Šta znači sanjati katanac (lokot)?

Sanjati katanac
Ako u snu vidite katanac (lokot), to je upozorenje da obratite pažnju na vašu bezbednost. Moguće je da ćete biti na meti lopova jer ćete im delovati kao neko ko dobro zarađuje i ima mnogo novca. Iako redovno plaćate obaveze, može se desiti da će vam isteći osiguranje kojim biste pokrili sve troškove u slučaju neke nezgode.

Sanjati da zaključavate katanac
Sanjati da zaključavate katanac ukazuje da nećete poverovati u tračeve o bivšoj ljubavi. Verovatno vam je ta osoba mnogo značila i rešeni ste da nikome ne dozvolite da o njemu/njoj priča loše. Iako ste svesni da nije savršen/a, ljuborno ćete čuvati uspomenu na vreme koje smatrate najlepšim periodom vašeg života.

Sanjati da otključavate katanac
Kada u snu otključavate katanac, to implicira da ćete se zaljubiti. Vi ste osoba koja retko priča o svojim osećanjima, a još ređe ih pokazuje. Ne dozvoljavate svakome da vam se približi jer smatrate da najviše mogu da vas povrede oni do kojih vam je stalo. Nakon dužeg vremena, pružićete priliku nekome ko vam se dopada, ali nećete imati velika i nerealna očekivanja.

Sanjati da neko drugi otključava katanac
Ukoliko u vašem snu neko pokušava da otključa katanac to znači da biste trebali malo više da verujete ljudima. Istina je da ste doživeli mnoge stresne situacije, izdaje bivših prijatelja i partnera, ali ste isto tako počeli da generalizujete ljude i više ne možete da prepoznate one koji imaju dobre namere. Ako prave ljude pustite u svoj život mogli bi ga obogatiti, a ako ponovo pogrešite u proceni shvatite to kao još jedno vredno iskustvo.

Obijati katanac
San u kome pokušavate da obijete katanac simboliše vašu potrebu za ljubavlju i pažnjom. U poslednje vreme se često osećate usamljeno, da li zbog toga što nemate emotivnog partnera ili zato što se od njega/nje udaljili. U svakom slučaju, nedostaje vam neko kome možete da se poverite bez straha od osude, a više od svega vam fali podrška u momentima kada vam je najteže. Ako ništa od toga nemate u trenutnoj vezi, to je znak da je došlo vreme za promene.

Sanjati da neko drugi obija katanac
Ako u snu vidite kako neko pokušava da obije katanac to je upozorenje da bi vas radoznalost mogla mnogo koštati. Prestanite da se drugima mešate u život i da pričate o tuđim postupcima. Nikad ne znate zašto je neko nešto uradio i ne možete da se postavite u njegovu poziciju. Najlakše je kritikovati druge, a svoje probleme „gurati pod tepih“!

Kupovati katanac
Sanjati da kupujete katanac znači da imate lukavog neprijatelja. Neko pokušava da ugrozi vaš posao ili odnos sa partnerom i čini to na vrlo podmukao način. Predstavlja vam se kao iskren prijatelj, a u stvari su mu namere sasvim drugačije. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo otkriti o kome se radi, a potom ćete morati da se potrudite da mu/joj pokažete da se namerio/la na pogrešnu osobu.

Prodavati katanac
Ovakav san je znak da ne trebate da dajete lažnu nadu, niti obećanja koja ne možete da ispunite. Možda ljudima pokušavate da unesete pozitivu u život, ali ponekad vam toliko veruju da se potpuno razočaraju kada shvate da niste bili u pravu. Sa druge strane, prestanite da obećavate nešto za šta ste u startu sigurni da ne možete da ispunite. Ne samo da ispadate smešni i neozbiljni, nego gubite kredibilitet kod ljudi koji su vam važni.

Pronaći katanac
Ukoliko sanjate da ste pronašli katanac to simbolizuje uspeh u ljubavi. Moguće je da ćete s osobom koju ste nedavno upoznali odlučiti da provedete ceo život. Oni koji su u braku ili vezi konačno će shvatiti da je partner nekog pored koga žele da ostare.

Izgubiti katanac u snu
Ako sanjate da ste izgubili katanac to implicira da ćete se izložiti bespotrebnom trošku. U nameri da vaš poklon nekome bude što bolji, lepši i korisniji „bacićete“ gomilu para. Tek kasnije ćete shvatiti da ta osoba ne ume da ceni to što ste uradili i da ste taj trud trebali da uložite za nekoga ko to više zaslužuje.

Ukrasti katanac
Kada sanjate da ste ukrali katanac moguće je da ćete dobiti nezahvalan zadatak. Poslodavac će od vas tražiti da uradite nešto što vam se nikako ne dopada. Verovatno ćete pomišljati da mu kažete da ne želite to da radite, ali vam je posao preko potreban, te nemate baš mnogo izbora. Ipak, ako se to krši sa svim vašim uverenjima ili moralnim načelima, plata ne bi trebala da vam bude najvažnija!

Sanjati da vam je neko ukrao katanac
San u kome vam neko ukrade katanac je upozorenje da čuvate prave prijatelje. Oko sebe imate ljude koji vas vole i poštuju, ali ih često uzimate „zdravo za gotovo“. Ne poštujete dogovore, kasnite na sastanke i ne ispunjavate data obećanja. To se može tolerisati ako se dešava s vremena na vreme, ali ako vam je prešlo u naviku, velike su šanse da ćete zbog toga izgubiti drage ljude.

