Jaruga – šta znači sanjati jarugu?

Sanjati praznu jarugu
Ako u snu vidite praznu jarugu, to označava oskudicu. Moguće je da ćete imati nepredviđene troškove koji će vas primorati da menjate dosadašnje navike i da se što pre prilagodite novim okolnostima. Po prvi put u životu razumećete šta znači sastavljati kraj s’ krajem i izvući ćete pouku koja će vam biti veoma korisna u budućnosti.

Sanjati punu jarugu
Sanjati jarugu ispunjenu vodom je upozorenje da ćete se razboleti. Verovatno ćete biti umorni od silnih uspona i padova sa kojima ste konstantno suočeni i koji će ostaviti posledice na vaš organizam. Svi će vam savetovati da usporite i da ne pridajete toliki značaj nebitnim stvarima ugrožavajući ono što je zaista važno.

Upasti u jarugu
Kada sanjate da ste upali u jarugu, to implicira da će vas snaći neprijatnost. Moguće je da ste bili previše samouvereni i da ste očekivali da će uspeh na poslovnom ili ljubavnom planu doći preko noći. Međutim, suočićete se sa drugačijom realnošću i konkurencijom koja je mnogo radila na sebi stavljajući vas u drugi plan.

Neko da pada u jarugu
Ukoliko u snu vidite kako neko pada u jarugu to znači da će vas bliska osoba osramotiti u većem društvu. Verovatno će pred vašim prijateljima, ali i ljudima koje ste tek upoznali ispričati neku neugodnost iz vašeg života. Poželećete da propadnete u zemlju, ali ćete se samo smeškati pre nego što budete u prilici da vašem prijatelju, partneru ili članu porodice saopštite da je napravio tj. napravila veliku glupost.

Sanjati da vas je neko gurnuo ili bacio u jarugu
Ovakav san znači da je pred vama mnogo poslovnih i privatnih obaveza. U narednom periodu nećete imati dovoljno vremena da se posvetite porodici, pa će vam oni mnogo zamerati za to. Optuživaće vas da ste posao stavili ispred njih, a neće ni pomišljati da upravo sve to radite kako bi njima bilo bolje. Kada sve to prođe počastite se kraćim odmorom, putovanjem ili izletom na kome ćete udovoljiti isključivo sebi i svojim potrebama. Nesumnjivo ste to zaslužili.

Sanjati da ste nekoga gurnuli ili bacili u jarugu
San u kome nekoga gurnete ili bacite u jarugu je upozorenje da ne gradite vlastiti uspeh ili sreću na tuđem neuspehu ili nesreći. Možda ne verujete u sudbinu ni u karmu, ali možete biti sigurni da nakon što porušite mnoge mostove iza sebe nećete biti srećni onoliko koliko ste mislili. Budite oprezni ako nekog otpuštate ili zapošljavate i dozvolite da vam ljudi pokažu koliko vrede pre nego što donesete neke zaključke.

Sanjati da se kupate u jaruzi
Ako sanjate da se kupate u jaruzi to implicira da žalite za nečim iz prošlosti. Verovatno postoji jedan period života tokom koga ste bili mnogo srećni, a da to niste ni znali. Tek kada je to postalo prošlost, počeli ste da uviđate da ste pogrešili što ste neke ljude pustili u svoj život, a drugima zabranili da vam se približe. Isto važi i za prilike kojih je bilo mnogo, a koje ste propuštali zbog straha, lenjosti ili nemara. Ipak, vreme je da ostavite prošlost iza sebe i da počnete da razmišljate o budućnosti.

Sanjati da se drugi kupaju u jaruzi
Kada sanjate kako se neko kupa u jaruzi to znači da ćete dobiti poziv od prijatelja koga dugo niste videli. Moguće je da je reč o nekome ko već godinama ne živi u vašem gradu, a sa kime ste proveli jedan divan deo života. Obradovaće vas njegov poziv za kafu i druženje tokom koga ćete evocirati drage uspomene iz prošlosti. Ako je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno da će se među vama javiti osećaji koje nećete moći da zanemarite.  Naravno, nećete ništa učiniti povodom toga, ali će vam biti drago što ste nakon mnogo vremena osetili „leptiriće u stomaku“.

Sanjati da se davite u jarugi
Ovakav san je upozorenje da povedete računa o svom zdravlju. Verovatno će vas stići umor, te nećete imati energije da ustanete iz postelje. Dugo ste mislili da mnogo toga zavisi od vas i da će sve propasti ako niste uključeni u to, ali će vas ova situacija razuveriti. Shvatićete da ništa nije vrednije od vašeg zdravlja, pa ćete početi da menjate životne navike i prioritete.

Sanjati da se drugi dave u jarugi
Ukoliko vidite da se neko davi u jarugi to znači da ćete na javi izgubiti dragog prijatelja. Verovatno ste jedno drugome previše toga zamerili, ali niste o tome na vreme razgovarali. Oboje ste donosili zaključke bez da znate šta druga strana misli o tome, te je to rezultovalo distanciranjem i gubljenjem kontakta. U nekom momentu ćete sigurno shvatiti da je osoba sa kojom ste bili jako bliski za vas postala potpuni stranac.

