Šta znači sanjati kamin (ognjište)?

Sanjati kamin sa vatrom
Ako u snu vidite kamin sa vatrom, to ukazuje da ćete dobiti dobar posao. Moguće je da ste na njega čekali duži vremenski period, ali strpljenje će vam se itekako isplatiti. Iako je bilo trenutaka u kojima ste očajavali, trudili ste se da ne klonete duhom već da nastavite sa radom na sebi kako biste pokazali zavidno znanje u poslu za koji ste se školovali.

Sanjati kamin bez vatre
Sanjati kamin bez vatre je upozorenje da vam je posao ili služba veoma nesigurna. Verovatno će u firmi u kojoj radite doći do promena koje će zahtevati smanjenje broja radnika. Ukoliko ste na radno mesto došli posle vaših kolega, postojaće velika šansa da dobijete otkaz. Čim shvatite da je situacija ozbiljna, učinićete sve da odložite neizbežno u nadi da će šefovi imati na umu da ste se odlično pokazali i da niko nije imao primedbe na vas.

Sanjati da pravite kamin
Kada sanjate da pravite kamin, to implicira da ćete ugađati samom/oj sebi. Po prirodi ste hedonista koji uživa u hrani, putovanjima i drugim sitnicama pa često iznenada donesete odluku da sebi priuštite stvar koja će vas i ljude koji su vam bliski učiniti srećnim. Volite da ste okruženi velikim društvom u kome se svi dive onome što ste postigli.

Sanjati da neko pravi kamin
Ukoliko u snu vidite kako neko pravi kamin moguće je da ćete odlučiti da se nagradite za dobar posao koji ste napravili. Uložili ste mnogo truda i vremena u nešto, te ćete smatrati ispravnim da sebi priuštite nešto što dugo želite. Možda će to biti komad odeće, mobilni telefon ili neki drugi uređaj ili kraći izlet ili putovanje na mesto koje oduvek želite da posetite.

Sanjati da rušite kamin
Ovakav san znači da ćete započeti novo poglavlje svog života. Verovatno ćete doneti neke velike odluke koje bi mogle da promene tok vašeg života. Možda ćete promeniti fakultet, posao, zanimanje ili mesto stanovanja. Vrlo brzo ćete zaključiti da ste doneli pravu odluku.

Sanjati da drugi ruše kamin
Ako u snu vidite kako neko ruši kamin moguće je da ćete sprečiti neke ljude da vam se upetljaju u život. Na vreme ćete shvatiti njihove namere i znaćete kako da im stanete u kraj. Jasno ćete im dati do znanja da vam ne treba tutor, trener ili savetnik i da ste savršeno sposobni da vodite brigu o svom životu i budućnosti.

Sanjati da ležite pored kamina
Kada sanjate da sami ležite pored kamina to implicira da ćete imati neku dilemu. Možda treba da donesete neku važnu odluku, ali se plašite eventualnih posledica. Ukoliko u snu ležite pored kamina sa dragom osobom to simbolizuje radosne trenutke u ljubavnom životu, a ako pored vas u snu leži neko koga ne poznajete, san ukazuje na usamljenost. Ukoliko ste duže vreme sami, ovakav osećaj je sasvim normalan, međutim, ako imate partera pored koga se osećate usamljeno, onda je to znak da sa vašom vezom ili brakom nešto nije u redu.

Sanjati da kupujete kamin
Kupovati kamin u snu simboliše neku veliku investiciju. Moguće je da ćete uložiti mnogo novca u kupovinu nekretnine, automobila ili neke vredne stvari. Nadate se da će vam se ovo ulaganje s godinama isplatiti. Međutim, budite vrlo oprezni i nemojte da se „zalećete“, jer vam pogrešna procena može doneti gubitke i mnogo glavobolje.

Sanjati da prodajete kamin
Prodavati kamin ukazuje na gubitke ili rastanke. Možda će draga osoba odlučiti da svoj život nastavi u drugom gradu ili državi. Biće vam teško da se od njega/nje rastanete jer je bio/la vaš najveći oslonac u životu.

Gubici mogu da se odnose i na nepredviđene rashode u vašem kućnom budžetu, poput kvarova na automobilu ili nekom kućanskom aparatu.

Sanjati da ložite vatru u kaminu
Ukoliko sanjate da palite vatru u kaminu to simbolizuje vrlo strastvene momente sa voljenom osobom. Moguće je da ćete vratiti staru strast koja je nakratko bila nestala usled previše obaveza i premalo prilika da budete sami. Zato ćete pripremiti romantičnu večeru za partnera ili partnerku ili ćete organizovati kraći izlet ili putovanje koje će vam pomoći da se ponovo zbližite.

Ako ste već neko vreme sami moguće je da ćete provesti nezaboravnu noć s osobom koju ste nedavno upoznali. Sigurno ste osetili hemiju, ali niste bili sigurni da je obostrana. Nakon ovoga bićete sto posto uvereni da i on/ona oseća privlačnost prema vama.

Sanjati da drugi lože vatru u kaminu
Ovakav san može da znači da imate suparnika ili suparnicu. U životu vašeg partnera postoji jedna osoba koja bi želela da vidi vaš raskid. Zato se na sve načine trudi da se približi vašem partneru, zadobije njegovo/njeno poverenje i tako ga/je zavede. Međutim, nema razloga da sumnjate u voljenu osobu, jer on/ona nema nameru da vašu vezu ili brak ugrozi zbog bilo koga.

