Insekti – šta znači sanjati insekte?

Sanjati insekte
Ako u snu vidite insekte, to je upozorenje da ćete pretrpeti velike gubitke u poslovanju. Moguće je da ćete uložiti vreme i novac u nešto što ste smatrali perspektivnim, ali neplanirani troškovi i razne nepogode će vas sprečiti u nameri da ostvarite profit i da stanete na svoje noge.

Sanjati da bežite od insekata
Sanjati da bežite od insekata implicira da ste bespotrebno zabrinuti. Često vam se dešava da od muve pravite slona zagorčavajući život ne samo sebi, već i ljudima iz okruženja. Vaš moto je da ako nešto zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, onda i nije istinito. Iako ste zbog takvog stava propustili mnogo prilika, niste izvukli nikakvu pouku već nastavljate po starom.

Sanjati insekte da gmižu
Kada sanjate insekte kako gmižu, to ukazuje da neko koristi vašu dobrotu. Verovatno važite za osobu koja svima voli da pomogne zbog čega ste često na meti ljudi koji traže hleba preko pogače. Ma koliko se trudili da budete korektni, uvek će se naći neko ko će smatrati da ste nepravedni i da za njega niste dovoljno učinili.

Sanjati da sakupljate insekte
Ukoliko u snu skupljate insekte, to znači da volite svoj posao. Smatrate da proces učenja počinje tek po završetku škole ili fakulteta. Konstanto ulažete u sebe i posećujete seminare, kurseve ili slične događaje koji vam omogućavaju sticanje novih znanja. Prvenstveno, to radite iz ličnog zadovoljstva, dok na drugo mesto stavljate priznanja koja vam društvo dodeljuje.

Sanjati da su vas napali insekti
Ovakav san, na žalost, nema pozitivno značenje. Obično predviđa negativan ishod nekog posla. Ako ste se nadali da ćete uspešno privesti kraju nešto na čemu dugo radite ili ste verovali da ćete položiti ispit ili osvojiti osobu koja vam se duže vreme dopada, sigurno ćete se razočarati. Ukoliko čekate ishod suđenja ili produženje radne vize, takođe vam se neće dopasti vesti koje ćete uskoro čuti.

Sanjati da su insekti napali nekog drugo
Kada u snu vidite kako insekti napadaju druge ljude to implicira da biste više slobodnog vremena trebali da posvetite humanitarnom radu. Umesto ispijanja kafa i gledanja televizije, trebali biste potražiti način da nekome pomognete. Vaše malo će drugima puno značiti.

Sanjati da insekti lete oko vas
San u kome vidite insekte kako lete oko vas uglavnom simbolizuje probleme poslovne ili finansijske prirode. Pred vama je težak i stresan period, ali potrudite se da vas ove brige ne opterete do te mere da ugrozite vlastito zdravlje. Uz pomoć porodice, prijatelja i dobrih saradnika savladaćete i ovaj izazov.

Sanjati da vam insekti sišu krv
Ako sanjate da vam insekti sišu krv to znači da neko testira vašu mentalnu snagu i izdržljivost. Reč je o osobi od koje zavisite, poput poslodavca ili nekoga ko vas trenutno izdržava. Želeli biste da se suprotstavite, ali ste svesni da bez njega/nje nećete daleko „dogurati“. Možda je upravo ovo znak da pokušate da promenite nešto u svom životu i konačno prestanete da zavisite od tuđe milosti.

Kada sanjate da insekti sišu krv drugoj osobi to implicira da će vas prijatelj ili poznanik upitati za savet. Biće vam teško da bilo šta kažete, s obzirom na to da se do sada niste susretali sa takvom vrstom problema, ali ćete se ipak potruditi da mu/joj na neki način pomognete.

Sanjati ogromne insekte
Ukoliko u snu vidite džinovske insekte to simboliše vaše unutrašnje strahove i brige. Trebali biste konačno da naučite da kontrolišete svoje misli, jer biste zbog stresa mogli da napravite velike greške u životu. Drugo značenje je da biste napokon trebali da se suočite sa fobijama koje vas dugo muče. Svaki problem ima svoje rešenje, samo ako se potrudite da ga pronađete.

Sanjati insekte u rojevima
Rojevi insekata u snovima predstavljaju nakupljen stres. Verovatno ste nervozni i zabrinuti zbog svakodnevnih zadataka, obaveza i odgovornosti. Trebali biste napraviti pauzu i posvetiti malo više vremena sebi, u suprotnom bi stres mogao negativno da se odrazi na vaše fizičko i psihičko zdravlje. Ovakve snove ređe sanjaju osobe koje imaju decu, jer je briga za njihovu budućnost uvek prisutna u njihovim mislima.

Sanjati da ubijate insekte
Ovakav san znači da ćete uspešno savladati prepreke u privatnom životu. Nešto što vas je dugo mučilo će se konačno rešiti, pa ćete moći da se opustite i uživate u društvu voljene osobe. Oni koji trenutno nemaju partnera bi na potpuno neočekivanom mestu mogli upoznati svoju „srodnu dušu“. Ako vam se neko dopada nemojte to da skrivate!

San u kome vidite kako neko drugi ubija insekte znači da ćete dobiti pomoć kada se najmanje budete nadali. Verovatno ćete prihvatiti težak i odgovoran posao i u nekom momentu ćete shvatiti da mu niste dorasli. Međutim, kolega će vam ponuditi svoju pomoć, pa ćete sve završiti kako treba i u predviđenom roku.

