Šta znači sanjati jaram?

Sanjati jaram
Ako u snu vidite jaram, to implicira da nećete imati koristi od posla. Moguće je da vas u životu nije pratila sreća pa ste od malih nogu morali sami da brinete o sebi. Pošteno ste se namučili da steknete ono što sada imate, ali oduvek vam se činilo da su drugi, sa manje truda, uspeli da stvore isto ili više nego vi. Biće vam krivo što se prave vrednosti više ne cene i što oni koji ne zaslužuju ništa, dobijaju sve na gotovo. Milion puta ćete ŕeći da i vi krećete tim putem, ali odustaćete čim pomislite na nepoštene stvari koje biste bili primorani da radite.

Sanjati da vučete jaram
Sanjati da vučete jaram ukazuje da ćete trpeti poniženja. Verovatno ste se u prošlosti ogrešili o osobu koju ste voleli zbog čega nećete nikako moći da oprostite samom/oj sebi. Pristaćete na sve kako biste mu pokazali da se kajete i da se to više nikada neće ponoviti. Ma koliko se trudili da počnete iz početka, među vama se neće uspostaviti poverenje i harmonija kao ranije pa ćete samo uspeti da dodatno povredite jedno drugo. Nakon svega što ste preživeli, shvatićete da je za oboje najbolje da se rastanete.

Sanjati da drugi vuku jaram
Kada u snu vidite kako neko vuče jaram to je upozorenje da ne zloupotrebljavate uticaj i moć koje imate. Moguće je da ste napredovali u poslu, poboljšali materijalni status ili izabrani da vršite neku javnu funkciju i da vam mnogi od tada govore da ste se promenili. Vi to ne doživljavate tako, nego se branite činjenicom da je sa boljim statusom došla i veća odgovornost. Jedina odgovornost koju trenutno treba da ispoštujete jeste ona koju dugujete sami sebi. Nemojte da dozvolite da sve za šta ste se borili padne u vodu zbog sujete i arogancije.

Sanjati da sami sebi stavljate jaram
Ovakav san poručuje da se prestanete samosažaljevati. Imate tu čudnu naviku da stalno kukate zbog posla, zdravlja, ljubavi, pa čak i potpuno nebitnih stvari. Potrebno vam je da vas neko posluša, da pokaže pažnju i razumevanje i da se poistoveti sa vama. Time samo još više „tonete“ u depresiju. Ako budete pozitivnije gledali na neke stvari život će vam biti mnogo lepši i jednostavniji.

Sanjati da vam neko stavlja jaram
San u kome vam neko stavlja jaram simboliše osećaj da vas drugi iskorištavaju i zloupotrebljavaju vaš blag karakter i spremnost da pomognete u svakom momentu. To se posebno odnosi na kolege s posla čije zadatke neretko vi izvršavate. Dopustili ste im da misle da je normalno da radite njihov posao, nemojte sada da se žalite. Jednostavno, prestanite da radite ono što ne morate i jasno im dajte do znanja da nemate vremena za tako nešto. Ako nemate snage za to onda ćutite i trpite, treća opcija ne postoji.

Sanjati da vi nekome stavljate jaram
Ukoliko sanjate da nekome stavljate jaram to znači da želite da do uspeha stignete bez mnogo truda. Svoje vreme ćete radije potrošiti na iznalaženje načina kako da napravite prečicu, umesto da se mučite korak, po korak i nadate se da ćete za života ostvariti ono što želite. Vaša taktika ima smisla, ali samo ako je sprovedete do kraja, u svakom drugom slučaju će rezultati biti vrlo loši.

Sanjati da pravite jaram
Praviti jaram u snu ukazuje na to da ćete u teškoj, kriznoj situaciji umeti da iskoristite svoje znanje i veštine kako biste pronašli najbolja rešenja. Zato ćete steći poverenje mnogih, a na kraju biti nagrađeni za sve što ste uradili. Vaše umeće će biti na testu, ali ćete ga sasvim sigurno položiti.

Sanjati da drugi prave jaram
Ako u snu vidite kako neko pravi jaram to implicira da ćete poželeti da se vratite korenima. Ukoliko duže vreme ne živite u zemlji u kojoj su rođeni vaši roditelji, sigurno ćete u narednom periodu osetiti nostalgiju i potrebu da posetite mesto odakle ste potekli. To ne znači da ćete hteti da se trajno vratite tamo, nego da ćete mnogo češće posećivati svoju „rodnu grudu“.

Sanjati da kupujete jaram
Kada sanjate da kupujete jaram to je upozorenje da pazite sa kime se družite, a pogotovo sa kime sklapate važne dogovore. Previše ste naivni da biste prepoznali kada neko hoće da vas iskoristi ili prevari, zato morate da budete oprezni ako ne želite da „izvučete deblji kraj“. Ne pristajte na rizične i nelegalne poslove, jer vi jednostavno niste taj tip osobe koja se može lako snaći u svemu tome.

Sanjati da prodajete jaram
San u kome prodajete jaram znači da ćete se odreći nečega što vam je u životu veoma važno. To ne mora nužno da se odnosi na materijalnu stvar, možda ćete zbog voljene osobe promeniti neke životne navike ili ćete zbog obećanja koje ste dali roditeljima morati da korigujete svoj stil života. Na početku će vam biti teško, ali ćete se s vremenom navići na novonastalu situaciju.