Sanjati da gasite vatru u kaminu
San u kome gasite vatru u kaminu simbolizuje emotivnu krizu. Verovatno odnos sa partnerom tj. partnerkom u poslednje vreme nije na zavidnom nivou. Komunikacija vam je sve lošija, a često ne možete da se dogovorite ni oko čega. Ljubav nije nestala, ali vam nedostaje razumevanja i spremnosti na kompromise. Ako poradite na tom problemu, verovatno će se i vaš odnos popraviti. Sa druge strane, ako ne uradite ništa, ta veza neće imati budućnost.

Sanjati da drugi gase vatru u kaminu
Kada sanjate da neko gasi vatru u kaminu to implicira da ste u lošem raspoloženju i da u poslednje vreme izbegavate druženja sa prijateljima ili članovima porodice. Trenutno vam je potreban mir i samoća, ali, na žalost, vaši bližnji nemaju mnogo razumevanja za to. Zabrinuti su za vas i insistiraju na razgovoru kako biste im konačno priznali šta vas muči. To vam stvara dodatni pritisak, pa ste spremni i da se posvađate sa njima samo kako bi vas pustili na miru. Takvim ponašanjem nećete ništa rešiti. Raščistite sami sa sobom neke stvari,  a potom se poverite nekome kome verujete. Sigurno će vam biti mnogo lakše da se nosite sa krizom u kojoj se trenutno nalazite.

Sanjati da ne možete da upalite vatru u kaminu
Ako ste sanjali da ne možete da upalite vatru u kaminu to implicira da bi trebalo da odustanete od nekoga ili nečega. Možda ste nekoj osobi posvetili dobar deo svog života, a čini vam se da niste ništa dobili zauzvrat. San vam govori da odete od njega tj. nje ako niste srećni. Druga mogućnost jeste da ideja u koju ste uložili trud i energiju ne donosi rezultate i vreme je da dignete ruke od toga.

Sanjati da se kamin zapalio
Ukoliko ste sanjali da se kamin zapalio i da ne možete da ga ugasite to znači da gajite snažne emocije prema nekome. Verovatno vam se dopada osoba koja vam nije dostupna. Moguće je da ste i vi i on tj. ona u braku tj. vezi. Nemojte da se upuštate u tajnu avanturu, nego partneru tj. partnerki iskreno priznajte o čemu se radi.

Sanjati da ste se opekli na kamin
Kada sanjate da ste se opekli na kamin to implicira da ćete izgubiti poverenje u nekoga. Možda će vam član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja nešto slagati. Saznaćete istinu, oprostićete mu/joj, ali nećete zaboraviti za to, pa mu/joj se više nikad nećete poveravati.

Sanjati da se kamin srušio na vas
Ovakav san ukazuje na to da ste nervozni i neraspoloženi. Verovatno postoji neki problem koji ne možete da rešite i gubite nadu da ćete to ikad „skinuti sa vrata“. Potreban vam je svež pogled na stvari. Ne libite se da o tome što vas muči razgovarate s nekim kome verujete.

Sanjati da palite dokumente u kaminu
Paliti dokumente u kaminu u snu znači da se plašite da bi vaša tajna uskoro mogla da ugleda svetlo dana. Reč je o „grehu“ iz prošlosti i sigurni ste da bi povredio ljude koje volite. Morate da znate da će mnogo više da ih zaboli ako istinu čuju od drugih osoba, a ne od vas.

Sanjati da palite novac u kaminu
Ako ste sanjali da palite novac u kaminu to implicira da bi trebalo da povedete računa o finansijama. U poslednje vreme trošite više nego inače. Ukoliko tako nastavite mogli biste se suočiti sa velikim problemom.

Sanjati da palite uspomene u kaminu
Kada sanjate da palite fotografije ili neke druge uspomene u kaminu to znači da ste ljuti, povređeni ili razočarani. Moguće je da vas je povredila osoba kojoj ste bezrezervno verovali. Prekinuli ste taj odnos, ali i dalje ne možete da ne razmišljate o tome koliko ste ispali glupi.

Sanjati da čitate knjigu pored kamina
Čitati knjigu pored kamina u snu može da bude znak da ste usamljeni. Ljudi koji dugo nemaju emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ako ste u vezi ili brak san je znak za uzbunu. On vam poručuje da morate iskreno da razgovarate sa voljenom osobom o tome što vas muči.

Sanjati da pijete vino pored kamina
Ukoliko ste sanjali da pijete vino pored kamina to implicira da ste pod stresom. Verovatno vam se u poslednje vreme mnogo toga dogodilo i niste stigli sve da procesuirate ili da napravite plan za budućnost. Za početak, morate da nađete način da se opustite i odmorite kako ne biste ugrozili svoje zdravlje.

Sanjati da vodite ljubav pored kamina
Ako ste sanjali da vodite ljubav pored kamina sa voljenom osobom to znači da se plašite da biste mogli zapasti u rutinu. Predložite mu/joj neke promene. Ukoliko ste sanjali da vodite ljubav pored kamina sa poznanikom tj. poznanicom to ne znači da vam se on tj. ona dopada, nego vas je na javi nešto podsetilo na njega tj. nju.

Sanjati da vodite ljubav pored kamina s osobom koju uopšte ne poznajete ukazuje na to da ćete se naći na meti tračeva.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili pravili kamin, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kamina

Kamin je sobno ognjište koje je smešteno u zidu.