Sanjati da vam je telo prekriveno insektima
Kada sanjate da vam je celo telo prekriveno insektima to implicira da će vam trebati mnogo hrabrosti i snage da se oduprete nekim iskušenjima. Budite oprezni kada je posao u pitanju, jer biste lako mogli „skliznuti“ u nešto nelegalno ili nemoralno. Ako imate partnera/ku, a sa drugom osobom već neko vreme otvoreno flertujete, nemojte da dozvolite da zbog toga ugrozite odnos sa voljenom osobom.

Ukoliko, pak,u snu vidite nekog drugog prekrivenog insektima to znači da se on/ona bori sa velikim problemima i dilemama. To je ujedno znak da pokušate da mu/joj pomognete. Možda nećete moći mnogo da učinite, ali vaša pažnja će mu/joj dosta značiti.

Sanjati da vam insekti izlaze iz usta, ušiju, očiju…
Ako sanjate da vam insekti izlaze iz usta, ušiju i drugih telesnih otvora to implicira da ste dopustili da vas obuzmu crne misli. Verovatno prolazite kroz težak period u životu, ali svojim pesimizmom sami sebi dodatno otežavate život.Okružite se ljudima u čijem društvu uživate, otiđite u šenju, pročitajte knjigu, slušajte muziku… sve su to načini da se oduprete depresiji i sami sebi pomognete.

Kada sanjate da insekti drugima izlaze iz očiju ili ušiju to je upozorenje da prestanete da se bavite tračevima. Ne morate baš sve što čujete da proširite dalje, nešto zadržite za sebe. Pa ni vi ne biste voleli da drugi pričaju o vama, zar ne?!

Sanjati da vam je insekt ušao u usta
Ukoliko ste sanjali da vam je insekt ušao u usta to implicira da treba da pazite šta pričate pred ljudima koje površno ili nimalo ne poznajete. Na primer, nemojte da tračate šefa, nego mu sve što mislite kažite u oči. Ako budete pričali o njemu pred nepoznatim osobama, to bi moglo da ugrozi vaš posao, pa samim tim i egzistenciju.

Sanjati da vam je insekt ušao u nos
Ako ste sanjali da vam je insekt ušao u nos to znači da imate jaku intuiciju, ali da je ne slušate baš često. Događalo vam se da o nečemu razmišljate, međutim, ne govorite to drugima, pa se na kraju ispostavi da ste u pravu. Možda ne bi bilo loše kada biste u poslovnim poduhvatima ponekad poslušali šta vam kaže instinkt.

Sanjati da vam je insekt ušao u oko
Kada sanjate da vam je insekt ušao u oko to implicira da vas neko laže. U vašem okruženju postoji osoba koja će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la neke svoje ciljeve i interese. Sigurno vam obećava kule i gradove, a i sami ste svesni da to ne može da vam pruži. Distancirajte se od njega tj. nje pre nego što bude prekasno.

Sanjati da vam je insekt ušao u uvo
Ovakav san ukazuje na to da ćete poverovati tračevima i da će to ugroziti vaš odnos s osobom koja vam je bila vrlo draga. Moguće je da će neko iz zavisti širiti laži u koje ćete poverovati. Kada prođe neko vreme, shvatićete da ste se ogrešili o prijatelja tj. prijateljicu samo zato što su vas u neke stvari ubedili „zli jezici“.

Sanjati da čujete zvuk insekta, ali ga ne vidite
Ukoliko ste u snu čuli zvuk insekta, ali ga niste videli to simbolizuje paranoju. Verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da vam zbog toga malo stvari polazi za rukom. Istina je mnogo jednostavnija. Kada preuzmete odgovornost za greške koje ste pravili, sve će krenuti na bolje. Sve dok druge budete krivili za lične neuspehe, nećete biti srećni i zadovoljni sobom i svojim životom.

Sanjati da jedete insekte
Jesti insekte u snu ukazuje na to da vam je dosadno. Moguće je da u vašem životu u poslednje vreme nema većih uzbuđenja. Ništa se neće promeniti, tj. vi nećete izaći iz tog „začaranog kruga“ ako ne budete spremni za promenu. U onom momentu kada napustite svoju zonu komfora, situacija će početi da se menja na bolje.

Sanjati da neko drugi jede insekte
Ako ste u snu videli kako neko jede insekte to implicira da ne treba da komentarišete i kritikujete tuđe postupke ukoliko ne znate šta je tu osobu navelo da se tako ponaša. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“. Međutim, ne znate na šta vas život u nekom momentu može naterati.

Sanjati da ste vi insekt
Kada sanjate da ste vi insekt to znači da bi trebalo da poradite na samopouzdanju. Loša iskustva iz prošlosti ili duboko ukorenjeni kompleksi vam ne dozvoljavaju da budete srećni i zadovoljni.

Sanjati da insekt govori
Ukoliko ste sanjali da insekt govori to implicira da će vam se ostvariti dugogodišnja želja. Moguće je da ćete ostvariti san iz detinjstva i da ćete biti ponosni na sebe.

Sanjati da insekt peva
Ovakav san ukazuje na to da ne treba da budete toliko strogi prema sebi. Imate pravo na grešku, a isto tako, imate i pravo da nešto prebolite ili prežalite.

Značenja sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli insekte, to je sigurno ostavilo neprijatan utisak na vas.

Definicija insekata

Insekti su sitne životinje koje imaju 6 nogu i 2 para krila.