Jablan – šta znači sanjati jablana?

Sanjati jablana
Ako u snu vidite jablana, to simbolizuje radost. Za vas mnogi kažu da ste rođeni pod srećnom zvezdom jer u životu niste morali da se pomučite za ono što imate. Po prirodi ste bezbrižni i ne opterećujete se stvarima koje ne možete da promenite. Volite da ugađate sebi i ljudima koji vas čine srećnim i čije vam prisustvo prija.

Sanjati njihanje jablana
Sanjati njihanje jablana je upozorenje da ćete se priznati poraz. Moguće je da više nećete moći da se pretvarate da ste jaki, već ćete priznati da vam je potrebna pomoć. Trudili ste se da sve probleme rešavate sami, ali naići ćete na situaciju koja će iscrpeti svu vašu snagu i srušiti mit o fantastičnom biću kakvim su vas smatrali.

Saditi jablana u snu
Kada sanjate da sadite jablana, to ukazuje da ćete imati štićenika. Verovatno se radi o mlađoj osobi kojoj ćete želeti da pružite sve što njegovi/njeni roditelji ne mogu. Osim finansija, vodićete ozbiljne razgovore i savetovaćete je kako da se ponaša u određenim situacijama. Ukoliko imate decu, nećete praviti razliku među njima već je smatrati delom porodice.

Sanjati da drugi sade jablane
Ukoliko u snu vidite kako neko sadi jablane to implicira da ćete se morati više zalagati za svoje ideje, ako želite da one budu sprovedene u delo. Verovatno ste u poslednje vreme na radnom mestu imali mnogo predloga kako da unapredite poslovanje, ali vas nadređeni nisu slušali. Ipak, ako zaista verujete u to što ste im predložili, morate im to i dokazati. Ponekad sujeta i zavist mogu da „zakoče“ usvajanje nekih novih ideja i njihovu realizaciju. Budite uporni i argumentovano izložite zašto mislite da je vaša zamisao dobra.

Sanjati da sečete jablane
San u kome sečete jablane znači da ćete razočarati ili povrediti osobu koja vam je priznala svoje osećaje. Jednostavno ćete shvatiti da emocije nisu obostrane i da ne želite da ga/je „zavlačite“. Ma koliko se trudili da izbegnete da nekome „slomite srce“, neće vam to poći za rukom. Ipak, to ne znači da trebate da ostanete u vezi sa nekim ko vam iz bilo kog razloga ne odgovara, samo zato što ne želite da ga/je povredite.

Sanjati da drugi seku jablane
Ovakav san ukazuje na to da će vas nečija kritika uvrediti. Moguće je da će vam prijatelj/ica,član porodice ili partner/ka ukazati na to da ste se „zapustili“, udebljali ili da ne vodite dovoljno računa o svom zdravlju. Umesto da to shvatite kao konstruktivnu kritiku i dobronameran savet, reagovaćete prilično burno. Tek kada dobro razmislite o tome što vam je neko rekao, doći ćete do zaključka da je u pravu.

Sanjati da palite jablane
Ako sanjate da palite jablane to implicira da će vas iznenaditi partnerova/kina površnost. Ući ćete u raspravu o nekoj, naočigled, bezazlenoj temi i on/ona će vam priznati nešto što je dugo krio/la. Shvatićete da niste mogli ni da zamislite da on/ona tako razmišlja i bićete pomalo razočarani. Međutim, trebate imati u vidu da je to i dalje osoba u koju ste se zaljubili i koju volite, tako da biste ga/je trebali prihvatiti sa svim vrlinama i manama koje ima. Zapamtite, niko nije savršen, ma koliko vi pokušavali da ga/je tako predstavite.

Sanjati da drugi pale jablane
Kada sanjate da neko pali jablane to implicira da će vas u bliskoj budućnosti neko optužiti da ste materijalista. Takvo njegovo/njeno razmišljanje proističe direktno iz vaših postupaka. Više se ne družite sa prijateljima iz detinjstva, nego samo s onima koji bi vam mogli biti od koristi. Volite poklone i često procenjujete koliko vas neko voli i poštuje na osnovnu toga koja je vrednost toga što vam je poklonio/la. Sa druge strane, gledate da maksimalno uštedite kada nekome nešto kupujete. Trebali biste biti iskreniji prema sebi i konačno priznati da kritike koje ste dobili nisu neutemeljene.

Sanjati da ležite pod jablanom
Ukoliko sanjate da ležite pod jablanom to znači da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Možda ćete izdvojiti veću sumu novca u nešto što će se s vremenom pokazati potpuno neisplativom investicijom. Moguće je i da ćete konačno osvojiti osobu koja vam se duže vreme dopada, ali ćete u razgovoru sa njim/njom shvatiti da vam se većina njegovih/njenih osobina uopšte ne sviđa.

Sanjati da drugi leže pod jablanom
San u kome vidite kako neko leži pod jablanom ukazuje na to da ćete ispaštati zbog tuđe lenjosti ili grešaka nastalih zbog nemara. Verovatno ste na radnom mestu zaduženi za veći broj ljudi. Trudite se da podelite radne zadatke tako da niko nije preopterećen, a da se posao odradi na vreme. Međutim, neki članovi vašeg tima, ne samo da neće ispoštovati zadatke, nego će vam izazvati dodatnu glavobolju svojim neutemeljenim izgovorima. Pošto nećete moći da ih „izbacite“ iz tima, moraćete sami da uradite njihov posao.

