Kašika – šta znači sanjati kašiku?

Sanjati veliku kašiku
Ako u snu vidite veliku kašiku, to ukazuje da ćete se naći u prijatnom društvu. Moguće je da ćete na putovanju upoznati ljude sa kojima ćete se odlično slagati i koji će učiniti da se rado prisećate svakog trenutka koji ste sa njima proveli. Vrlo brzo ćete se zbližiti i nastavićete druženje koje će prerasti u pravo prijateljstvo. Drugo značenje je da imate dobar apetit. Za vas se može reći da često kuburite sa viškom kilograma koji vas opterećuje i čini da budete nezadovoljni svojim izgledom. Umesto da probušite kašiku, vi tražite repete i konzumirate nezdravu hranu sa kojom nećete postići rezultate koje biste želeli.

Sanjati malu kašiku (kafenu kašiku)
Sanjati malu kašiku simbolizuje udoban život. Vi ste osoba koja u svemu što radi ima meru i u stanju ste da kontrolišete vaša osećanja i prohteve. Nije vam uvek lako, ali satisfakcija koju, na kraju, osetite je dovoljan razlog da ostanete dosledni sebi i da se žrtvujete zarad viših ciljeva.

Jesti kašikom u snu
Ukoliko u snu jedete kašikom, to implicira da neko brine o vama. Verovatno ste veoma zauzeti, ali na vašu sreću, imate osobu koja bolje od vas zna šta vam je potrebno. To može biti partnet/ka, otac, majka ili prijatelj. Bezbrižni ste jer uvek možete na njega/nju da se oslonite bez straha da će vas izneveriti ili odbiti.

Sanjati da perete kašiku
Kada sanjate da perete kašiku to znači da je pred vama jedan novi, unosan posao. Moguće je da će vam se pružiti prilika da zaradite novac, mimo posla kojim se trenutno bavite. Nemojte da propustite tu šansu!

Kupovati kašike u snu
Ako sanjate da kupujete kašike to implicira da bez ulaska u rizike nećete ostvariti ono što ste zamislili. Maštate o tome da se obogatite i da postanete deo „visokog društva“, ali i dalje „grickate život“. Ako imate neku dobru ideju, potrudite se da je realizujete. U suprotnom ćete s vremenom postati ogorčeni jer niste ostvarili svoje snove.

Prodavati kašike
San u kojima prodajete kašike ukazuje na to da biste trebali da promenite ishranu. Jaka, prezačinjena i brza hrana loše deluje na vaš metabolizam, a počinje i negativno da se odražava na vaše zdravlje. Ako se oseće tromo i umorno, to je znak da biste trebali na svoje dnevni meni uvrstiti malo više svežeg voća i povrća.

Sanjati da ližete kašiku
San u kome ližete kašiku ukazuje na to da ste nezadovoljni odnosom sa voljenom osobom. Čini vam se da mnogo više dajete nego što dobijate. Često mislike kako je vaš partner sebičan, a pri tome potpuno zanemarujete lepe stvari koje je zbog vas učinio. Pokušajte da budete otvoreniji i iskreniji i prema sebi i prema njemu. Možda su vaša očekivanja previsoka.

Ogledati se na kašici
Ovakvi snovi su proizvod vašeg mišljenja o sebi. Ako na kašici vidite odraz koji vam se dopada to implicira da ste zadovoljni sobom i svime što ste do sada postigli. Međutim, ako vam se ne sviđa to što vidite, to znači da vas i dalje muče neki kompleksi.

Gristi kašiku
Kada u snu grizete kašiku to implicira da ste nervozni. Verovatno se na javi suočavate sa nekim problemom, te ste taj neugodan osećaj preneli na san. Ukoliko vidite kako neko drugi grize kašiku to znači da ćete čuti neprijatne vesti.

Ukrasti kašiku
Ako sanjate da ste ukrali kašiku to znači da će vaša šala biti previše ozbiljno shvaćena od strane onih kojima je upućena. Ukratko, uvredićete dragu osobu svojom nepromišljenošću. Ukoliko vama u snu neko urade kašiku to implicira da ćete pretrpeti štetu. Moguće je da vam se neka veća investicija neće isplatiti.

Pronaći kašiku u snu
Ukoliko sanjate da ste pronašli kašiku to je znak sigurnog dobitka.

Izbiti kašiku
Kada u snu izgubite kašiku to implicira da će vam se izjaloviti neki plan.

Tumačenje može da zavisi i od vrste kašike koju sanjate. Naš sanovnik donosi sledeće varijacije:

Plastična kašika
Ako u snu vidite ili koristite plastičnu kašiku to implicira da ste previše izbirljivi kada je posao u pitanju. Na kraju krajeva, prihvatite ponudu koja vam je „pred nosom“ kako biste imali čime da plaćate račune. U međuvremenu tražite ono što vam odgovara. Do tada će bilo kakva zarada da posluži svrsi.

Drvena kašika
Ukoliko u snu vidite ili jedete drvenom kašikom to znači da ste vrlo prilagodljiva osoba. U stanju ste da svaku situaciju iskoristite u svoju korist. Retko vam se dešava da se nađete u krizi i da se zbog toga osećate ugroženo. Možda je tajna u tome što prednost uvek dajete razumu u odnosu na emocije.

Metalna kašika
San u kome vidite metalnu kašiku ukazuje na to da ste prilično jednostavna osoba. Ne zanimaju vas preskupe stvari i ne težite tome da na osnovu vašeg izgleda drugi stiču utisak da imate novca. Pre ćete sredstva koja ste uštedeli preusmeriti za neko putovanje ili izlet, nego što ćete sebi kupiti nešto luksuzno.

