Kletva – šta znači sanjati kletvu?

Sanjati da čujete proklinjanje ili kletvu
Ako u snu čujete kletvu, to označava svađu. Moguće je da nećete pronaći zajednički jezik sa osobom koja vam je bila veoma bliska. Vašu nekadašnju ljubav zameniće psovke i prebacivanja koja će dovesti do konačnog razlaza. Imaćete priliku da o sebi čujete stvari koje će vas naterati da se preispitate i da izvedete zaključak koji će vam koristiti u budućnosti.

Sanjati da vi nekoga kunete
Sanjati da vi nekoga kunete implicira da morate da pazite šta govorite. Često vam se dešava da vas dugačak jezik uvali u nepotrebne probleme na koje trošite mnogo energije. Sami sebe stavljate u nezgodnu situaciju tako što ste previše otvoreni prema ljudima koji zloupotrebljavaju vaše reči i koriste ih kako im odgovara.

Sanjati da vas neko proklinje
Kada u snu vas neko kune, to ukazuje da ćete biti srećni uprkos svim preprekama. Vi ste osoba u kojoj za tren oka proradi inat i tada ne postoji ništa što ne biste mogli da uradite. Smatrate da je sve u glavi pa ako vam se učini da više ne možete, stisnete zube i nastavite sa borbom. Sami sebi ste najveći prijatelj zbog čega od drugih ne očekujete mnogo.

Sanjati da vas majka kune
Ukoliko sanjate da vas majka kune to implicira da vas grize savest zbog nečega što ste uradili ili propustili da uradite. Možda ste napravili grešku i odlučili da je sakrijete ili ste nekome nešto obećali pa „slagali“. U svakom slučaju, vreme je da se počnete ponašati kao odrasla osoba i da priznate grešku kada je napravite.

Sanjati da kunete majku
Ako u snu kunete majku to znači da je krivite za nešto što vam se u životu dogodilo. Možda toga niste ni svesni, ali postoji „crv sumnje“ koji vam ne da mira. Ne postoji problem koji nema rešenje. O čemu god da se radi važno je da sami sebi priznate, pa ćete onda lakše o tome raspraviti sa drugim ljudima oko sebe.

Sanjati da vas otac kune
Kada vas u snu otac kune to obično znači da niste ispunili vlastita očekivanja u vezi sa nečim. Moguće je da vam se ne dopada u kome smeru ide vaš posao ili odnos sa partnerom. Sa druge strane, možda je reč o nekim duboko usađenim kompleksima zbog kojih često preispitujete vlastite odluke. Ako neretko tražite potvrdu da ste nešto dobro uradili, to implicira da imate problem sa samopouzdanjem.

Sanjati da kunete oca
Kleti oca u snu ukazuje na to da živite u prošlosti. Postoji neki događaj koji je na vas ostavio traga i nikako ne možete da prestanete da razmišljate o tome. Analizirate svoje i tuđe postupke i zamišljate šta biste uradili da možete da vratite vreme. Kako tako nešto nije moguće, samo se mučite i ne dozvoljavate sebi da živite u sadašnjosti i planirate budućnost.

Sanjati da vas partner tj. partnerka kune
Kada sanjate da vas partner tj. partnerka kune to implicira da vas grize savest jer ste ga/je svojim postupcima povredili. Možda ste kazali nešto što nije bilo u redu, a niste zatražili oproštaj. Za uspešnu vezu ili brak je važno poverenje i dobra komunikacija. Radite na tome, pa će snovi s ovakvim značenjem biti mnogo ređi.

Sanjati da kunete partnera tj. partnerku
Ovakav san najčešće znači da ste se na javi posvađali sa partnerom, te da ste pod tim utiskom pošli na počinak. Ovo je ujedno upozorenje da prestanete da ležete u krevet prepuni negativnih emocija, jer će se to samo nastaviti u snovima. Ako volite svog partnera tj. partnerku potrudite se da „izgladite“ stvari, a ako tu više nema emocija nemojte da mučite ni sebe ni njega, nego se u miru raziđite.

Sanjati da vas dete kune
Ako ste sanjali da vas vaše dete kune to simbolizuje strah svakog roditelja, a to je da li na pravi način vaspitava svoju decu. Sasvim je normalno da sebi u nekom momentu postavite takvo pitanje, ali nemate opravdanog razloga za brigu. Sve dok im poklanjate ljubav, pažnju i podršku, ništa neće krenuti po zlu. Ipak, trebali biste im ponekad dopustiti da budu malo samostalniji, tako ćete ih pripremiti za ono što ih u životu tek čeka.

Ukoliko vas u snu kune tuđe dete to implicira da ne biste trebali da lečite svoje komplekse na drugim ljudima. Manjak samopouzdanja pokušavate da kompenzujete arogancijom, pa umesto da poradite na tome čime niste zadovoljni u svom životu, postajete ogorčeni i bahati.

Sanjati da kunete dete
Kada u snu kunete svoje dete to znači da će vam priznati neku grešku koje je napravilo. Verovatno je reč o nekom nestašluku koji krije od vas jer ne želi da se naljutite. Vašoj deci nedostaje discipline i reda, ali to ne znači da morate biti strožiji, nego da treba da postavite neka pravila koja podrazumevaju i kazne i nagrade.

