Šta znači sanjati kaktus?

Sanjati kaktus
Sanjati kaktus označava štetu zbog nepažnje. Moguće je da u narednom periodu nećete voditi računa o obavezama, već ćete ih ostavljati za kasnije. Pošto mnoge od njih nećete izmiriti na vreme, imaćete gubitke u vidu kamata koje ćete teška srca platiti. Ovo će biti korisna lekcija za vas pomoću koje ćete naučiti da ne smete da se opustite i da očekujete da će drugi brinuti o vašim potrebama.

Sanjati da ste dobili kaktus
Ako u snu dobijete kaktus, to ukazuje da ćete imati neželjenu posetu. Može se desiti da će u vašu kuću doći neko sa kim niste u najboljim odnosima. Situacija će biti vrlo napeta, a tenzija će se osetiti i u vazduhu. Svojski ćete se truditi da budete pristojni i da se ne obazirete na provokacije čiji je cilj da vas izbace iz takta.

Sanjati da gajite kaktuse
Sanjati da gajite kaktus implicira da će neko zloupotrebiti vašu dobrotu. Verovatno se radi o osobi kojoj ste mnogo toga pružili u životu, ali koja neće umeti da ceni vaš trud. Sve što za njega/nju učinite smatraće nedovoljnim i upoređivaće se sa drugima koje će smatrati srećnicima jer imaju sve što požele. Mnogo će vas pogoditi ova nezahvalnost, ali trpećete i patiti u sebi kako ne biste nikoga opterećivali.

Sanjati da ste se uboli na kaktus
Savremeni sanovnici kažu da ovakva san ukazuje na radoznalost. Vi ste osoba koja voli da uči i isprobava nove stvari. Najsrećniji ste kada možete da uradite nešto što do sad u životu niste uradili. Ljubitelj ste egzotične hrane i neobičnih sportova i zanimanja. Međutim, često se družite sa ljudima koji nemaju slična interesovanja, pa svoje impresije nemate sa kime da podelite. Verovatno zato često posećujete forume i „četujete“ sa ljudima koje vole iste stvari kao vi. Moglo bi se reći da je vaš „virtuelni“ društveni život mnogo bogatiji od onog stvarnog.

Sanjati da se neko drugi ubo na kaktus
Ukoliko sanjate da se neko drugi ubo na kaktus to implicira da ćete dobiti priliku da upoznate interesantne ljude iz inostranstva, pa čak i da ih ugostite u vlastitom domu. Prijaće vam da razmenite iskustva sa nekim ko ne pripada vašem mentalitetu i verovatno ćete još dugo nakon toga ostati u kontaktu. Rado ćete prihvatiti poziv da vas ugoste u svom domu.

Sanjati da kupujete kaktus
Kada sanjate da kupujete kaktus to implicira da ste u prošlosti povređeni i da ste zbog toga odlučili da se zaštitite kako vam se to više nikad ne bi ponovilo. Zato ne dozvoljavate ljudima da vam se približe, pre nego što prođu vašu strogu proveru. Često zbog takvog načina razmišljanja propuštate priliku da svoj život obogatite novim, lepim poznanstvima.

Sanjati da prodajete kaktus
Prodavati kaktus u snu je upozorenje da ne budete prestrogi prema bližnjima. Navikli ste na činjenicu da ste najodgovornija i najozbiljnija osoba u svojoj porodici i da se svi oslanjaju na vas. Zato često nemate razumevanja za njihove greške nego ste u stanju da ih konstantno podsećate na to i kritikujete zbog nekih odluka i postupaka za koje ste ih i ranije upozorili da su loše ili pogrešne. Vaša glavna uzrečica je „jesam li ti rekao/la?!“.

Sanjati da poklanjate kaktus
Ako u snu nekome poklonite kaktus to znači da imate tajnog obožavaoca. U bliskom okruženju postoji osoba kojoj se mnogo dopadate, ali ne želi da vam to prizna. Možda su razlozi očiti, poput toga da ste već zauzeti, a možda, jednostavno, ne može da skupi hrabrost i da vam priđe. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Ukoliko ste trenutno slobodni i osećate privlačnost prema toj osobi, nema razloga da ne učinite prvi korak.

Sanjati da ste ukrali kaktus
Ukrasti kaktus u snu ukazuje na to da nećete uspeti da sačuvate svoju tajnu. Verovatno je reč o grehu iz prošlosti koji godinama skrivate do čijeg vam je mišljenja mnogo stalo. Međutim, istina će kad-tad izaći na videlo. Zato je bolje da smislite kako ćete se opravdati zbog toga, a ne kako ćete i dalje to sakrivati.

Sanjati da vam je neko ukrao kaktus
Ukoliko sanjate da vam je neko ukrao kaktus to simboliše probleme sa komšilukom. Moguće je da će vas ljudi u zgradi ili ulici u kojoj živite početi izluđivati svojim aktivnostima u kasnu noć ili rano jutro. Osoba ste kojoj je san jako važan kako bi mogla normalno da funkcioniše tokom dana, ali konstantna galama, lupa ili kombinacija jednog i drugog vam to onemogućuje. Ma šta vi radili, verovatno nećete moći da ih utišate. Ili se naviknite na to ili promenite mesto boravka jer vam ni eventualne intervencije policije neće mnogo pomoći.

Sanjati cvetove kaktusa
Kada u snu vidite cvetove kaktusa to može da ima različito značenje u zavisnosti od njihove boje. Ako, na primer, u snu vidite kaktus čiji su cvetovi bele boje to znači da osoba za koju verujete da je najbolja na svetu, od vas krije neku mračnu tajnu. Ukoliko su cvetovi kaktusa žuti, taj san je upozorenje da se čuvate zavidnih i ljubomornih ljudi.