Baciti katanac
Sanjati da ste bacili katanac je znak da ćete konačno nekome otkriti kako se osećate. Predugo ćutite o sebi, trudite se da nikoga ne opterećujete svojim problemima, te zapadate u sve dublju depresiju. Često nemate volje da se družite sa prijateljima, a sve je to posledica briga koje vas muče. Ipak, konačno ćete shvatiti kome možete najviše da verujete i obratićete mu/joj se za pomoć. Razgovor sa tom osobom će blagotvorno delovati na vas, te ćete shvatiti da ste mnogo ranije trebali da mu/joj se obratite.

Ako u snu vidite kako neko baca katanac moguće je da će tajna koju dugo krijete biti otkrivena. Premda ste se oduvek plašili kako će vaši bližnji da reaguju kada za to čuju, sada će vam postati jasno da ste se previše brinuli.

Sanjati katanac sa šifrom
Ukoliko sanjate da pokušavate da otvorite katanac sa šifrom to implicira da vam se dopada vrlo misteriozna osoba. Reč je o nekome koga ste još ranije primetili, ali nikako ne možete ništa da saznate o njemu/njoj. Raspitivali ste se kod prijatelja i poznanika, ali niste mu/joj saznali čak ni ime. Sretali ste se nekoliko puta, a niste smogli hrabrosti da uđete u razgovor. Sledeći put nemojte da propustite priliku, ukoliko vam se ta osoba stvarno dopada.

Sanjati rđav katanac
Rđav katanac u snovima ukazuje na stres. Moguće je da vam se u poslednje vreme dogodila neka vrlo bolna situacija ili da ste saznali istinu koja vas je pogodila. Potrebno je da konsolidujete snage, da se vratite u pravi kolosek i da prošlost ostavite iza sebe. Ipak, nemojte da očekujete da ćete preko noći biti „kao novi“. Potrebno je neko vreme da se proces oporavka okonča, zato nemojte da žurite i da očekujete previše od sebe.

Sanjati zlatni katanac
Zlatni katanac u snovima znači da vam je potrebno više slobode. Možda ste u vezi tj. braku sa posesivnom osobom i da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši. Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vas opterećuje i frustrira, a ne donosi željene benefite. Morate da se potrudite da shvatite šta želite i da napokon izađete iz tog „začaranog kruga“ u kome ste se našli.

Sanjati srebrni katanac
Srebrni katanac u snovima ukazuje na to da ćete rešiti problem koji vas duže vreme muči. Verovatno ste izbegavali da pogledate istini u oči, međutim, kada se suočite s onim što vas najviše boli i kada shvatite da želite promenu, stvari će da krenu na bolje. Osetićete veliko olakšanje. Možda nećete odmah biti potpuno srećni, ali ćete shvatiti da više niste nesrećni.

Sanjati katanac za bicikl
Ako ste u snu videli katanac za bicikl to najavljuje kraće putovanje u bliskoj budućnosti. Moguće je da ćete otići u posetu osobi koju dugo niste videli jer ne živi u vašem gradu. Druga mogućnost jeste da ćete otići na izlet sa članovima porodice i prijateljima i da će vam to pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vam tek predstoje.

Sanjati katanac na ogradi
Videti u snu katanac na ogradi može da najavi određene prepreke na putu ka ostvarenju vašeg cilja. Imate dobar plan i trudite se da ga realizuje. Ipak, neke situacije nećete moći da predvidite i predupredite. Ipak, ne smete da dozvolite da vas takvi izazovi obeshrabre. Gledajte na to kao na izazov koji će vam pomoći da napredujete i da budete bolji u onome čime se bavite.

Sanjati katanac na kućnim vratima
San u kome vidite katanac na kućnim vratima ukazuje na probleme u komunikaciji sa članovima porodice ili rodbinom. Verovatno će neko vaše postupke shvatiti na pogrešan način, pa ćete ući u konflikt. Važno je da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis, pa će i druga strana možda „uzvratiti istom merom“.

Sanjati katanac na vratima stana
Ukoliko ste u snu videli katanac na vratima vašeg stana to implicira da vas urođeni skepticizam ili loša iskustva iz prošlosti sprečavaju da budete srećni, da upoznate nove ljude i doživite neke lepe trenutka. Ova vaša osobina je dobra za profesionalni, ali ne i za privatni deo vašeg života.

Sanjati katanac na podrumskim vratima
Kada u snu vidite katanac na podrumskim vratima to može da bude znak da se plašite da voljena osoba nešto krije od vas. Moguće je da se u poslednje vreme ponaša čudno, ali ne treba da ga/je optužujete ni za šta. Razgovarajte o tome iskreno i otvoreno.

Sanjati katanac na vratima tavana
Katanac na vratima tavana u snovima ukazuje na to da ste izgubili nadu da ćete napredovati u onome čime se trenutno bavite. Verovatno vas je nešto obeshrabrilo i potrebna vam je dodatna motivacija. Ipak, dobro je što ste po prirodi uporna osoba, pa od nekih stvari nikad nećete odustati.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, otključali ili zaključali katanac, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija katanca

Katanac je brava koja služi za zaštitu imovine.