Šta znači sanjati jezik?

Sanjati jezik
Ako u snu vidite jezik, to implicira da biste trebali da pazite šta pričate. Za vas se može reći da ste temperamentna osoba kojoj je jezik brži od pameti. Često vam se dešava da reagujete na prvu loptu nakon čega se kajete i izvinjavate ljudima koje ste povredili. Mnogi vam ne zameraju jer znaju da ste brzopleti, ali nećete uvek nailaziti na razumevanje i toleranciju.

Ugristi se za jezik u snu
Sanjati da ste se ugrizli za jezik označava smrtni slučaj. Moguće je da se radi o poznaniku sa kojim niste bili naročito bliski, ali čija životna priča vas nikada nije ostavljala ravnodušnim. Takve situacije u vama bude setu i pokreću pitanja o smislu života koji nikako na uspevate da pronađete.

Sanjati da plazite jezik
Kada sanjate da plazite jezik, to ukazuje da ćete pobediti neprijatelje. Uprkos tome što svakodnevno pokazujete koliko ste sposobni, često se susrećete sa potcenjivanjem i negativnim komentarima na račun svega što ste postigli. Trudite se da vas tuđa ljubomora ne dotiče, ali u nekim situacijama ne uspevate da se iskontrolišete već jasno dajete do znanja šta o njima mislite.

Sanjati da vam neko plazi jezik
Sanjati da vam neko plazi jezik znači da imate manjak samopouzdanja i vere u sebe. Zbog toga se često držite po strani i ne želite da otkrivate svoje sposobnosti, veštine i talente. Svakodnevno gledate kako kolege napreduju na poslu dok vi stojite u mestu. Ako poradite na tome možda će i vaša karijera krenuti uzlaznom putanjom.

Sanjati da nemate jezik
Ukoliko sanjate da nemate jezik to implicira da vas progoni to što se na javi niste suprotstavili nekome ko vas je vređao. Odlučili ste da budete pametniji i da popustite, ali vas je ta situacija duboko pogodila. Dobro je to što nastojite da izbegavate konflikte, ali se ponekad morate zauzeti za sebe.

Sanjati da ste progutali jezik
Ovakav san znači da vam je neko poverio neku tajnu i da se morate mnogo potruditi kako je ne biste odlali. Inače vam nije problem da se suzdržite, ali sada vam često dođe da sa nekim podelite svoje mišljenje o tome. Razmislite da li vam je to važnije od odnosa s osobom koja ima puno poverenje u vas.

Sanjati da je neko drugi progutao jezik
Ako sanjate da je neko progutao jezik to implicira da ćete se naći na meti tračeva. Vaš postupak ili odluka će nekome poslužiti kao dobar materijal za razgovor, pa nećete biti pošteđeni raznih preuveličavanja, pa čak ni laži. Nemojte mnogo da komentarišete sve što o sebi čujete jer ćete tako samo još više rasplamsati tuđu znatiželju i poriv da vas ogovara.

Sanjati da vam je jezik utrnuo
Kada sanjate da vam je jezik utrnuo to ukazuje na probleme u komunikaciji sa partnerom. U poslednje vreme osećate da niste potpuno iskreni jedno prema drugome i da oboje izbegavate da pričate o nekim temama. To vas sve više udaljava, pa se često uhvatite kako razmišljate o tome kako bi vaš život izgledao kada biste bili sami. Razmislite dobro šta želite i kažite to partneru. Ako vam je cilj da održite tu vezu, moraćete mnogo više da razgovarate o bolnim temama.

Sanjati da imate veliki jezik
Veliki jezik predstavlja upozorenje da pazite šta i pred kime pričate. Vaša radoznalost, ali i sklonost ka širenju proverenih i neproverenih informacija bi vas mogla dovesti u neprilike. Kad vam sledeći put padne na pamet da svoja saznanja o nekome podelite sa trećom osobom, pokušajte da zamislite kako biste se vi osećali da ste tema jednog takvog razgovora.

Sanjati da imate mali jezik
Ukoliko sanjate da imate mali jezik to implicira da vam je potreban mir. Trenutno ste okruženi ljudima koji vas svojim razgovorima pomalo zamaraju i guše. Voleli biste da makar neko vreme provedete sami kako biste mogli na miru razmislili o nekim stvarima koje vas muče.

Sanjati da ste probušili jezik
Kada sanjate da ste probušili jezik to znači da vam je mišljenje okoline o vama važnije od svega ostalog u životu. Pre nego što bilo šta uradite, pokušavate da zamislite kakve bi to komentare izazvalo u vašem društvu. Zato često radite nešto što vam se ne dopada i retko u tome uživate. Počeli ste da gubite identitet u nastojanju da sačuvate dobru reputaciju.

Sanjati da vam je jezik natekao
Ako sanjate da vam je jezik natekao moguće je da ćete ući u raspravu sa tvrdoglavom osobom. Reč je o nekome ko ima prilično radikalne stavove i često se ne slažete oko dosta stvari. Pokušaćete mu/joj argumentovano izložiti zašto mislite da ste vi u pravu, ali to neće doneti željene rezultate. Bolje bi bilo da odustanete umesto da gubite dragoceno vremen na takve razgovore.

Sanjati da vam je jezik crn
Crni jezik u snu obično znači da ćete napraviti grešku i da ćete vrlo teško naći opravdanje za svoje postupke. Ma koliko se vi trudili, neće vam polaziti za rukom da dokažete da niste imali loše namere.  Ovo bi moglo ozbiljno da naruši vaš odnos sa nekim dragim osobama.