Narandžasti cvetovi kaktusa simbolišu neiskreno prijateljstvo. Verovatno će vas razočarati osoba kojoj ste u životu poverili svaku svoju tajnu. Kada u snu vidite crvene cvetove kaktusa to simboliše turbulentnu ljubavnu vezu. Verovatno vaš odnos sa partnerom oscilira od beskrajne nežnosti, pažnje i razumevanja do apsolutne netrpeljivosti.

Ružičasti ili roze cvetovi kaktusa simbolizuju strah od vezivanja. Sigurno ste mnogo zaljubljeni u partnera, ali se plašite da mu/joj to pokažete. Pomisao na termin „ozbiljna veza“ ili „brak“ vam izazivaju jezu. Plavi ili ljubičasti cvetovi kaktusa simbolišu neku dilemu. Verovatno niste sigurni da li da kolegi, prijatelju ili članu porodice priznate grešku koju ste napravili.

Sanjati plodove kaktusa
Ako u snu vidite plodove kaktusa verovatno ćete čuti dobre vesti iz inostranstva. Možda će vam neko od rodbine, prijatelja ili poznanika javiti da se ženi, udaje ili čeka prinovu. Dobre vesti mogu stići i iz ambasade, ukoliko ste nedavno predali papire za vizu.

Ukoliko u snu jedete plodove kaktusa to znači da će vas draga osoba iznenaditi lepim poklonom. Moguće je da će to biti nešto o čemu dugo maštate, a niste sebi mogli da priuštite.

Kada u snu vidite kako neko drugi jede plodove kaktusa vi ćete biti ti koji ćete iznenaditi voljenu osobu nekim poklonom ili lepom gestom.

Sanjati kaktus u pustinji
Videti kaktus u pustinji u snu znači da ste nezadovoljni nekim segmentom svog života. Možda vas muči posao, nedostatak novca ili, čak, ljubavi. U svakom slučaju, morate da znate da do promene neće doći ako nastavite da sedite skrštenih ruku. Počnite da radite na sitnicama. Kada vidite da možete da ostvarite neke ciljeve, bićete više motivisani za krupne promene u budućnosti.

Sanjati kaktus u bašti
San u kome vidite kaktus u bašti ukazuje na probleme u komunikaciji sa članom porodice, partnerom tj. partnerkom ili prijateljom tj. prijateljicom. Moguće je da ćete ući u raspravu oko sitnica i da će ona vrlo lako da preraste u svađu. Kontrolišite emocije kako ne biste rečima povredili osobu koju poštujete.

Sanjati kaktus u saksiji
Ako ste u snu videli kaktus u saksiji to implicira da vas neko „muči“. Verovatno u vašem životu postoji osoba sa kojom nikad ne znate na čemu ste. Možda je partner tj. partnerka ponekad vrlo rezervisan/a ili imate osećaj da vam muškarac tj. žena prema kojem/kojoj gajite simpatije ne uvraća osećanja. Ključ je u iskrenom razgovoru.

Sanjati da zalivate kaktus u saksiji
Zalivati kaktus u saksiji u snu znači da morate da budete vrlo oprezni dok komunicirate sa nekim. Moguće je da radite sa ćudljivom osobom, sklonom promenama raspoloženja. Kada je on tj. ona srećan/a atmosfera je odlična, međutim, ima dana kada vas njegovo tj. njeno ponašanje plaši, pa vam se čini kao da „hodate po jajima“.

Sanjati uveo kaktus
Uveo kaktus u snovima može da simbolizuje krivicu ili grižu savesti. Verovatno ste bili nepravedni prema nekome ili ste ga/je povredili, a niste to odmah shvatili. S vremenom ćete doći do zaključka da je trebalo da ga/je pitate da vam oprosti, a ne da se ponašate kao da se ništa nije dogodilo. Možete se samo nadati da vam karma neće vratiti „milo za drago“.

Sanjati da ste seli na kaktus
Kada sanjate da ste seli na kaktus to implicira da bi vas manjak opreza mogao dovesti u nezgodan položaj. Verovatno ćete pred pogrešnim ljudima kazati nešto pogrešno i to će vam se obiti o glavu. Naučićete lekciju koja će vam dobro poslužiti za budućnost.

Sanjati da je neko seo na kaktus
Videti u snu kako je neko seo na kaktus ukazuje na to da ćete blisku osobu uzalud upozoravati na moguće štetne posledice nekih njegovih tj. njenih odluka ili poteza. Neće imati nameru da vas posluša, pa ćete morati da se pomirite sa time da će ovog puta učiti na vlastitim, a ne na vašim greškama.

Sanjati da jedete sirov kaktus
Jesti sirov kaktus u snu znači da je vreme za radikalne promene u vašem životu. Morate da napustite zonu komfora, da se suočite sa svojim strahovima, da poradite na samopouzdanju kako bi vam budućnost bila lepša i kvalitetnija.

Sanjati da pravite jelo od kaktusa
Praviti jelo od kaktusa u snu ukazuje na to da se igrate sa nečijim emocijama. Neko vas izuzetno ceni i voli, a vi se ponašate nepravedno prema njemu tj. njoj. Ako ga/je ne volite, nemojte ni da ga/je „vučete za nos“, nego budite iskreni.

Sanjati da jedete jelo sa kaktusom
Jesti jelo sa kaktusom u snu znači da bi posledice loših odluka iz prošlosti mogle vrlo brzo da dođu na naplatu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili dobili kaktus, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kaktusa

Kaktus je ukrasna biljka poreklom iz Amerike koja ima listove u obliku trnja.