Sanjati drvored jablana
Ako u snu vidite drvored jablana to znači da vam je potrebno više slobode. Možda ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom ili radite posao koji vam ne dozvoljava da pokažete kreativnost i inicijativu. U svakom slučaju, često maštate o tome kako bi vaš život izgledao kada ne bi bio određen brojnim pravilima, stegama i pritiscima i kada biste mogli normalno da dišete. Moraćete se što pre pozabaviti ovim problemom, kako stres ne bi trajno ugrozio vaše fizičko ili mentalno zdravlje.

Sanjati zelenu (olistalu) šumu jablana
Kada u snu vidite zelenu šumu jablana to implicira da će se vaša nadanja ostvariti. Želja koju imate će konačno biti ispunjena, samo vam je potrebno još malo strpljenja.

Sanjati jablanovu šumu u jesen
Ovakav san ukazuje na romantične trenutke sa voljenom osobom. Moguće je da će vas partner iznenaditi nekim lepim gestom, večerom, izletom ili poklonom. Ukoliko ste već neko vreme sami, postoji mogućnost da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu koja će vas potpuno očarati svojim karakterom i harizmom.

Sanjati jablanovu šumu u zimu
Ukoliko vidite jablanovu šumu prekrivenu snegom to je poruka da prestanete da brinete o nečemu što ne možete da promenite. Dopustite da vreme učini svoje!

Sanjati da se penjete na drvo jablana
Penjati se na drvo jablana u snu ukazuje na velike ambicije. Osoba ste koja zna šta želi i koja će se potruditi da to i ostvari. Spremni ste da se žrtvujete, a ukoliko je potrebno i da „porušite neke mostove za sobom“ kako biste stigli do cilja. Ako tako nastavite, moguće je da ćete postići uspeh, ali ga nećete imati sa kime proslaviti.

Sanjati da se drugi penju na drvo jablana
San u kome vidite kako se neko penje na jablan znači da se plašite da bi kolega tj. koleginica mogao/la da zauzme vaše radno mesto. Verovatno ste svesni da je mnogo kvalifikovaniji za to od vas. Ipak, to ne znači da ne možete više da radite na sebi i da se trudite da budete bolji kako se vaš crni scenario ne bi obistinio.

Sanjati da sedite na drvetu jablana
Ako ste sanjali da sedite na jablanu to implicira da ste zadovoljni onim što ste do sada postigli. Moguće je da niste još uvek ostvarili sve svoje ciljeve, međutim, na dobrom ste putu da se to dogodi. Vaše ambicije i planovi su realni, tako da biste kroz neko vreme mogli dostići ono o čemu maštate.

Sanjati da neko drugi sedi na drvetu jablana
Ukoliko ste u snu videli kako neko sedi na jablanu to znači da zavidite poznaniku tj. poznanici na poslu kojim se bavi, plati ili odnosu kakav ima sa voljenom osobom. Umesto što se trujete tim negativnim osećanjima, trebalo bi da više računa povedete o sebi i da se potrudite da i vi ostvarite svoje snove.

Sanjati da silazite sa drveta jablana
Silaziti sa jablana u snu ukazuje na to da ćete odustati od nečega. Moguće je da se dugo bavite nekom idejom, projektom ili poslom, međutim, on ne donosi rezultate kakve biste želeli. Zato ćete dići ruke od toga kako biste vreme i energiju posvetili konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi silaze sa drveta jablana
Kada u snu vidite kako neko silazi sa jablana to je znak da će vam član porodice, partner tj. partnerka ili neko od bliskih prijatelja saopštiti da je dobio/la otkaz, smanjenje plate i slično. Druga mogućnost jeste da će vam kazati da se razvodi ili da je prekinuo/la dugogodišnju emotivnu vezu.

Sanjati da ste skočili sa drveta jablana
Ako ste sanjali da skačete sa jablana to implicira da će vaša hrabrost biti na testu. Volite da verujete da ste vrlo smela osoba i da je malo toga što može da vas uplaši. Međutim, jedan događaj će vas naterati da se zapitate da li stvari baš tako stoje.

Sanjati da drugi skaču sa drveta jablana
San u kome vidite kako neko skače sa jablana ukazuje na to da biste uskoro mogli upoznati osobu koja će vas oduševiti harizmom i načinom razmišljanja. Shvatićete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite, pa ćete se potruditi da što više vremena provodite zajedno.

Sanjati da ste pali sa drveta jablana
Ukoliko ste sanjali da ste pali sa jablana to, na žalost, simbolizuje gubitak ili neuspeh. Moguće je da ćete izgubiti osobu koja vam mnogo znači. Druga mogućnost jeste da ćete zapasti u finansijsku krizu, a treća da ćete prekinuti emotivnu ili prijateljsku vezu. Neće vam biti lako da to prevaziđete, ali ne treba da sumnjate u sebe zato što ste dovoljno jaki za sve.

Sanjati da je neko pao sa drveta jablana
Ovakav san znači da ćete pomagati bliskoj osobi da prevaziđe neki problem. Potrudićete se da mu/joj pokažete da u svakom momentu može da računa na vas.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli jablana, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija jablana

Jablan je drvo sa tankim granama koje su priljubljene uz stablo, a koristi se kao ukrasna biljka u parkovima, šetalištima, itd.