje postoje između vas, shvatićete da je najbolje da svako pođe svojim putem i da živi onako kako smatra da je ispravno. Najveća prepreka vašoj ljubavi biće želja da se ostvarite na različitim poljima pa će se jedno posvetiti karijeri, a drugo porodici.

Sanjati da provlačite novac kroz iglene uši
Sanjati da udevate konac u iglu implicira da ćete doći u neugodan položaj. Verovatno ne možete da se oslobodite osećaja dužnosti prema roditeljima ili nekom drugom članu porodice zbog čega se ne usuđujete da se osamostalite. Oni ne bi razumeli tu vašu potrebu i prebacivali bi vam da ste nezahvalni. Na taj način stalno ćete žrtvovati vaše želje i bićete nezadovoljni životom koji vodite.

Sanjati da šijete iglom
Ukoliko u snu šijete iglom, to je upozorenje da ćete doživeti neprijatnost na poslu. Moguće je da će vam doći novi šefovi koji će tražiti da usvojite njihove metode rada i da zaboravite na sve što ste godinama primenjivali. Uprkos negodovanju, moraćete brzo da se prilagodite i da dokažete i sebi i njima da ste još uvek voljni da učite i da napredujete.

Sanjati da ste se uboli na iglu
Kada sanjate da ste se uboli na iglu, to simbolizuje nemirnu savest. Verovatno previše strogo sebi sudite zbog nečega što ste uradili u prošlosti. Nećete imati u vidu da ste tada bili neiskusni i željni dokazivanja što vas je navelo da napravite grešku iz koje možete da naučite mnogo korisnih stvari.

Sanjati više igala
Sanjati više igala označava veliku svađu. Može se desiti da ćete u porodici imati sukob oko nasledstva koje će hteti da razgrabe članovi koji su uložili najmanje truda oko održavanja domaćinstva. Nećete želeti da drugi iskorišćavaju vašu dobrotu i učinićete sve što je potrebno kako biste zaštitili svoje interese.

Sanjati da ste slomili iglu
Ukoliko u snu slomite iglu, to implicira da radite na svoju štetu. Za vas se može reći da na prvo mesto uvek stavljate tuđe potrebe, a sebi posvećujete onoliko vremena i novca koliko vam ostane. Uvek se razočarate kada shvatite da drugi postupaju suprotno i govorite kako ćete okrenuti novi list i iz korena promeniti ponašanje.

Sanjati da vas neko bode iglom
Ovakav san može da ima više značenja, u zavisnosti od konteksta u kome se odvija. Ako, na primer, sanjate da vas neko namerno bode iglom u telo ili lice to je upozorenje na opasnost. Ne potpisujte nikakve vrste ugovora ako niste pročitali baš sve stavke koje se u njemu nalaze i ne pristajte na velikodušne ponude koje vam već „na prvu“ deluju sumnjivo. U suprotnom biste se mogli naći u velikoj nevolji.

Ako, pak, sanjate da vas akupunkturolog bode iglama po telu to implicira da ćete konačno početi da vodite računa o svom zdravlju. Potrudićete se da se rešite poroka, zdravije hranite i da se više krećete. Shvatićete da je krajnje vreme da nešto uradite po tom pitanju, jer već osećate kako loše navike ugrožavaju vaše zdravlje. Budite istrajni i strpljivi. Nije lako navići se na novi način života, ali ne smete da odustanete od svog cilja.

Tražiti iglu u snu
Ako u snu tražite iglu to znači da uzalud pokušavate da promenite nekoga ko ni zbog vas, a ni vaše ljubavi i naklonosti ne želi da se menja. Reč je o osobi koja ima prilično čvrste stavove u vezi sa mnogim stvarima, čak i kada uspete da  argumentovano dokažete da nije u pravu. Oboje ste tvrdoglavi, pa zbog toga često ulazite u svađe. Vaša ljubav nije sporna, ali bi vas mimoilaženje u mišljenjima, planovima i željama moglo razdvojiti.

San u kome vidite da neko traži iglu je znak da ćete se suočiti sa teškim izborom. Moguće je da više nećete moći podneti činjenicu da je draga osoba pod jakim uticajem nekog drugog ili ćete morati da birate između posla i ljubavi. U svakom slučaju, moraćete da „prelomite“, ma koliko vam to teško padalo, jer više ne možete da živite u začaranom krugu i budete nesrećni i frustrirani.

Kupovati iglu
Ovakav san obično simbolizuje veliku promenu. Moguće je da ćete konačno doneti odluku da kupite kuću ili stan, da se odselite od roditelja ili da u drugom gradu ili državi potražite bolju budućnost. Spremite se na velike izazove zbog kojih ćete početi da sumnjate u ispravnost svoje odluke, ali s vremenom ćete i sami shvatiti da ste uradili pravu stvar.

