Šta znači sanjati karanfil?

Sanjati karanfil
Ako u snu vidite karanfil, to ukazuje da vam predstoji radost. Moguće je da će vam kolega više nego ikada ukazivati poštovanje na poslu. Svi će biti svesni koliko im značite pa će se potruditi da se u njihovom društvu osećate prijatno kako biste što duže ostali u toj firmi i zaboravili na primamljive ponude konkurenata.

Sanjati da ste dobili karanfil
Sanjati da ste dobili karanfil označava nemoguću ljubav. Verovatno gajite emocije prema osobi koja je učinila nešto što ne možete da mu/joj oprostite. Uprkos svim molbama i obećanjima da se tako nešto neće ponoviti, ostaćete dosledni sebi i, ma koliko da vam je teško, nećete dozvoliti da srce nadvlada razum i doprinese donošenju loše odluke.

Sanjati da gajite karanfile
Kada u snu gajite karanfil, to implicira da niste dovoljno cenjeni. Može se desiti da vaš/a partner/ka ima primedbe za sve što uradite, a često ne primećuje sitnu pažnju kojom želite da ga/je oraspoložite i date mu/joj do znanja koliko vam znači. Čini vam se da za druge uvek ima više vremena i strpljenja, a sa vama nema želju ni da ode u šetnju.

Sanjati da berete karanfile
Ukoliko u snu berete karanfile to znači da ćete se potruditi da od života uzmete ono što vam pripada. Vi ste po prirodi optimistična osoba, ne volite one koji kukaju i koji se žale na svoj život. Umesto toga, radije vreme provodite razmišljajući o tome kako možete da ga unapredite. Imate vrlo zdrav pogled na stvari, tako da uspeh ne može da izostane.

Sanjati da drugi beru karanfile
San u kome vidite kako neko bere karanfile simboliše rivalstvo ili suparništvo. Moguće je da na poslu ili čak i u privatnom životu imate nekoga ko želi nešto što vama pripada. Da li je to karijera, radno mesto ili čak voljena osoba, u ovom momentu ne možete sa sigurnošću znati. Ali ako obratite pažnju, sigurno ćete videti o kome se radi. Ne dozvolite da vam neki nebitni ljudi kvare sreću.

Sanjati da kupujete karanfile
Kupovati karanfile u snu znači da sumnjate u nečiju vernost. Možda vam je prijatelj tj. prijateljica nedavno kazao/la nešto zbog čega ste počeli da sumnjate u njega/nju, a do pre par dana ste se mogli zakleti da vas nikad ne bi izdao/la. Nemojte previše da paranoišete, jer biste mogli da optužite nevinu osobu za nešto veoma podlo. Ako ipak pronađete dokaz za svoje sumnje, to je znak da se od takve osobe trebate distancirati.

Sanjati da prodajete karanfile
Ako sanjate da na ulici prodajete karanfile to implicira da ste vrlo vredna osoba. Nije vas sramota da radite bilo kakav posao ako će to značiti da ćete materijalno obezbediti sebe i svoju porodicu. Naravno da se ne upuštate u neke ilegalne i nemoralne poslove, ali sve ostalo dolazi u obzir. Na takav način vaspitavate i svoju decu u nadi da ćete od njih stvoriti dobre, poštene i radne ljude.

Sanjati da poklanjate karanfile
Ukoliko nekome u snu poklanjate karanfile to implicira da pokušavate da sakrijete da vam se dopada neka osoba. To radite jer se plašite da okolina ne bi dobro reagovala na vašu želju da budete sa njim/njom. Zato sigurno krišom gledate njegove/njene fotografije i trudite se da izbegavate razgovor o toj osobi. Ne biste trebali zbog reakcije okoline da odustanete od vlastitih želja. Vaš život je vaša stvar!

Sanjati da bacate karanfile
Kada u snu bacate karanfile u smeće to znači da ste previše ponosni da ljudima oprostite čak i nenamerne greške. Vrlo teško dozvoljavate da neko ko je izneverio vaše poverenje ostane u vašem životu. Umesto toga, kada vas neko povredi ili uvredi, u stanju ste da ga zauvek „otpišete“. Zato ste mnoge ljude koji vas vole i poštuju trajno oterali od sebe.

Sanjati buket karanfila
Buket karanfila u snu simbolizuje neko iznenađenje. Možda će vaš život krenuti u potpuno drugom smeru od onoga što ste očekivali, ali ne u negativnom smislu. Prihvatite šanse koje vam se nude, nikad ne znate šta se iz toga može „izroditi“.

Uveo karanfil
Uveli, tj. suvi karanfili, na žalost, nemaju pozitivno značenje. Obično simbolizuju prekid prijateljskog ili ljubavnog odnosa. Ako u snu vidite uveo karanfil verovatno će vaš život uskoro postati siromašniji za jednu osobu koja vam je nekad mnogo značila.

Ružičasti karanfil
Kada u snu vidite ružičasti, tj. roze kranfil to implicira da će neko pokazati veliku zahvalnost za vaš postupak. Moguće je da ćete potpuno nepoznatoj osobi učiniti uslugu zbog koje će proširiti „dobar glas“ o vama.

Žuti karanfil
Žuti karanfili simbolišu razočaranje u voljenu osobu. Neko od bližnjih će vas povrediti svojim ponašanjem ili vam kazati nešto mnogo uvredljivo. Nakon toga ćete potpuno promeniti mišljenje o njemu tj. njoj.