Sanjati da ste našli jaram
Ukoliko sanjate da ste pronašli jaram to implicira da previše pažnje posvećujete sitnicama, kako u odnosu sa partnerom, prijateljima, tako i sa drugim ljudima. Po prirodi ste perfekcionista i volite da sve bude urađeno onako kako ste zamislili ili onako kako su vam ljudi obećali. Međutim, do problema dolazi kada shvatite da mnogi ne pridaju značaj baš svemu i za razliku od vas ne smatraju da sve mora da bude savršeno. To vas često ljuti i nervira, a neretko ne možete da se izborite sa stresom, pa se to loše odražava na vaše zdravlje.

Sanjati da ste ukrali jaram
Ako u snu nekome ukradete jaram to znači da biste trebali da naučite kako da se ponašate u određenim trenucima. Vrlo često „zbijate šale“ na mestima koja nisu baš pogodna za to, a kada vam se niko ne nasmeje, optužite ih da su uštogljeni. Isto tako, volite da ste u centru pažnje, pa ne birate način kako da to postignete. Vreme je da korigujete svoje ponašanje ukoliko ne želite da stalno budete na meti tračeva.

Sanjati da vam je neko ukrao jaram
Ovakav san, na žalost, ukazuje na to da ćete zbog tuđeg nemara i manjka profesionalnosti pretrpeti štetu. Možda ta šteta neće biti velika, ali će vam njeno popravljanje oduzeti mnogo vremena i nerava.

Sanjati da ste pokidali jaram
Pokidati jaram u snu znači da ćete se na javi osloboditi nekog tereta. Možda dugo radite posao koji ne volite, pa ćete odlučiti da ga promenite. Druga mogućnost jeste da niste u srećnoj vezi tj. braku, te ćete napustiti partnera tj. partnerku. Brzo ćete shvatiti da je to bila jedna od najboljih odluka koju ste u životu doneli.

Sanjati da je neko pokidao jaram
Ukoliko ste sanjali da je neko pokidao jaram to implicira da ćete saznati vesti koje će vas iznenaditi i šokirati. Moguće je da će vam prijatelj tj. prijateljica saopštiti neku tajnu. Druga mogućnost jeste da ćete čuti trač vezan za osobu koju poznajete. Nemojte da ga širite dalje zato što postoji mogućnost da ništa od toga nije istina.

Sanjati da popravljate jaram
Popravljati jaram u snu znači da posedujete ogroman potencijal, ali ga ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Verovatno posao kojim se trenutno bavite ne zahteva inovativan pristup, ali to ne znači da svoju kreativnost ne možete da upotrebite na hobiju ili nekoj drugoj aktivnost. Ko zna, možda vam upravo to s vremenom postane dobar izvor prihoda.

Sanjati da drugi popravljaju jaram
Kada sanjate da neko popravlja jaram to implicira da ste zabrinuti za blisku osobu. Možda partner tj. partnerka ili neko od članova porodice nema posao ili ne zarađuje dovoljno za život. Ne možete mnogo da mu/joj pomognete, međutim, on tj. ona bi trebalo više da se potrudi i da radi na sebi kako bi mu/joj budućnost bila bolja.

Sanjati da ste bacili jaram
Baciti jaram u snu ukazuje na to da ćete rešiti problem koji vas dugo muči. Verovatno ste odbijali da se suočite sa time, jer ste znali da ćete morati da preduzmete neke radikalne korake. Međutim, kada se napokon ohrabrite i uradite ono što je neophodno, kajaćete se samo zbog toga što to ranije niste učinili.

Sanjati da je neko bacio jaram
Ako ste sanjali da je neko bacio jaram to implicira da će vas draga osoba učiniti ponosnim. Možda će član porodice ili neko od prijatelja ostvariti uspeh i da ćete svima pričati o tome. Nije isključeno da ćete organizovati druženje ili zabavu kako biste to zajedno proslavili.

Sanjati da volu skidate jaram
Skidati volu jaram u snu ukazuje na to da će vaš trud i rad da urodi plodom. Moguće je da se dugo borite sa nekim problemom, poslom ili zadatkom. Uložili ste energiju i strpljenje u to, a uskoro bi vam se ta žrtva mogla početi isplaćivati. Verovatno će rezultati biti bolji nego što ste očekivali.

Sanjati da muškarcu skidate jaram
Ukoliko ste sanjali da muškarcu koga poznajete skidate jaram to implicira da bi trebalo da se čuvate nečije sujete. Verovatno ćete se zameriti pogrešnoj osobi i uslediće odmazda. Pazite kako se ponašate na radnom mestu zato što biste čak i najmanju grešku mogli skupo da platite.

Kada sanjate da nepoznatom muškarcu skidate jaram to najavljuje turbulentnu fazu vašeg života. Suočićete se sa raznim izazovima, ali ćete uspeti da se sa njima izborite.

Sanjati da ženi skidate jaram
Ako ste sanjali da ste ženi koju poznajete skinuli jaram to je znak da će neko iz ljubomore ili zavisti pokušati da ugrozi vaš odnos sa voljenom osobom. Ne smete da dozvolite da vas „zli jezici“ odvoje od onih koje volite.

Ukoliko ste sanjali da nepoznatoj ženi skidate jaram to implicira da bi trebalo da se čuvate konkurencije. Nekome je vaš uspeh „trn u oku“, pa će se truditi da ga dovede u pitanje.

Sanjati da vam neko skida jaram
Kada sanjate da vam neko skida jaram to znači da se uzalud nadate da će neko drugi rešiti problem koji vas muči. Budite sigurni da se to neće dogoditi, a ni vreme vam nije saveznik, nego neprijatelj. Što se pre uhvatite u koštac sa time, pre ćete moći da odahnete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili vukli jaram, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija jarma

Jaram je naprava od drvenih štapova koja služi za uprezanje volova.