Jastreb – šta znači sanjati jastreba?

Sanjati jastreba
Ako u snu vidite jastreba, to je upozorenje da vas prijatelj laže. Verovatno se radi o osobi koju ste upoznali pre par godina i sa kojom ste započeli poslovnu saradnju. Iako su vas mnogi upozoravali da ne mešate novac i prijateljstvo, vi ste rešili da ne poslušate savete napravivši ozbiljan propust. Može se desiti da ne budete upućeni u većinu poslova koje, da ste se vi pitali, ne biste nikada ni ugovorili. Iako ćete primetiti da se nešto čudno dešava, sačekaćete i pronaći ćete dokaze nakon kojih ćete prekinuti kontakt sa dotičnom osobom.

Sanjati jastreba da lovi
Sanjati jastreba kako lovi implicira da ćete napasti slabijeg od sebe. Moguće je da ćete želeti da pokažete kolegama ili članovima porodice ko je glavni tako što ćete se nameračiti na osobu koja se usudila da vaše odluke dovede u pitanje. Učinićete sve kako biste uspostavili autoritet i pokazali kako će drugi proći ukoliko naprave istu grešku. Mnogi će misliti da ste previše sujetni, ali vi jednostavno volite da se poštuje red. U nekim trenucima biće vam žao i razmišljaćete da popustite, ali pomisao na ono što dovodite u rizik će vas održati.

Sanjati jastreba sa plenom u kandžama
Ukoliko u snu vidite jastreba kako nosi plen u kandžama to najavljuje uspešan završetak vaših poslovnih poduhvata.  Ako ste trenutno na studijima, moguće je da ćete vrlo brzo da ih privedete kraju, a ako ste u potrazi za poslom, dobra prilika će vam se uskoro ukazati. Oni koji imaju privatni posao bi mogli vrlo brzo sklopiti ugovor koji podrazumeva dugoročnu i vrlo unosnu saradnju s inostranstvom.

Sanjati jastreba kako leti
Kada u snu vidite jastreba kako leti to ukazuje na prevaru. Moguće je da će vam osoba u koju ste imali mnogo poverenja obećati mnogo toga, ali će vas izneveriti. Mnogo će vas povrediti činjenica da je to učinio tj. učinila, ali najviše od svega će vam teško pasti to što niste uspeli da procenite da sa njim/njom samo gubite dragoceno vreme. Izvucite iz ovog pouku i nastavite dalje.

Sanjati jastreba na grani
San u kome vidite jastreba na grani označava strahopoštovanje koje ćete zaslužiti svojim trudom, radom i ponašanjem. Verovatno ćete obezbediti visok položaj na društvenoj lestvici pa vas niko neće smeti pogledati popreko. Vrlo će oprezno birati reči kako ih vi ne biste pogrešno protumačili, jer će se plašiti vaše reakcije.  Takvu reputaciju ćete zaslužiti nemilosrdnim postupcima prema neprijateljima i ljudima koji pokušavaju da vas prevare.

Sanjati jastreba u gnezdu
Ovakav san za mlađe osobe znači da još uvek nisu spremni da se „skrase“ i da počnu da grade porodicu, dok za starije ukazuje na strah od samoće. Moguće je da još uvek nemate potrebu za brakom, potomcima i svim obavezama koje donosi život odraslih. Sa druge strane, ako ste već odavno oformili porodicu, verovatno se plašite da će vas život razdvojiti od vaših voljenih.

Sanjati da ste ulovili jastreba
Ako u snu lovite jastreba to implicira da su vam izgledi za uspeh veoma slabi. Možda projekat na kome trenutno radite neće doneti očekivane rezultate. To može biti privatni posao ili važan ispit na fakultetu. U svakom slučaju, moraćete se pomiriti sa činjenicom da trenutno nije pravo vreme za to i okrenuti se nečem mnogo konstruktivnijem i unosnijem.

Sanjati da hranite jastreba
Ovakav san simbolizuje vašu hrabrost i odlučnost, ali i okrutnost koju pokazujete kada neka situacija to od vas zahteva. Vi ste osoba koja vrlo dobro „čita“ ljude, nije vas lako prevariti niti obmanuti, a posebno ste osetljivi na laži koje ne podnosite. Ako vam neko „stane na žulj“ u stanju ste da učinite sve kako mu to više nikad ne bi palo na pamet. Ipak, vaša osvetoljubivost bi vam mogla „doći glave“, zato budite oprezni.

Sanjati da ste vi jastreb
Ukoliko sanjate da ste jastreb to implicira da ćete u odlučujućem trenutku svog života dobro proceniti situaciju i doneti prave odluke. Odsutnost grešaka u vašem delovanju garantovaće materijalnu sigurnost ne samo za vas, nego i za one koji od vas zavise. Ako se ne bavite privatnim biznisom, možda biste trebali da razmotrite tu mogućnost.

Sanjati da vas je jastreb napao
Ako sanjate da vas je jastreb zgrabio kandžama i vinuo se prema nebu to znači da ćete u životu uspeti samo ako se zbližite sa vrlo uticajnim ljudima. Ukoliko budete dovoljno pametni da iskoristite poznanstvo s osobama koje su na visokom položaju na društvenoj lestvici, sigurno ćete ostvariti svoje ciljeve. Ipak, budite spremni da pravite ustupke, pogazite svoja načela, pa čak i da radite nešto što nije u skladu sa zakonom. Ako ste zbog uspeha spremni na tako nešto, onda biste trebali što pre da stupite u kontakt s uticajnim prijateljima i poznanicima.

