Šta znači sanjati jastuk?

Sanjati jastuk
Ako u snu vidite jastuk, to označava bolest. Moguće je da je u pitanju prehlada koju ćete zaraditi zbog nedovoljne brige o sebi. Dok budete u krevetu, razmišljaćete o stvarima koje biste voleli da radite i kako ćete slušati dobronamerne savete stručnjaka i bliskih ljudi. Čim ozdravite, svakodnevne obaveze će vas okupirati i oduzeti vam vreme tako da ćete nastaviti po starom. Drugo značenje je da ćete liti suze zbog ljubavi. Verovatno ste zaljubljeni u osobu koja vam ne uzvraća osećanja i koja nema nameru da sa vama bude u ozbiljnoj vezi. Šta god da uradi, neće biti dovoljno da ga zamrzite i da prestanete da povređujete samog/u sebe. Često ćete igrati svakakve igre, poput pretvaranja da ste ravnodušni i hladni, koje će za cilj imati da vas predstave u drugom svetlu i da ga nateraju da obrati pažnju na vas. To će vam doneti kratkotrajni uspeh, ali na duže staze, samo će odlagati neizbežno.

Sanjati da istresate ili tresete jastukom
Sanjati da tresete jastuk implicira da ćete okrenuti novi list. U prethodnom periodu ste imali potrebu da se sklonite od svega i da dobro razmislite šta želite u životu. Dozvolili ste sebi da budete slabi i da zatražite pomoć ljudi koji vas vole i čija će vas snaga vratiti na pravi put. Napunićete baterije i odlučno krenuti u nove pobede i osvajanja.

Sanjati da ležite na mekom jastuku
Ukoliko u snu sami ležite na udobnom jastuku i osećate se lepo to znači da ste lenji, ili previše opušteni i bezbrižni. Ovakav san bi mogao biti poziv na buđenje. Verovatno već duže vreme uživate u lažnoj sigurnosti i sreći, te ovaj san ima jasnu i potpuno nedvosmislenu poruku – „probudite“ se i pokrenite se pre nego što bude prekasno.

Sanjati da sa nekim ležite na udobnom jastuku je znak da ste osoba koja je mnogo privržena porodici i partneru. Imate potrebu da nesebično delite svoje vreme sa drugima, da uduvoljavate svima i da iz njih izvlačite ono najbolje.

Sanjati da ležite na tvrdom ili neudobnom jastuku
Ovakav san je znak da previše brinete. Konstantno probleme sa jave prenosite na san, pa ne možete da se odmorite čak ni kada ste u krevetu. O čemu god se radilo, pokušajte da pred spavanje ne razmišljate o tome. Potrudite se da misli usmerite na nešto što vas opušta i usrećuje.  Nije lako, ali i sami znate koliko je dobar san važan za mentalno i fizičko zdravlje, zato uradite sve što je u vašoj moći kako biste se što kvalitetnije odmorili.

Sanjati da padate na gomilu jastuka
Kada sanjate da padate na gomilu mekih jastuka to, na žalost, znači prekid emotivne veze ili veliki neuspeh i finansijski gubitak na poslu. San može da ukazuje i na svađu sa partnerom, ukućanima, prijateljima ili poslovnim saradnicima.

Sanjati da grlite jastuk
Ovakav san ukazuje na usamljenost. Možda često razmišljate o bivšem partneru ili partnerki za koga pouzdano znate da je nastavio da živi i bez vas. Ako ste usamljeni uprkos tome što ste u vezi ili braku, to znači da je vreme za promene.

Sanjati da vas neko guši jastukom
Ako sanjate da vas neko pokušava ugušiti jastukom to implicira da biste se na javi trebali malo opustiti. Verovatno ste zbog nečega pod prevelikim stresom. Telo pokušava da se izbori sa tim crpeći svu moguću energiju iz vas, a ako pri tome nedovoljno ili loše spavate, ne ostavljate mu drugu mogućnost nego da vas putem podsvesti upozori da je vreme da „stisnete kočnicu“. Svet neće propasti ako sebi date nekoliko dana odmora, ali velika količina stresa može ozbiljno da ugrozi vaše zdravlje.

Sanjati borbu jastucima
Kada sanjate da se sa nekim tučete jastucima to znači da ste u fazi kada su vam potrebne mentalna podrška i konstruktivna kritika. Dosadili su vam tračevi i ogovaranja i trenutno osećate da nemate sa kime ozbiljno da porazgovarate. Treba vam neko ko vam iz ljubomore i zavisti neće dati loš savet. Okrenite se članovima porodice.

Sanjati da palite jastuk
San u kome palite jastuk simboliše samoodricanje. Namerno sabotirate odnos sa partnerom, a pri tome ne postižete ništa dobro i korisno. Samo rizikujete da vas voljena osoba ostavi.  Osobe koje trenutno nemaju emotivnog partnera to verovatno doživljavaju kao razumnu „žrtvu“ za uspehe na nekim drugim životnim poljima.

Sanjati zmiju pod jastukom
Ukoliko u snu vidite zmiju ispod jastuka to je upozorenje da se čuvate neodgovornih ljudi. Budite posebno oprezni ako nekome dajete novac na zajam ili mu pomažete u nečemu. Umesto da ceni to što ste uradili, neće se libiti da vas svojim ponašanjem ugrozi.

Sanjati prljav jastuk
Prljav jastuk, na žalost, nema pozitivno značenje. Često simboliše dugove i finansijske probleme, ali može da se odnosi i na probleme u komunikaciji sa bližnjima. Neko ko bi vam trebao pružiti utehu to ne čini, zbog čega se često osećate usamljeno i odbačeno.