San u kome kunete tuđe dete ukazuje na to da ćete biti nepravedni prema nekome. Možda ćete optužiti blisku osobu da vas je namerno povredio/la ili ćete partnera osumnjičiti da važne odluke donosi bez vašeg znanja. Razmislite pre nego što „pustite kandže“ jer će vam kasnije biti krivo zbog reči koje ste izgovorili.

Sanjati da vas je proklela Romkinja (Ciganka)
Ukoliko vas u snu Romkinja kune to implicira da nećete ispuniti obećanje koje ste nekome dali. Može biti da zaista nećete biti u mogućnosti da to uradite, a moguće je i da ćete potpuno zaboraviti za to. Biće vas sramota da tu osobu pogledate u oči, pa ćete smišljati smešne razloge za to što ste prekršili obećanje. Bolje bi bilo da otvoreno priznate o čemu se radi, nego da dajete neke izgovore u koje niko ne bi poverovao.

Sanjati da kunete Romkinju
Ako u snu vi kunete Romkinju to znači da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Moguće je da ćete kupiti preskup komad garderobe, nameštaja ili opreme za koji će se ispostaviti da ne opravdava cenu koju ste platili. To vam je lekcija da nikad ne kupujete nešto samo zato što je moderno. Neka vam funkcionalnost bude prioritet u odnosu na estetiku.

Sanjati da vas kune sveštenik (pop)
Kada sanjate da vas kune sveštenik to implicira da će vas razočarati nečije licemerje. Možda ćete shvatiti da se u nekoj situaciji primenjuju različiti aršini. Neće vas to zaboleti, ali ćete svakako biti besni zato što se vama uzimalo za zlo mnogo toga što se drugima prašta. Ne treba da se vraćate u prošlost, nego da naučite lekciju za budućnost.

Sanjati da kunete sveštenika (popa)
Kleti sveštenika tj. popa u snu znači da ćete se zbog svog mišljenja naći na meti kritika. Nećete želeti da se povinujete stavu većine, nego ćete izneti vlastiti. Zbog toga će vas okolina osuditi, međutim, nećete se pokajati jer verujete da ste u pravu.

Sanjati da vas kune bivši partner tj. partnerka
Ukoliko ste sanjali da vas kune bivši partner tj. partnerka moguće je da vas grize savest jer ste bili nepošteni prema njemu tj. njoj ili ste ga/je uvredili. Prošlo je neko vreme otkako niste zajedno, međutim, kad god ga/je sretnete pomislite na prošlost i na činjenicu da ste vi glavni razlog što niste ostali u dobrim odnosima.

Sanjati da kunete bivšeg partnera tj. partnerku
Ako ste sanjali da kunete bivšeg partnera tj. partnerku to implicira da ne možete da zaboravite to što vas je povredio/la. Premda drugima pričate da vam više ništa ne znači, istina je da vas i dalje bole neke stvari o kojima ne pričate. Da biste prešli preko svega i pomirili se sami sa sobom i celim svetom, trebalo bi najpre da pogledate istini u oči.

Sanjati da vas kune prijatelj tj. prijateljica
Kada sanjate da vas kune prijatelj tj. prijateljica to znači da morate da se potrudite da ga/je ne izdate, jer ćete time za sva vremena okončati vaše prijateljstvo. Ako vam je nešto rekao/la u poverenju, nemojte da to komentarišete sa drugim ljudima. Ukoliko očekujete iskrenost i vernost od njega tj. nje, morate da uzvratite istom merom.

Sanjati da kunete prijatelja tj. prijateljicu
Kleti prijatelja tj. prijateljicu u snu ukazuje na to da bez razloga sumnjate u njega tj. nju. Verovatno ste prestali da mu/joj se poveravate zato što mislite da je odao/la neke vaše tajne. S vremenom ćete shvatiti da to nije istina i da ste se ogrešili o njega tj. nju. Potrudite se da se taj trenutak dogodi što pre kako ga/je ne biste izgubili.

Sanjati da vas kune šef tj. šefica
Ukoliko ste sanjali da vas kune šef ili šefica to znači da niste zadovoljni poslom kojim se bavite. Možda uslovi rada nisu dobri ili zarađujete manje nego što mislite da zaslužujete. Ako ta situacija traje neko vreme i ako mislite da se ništa neće promeniti počnite da tražite drugi posao.

Sanjati da kunete šefa tj. šeficu
Ako ste sanjali da kunete šefa tj. šeficu to implicira da biste uskoro mogli pretrpeti kritiku zbog greške koju ste napravili. Verovatno vas je mrzelo da proverite da li ste nešto dobro uradili, a u bližoj budućnosti ćete snositi posledice svog nemara.

Sanjati da kunete neprijatelja
Kleti neprijatelja u snu najavljuje pomirenje na javi. Moguće je da ćete napokon shvatiti koliko je vaš sukob besmislen i da ćete „zakopati ratne sekire“. Nećete nakon toga postati prijatelji, ali ćete makar sa njime tj. njom znati na čemu ste.

Sanjati da vas neprijatelj kune
Ukoliko ste sanjali da vas neprijatelj kune to implicira da ste skloni panici. Vi ste u stanju da od manje brige napravite veliki problem. Uvek zamišljate najgori mogući razvoj događaja i time privlačite negativnu energiju. Promenite svoj stav o životu, pa će vam i budućnost biti lepša.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro čuli ili izgovorili kletvu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kletve

Kletva je izrečena želja kojom se priziva zlo na nekoga.