Šta znači sanjati imanje?

Naslediti imanje u snu
Ako u snu nasledite imanje, to simbolizuje ženidbu/udaju. Moguće je da ste već duže vreme u vezi koju biste želeli da krunište brakom, ali materijalna situacija je bila stavka koja vas je kočila u toj nameri. Međutim, uskoro ćete dobiti veću količinu novca pa ćete moći sve da organizujete onako kako ste zamislili.

Sanjati da ste izgubili imanje
Kada sanjate da ste izgubili imanje, to je upozorenje da ćete čuti loše vesti. One će se verovatno odnositi na poslovni aspekt vašeg života pa ćete morati da menjate stare planove i da se prilagođavate novoj situaciji. Mnogo puta ste bili u nevolji, ali vaša odlučnost i spremnost za borbu su vas održali i omogućili vam da uzdignute glave nastavite napred.

Kupovati imanje u snu
Sanjati da kupujete imanje ukazuje da rasipništvo vodi u propast. Vi ste osoba koja nikada nije imala potrebe da štedi niti da se pomuči za nešto što želi već je sve dobijala na gotovo. Zbog takvog načina života često ćete ulaziti u dugove, a nećete stvoriti ništa od čega biste u budućnosti mogli da imate koristi.

Sanjati da ste prodali imanje
Ukoliko u snu prodate imanje, to implicira da vas neko potkrada. Verovatno se radi o bliskom saradniku ili članu porodice kome poveravate privatne stvari kao i stanje na računu. On/a će zloupotrebiti vašu naklonost i pokušaće iz nje da izvuče materijalnu korist.

Sanjati da poklanjate imanje
Ako sanjate da nekome poklanjate imanje to znači da želite da raskrstite sa prošlošću i konačno krenete dalje. Verovatno vas je nešto u životu mnogo potreslo,rastužilo ili uplašilo i niste nikako mogli da to zaboravite. Ovakve snove često sanjaju osobe koje su napustile porodičnu kuću, svoju otadžbinu ili su prošle kroz težak razvod. U nameri da bolji život pronađete negde drugo ili sa nekim drugim, moguće je da ćete napokon „stari život“ ostaviti iza sebe, što će podrazumevati i veoma radikalne promene.

Sanjati da vam je neko poklonio imanje
Kada vam neko u snu pokloni imanje to implicira da se osećate dužnim zbog usluge koju vam je neko učinio. Svesni ste da nema razloga za tako nešto i da je ta osoba samo učinila dobro delo, ali ipak osećate potrebu da mu/joj na neki način uzvratite. Počeli ste čak i da umišljate da vam prebacuje za „dug“ iako to sasvim sigurno nije tako. Ako već ne možete da prestanete da razmišljate tako, poklonite mu/joj neku sitnicu zauzvrat.

Sanjati da ste dobili imanje u miraz
San u kome dobijete imanje u miraz obično ima veze sa hroničnim nedostatkom novca. Osoba ste koja vrlo često troši neumereno i stalno je na ivici bankrota. Kada imate novca ne libite se da ga potrošite, čak i na nešto što vam sasvim sigurno nije potrebno. Međutim, koliko god se puta našli u krizi, ništa niste naučili iz svojih postupaka.

Sanjati da vam je oduzeto imanje
Ukoliko sanjate da vam je oduzeto imanje to znači da imate problem pravne prirode. Verovatno ste sporu koji se odužio više nego što ste očekivali. Drugo značenje jeste da osećate nepravdu jer vaš trud ne dobija nagradu koju smatrate da zaslužujete. U tom slučaju morate biti svesni da ste samo vi odgovorni za to. Ako niste zadovoljni platom ili poslom koji radite – promenite ga! Nemojte samo da se žalite nad svojom sudbinom.

Sanjati da vam je neko ukrao imanje
Ovakav san simboliše kajanje zbog propuštenih poslovnih prilika. Moguće je da ste zbog porodice, roditelja ili dece odlučili da odbijete neku ponudu za posao koja bi mogla da vam omogući i mnogo bolju platu i veći napredak u karijeri. Tada ste to smatrali ispravnom odlukom, a sada se pitate da li ste ipak trebali da je prihvatite i da se bolje organizujete kako ni porodica ni posao ne bi trpeli posledice. Kasno je da preispitujete odluke, bolje bi bilo da počnete da tražite nove prilike.

Sanjati da procenjujete vrednost imanja
Ako u snu procenjujete vrednost vlastitog ili tuđeg imanja to implicira da ste vrlo pronicljiva osoba i da vas nije lako prevariti. Uvek razmišljate o mogućim ishodima svojih odluka, tako da kod vas nikad nema iznenađenja. Jedino u čemu ne možete da primenite ovu taktiku su ljubavni odnosi, kojima se, na žalost ne možete pohvaliti. Kada biste se barem na kratko opustili i prestali da razmišljate možda biste i pronašli nekoga ko će vam u svemu odgovarati.

Sanjati da uređujete imanje
Kada sanjate da uređujete svoje imanje to znači da ne žalite ni vreme ni novac  kada su u pitanju neki vaši uzici. Po prirodi ste hedonista iako to neki doživaljavaju kao lenjost. Za sve postoji pravi trenutak u vašem životu. Ako vam se odmara vi ćete da odmarate, ali ništa neće raditi preko volje. Zbog svog načina razmišljanja retko ste pod stresom, jedino što vam može pokvariti dan su pritisci koji stižu od partnera, šefova ili članova porodice koji ne razumeju vaš sistem i princip rada.