Sanjati krvav jastuk
Krvav jastuk simbolizuje emotivne probleme. Moguće je da će se vaša veza raspasti ili da ćete vas jedan susret sa bivšim partnerom ili partnerkom posetiti na jako loša iskustva iz prošlosti. Ponovo ćete u mislim proživeti ono što biste hteli da zaboravite. Ne vraćajte se u prošlost jer imate mnogo razloga da srećno živite u sadašnjosti.

Sanjati mokar jastuk
Mokar jastuk je upozorenje da povedete računa o svom zdravlju. Prestanite da ignorište simptome koje osećate. Možda je samo reč o umoru, ali zašto rizikovati. Posetite lekara kako bi vam i on potvrdio da ste zdravi.

Sanjati poderan jastuk
Ako u snu vidite stari, poderan jastuk to je znak siromaštva ili neke vrste nemira koji osećate na javi. Sa druge strane, ovakav san može biti pokazatelj da se pokušavate izvući iz neugodne situacije koju ste doživeli u stvarnosti, ili se oporaviti od problema, rešiti ih ili barem uzdići iznad njih.

Sanjati čist (beo) jastuk
Ovakav san simboliše blagostanje i mir. Uskoro možete očekivati finansijski dobitak, uspeh na poslu ili konačnu stabilizaciju u ljubavnom životu. Sve to će doći kao nagrada za trud, rad i veliko strpljenje koje ste u proteklom periodu pokazali.

Sanjati da se zadovoljavate jastukom
Neutažene želje, nezadovoljstvo trenutnim seksualnim životom. Frustriranost.

Sanjati da kupujete jastuk
Kupovati jastuk u snu ukazuje na to da ste usamljeni. Ljudima koji su duže vreme bez emotivnog partnera nije potrebno dodatno objašnjenje. Ipak, ukoliko ste u vezi ili braku, ne bi trebalo tako da se osećate. San vam poručuje da je došlo vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom. Moguće je da on tj. ona ni ne zna šta vas muči.

Sanjati da prodajete jastuk
Prodavati jastuk u snu znači da ćete odustati od pokušaja da nekoga osvojite. Verovatno vam se neka osoba dopala i nastojite da mu/joj se približite, međutim, ne nailazite na pozitivne reakcije sa druge strane, pa ste stekli utisak da vam ne uzvraća simpatije. Zato ćete prestati da trošite svoje vreme i energiju na njega tj. nju.

Sanjati da ste dobili jastuk
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio jastuk to implicira da pored sebe imate ljude koji paze na vas i koji pokušavaju da vas zaštite. Možda su to vaši roditelji, članovi porodice ili partner tj. partnerka, tj. blizak prijatelj ili prijateljica. Na njih možete da računate u svakom trenutku i trebalo bi da budete vrlo zahvalni na tome.

Sanjati da nekome poklanjate jastuk
Pokloniti nekome jastuk u snu ukazuje na to da ste zabrinuti za blisku osobu. Verovatno se član porodice ili neko od prijatelja suočava sa krizom, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate. U teškim trenucima to može da bude veoma važno.

Sanjati da ste ukrali jastuk
Ukrasti jastuk iz prodavnice tj. radnje u snu može da bude znak da u vašem okruženju postoji osoba kojoj zavidite na poslu, primanjima, odnosu sa partnerom tj. partnerkom i slično. Umesto što se trujete tim negativnim emocijama, trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju, pa da i vi dobijete ono što želite.

Kada sanjate da ste nekome ukrali jastuk to najavljuje probleme u komunikaciji sa prijateljom tj. prijateljicom ili kolegom tj. koleginicom. Moguće je da ste oboje previše tvrdoglavi i da zbog toga često ulazite u konflikte.

Sanjati da vam je neko ukrao jastuk
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao jastuk to implicira da ste paranoični. Počeli ste da verujete da se ceo svet okrenuo protiv vas i da vam zbog toga malo stvari polazi za rukom. Istina je da niste naučili ništa iz grešaka koje ste pravili u prošlosti. Sve dok ne naučite lekcije, situacija se neće promeniti na bolje.

Sanjati da ste nekome oteli jastuk
Ukoliko ste sanjali da ste nekome oteli jastuk to znači da bi neko vaše reči ili postupke mogao da protumači na pogrešan način. Verovatno će neko vašu stidljivost doživeti kao aroganciju ili ljubaznost kao pokušaj zavođenja.

Sanjati da vam je neko oteo jastuk
Ovakav san simbolizuje nervozu. Moguće je da vas je na javi nešto iznerviralo, pa ste to preneli na san. Možda ste naseli na tuđu provokaciju, pa se kajete zbog burne reakcije. U svakom slučaju, neka vam ova situacija posluži kao primer kako se ne smete ponašati u budućnosti.

Sanjati da nekoga gađate jastukom
Gađati nekoga jastukom u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli upoznati osobu koja vam se na početku neće dopasti, a u koju ćete se kasnije zaljubiti. Shvatićete šta znači izreka „suprotnosti se privlače“.

Sanjati da vas neko gađa jastukom
Kada sanjate da vas neko gađa jastukom to implicira da imate tajnog obožavaoca. Neko me se dopadate, ali se plaši da vam to prizna.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli jastuk ili ste ležali na njemu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija jastuka

Jastuk je podloga glavi i telu koja se koristi tokom ležanja i sedenja na krevetu.