Sanjati da kopate jarugu
Kopati jarugu u snu ukazuje na to da uzalud pokušavate da sakrijete greh iz prošlosti jer će vas on još dugo progoniti. Možda ste uradili nešto čime se ne ponosite i hteli biste da možete da vratite vreme i ispravite svoju grešku. Međutim, to nije moguće i moraćete već jednom da naučite da živite sa tim.

Sanjati da drugi kopaju jarugu
Ako sanjate da neko drugi kopa jarugu to implicira da će vam potpuno nepoznata osoba poveriti veliku tajnu. Verovatno će doći do zaključka da može da vam veruje i „otvoriće dušu“. Prvo će vas iznenaditi i šokirati njegov/njen postupak, a potom ćete još dugo razmišljati o tome. Ipak, neće vam pasti na pamet da nekome ispričate to što ste čuli. Bez obzira na to što se ne poznajete, smatraćete pogrešnim da poverljivu informaciju širite dalje.

Sanjati da gacate po jarugi
Kada sanjate da gacate po plitkoj jarugi to znači da vam nedostaje slobode. Moguće je da vas trenutna emotivna veza ne ispunjava ili da radite posao koji ne volite ili koji vam ne pričinjava nikakvo zadovoljstvo. Ovo je znak da je vreme za promene.

Sanjati da drugi gacaju po jarugi
Ovakav san ukazuje na to da ne verujete zavidnim i ljubomornim ljudima koji se trude da minimalizuju vaše uspehe ili ugroze vašu vezu, odnos sa porodicom ili prijateljima.

Ukoliko ste sanjali da pijete vodu iz jaruge to implicira da ćete biti prisiljeni na neke radikalne promene u profesionalnom ili privatnom životu. Moguće je da su pred vama veći izazovi i da ćete morati da se snađete u novim okolnostima. Ipak, to će vam pokazati da ste mnogo snažniji nego što ste mislili.

Sanjati da neko drugi pije vodu iz jaruge
Ako ste sanjali da neko pije vodu iz jaruge to znači da je bliska osoba u krizi, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno posvećeni svojim problemima. Neko od članova porodice ili prijatelja se suočava sa većim izazovima i trebalo bi da obratite pažnju na to. Možda mu/joj baš vi možete pomoći.

Sanjati da životinja pije vodu iz jaruge
Videti u snu kako krava, konj, pas ili neka druga životinja pije vodu iz jaruge ukazuje na to da će vam neko ispričati potresnu priču, ali da vas to neće šokirati niti pogoditi. Verovatno ste već „ogluveli“ na mnoge stvari koje se oko vas dešavaju, što može da bude problematično. Volite da kažete da ste toliki egocentrik, da vas uopšte ne zanimaju drugi ljudi. Ipak, to nije sasvim tačno.

Sanjati da ste skočili u jarugu
Skočiti u jarugu u snu znači da vam je na javi dosadno. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da vam svaki dan izgleda isto. Maštate o promeni, a ne radite ništa kako bi se ona dogodila. Ništa se neće promeniti ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite pored televizora.

Sanjati da je neko skočio u jarugu
Kada sanjate da je neko skočio u jarugu to implicira da ne smete da dozvolite da predrasude upravljaju vašim životom. Često mišljenje o drugima ne gradite na temelju znanja i iskustva koje o njemu tj. njoj imate, nego na bazi pretpostavki. To vas sprečava da bolje upoznate neke nove ljude i da svoj život obogatite lepim iskustvima.

Sanjati da vas neko doziva iz jaruge
Ukoliko ste sanjali da vas neko doziva iz jaruge to znači da ste paranoični. Skloni ste da verujete da se ceo svemir urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete ili da rešite neke probleme. Istina je potpuno drugačija. Kada naučite na greškama i prestanete da ih ponavljate, sve će krenuti na bolje.

Sanjati da nekoga dozivate iz jaruge
Dozivati nekoga iz jaruge u snu ukazuje na to da previše očekujete od bliskih ljudi. Ne mogu vaši roditelji, članovi porodice, partner tj. partnerka i ostali da se bave vašim problemima, zato što imaju dovoljno svojih. Počnite da se ponašate kao zrela i odgovorna osoba.

Sanjati da ne možete da izađete iz jaruge
Ako ste sanjali da ne možete da izađete iz jaruge to implicira da ćete problem koji vas trenutno muči rešiti ukoliko promenite ugao gledanja na njega. Ne libite se da o tome porazgovarate s osobom kojoj verujete. Druga perspektiva možda iznedri neko kvalitetno i dobro rešenje.

Sanjati da vas je neko izvukao iz jaruge
Kada sanjate da vas je neko izvukao iz jaruge to znači da ste maštovita osoba i da zbog toga ponekad gubite dodir sa realnošću. Lepo je što nosite te ružičaste naočare, međutim, ponekad morate da ih skinete kako bi vam neke stvari bile jasnije.

Sanjati da druge izvlačite iz jaruge
Ukoliko ste u snu nekoga izvlačili iz jaruge to implicira da ne treba da pričate kada nekome pomažete. Neka vaša dela govore sama za sebe. To što se hvalite umanjuje značaj svega što uradite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli jarugu ili ste upali u nju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija jaruge

Jaruga je pukotina u zemlji koja je nastala razaranjem vode.