Kijavica – šta znači sanjati da kišete?

Sanjati da kišete
Ako u snu imate kijavicu, to je upozorenje da se čuvate prevare na javi. Moguće je da ćete poverovati u laži osobe koja će samo želeti da vam uzme novac i da nestane. Inače, po prirodi ste veoma sumnjičavi i oprezni, ali prvi put u životu susrešćete se sa nekim ko je toliko ubedljiv i siguran u ono što priča. Drugo značenje je da ćete se uplašiti bez razloga. Može se desiti da ćete se prehladiti i imati simptome koji će vas asocirati na nešto mnogo ozbiljnije. Pošto vodite računa o zdravlju, na nekoliko mesta ćete se informisati o terapiji koju biste trebali da uzimate. Čuvaćete se svega što je, po vašem mišljenju, doprinelo da se razbolite pa će vam mnogi reći da preterujete.

Sanjati da neko drugi ima kijavicu
Sanjati da neko drugi ima kijavicu implicira neko neće želeti vašu pomoć. Verovatno se radi o članu porodice koji ima probleme, a ne čini ništa kako bi ih rešio. Mučiće vas što se tako neodgovorno ponaša i bićete uvereni da će vam se obratiti za savet tek kada bude suviše kasno da išta postignete.

Sanjati da kišete više puta zaredom
Kada u snu kihnete više puta zaredom to znači da ste opsednuti nekom idejom, ali njena realizacija ide prilično sporo. Često razmišljate o tome koliko ste vremena potrošili na to i koliko će vam još trebati da je završite. Vama je potrebno strpljenje, jer motivacije imate dovoljo. Ako nešto zaista želite, onda vam ne bi trebalo biti važno koliko ste truda u to uložili.

Sanjati da drugi kišu više puta zaredom
Ukoliko u snu vidite ili čujete kako neko kiše više puta zaredom to implicira da ćete se baviti nečim što je u suprotnosti sa vašim moralnim načelima. Verovatno u tome vidite neku dugoročnu korist, ali vas i dalje grize savest što morate da to radite. Da li je to dovoljan razlog da pogazite svoja uverenja, na vama je da odlučite.

Sanjati da pokušavate da kišete, a ne možete
Ovakav san znači da su vas previše opteretili tuđi problemi. Dosta razmišljate o tome da li ste mogli da ih sprečite i šta biste uradili kada biste mogli da vratite vreme. Međutim, i sami ste svesni da tako nešto nije moguće, zato se morate potruditi da takve misli izbacite iz glave. Sada je red da se šteta popravi, ukoliko je to moguće. Ako vi lično ne možete da na to utičete, nemojte više ni da se mučite zbog toga.

Sanjati da kišete otvorenih očiju
Sami znate da je dokazano da čovek ne može da kiše otvorenih očiju, te ovaj san simboliše nešto nedostižno. Verovatno žudite za nečim što vam nije dostupno. To može da bude osoba koja vam se dopada ili neka materijalna stvar. Možda je vreme da se pomirite sa time da ne možete uvek dobiti ono što želite i da fokus interesovanja prebacite na nešto drugo.

Sanjati da drugi kišu otvorenih očiju
Ukoliko u snu vidite kako neko kiše otvorenih očiju to znači da se divite pogrešnoj osobi. Idealizujete nekoga ko to ničim nije zaslužio. Reč je o osobi koja je samo „jaka na rečima“, ali ne i u njihovoj realizaciji. Možda očekujete da će vam on/ona pomoći da rešite neki problem, ali se to neće dogoditi.

Sanjati da vam je neko kinuo u lice
Kada sanjate da vam je neko kinuo u lice to ukazuje na činjenicu da previše brinete o tome šta ljudi misle o vama. Često tražite potvrdu da ste nešto dobro uradili i trudite se da sakrijete postupke koji bi mogli da naiđu na kritike. Ovakav populistički način razimišljanja i delovanja je direktna posledica vaspitanja i duboko ukorenjenih kompleksa sa kojima nikako ne želite da se suočite.

Sanjati da ste nekome kinuli u lice
Kinuti nekome u lice je znak nepoštovanja, kako na javi tako i u snovima. Pokušajte da se setite na koga ste u snu kinuli, kako biste shvatili zašto ste baš ovakav san sanjali. Ako je reč o osobi koju na javi poznajete to implicira da mu/joj nešto zamerate. Ukoliko ste u snu kinuli u lice nepoznatoj osobi, moguće je da ćete doživeti neprijatnost u javnosti.

Sanjati alergijsku kijavicu
Ako u snu kišete jer ste na nešto alergični to implicira da ste sami sebi najveći neprijatelj. Dozvoljavate sebi da se bavite nečim što nije dobro za vas ili da uživate u sitnim zadovoljstvima koja, dugoročno gledano, mogu negativno da se odraze na vaše zdravlje i život u celini.

Sanjati da lečite kijavicu
Kada u snu pokušavate lekovima da sanirate kijavicu to znači da ste odabrali pogrešan način rešavanja nekog problema. Posavetujte se sa nekim kome verujete, jer će vam sigurno ukazati na to gde grešite. Nemojte da budete sujetni i da verujete da ste najpametniji. Ponekad jednostavno u nekim situacijama ne možete biti objektivni, a tada biste trebali da tražite savet sa strane.

Sanjati da drugi leče kijavicu
San u kome vidite kako neko pije lekove za kijavicu ukazuje na to da ste zabrinuti za zdravlje voljene osobe. Verovatno ste primetili neke simptome, ali on/ona ih negira. Verujete da je to zato što ne želi da ode lekaru, pa vas je strah da će se njegovo/njeno zdravstveno stanje pogoršati. Ako je reč o odrasloj osobi ne možete mnogo da uradite. Zamolite ga/je da se naruči za pregled, ali nemojte insistirati jer bi to moglo da izazove kontraefekat.

Sanjati da kišete zbog bibera
Ako sanjate da kišete jer ste namirisali biber to implicira da u vašem životu postoji nešto što vas mnogo iritira. Moguće je da je u pitanju neka konkretna osoba, situacija ili problem koji ne uspevate da rešite. Ukoliko imate problem sa nekom osobom u vašem životu, pokušajte da se distancirate od nje na neko vreme. Ako je reč o situaciji s ukućanima, kolegama ili poslodavcima, pronađite način da im skrenete pažnju na to. Samo iskrenim razgovorom ćete uspeti da to rešite. Ne dozvolite da vas nadvladaju emocije pa da u afektu kažete nešto što ne mislite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro imali kijavicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kijavice

Kijavica je infektivna bolest koja se lako prenosi i uglavnom pogađa nos.