Sanjati da vam je jezik beo
Ukoliko sanjate da vam je jezik beo to je upozorenje da prestanete ljudima da pričate iza leđa. Ako imate neki problem sa nekim, kažite mu/joj to u lice. Nemojte da budete kukavica.

Sanjati da vam je jezik plav
Plav jezik u snu znači da ćete nastradati zbog svog detinjastog i neozbiljnog ponašanja. Sigurno vam je neko rekao da za sve postoji pravo vreme i mesto. Kada pređete granicu dobrog ukusa moraćete da snosite posledice.

Sanjati da vam je jezik dlakav
Ovakav san ukazuje na to da ćete požaliti zbog nečega što ste nekome rekli. Možda ćete ga svojim rečima uvrediti ili povrediti, a možda će vam samo biti krivo što ste tako važnu stvar kazali nekome u koga nemate dovoljno poverenja.

Sa druge strane, ako sanjate da imate dlaku na jeziku i ne možete da je se rešite, to implicira da ćete zbog vaspitanja propustiti priliku da nekoga postavite tamo gde mu je mesto.

Sanjati da imate dva ili više jezika
Ako ste sanjali da imate dva ili više jezika to implicira da treba da pazite šta i pred kime pričate. Nije baš svaka istina za svačije uši. Ukoliko bi vas vaše mišljenje moglo ugroziti, zadržite ga za sebe. Ovo se posebno odnosi na kritike koje upućujete na račun ljudi od kojih direktno ili indirektno zavisite.

Sanjati muškarca ili ženu sa dva ili više jezika
San u kome vidite muškarca ili ženu koji ima više od jednog jezika ukazuje na to da ćete se naći na meti tračeva. Neke vaše odluke ili potezi će naići na vrlo burne reakcije. Slušaćete laži o sebi, ali to ne treba da vas opterećuje, jer ne možete baš svakome da „začepite usta“ govoreći istinu.

Sanjati zver sa dva ili više jezika
Videti zver sa dva ili više jezika znači da bi trebalo da se čuvate sabotaže. Neko će iz ljubomore ili zavisti pokušati da ugrozi vaš odnos sa dragom osobom ili da naruši ugled koji uživate u društvu, radnom kolektivu i slično. Možda ne možete da ga/je sprečite u tome da svoje namere sprovede u delo, ali možete da budete oprezni prilikom odabira sagovornika.

Sanjati da vam raste jezik
Ukoliko se u snu na ogledalu videli kako vam raste jezik to implicira da bi trebalo da poradite na samopouzdanju. Duboko ukorenjeni kompleksi ili loša iskustva iz prošlosti vas sprečavaju da iskoristite potencijal koji posedujete. Imate mnogo kvaliteta, ali niste u stanju da ih vidite.

Sanjati da vam je jezik otpao
Kada sanjate da vam je jezik otpao to znači da će nekoga zaboleti vaša iskrenost. Verovatno ćete blisku osobu kritikovati iz najbolje namere, međutim, to će ga/je smrtno uvrediti. Na kraju ćete verovatno morati da se izvinjavate što ste hteli da mu/joj pomognete.

Sanjati da vam je neko odsekao jezik
Ako ste sanjali da vam je neko odsekao jezik to implicira da treba da pazite šta pričate kada ste besni i neraspoloženi. Vaše reči bi nekoga mogle da povrede do te mere da vas zauvek precrta iz svog života.

Sanjati da ste nekome odsekli jezik
Odseći nekome jezik u snu ukazuje na to da maštate da se osvetite osobi koja vas je povredila ili vam nanela neku štetu. Vreme je da prošlost ostavite iza sebe i da krenete dalje. Trujući se negativnim emocijama, propuštate dobre prilike u sadašnjosti i ne možete da razmišljate o tome šta vam budućnost donosi.

Sanjati da možete da vidite svoj jezik bez ogledala
Ukoliko ste sanjali da možete da vidite vlastiti jezik bez ogledala to implicira da biste se mogli obrukati pred ljudima čije vam je mišljenje izuzetno važno. Moguće je da ćete pokazati manjak inteligencije ili znanja ili da ćete, pak, ispasti prilično nepristojni.

Sanjati da imate pirsing u jeziku
Kada sanjate da imate pirsing u jeziku to znači da ste odustali od ideje da privučete pažnju osobe koja je potpuno nezainteresovana za vas. Verovatno dugo pokušavate da ga/je osvojite, međutim, shvatili ste da je to nemoguća misija i da je vreme da krenete dalje.

Sanjati muškarca sa pirsingom u jeziku
Videti muškarca sa pirsingom u jeziku ukazuje na to da mišljenje o nekim ljudima ne treba da gradite na temelju pretpostavki, nego na bazi iskustva koja sa njima imate.

Sanjati ženu sa pirsingom u jeziku
Ovakav san znači da vas privlači neko ko je zauzet. Nećete mu/joj to priznati, nego ćete odlučiti da patite u tajnosti i nadati se da će zaljubljenost da vas prođe što pre.

Sanjati dete sa pirsingom u jeziku
Dete sa pirsingom u jeziku u snu znači da će vas neko kriviti za vlastite greške. Nećete se smatrati odgovornim, ali nećete ni pokušavati da ga/je ubedite da nije u pravu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli jezik, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija jezika

Jezik je organ koji se nalazi u usnoj duplji i služi za govor, gutanje, itd.