Kamelija – šta znači sanjati kamelije?

Sanjati kameliju
Ako u snu vidite kameliju, to simbolizuje ljubavna ogovaranja. Moguće je da ćete sa prijateljima/prijateljicama razgovarati o simpatijama i posebno analizirati svaku od njih. Pravićete spisak pozitivnih i negativnih osobina na osnovu kojih ćete zaključiti ko vam najviše odgovara, a koga biste trebali da se klonite.

Sanjati da poklanjate kameliju
Sanjati da poklanjate kameliju implicira da ćete se razočarati u voljenu osobu. Verovatno će uraditi nešto zbog čega će pasti u vašim očima i više nećete želeti da je/ga vidite. Uprkos svim opravdanjima i izvinjenjima, više nećete imati poverenja u njega/nju što smatrate osnovnim i najvažnijim preduslovom za svaku vezu.

Sanjati da ste dobili kamelije
Kada u snu dobijete kameliju, to ukazuje da ćete biti pozvani na svečanost. Može se desiti da ćete morati da idete u goste gde će biti ljudi koji vam se ne dopadaju. Imaćete osećaj da analiziraju svaki detalj vezan za vaš izgled i ponašanje kako bi pronašli nešto zbog čega bi vas ogovarali. Nećete moći da se opustite, već ćete stalno paziti da ne uradite nešto pogrešno.

Sanjati da sadite kamelije
Ovakav san simbolizuje poslovne izazove. Trenutno se bavite nečim što zahteva mnogo truda i rada, a pozitivan rezultat ipak nije zagarantovan. Ipak, imajte vere u to što radite i sigurno ćete uspeti. Potrudite se da zadržite motivaciju, a kada vam ponestane snage setite se cilja koji želite da postignete i sve će biti u redu.

Ukoliko u snu vidite kako neko sadi kameliju, moguće je da će vas kolega ili prijatelj upitati za savet ili pomoć u vezi sa nekim poslom. Pošto će biti reč o vrlo osetljivom pitanju, moraćete dobro da razmislite pre nego što mu/joj bilo šta predložite. Ovde vam, na žalost iskustvo ne može mnogo pomoći jer je u pitanju delikatna situacija kakvu do sada niste doživeli.

Sanjati da zalivate kamelije
San u kome zalivate kamelije je znak da poradite na samopouzdanju. Imate mnogo kvaliteta, ali premalo vere u sebe. Zato se često dešava da zasluge za vaš trud preuzmu drugi ljudi. Ako ne želite da vam se to u budućnosti dešava, moraćete se malo više založiti za sebe. Posedujete mnogo dobrih osobina i prava je šteta da ih ne iskoristite na pravi način.

Sanjati da kupujete kamelije
Kupovati kamelije u snu znači da ste vrlo ambiciozna osoba. Vi znate šta želite od života i učinićete sve da to dobijete. Radili ste mnogo na sebe, svojim veštinama i talentima, te smatrate da je uspeh nešto što ste itekako zaslužili. Jedini problem je što često na putu ka svom cilju rušite mostove. Možda verujete da je tako nešto neophodno, ali se itekako varate. Obratite pažnju na svoj odnos prema nekim ljudima i shvatićete da ste pogrešili.

Sanjati da prodajete kamelije
Prodavati kamelije u snu simboliše odustajanje od neke ideje, projekta ili plana. Verovatno ćete shvatiti da vam se nešto u šta ste uložili mnogo truda neće isplatiti, te ćete prestati da gubite vreme na to. Nije vam u prirodi da dižete ruke od nečega, ali ćete ovog puta znati da je to jedini izbor koji vam je preostao.

Sanjati polje kamelija
San u kome vidite polje kamelija ukazuje na romantične trenutke koje biste u bliskoj budućnosti mogli doživeti. Možda će partner odlučiti da vas iznenadi kraćim izletom, putovanjem ili intimnom večerom tokom koje ćete se potruditi da probudite strast. Ukoliko ste trenutno sami, mogli biste uskoro upoznati zanimljivu osobu sa kojom ćete osetiti varnice već pri prvom kontaktu.

Sanjati uvele kamelije
Ukoliko u snu vidite uvele kamelije to implicira da vam se rizik koji želite da preduzmete sigurno neće isplatiti. Verovatno ste po prvi put odlučili da idete na sve ili ništa, ali će se to pokazati pogrešnom odlukom. Trebali biste ipak da sačekate povoljniji trenutak za neke projekte koje ste sebi zacrtali.

Sanjati kamelije prekrivene snegom
Ako u snu vidite kamelije prekrivene snegom to znači da ste prilično izdržljivi i da ne dopuštate da vas problemi, brige ili izazovi slome. Navikli ste da ustanete svaki put kada padnete i, što je još važnije, da iz svakog neuspeha naučite nešto novo. Nastavite da se tako ponašate i sigurno ćete postići mnogo u životu.

Tumačenje snova o kamelijama može da zavisi i od boje cvetova koje u snu vidite. Ukoliko, na primer, sanjate crvene kamelije to predviđa strasne momente na javi. Možda ćete da provede nezaboravnu noć sa partnerom, a ukoliko ste sami moguće je da će vam se nešto slično dogoditi s osobom koju ste nedavno upoznali. Smatrate jedno drugo prijateljem, ali hemiju koju oboje osećate ne možete negirati. Zato ćete vrlo brzo preći tu granicu prijateljstva i nećete se pokajati.