Prodavati iglu
Kada sanjate da prodajete iglu ili igle to znači da ćete se razočarati u osobu koju ste smatrali pravim prijateljem. Verovatno će uraditi nešto što će vas povrediti do te mere da ćete poželeti da ga/je nikad niste ni upoznali. Počećete da sumnjate i u ostale prijatelje, što bi moglo da ugrozi vaš odnos sa njima. Ne dozvolite da zbog jedne osobe koja vas očito nije poštovala izgubite ljubav i naklonost onih koji su vam iskreni prijatelji.

Progutati iglu
Ukoliko sanjate da ste progutali iglu to je znak da je vreme da promenite nešto u svom životu. Dopustili ste da vas lenjost i strah od promene „zakopa“. Ne dozvoljavate sami sebi da napredujete, u poslovnom, ali i u duhovnom smislu. Stalno kukate nad svojom sudbinom, a niste ništa uradili kako bi vam život bio bolji i kvalitetniji. Počnite da radite na sebi, da planirate budućnost i da se trudite da ostvarite ono što želite. Živeti samo zbog toga da bi se živelo, dugoročno gledano neće doneti ništa dobro i pozitivno.

Sanjati medicinsku iglu sa špricom
Ako u snu vidite iglu sa špricom to implicira da će neko pokušati da iskoristi vaše slabosti kako bi vam napakostio. Možda je reč o kolegi/ci na poslu ili fakultetu, suparniku/ici ili čak partneru/ki koji/a je pronašao način da vas „uzme pod svoje“.

Sanjati rđavu iglu
Rđava igla u snovima je, na žalost, loš znak. Ovakav san obično znači da će neko šireći laži pokušati da vas povredi. Zato ne verujte baš svemu što čujete.

Sanjati iglu za akupunkturu
Kada sanjate igle za akupunkturu to znači da teško kontrolišete negativne emocije. Moguće je da ste u poslednje vreme često ljuti, razdražljivi i neraspoloženi i da to vaši bližnji osete. Ne bi trebalo da se „lečite“ na njima. Pozabavite se ličnim dilemama ili potražite stručnu pomoć kako ne biste od sebe oterati sve koji vas vole.

Sanjati da ste ukrali iglu
Ukrasti iglu u snu ukazuje na to da važne i velike odluke ne bi trebalo da donosite u afektu, jer bi vam se vrlo lako mogle obiti o glavu. Razmislite dobro o mogućim posledicama ili se o onome što vas muči posavetujte s osobom kojoj verujete. Ako nastavite da stvari „lomite preko kolena“, mogli biste se naći u nevolji.

Sanjati da vam je neko ukrao iglu
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao iglu to može da znači da ćete pogrešno protumačiti nečije reči ili postupke. Moguće je da ćete dobronameran savet doživeti kao kritiku i da ćete reagovati previše burno. Kada se smirite shvatićete da ste pogrešili, da vas je stid i da morate da mu/joj se izvinite što pre.

Sanjati da vam je neko dao iglu
Ovakav san ukazuje na to da ste pod snažnim uticajem dominantne osobe. To može da bude neko od članova porodice, tj. prijatelja ili partner tj. partnerka. Ako malo bolje razmislite shvatićete da u poslednje vreme niti jednu važnu odluku niste doneli sami, nego vam ju je on tj. ona nametnuo/la. Prekinite taj „začarani krug“, jer takav život nije za vas.

Sanjati da ste nekome dali iglu
Dati nekome iglu u snu znači da bi trebalo da prestanete da namećete svoje odluke i mišljenja drugim ljudima, čak i osobama sa kojima ste vrlo bliski. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju to se smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost. Na kraju krajeva, ni vi ne volite kada vam neko „pametuje“.

Sanjati da vas neko bode iglom
Ako ste sanjali da vas neko bode iglom to implicira da nešto krijete od voljene osobe. Moguće je da je reč o „grehu iz prošlosti“ koga se stidite. Plašite se da će istina da ga/je povredi, ali morate da znate da će mnogo više da ga/je zaboli ukoliko je čuje od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da krvarite od uboda igle
Ukoliko ste sanjali da krvarite od uboda igle to znači da će vam se žrtva isplatiti. Verovatno dugo radite na nečemu, uložili ste mnogo energije u to, a rezultata još uvek nema. Ne gubite nadu zato što će budućnost doneti i više od onoga što možda očekujete.

Sanjati da nekoga bodete iglom
Bosti nekoga iglom u snu ukazuje na to da se nadate da će vas osoba kojoj se dopadate primetiti. To se neće dogoditi ukoliko ne napravite neki konkretan korak.

Sanjati da ste seli na iglu
Ovakav san znači da ste zavisni od nečega ili nekoga. To može biti kafa, cigarete, alkohol, droga i slično, a može da bude i druga osoba. Moguće je da se plašite da ćete nekoga izgubiti.

Sanjati da ste stali na iglu
Ako ste sanjali da ste stali na iglu to najavljuje peh na javi. Možda ćete se uspavati, pa ćete zakasniti u školu, na posao ili na važan sastanak.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, slomili ili izgubili iglu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija igle

Igla je alat koji se koristi za ručno šivenje ili kao deo mašine za šivenje.