Sanjati ranjenog jastreba
San u kome vidite ranjenog jastreba znači da vam je neko ili nešto narušilo samopouzdanje. Do nedavno ste verovali da ste neuništivi, da svojim znanjem, veštinama i inteligencijom možete da savladate svaki problem. Međutim, desilo se nešto što vam je promenilo mišljenje i trebaće vam neko vreme da „zalečite te rane“. Možda se to moralo dogoditi kako biste se „spustili na zemlju“ i uvideli koliko je tanka linija između uspeha i neuspeha. Shvatite ovo kao lekciju, a nikako kao poruku da biste trebali da odustanete od svojih snova.

Sanjati da ste ubili jastreba
Kada sanjate da ste ubili jastreba to implicira da ćete se uspeti rešiti neprijatelja koji je ugrožavao vaš privatni ili poslovni život. Reč je o osobi koja je htela da preko vas ostvari neke svoje ciljeve. Na sreću, shvatili ste o čemu se radi, te mu/joj nećete dozvoliti da vas ugrozi.

Sanjati mrtvog jastreba
Ukoliko u snu vidite mrtvog jastreba moguće je da se na poslovnom planu stvari neće odvijati onako kako ste zamislili. Očekivali ste da ćete trudom i radom uspeti da sebi obezbedite bolju poziciju u firmi u kojoj radite, ali se to, ni nakon nekoliko godina nije dogodilo. Već ste počeli intenzivno da razmišljate o promeni posla. Recite poslodavcu o čemu se radi, ako ne pokaže spremnost da vas zadrži u svom timu, potražite drugi posao.

Sanjati da pomažete ranjenom jastrebu
Pomagati ranjenom ili bolesnom jastrebu u snu ukazuje na to da ćete ponovo ispasti naivni. Moguće je da će vas neko ubediti u nešto ili vam dati obećanje koje ne može da ispuni. I ranije su vam se događale slične stvari, samo što niste naučili lekciju. Ako ne želite da ponovo budete povređeni, počnite da se menjate.

Sanjati da vas jastreb nosi u kandžama
Ako ste sanjali da vas jastreb nosi u kandžama to implicira da zavisite od nekoga. To može da bude član vaše porodice, partner tj. partnerka ili neko treći. Druga mogućnost jeste da na nekom projektu radite sa timom ljudi i da vaša produktivnost nije preduslov za uspeh. U svakom slučaju, svesni ste da nešto mora da se promeni.

Sanjati da letite sa jastrebovima
Kada sanjate da letite sa jastrebovima to znači da ste vrlo ambiciozna osoba. Ne prezate ni od čega kako biste ostvarili svoje ciljeve. Na tom putu spremni ste da popalite mnoge mostove. Međutim, trebalo bi da se zapitate sa kime ćete da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete ukoliko od sebe oterate sve dobre ljude.

Sanjati da jastreb govori
Ovako neobični snovi ukazuju na to da bi trebalo da budete malo lukaviji kako biste rešiti problem koji vas dugo muči. Do sada ste se trudili da prema svima budete iskreni i pošteni, međutim, često ste ostajali „kratkih rukava“. Ipak, razmislite o tome da promenite taktiku.

Sanjati da se jastrebovi bore
Videti u snu kako se dva jastreba bore oko plena znači da ćete uspeti da izbegnete nevolju. Naime, na vreme ćete da prepoznate odakle vreba opasnost pa ćete se povući. Druga mogućnost jeste da nećete poverovati nečijem lažnom obećanju i da ćete brzo shvatiti da ste postupili ispravno.

Sanjati da je jastreb uleteo u vaš dom
Ukoliko ste sanjali da je jastreb uleteo u vaš dom to implicira da ste nepoverljivi prema osobi koja je nedavno postala deo vašeg života. Možda je reč o partneru tj. partnerki nekog od članova porodice ili prijatelja koji/a vam ne uliva poverenje. Ipak, nećete to pokazati zato što ste primetili da se svima ostalima izuzetno dopada.

Sanjati da slikate ili fotografišete jastrebove
Slikati ili fotografisati jastrebove u snu znači da biste svoju maštovitost mogli da upotrebite kako biste rešili problem koji vas dugo muči ili kako biste napredovali u onome čime se trenutno bavite. Postoji mnogo lakši i efikasniji način za progres od onoga koji ste odabrali, samo ga vi još uvek ne vidite.

Sanjati da pišete o jastrebovima
Pisati o jastrebovima u snu ukazuje na to da bi vas bliska osoba uskoro mogla upitati za savet u vezi sa vrlo delikatnim problemom. S obzirom na to da se do sada niste suočili sa takvom situacijom, trebaće vam neko vreme da razmislite šta da mu/joj kažete.

Sanjati da čitate o jastrebovima
Čitati o jastrebovima u snu znači da biste uskoro mogli da upišete obuku ili kurs u vezi sa nečim što vas duže vreme interesuje. Već ćete na prvom času shvatiti da je to ono čime želite da se bavite u budućnosti. Verovatno ćete novostečeno znanje upotrebiti na pravi način, pa će se vaši mesečni prihodi značajno povećati.

Sanjati da gledate TV prilog ili dokumentarni film o jastrebovima
Gledati TV prilog ili film o jastrebovima u snu ukazuje na to da bi trebalo da proširite vidike kako bi vam život bio lepši, a budućnost uspešnija. Pred vama je šansa koja se ne propušta, pa se potrudite da je na vreme uočite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli ili lovili jastreba, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija jastreba

Jastreb je ptica grabljivica koja pripada porodici jastrebova.