Ružičaste, tj. roza kamelije znače da se dopadate osobi koja je mnogo mlađa od vas. Verovatno je reč o nekome ko vam se divi zbog nečega što ste postigli u životu. Dopada mu/joj se vaša zrelost i reakcije na neke teške situacije u životu. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li želite da nešto preduzmete po tom pitanju ili ne.

Bela kamelija za mlade žene simbolizuje udaju, a za one malo starije veru u ljubav. Ukoliko muškarac sanja bele kamelije moguće je da mu se dopada žena koja je mnogo mlađa od njega. To ne znači da biste želeli da budete sa njom, nego da se divite nekim njenim osobinama, veštinama ili inteligenciji. Verovatno ste stekli utisak da je mnogo drugačija od svojih vršnjakinja, te je to ostavilo snažan utisak na vas.

Žute kamelije su na ovim prostorima vrlo retke i mogu se pronaći uglavnom u Kini i Vijetnamu. Ukoliko ste u snu videli, sadili ili brali žute kamelije to je upozorenje da se čuvate laskavih ljudi. U svojoj blizini imate nekoga ko vam se predstavlja kao iskren prijatelj, a u stvari vam zavidi na svemu što imate i što ste stekli svojim trudom i radom. Sigurno ste primetili da njegove/njene reakcije na nešto lepo što vam se dešava nisu baš potpuno iskrene. Iz tog razloga nije pametno da mu/joj se poveravate, jer bi neku vašu tajnu mogao/la da iskoristi protiv vas.

Sanjati kamelije u saksiji
Videti kamelije u saksiji u snu simbolizuje manjak slobode na javi. Moguće je da ste u vezi ili braku sa vrlo ljubomornom osobom. Njegovo tj. njeno ponašanje je počelo da vas guši i opterećuje. Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vas čini nesrećnim i frustriranim. Samo vi možete da prekinete taj „začarani krug“ u kome ste se našli.

Sanjati kamelije u vazi
San u kome vidite kamelije u vazi ukazuje na to da ćete imati priliku da neko vreme provedete s osobom sa kojom nemate ništa zajedničko. Po prirodi ste komunikativni i druželjubivi, međutim, on tj. ona vam nikako neće odgovarati, pa ćete poželeti da što pre pobegnete iz tog društva.

Sanjati da mirišete kamelije
Mirisati kamelije u snu znači da je pred vama jedan vrlo lep period. Dogodiće vam se stvari o kojima ste ranije mogli samo da maštate. Shvatićete da ste hrabriji i snažniji nego što ste mislili. Ukoliko ste duže vreme sami, nije isključeno da ćete početi da se družite sa vrlo interesantnom osobom.

Sanjati da drugi mirišu kamelije
Ako ste sanjali da neko miriše kamelije to implicira da će vas nešto obradovati. Moguće je da će bliska osoba ostvariti uspeh i da ćete biti ponosni na njega tj. nju. Svima ćete pričati o tome, a verovatno ćete prirediti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da kradete kamelije
Krasti kamelije iz cvećare u snu ukazuje na to da ćete zbog ljubavi uraditi nešto „ludo“. Verovatno ćete odlučiti da na neobičan način obradujete partnera tj. partnerku ili osobu koja vam se dopada. Druga mogućnost jeste da ćete u društvu najmlađih i sami „podetinjititi“. U svakom slučaju, pred vama su zanimljivi trenuci.

Ukoliko ste sanjali da kradete kamelije iz tuđe baške to implicira da vam se sviđa osoba koja već ima partnera tj. partnerku. Budite sigurni da nikad neće ugroziti svoju vezu tj. brak kako bi se upustio/la u avanturu sa vama.

Sanjati da drugi kradu kamelije
Kada sanjate da neko krade kamelije to znači da treba da prestanete da svoje vreme i energiju trošite na ljude koji to ne zaslužuju. Nemojte da se dodvoravate drugima samo kako bi vas prihvatili, tj. kako ne biste bili sami. Samo se setite izreke „bolje biti sam nego u lošem društvu“. Ove reči su sasvim primenjive na ono kako se trenutno ponašate.

Sanjati da bacate kamelije pred nekoga
Bacati kamelije pred nekoga u snu ukazuje na to da ćete glumiti kako ne biste bili povređeni. Verovatno vam se neko dopada, ali ne želite da mu/joj to priznate zato što se plašite da će iskoristiti vašu ljubav i naklonost. To što vi radite je samo „grickanje života“, a ne življenje.

Sanjati da neko baca kamelije pred vas
Ako ste sanjali da neko baca kamelije pred vas to implicira da bi trebalo da priznate osećanja koja gajite prema nekome. Nema smisla više da se krijete, jer vam život prolazi u toj patnji.

Sanjati da jedete cvet kamelije
Jesti cvet kamelije u snu ukazuje na to da ćete harizmom i spontanošću privući pažnju većeg broja ljudi. Nije isključeno da će uslediti pozivi na kafe, pića, večere i slično, pa čak i primamljivi poslovni predlozi.

Sanjati da neko drugi jede cvet kamelije
Kada u snu vidite kako neko jede cvet kamelije to implicira da treba da naučite da ne sudite ljudima na temelju tuđih, nego na bazi vlastitih iskustava.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, dobili ili poklonili kameliju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kamelije

Kamelija, poznata i kao japanska ili kineska ruža, je biljka sa krupnim i punim cvetovima raznih boja.