Zlatna kašika
Zlatna kašika simbolizuje veliko bogatstvo. Međutim, u snu može da bude upozorenje da previše trošite. Morate biti mudriji ukoliko želite da sebi obezbedite bezbrižnu budućnost. Ako danas budete racionalnije raspolagali novcem, to bi vam se sutra moglo isplatiti.

Srebrna kašika
Srebrna kašika u snovima je obično povezana sa poslovnim aspektom vašeg života. Raspolažete veštinama koje mnogi drugi nemaju. Morate samo da pronađete način kako da ih što bolje iskoristite. Malo više vere u sebe ne bi bilo na odmet!

Slomljena kašika
Kada u snu vidite ili koristite slomljenu kašiku to implicira da ćete izgubiti materijalnu ili duhovnu podršku. Neko na koga ste se mnogo oslanjali više neće biti deo vašeg života. To će vas „poremetiti“ i teško ćete se prilagoditi novonastaloj situaciji. Ali, gledajte na tu promenu kao na odrastanje, vreme je bilo da se konačno osamostalite.

Prljava kašika
Ukoliko u snu koristite prljavu kašiku to, na žalost, simbolizuje nesreću. Moguće je da se i sami zadovoljavate nečijim ostacima. Možda ste u tajnoj vezi sa zauzetom osobom koja nema nameru da napusti svog partnera zbog vas ili smatrate da vas poslodavac premalo plaća u odnosu na to koliku zaradu mu vi donosite.

Sanjati porcelansku kašiku
Porcelanska kašika u snovima vam poručuje da ćete živeti lepo i bezbrižno ukoliko budete radili. Vredna ste osoba, međutim, došlo je do zasićenja i sada maštate o tome da imate novca, a da ne morate da radite. Međutim, osećaćete se ispunjeno, srećno i zadovoljno dok ostvarujete male ciljeve. Sve što vam se „pokloni na tacni“ neće imati značaj koji mislite.

Sanjati staklenu kašiku
Staklena kašika u snovima najavljuje pozitivne promene u vašem profesionalnom životu. Moguće je da će vaš trud, rad, znanje i iskustvo početi da se isplaćuju. Važno je da ostanete strpljivi i da nastavite da radite na sebi i da verujete u sebe. Budite sigurni da tako rezultati neće izostati.

Sanjati rđavu kašiku
Rđava kašika u snovima je znak da će vaša tolerancija biti na testu. Verovatno ste nekome ili nečemu dali mnogo prilika, ali je izneverio/la vaša očekivanja. Strpljivi ste, međutim, i to ima svoje granice. Zato ćete uskoro dići ruke od njega tj. nje i okrenuti se sebi. Biće ovo jedna od najboljih odluka koju ste u životu doneli.

Sanjati šuplju kašiku
Ako ste u snu videli šuplju kašiku to implicira da vas neko laže. U vašem okruženju postoji osoba koja ne govori istinu, ali ne kako bi vas zaštitila nego kako bi zaštitio/la sebe ili ostvario/la svoje interese i ciljeve. Niste naivni, zato ćete u bližoj budućnosti shvatiti o kome tj. o čemu se radi i suočićete ga/je sa time što ste saznali.

Sanjati da se kašika topi u vašim rukama
Ukoliko ste sanjali da se kašika topi u vašim rukama to je znak da morate da se suočite sa greškama koje ste u prošlosti pravili, a ne da odgovornost prebacujete na druge ljude. Nije se kosmos urotio protiv vas, nego vi stalno ponavljate iste greške. Vreme je da izvučete pouku kako bi vam budućnost bila lepša, bolja i kvalitetnija.

Sanjati da pogledom savijate kašiku
Kada sanjate da možete pogledom ili mislima da savijete kašiku to implicira da ćete postići nemoguće. Verovatno će vam neko kazati da se to što planirate ne može ostvariti i to će vam biti podsticaj da se još više trudite da ga/je razuverite. Bićete ponosni na sebe, ali ne smete da dozvolite da to preraste u gordost. Vaša snaga i istrajnost će mnoge oduševiti.

Sanjati da ste bacili kašiku
Baciti kašiku u snu znači da ćete se žrtvovati za nekoga ili nešto. Moguće je da ćete odustati od vlastitih želja da biste se prilagodili drugima i da biste im bili na raspolaganju. U redu je ukoliko to radite zbog svoje dece, međutim, nemojte da zanemarujete vlastite potrebe i ambicije zbog ljudi koji to nisu zaslužili.

Sanjati da je neko bacio kašiku
San u kome vidite kako je neko bacio kašiku ukazuje na to da morate da budete pažljiviji prema bliskim ljudima. Strogi ste iz najbolje namere, međutim, prečesto kritikujete članove porodice, partnera tj. partnerku ili decu. Trebalo bi da ih podržite i ohrabrite u ostvarenju njihovih ciljeva.

Sanjati da ste progutali kašiku
Progutati kašiku u snu je upozorenje na to kako se ponašate prema drugim ljudima. Lepo je što ste zadovoljni sobom i ponosni na svoje uspehe, ali to vam ne daje za pravo da ponižavate druge i da minimalizujete njihov trud, rad, znanje i slično.

Sanjati da je neko progutao kašiku
Ako ste sanjali da je neko progutao kašiku to implicira da ćete nasesti na nečiju provokaciju. Moguće je da će druga osoba iz zlobe minimalizovati vaše uspehe, ali ne smete da dozvolite da burno reagujete na to. Najbolje bi bilo kada biste na opaske odgovorili osmehom. To će ga/je više zaboleti od bilo koje uvrede koju biste mu/joj uputili.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro jeli kašikom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kašike

Kašika je deo pribora za jelo kojim se jede tečna i polutečna hrana.