Sanjati da uništavate imanje
San u kome uništavate vlastito ili tuđe imanje predviđa gubitke u materijalnom ili emotivnom smislu. Možda ćete novac uložiti u nešto neisplativo ili će draga osoba odlučiti da svoj dalji život gradi daleko od vas. U svakom slučaju, bićete tužni i razočarani i trebaće vam mnogo vremena da se pomirite sa situacijom. Ovo ne sme da vas demorališe, nego da vam da motiv da i dalje razvijate svoje ideje i da se okružujete ljudima koji vam odgovaraju.

Sanjati da palite imanje
Ovakav san simboliše potisnut bes. Moguće je da ste na javi doživeli nešto što vas je potreslo, a niste odreagovali na pravi način. Više niste ljuti na osobu koja vas je u to stanje dovela, nego na sebe. Dopustili ste da osećaji upravljaju vama umesto razuma.

Ukoliko u snu neko drugi pali vaše imanje to je upozorenje da se čuvate zavidnih i ljubomornih ljudi koji su spremni da učine sve kako bi vam napakostili. U svom okruženju imate nekoga ko se izdaje iskrenog za prijatelja, a u stvari su mu namere vrlo loše.

Sanjati da ste se naselili na tuđem imanju
Ako ste sanjali da ste se naselili na tuđem imanju to implicira da ste zabrinuti za svoju budućnost. Moguće je da ne zarađujete onoliko koliko vam je potrebno za normalan život ili koliko biste želeli, pa zbog toga strepite kako će vam život izgledati kroz neko vreme. Razmislite o promeni posla, pokretanju privatnog biznisa ili traženju dodatnih izvora zarade.

Sanjati da drugi žive na vašem imanju
Kada sanjate da neko živi na vašem imanju to znači da će uskoro deo vašeg života postati osoba čije namere neće biti dobre. Verovatno će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la neke svoje ciljeve. Budite vrlo oprezni i svoje tajne, strahove i planove delite samo s osobama koje vas do sada nisu izdale.

Sanjati da se na sudu borite da vratite svoje imanje
Ukoliko ste sanjali da se na sudu borite da povratite svoje imanje to implicira da je pred vama vrlo stresan period. Suočićete se sa raznim privatnim i profesionalnim izazovima i trebaće vam mnogo energije i strpljenja kako biste ih prevazišli. Sve će biti dosta lakše ukoliko budete verovali u sebe.

Sanjati da gradite kuću na tuđem imanju
Graditi kuću na tuđem imanju u snu znači da nekome zavidite. U vašem okruženju postoji osoba koja je postigla ono o čemu vi maštate. Možda ima dobar posao, pristojnu platu ili lep odnos sa voljenima. Umesto što se trujete negativnim osećanjima, trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju, pa da i vi postignete ono što želite.

Sanjati da neko gradi kuću na vašem imanju
Kada sanjate da neko gradi kuću na vašem imanju to implicira da ste primetili da je osoba koju poznajete ceo život ljubomorna na vas. Moguće je da se često „šali“ na račun neke vaše odluke, poteza ili, pak, fizičkog izgleda. Trudite se da ne primećujete da vas provocira, ali je pitanje dana kada ćete se distancirati od njega tj. nje ili ga/je potpuno eliminisati iz svog života.

Sanjati da gradite zgradu na tuđem imanju
Ako ste sanjali da gradite zgradu na tuđem imanju to simbolizuje velike ambicije. Osoba ste koja zna šta želi i ne libite se ničega kako biste to ostvarili. Nije vam problem da porušite mostove za sobom, ukoliko će vam to pomoći da postignete ono što želite.

Sanjati da neko gradi zgradu na vašem imanju
Ovakav san ukazuje na to da morate da naučite da kažete „ne mogu“, „ne želim“ i „neću“. U poslednje vreme ste zbog drugih zanemarili svoje potrebe, želje i obaveze. Ako ne želite da se u nekom momentu probudite kao nesrećna i frustrirana osoba, počnite da se menjate.

Sanjati da gradite firmu na tuđem imanju
Graditi firmu na tuđem imanju u snu ukazuje na to da ćete pokušati da odgovornost za svoju grešku prebacite na drugu osobu. Međutim, brzo će vas „pročitati“ i sprečiti u toj nameri. Naučite lekciju za ubuduće!

Sanjati da neko gradi firmu na vašem imanju
Ukoliko ste sanjali da neko gradi firmu na vašem imanju to implicira da ćete ispaštati zbog tuđe greške. Verovatno ćete na nekom projektu raditi sa grupom ljudi. Dok se vi budete trudili, oni će lenčariti i tražiti izgovore. Na kraju ćete svi snositi odgovornost za loše odrađen posao ili za nepoštovanje rokova koji su vam zadati.

Sanjati da razgledate nečije imanje
Kada sanjate da razgledate nečije imanje to može da simbolizuje dobre poslovne prilike. Moguće je da će vam se napokon ukazati šansa da pokažete šta znate i umete. To što ste godinama radili na sebi, uskoro će početi da vam se isplaćuje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro nasledili, prodali ili kupili imanje, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija imanja

Imanje je zemljište koje obuhvata sve građevinske objekte koji se na njemu nalaze.