Šta znači sanjati kivi?

Snovi koji uljučuju kivi mogu donijeti iznenadne materijalne dobitke, a generalno su vesnici pozitivnog perioda koji dolazi. Problemi koji se nađu na tom putu, rešavaju se brzo, jer su, poput tanke kore kivija, pretežno laki za rešiti.

Sanjati kivi
Gledati plod kivija u snu, znači neizbežne promene na poslu. U većini slučajeva te promene će doneti poboljšanje celokupne situacije, napredak na poslu, veću zaradu, ili proširivanje biznisa. Tek u retkim slučajevima ovo može biti naznaka problematičnog perioda za poslovanje, ali ipak obratite pažnju na ovakve snove. Znajući u kakvom stanju je vaš trenutni poslovni život, lako ćete odrediti da li vam preti još teža situacija, ili je pred vama period napretka.

Sanjati da jedete kivi
Sanjati kako jedete kivi i uživate u njegovom okusu, predskazuje pozitivne poslovne rezultate. Ne trebate strahovati da će vaš posao trpiti na bilo koji način, i možete se posvetiti ostalim stvarima u životu, računajući da vas u poslovnom smislu prati velika sreća. Ako ste vlasnik privatnog posla, pred vama je vreme značajnije akumulacije sredstava, a ako ste radnik u kolektivu, možete očekivati zasluženo poštovanje i uvažavanje od strane kolega.

Sanjati da jedete kivi sa ljuskom
Ako sanjate da jedete kivi koji niste ogulili, to već može značiti da su pred vama poslovni neuspesi i padovi. Opet, sve zavisi i od toga kakvim se poslom bavite, pa ako ste na nekom važnom i odgovornom položaju, tim su veće i šanse da izgubite teško stečeni ugled. Pazite i na odnos sa kolegama na poslu, jer nije isključeno kako će za vaš poslovni pad biti odgovoran i neko od uvređenih, ili ljubomornih poslovnih saradnika.

Sanjati da sečete kivi
Kada u snu sečete plod kivija, mogućnosti su da je pred vama nova poslovna karijera, da ćete početi raditi potpuno drugačiji posao od dosadašnjeg, ili da ćete raditi sličan posao, ali u potpuno novim uslovima, najčešće povoljnim po vas. Isto tako, ako je vaš posao već stabilan i sa njim ste potpuno zadovoljni, moguće je da ćete biti posrednik nekom drugom u nalaženju posla, čak i da ćete mu omogućiti da radi sa vama.

Sanjati da ljuštite kivi
Snovi u kojima ljuštite plod kivija, mogu imati značenje da do napretka na poslu želite doći na nepošten način. Nije isključeno da ćete u tome i uspeti, ali taj uspeh će biti kratkog veka i nakon svega možete samo završiti na gorem položaju nego što ste bili.

Sanjati da pravite kolač od kivija
Kada u snu pravite kolač od kivija, to ukazuje da ćete dobiti nove saradnike na vašem poslu. Da li će to biti nove radne kolege, ili novi poslovni partneri, zavisi od toga kakvim se poslom bavite, ali dolazak novih ljudi sa kojim ćete sarađivati je gotovo siguran, i verovatno će ta saradnja doneti pozitivne rezultate, i vama i vašim poslovnim saradnicima.

Sanjati da vidite kivi različitih boja
Ako sanjate da vidite plodove kivija koji nisu u prirodnoj boji, u velikom broju slučajeva je to naznaka finacijskog blagostanja i zbrinutosti. Tek ako sanjate crni kivi, ili kivi neke izrazito tamne boje, može to biti nagoveštaj određenih financijskih problema koji su pred vama.

Sanjati neobično veliki kivi
Ako je plod kivija u vašem snu neobično veliki, vaše zdravlje je u gotovo savršenom stanju, i nemate razloga za brigu, što se toga tiče.

Sanjati neobično mali plod kivija
San u kome vidite kivi, ali je on izrazito mali, nagoveštava moguću povredu. U pitanju je najčešće jedan organ u vašem organizmu, a do povrede može doći nesrećnim slučajem, ili će u pitanju biti bolest tog organa.

Sanjati da kupujete kivi
Kupovina kivija u snu se uglavnom odnosi na novac. Ako u snu kupujete veoma skup kivi to ukazuje na velike finansijske probleme. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo. Kupovati jeftin tj. povoljan kivi u snu simboliše dobitak. Možda će poslodavac odlučiti da vam poveća platu ili ćete dobiti nagradu u igrama na sreću.

Sanjati da prodajete kivi
Kada sanjate da prodajete kivi to implicira da niste zadovoljni svojim napretkom na poslu. Često vam se dešava da zbog manjka energije ili motivacije danima ne možete da rešavate poslovne tadatke. Nije u pitanju lenjost, nego vam nešto utiče na koncentraciju. Zato vam se čini kao da zabušavate. Pokušajte da se fokusirate samo na to što radite, da eliminišete sve spoljne faktore, pa bi vaša efikasnost sigurno bila bolja.

Sanjati da ste dobili kivi na poklon
Ukoliko vam neko u snu pokloni kivi to znači da ste pogrešno procenili neku osobu. Reč je o nekome ko vam se već „na prvu“ nije dopao, te ste ga/je doživeli kao lošu osobu. Ako mu/joj date priliku, sigurno će vam pokazati da niste u pravu. Ne dozvolite da vas predrasude sprečavaju da proširite krug poznanika i da svoj život obogatite novim, interesantnim ljudima.