Crveni karanfil
Kao i većina drugog crvenog cveća u snovima i crveni karanfil simbolizuje ljubav i strast. Očekuje vas mnogo lepih trenutaka sa voljenom osobom, a ako ste trenutno sami, nije isključeno da ćete doživeti avanturu sa nekim o kome nikad ranije niste razmišljali na takav način.

Beli karanfil
Ako ste u snu videli, dobili ili poklonili beli karanfil to implicira da ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti svojom dobrotom i iskrenošću. Doživećete ga/je kao dete zarobljeno u telu odraslog čoveka. Njegova/njena naivnost će vas iznenaditi, ali ćete ga/je brzo zavoleti zbog svih dobrih osobina koje poseduje.

Ljubičasti karanfil
Ljubičasti karanfili simbolišu promene u duhovnom, tj. mentalnom smislu. Neko od bliskih prijatelja će vam u šali reći da ste postali druga osoba, a vi ćete početi da analizirate svoje ponašanje i shvatićete da je u pravu. Nemojte da se čudite, jer kažu da se čovek menja na svakih sedam godina. Zamislite onda koliko se puta u životu uverenja, stavovi i mišljenja promene.

Prugasti cvetovi karanfila
Kada u snu vidite prugaste cvetove karanfila to može da simbolizuje žaljenje ili pak suočavanje s odbijanjem. Moguće je da vam se neće ostvariti želja da uplovite u romantičnu vezu s osobom koja vam se duže vreme dopada.

Sanjati karanfil u vazi
Ukoliko ste u snu videli jedan karanfil u vazi to implicira da je nekome stalo do vas više nego što možete da zamislite. Ako ste u vazi videli dva ili više karanfila to znači da privlačite pažnju osoba suprotnog pola. Vaša energija, stav i držanje ne prolaze bez vidljive ili nevidljive reakcije. Ukoliko ste sami, to bi se uskoro moglo promeniti.

Sanjati karanfil u saksiji
Videti u snu karanfil u saksiji znači da pokušavate da ostavite u životu nešto što je davno umrlo. Moguće je da ste svesni da vaša veza tj. brak nema budućnost, da je ljubav nestala, a ostala je samo navika. Plašite se da napravite ono što je neizbežno, a kada napokon učinite taj korak pokajaćete se što vam je trebalo toliko mnogo vremena za to.

Sanjati karanfil u bašti
Ako ste u snu videli karanfile u bašti to implicira da će se situacija u vašem domu uskoro promeniti na bolje. Verovatno među ukućanima postoji neki problem u komunikaciji. Trudite se da „izgladite stvar“, međutim, to vam sve teže polazi za rukom. Kada i jedna i druga strana pokažu razumevanje i spremnost na kompromis, sve će početi da se menja.

Sanjati polje puno karanfila
Polje karanfila u snovima je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju prosperitet. Ono što vas trenutno najviše muči moglo bi da postane stvar prošlosti. Nezaposleni bi uskoro mogli da dobiju dobru poslovnu priliku. Ako su finansije vaš najveći problem, počnite da štedite. Ukoliko vas, pak, muči ljubav, san je znak da će vrlo brzo doći do promene.

Sanjati da ležite u polju karanfila
Ležati u polju karanfila u snu znači da ste romantična osoba, ali se isto to ne može reći za vašeg partnera tj. partnerku ili simpatiju. Dok vi maštate o uzbuđenju i strasti, njega tj. nju zanimaju praktične stvari. Ako je ovo za vas nepremostiva prepreka, izađite iz tog odnosa i potražite nekoga sličnijeg sebi.

Sanjati da drugi leže u polju karanfila
Kada u snu vidite kako neko leži u polju karanfila to implicira ćete pozavideti nekome na odnosu kakav ima sa voljenom osobom. Shvatićete da ih osim ljubavi, veže i poverenje, strast i razumevanje, a to je ono što vi nikad niste imali. Ne gubite nadu da će stvari da se promene.

Sanjati da trčite poljem karanfila
Trčati poljem karanfila u snu ukazuje na to da vam nedostaje slobode. Možda ste u vezi ili braku sa ljubomornom osobom i njegovo tj. njeno ponašanje vas guši i opterećuje. Druga mogućnost jeste da vas posao čini frustriranom i nezadovoljnom osobom. U tom slučaju san vam poručuje da nešto mora da se menja.

Sanjati da drugi trče poljem karanfila
Ukoliko ste u snu videli kako neko trči poljem karanfila to implicira da bliska osoba prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na svoje brige. Obratite pažnju na ljude koje volite. Ako očekujete da budu sa vama u teškim trenucima, morate i vi da im se nađete pri ruci.

Sanjati da kradete karanfile
Krasti karanfile iz cvećare u snu ukazuje na to da ste za one koje volite spremni da uradite baš sve. Veliku žrtvu podnosite zbog nekih ljudi, pa bi za promenu trebalo da sebe stavite na prvo mesto.

Ukoliko ste u snu krali karanfile iz tuđe bašte moguće je da ćete se zbog ljubavi naći na stubu srama.

Sanjati da drugi kradu karanfile
Ako ste u snu videli kako neko krade karanfile to implicira da ćete pogrešno shvatiti nečije reči ili postupke. Odreagovaćete burno, pa ćete se posle pokajati. Barem ćete naučiti lekciju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, dobili ili gajili karanfile, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija karanfila

Karanfil je zeljasta biljka cvetnica iz istoimene familije čije ime u prevodu sa grčkog znači božanski cvet.