Sanjati da poklanjate kivi
Pokloniti nekome kivi u snu ukazuje na to da se previše grubo ponašate prema osobi koja vam se dopada. To je neki vid odbrambenog mehanizma koji postavljate kako ne biste bili povređeni. Pri tome ne shvatate da svojim ponašanjem povređujete tu osobu i utičete na njegovo/njeno mišljenje o vama. Nije greh ponekad pokazati nežniju stranu svoje ličnosti. To ne mora da znači da ste se „ogolili“ i da će to neko zloupotrebiti.

Sanjati da ste ukrali kivi
Ukrasti kivi u snu znači da od voljenih osoba krijete neki problem jer ne želite da se brinu. Odlučili ste da ih zaštitite tako što ćete ćutati i pokušavati da to sami rešite kako znate i umete. Lepo je što brinete za drage ljude, ali biste ipak trebali da sa nekim podelite to što vas muči. Možda će vam dati neki dobar savet, a razgovor će svakako pomoći da se lakše izborite sa time.

Sanjati da nekoga hranite kivijem
Hraniti nekoga kivijem u snu ukazuje na to da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na moguće štetne posledice nekih njegovih tj. njenih odluka ili poteza. Neće imati nameru da posluša vaše savete, nego će postupiti onako kako on tj. ona misli da je ispravno. Moraćete da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta učiti na vlastitim, a ne vašim greškama.

Sanjati da vas neko hrani kivijem
Ako ste sanjali da vas neko hrani kivijem to implicira da imate posla sa manipulatorom. U vašem okruženju postoji osoba koja upravlja vašim životom. Ukoliko malo bolje razmislite doći ćete do zaključka da niti jednu odluku u poslednje vreme niste sami doneli, nego vam ju je on tj. ona nametnuo/la. Dugoročno gledano, ovakav odnos nije zdrav i morate da uradite nešto kako bi se to promenilo.

Sanjati da nekoga gađate kivijem
Gađati nekog kivijem u snu ukazuje na to da morate da postavite jasne granice kako vam se niko ne bi mešao u život. Dozvolili ste da vam svi „sole pamet“, a iz toga ništa dobro ne može da se izrodi. Možda mislite da je kasno i da ćete time povrediti ljude koje volite, međutim, ovako uništavate sebe ili čak odnos sa partnerom tj. partnerkom.

Sanjati da vas neko gađa kivijem
Kada sanjate da vas neko gađa kivijem to implicira da je vreme da prestanete da se petljate u život drugim ljudima, pa čak i osobama koje su vam vrlo drage. Dozvolite da sami donose svoje odluke, a savete delite samo u slučaju da ih od vas traže. U svakom drugom slučaju to se smatra mešanjem u život i nije ni malo poželjno.

Sanjati da bacate kivi
Bacati kivi u snu ukazuje na to da biste na javi mogli pretrpeti štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat. Druga mogućnost jeste da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo i da ćete se brzo pokajati zbog te odluke.

Sanjati da drugi bacaju kivi
Ukoliko ste u snu videli kako neko baca kivi to implicira da ćete pomagati bliskoj osobi da se izvuče iz nekog problema. Verovatno član porodice ili neko od prijatelja prolazi kroz emocionalnu, finansijsku, duhovnu ili neku drugu krizu. Potrudićete se da mu/joj pomognete da iz toga izađe što pre i sa što manje štetnih posledica.

Sanjati polje zasađeno kivijem
Ako ste u snu videli polje zasađeno kivijem to znači profesionalni napredak. Možda ćete uspeti da rešite problem koji vas duže vreme muči. Druga mogućnost jeste da će vam poslodavac ponuditi bolje plaćeno radno mesto ili da ćete dobiti priliku da pređete u drugo preduzeće gde ćete zarađivati mnogo više. Potrudite se da prepoznate svoju šansu i da je iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da sedite ispod stabla kivija
Kada sanjate da sedite ispod drveta kivija to implicira da morate da napravite pauzu. U poslednje vreme vam se mnogo toga dogodilo i niste imali ni vremena ni prostora da se snađete u svemu tome. Ne žurite sa narednim odlukama i koracima, nego „stanite na loptu“ i dobro razmislite kakvu budućnost želite.

Sanjati da ležite ispod stabla kivija
Ukoliko se u snu ležali ispod stabla kivija to znači da vam je potreban odmor. Uzmite nekoliko slobodnih dana kako biste „napunili baterije“ za izazove koji vam predstoje.

Sanjati truo kivi
Ako ste u snu videli, gulili ili jeli truo kivi to je znak da treba da pazite kome verujete. Nedavno ste se „opekli“ i ispali naivni. Sigurno ne želite da vam se to ponovi. Ovo nikako ne znači da treba da distancirate od ljudi, nego samo da budete na oprezu.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno jeli ili videli kivi uživo ili na televiziji to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kivija

Kivi je voćka koja vuče poreklo iz Kine, a danas se može naći i u velikom broju zemalja sutropskog pojasa. Odlikuje je plod tanke kore i egzotičnog okusa, sve više uvažavan i u kozmetičkoj industriji.