Ključevi – šta znači sanjati ključ?

Pronaći ključ u snu
Kada u snu nađete ključ, to simbolizuje bogatstvo. Moguće je da ćete sami sa sobom raščistiti mnoge stvari i sastavili vaš lični recept za sreću. Shvatićete da više nema smisla nastavljati po starom i raditi stvari posle kojih se loše osećate. Vaš dobitak neće biti materijalne prirode, ali činiće da se osećate kao da ste osvojili milione.

Sanjati da ste izgubili ključ
Sanjati da ste izgubili ključ označava male svađe. Verovatno ćete se raspravljati sa članom porodice oko gluposti koje će samo produbiti jaz u vašem odnosu i učiniti da se udaljite jedno od drugog. Ukoliko se radi o vašem detetu, imaćete osećaj da ne umete da mu/joj priđete i da ste u nekom trenutku napravili grešku u njegovom vaspitanju.

Videti ključ u snu
Ako u snu vidite ključ, to ukazuje da ćete dobiti dobru domaćicu. Za vas se može reći da ste pravi srećnik jer ste našli osobu koja je spremna da vam u svemu ugađa. Pošto ste rasli u patrijarhalnoj porodici, biće vam veoma važno da, i u braku, imate isti način života koji će uključiti decu i lepe obaveze koje sa njima dolaze.

Sanjati veliki ključ
Sanjati da imate veliki ključ implicira da ćete pretrpeti veliko nasilje. Moguće je da ćete biti žrtva pljačke ili drugog zločina koji će vam uterati strah u kosti i učiniti da budete mnogo oprezniji nego ranije. Više se nećete usuditi da se kasno vraćate kući niti da vrata držite otvorena bez obzira na komentare da preterujete i da vam se ništa loše neće dogoditi.

Sanjati svežanj ključeva na privesku
Kada sanjate svežanj ključeva, to znači da morate da napravite izbor. Verovatno nećete moći da se odlučite sa kojom partnerkom želite da provedete ostatak života. Ukoliko na raspolaganju imate više kandidatkinja, sedenje na dve stolice može rezultirati gubitkom svega što ste postigli i zadavanjem bola osobama koje vas vole.

Sanjati zveckanje ključevima
Ukoliko u snu čujete zveckanje svežnja ključeva to je dobar znak koji ukazuje na to da imate pravilan stav prema životu. Ovakvi snovi se često tumače kao znak da ste na pravom putu. Ako ste nedavno doneli neku tešku odluku san vam poručuje da se zbog nje nećete pokajati. Ovo može da se odnosi na poslovne poteze, ali i na privatni segment vašeg života. Moguće je da ste se oko nečega dvoumili, ali će se ispostaviti da je vaša odluka bila ispravna.

Sanjati da vam neko daje ključ
Ako vam u snu neko daje ključeve, a naročito ako je reč o osobi s kojom ste mnogo povezani, to implicira da ćete imati njegovu/njenu podršku i pomoć kada su u pitanju neke važne stvari ili odluke. Suočićete se sa izazovom, ali će vam bliska osoba pomoći da ga savladate. Moguće je da će vam u nekom poslu pomoći čak i potpuno nepoznata osoba.

Ovakvi snovi mogu imati i malo drugačije značenje. Možda će se vaša porodica proširiti.

Sanjati da nekome dajete ključ
San u kome nekome dajete ključ može da ima više značenja. Prvo je značenje da ćete „otvoriti dušu“, te ćete nekome ispričati nešto što vas dugo muči. Za ljude koji dugo nisu u emotivnoj vezi ovakav san je znak da će konačno pustiti nekoga u svoj život. Verovatno ste u prošlosti povređeni, te niste želeli da vam se to ponovi. Ipak, u bliskoj budućnosti ćete odlučiti da rizikujete.

Drugo značenje ovakvih snova jeste da ćete odustati od pokušaja da kontrolišete neke situacije u svom životu. Shvatićete da ste se previše mučili oko toga i dozvolićete da vreme učini svoje i možda zaleči neke rane koje imate.

Postoji još jedno značenje snova u kojima nekome dajete ključ, a to je da ćete ući u novu fazu svog života. Možda ćete se udati ili oženiti, odlučiti da postanete roditelj ili ćete promeniti posao, mesto boravka ili neku naviku zbog koje niste bili srećni.

Sanjati da ste slomili ključ
Kada sanajte da ste u pokušaju da otključate vrata polomili ključ to može da simboliše neke nepredviđene troškove, poput kvara na automobilu ili nekom kućanskom aparatu. Možda će se to dogoditi u najgorem mogućem momentu, te da ćete popravku ili zamenu morati da odložite za „neko bolje vreme“.

Ovakvi snovi ponekad ukazuju ne prekid emotivne veze zbog ljubomore ili neverstva.

Sanjati slomljen ključ
Slomljen ključ u snovima nije baš dobar znak. Često simboliše gubitak poštovanja kod nekoga ili lošu reputaciju. Moguće je da ćete uraditi nešto zbog čega će ljudi promeniti mišljenje o vama. Budite oprezni kada su poslovne odluke u pitanju. To što želite brzu zaradu, ne znači da treba da pristanete na sve.

Sanjati zarđao ključ
Zarđao ključ u snovima obično simbolizuje neiskorištene potencijale. Vi ste po prirodi maštovita i kreativna osoba, ali taj svoj dar ne koristite u dovoljnoj meri. Verovatno posao kojim se trenutno bavite ne iziskuje takvu vrstu talenta, zato ne bi bilo loše kada biste se posvetili nekom hobiju. Pronađite ono u čemu uživate i s vremenom bi to mogao postati i dobar izvor zarade.

Sanjati zlatni ključ
Ako u snu vidite zlatni ključ to može da ima više značenja. Moguće je da zbog bogatstva koje uživate imate veliki uticaj na druge ljude, te da se ne libite da taj uticaj iskoristite kada vam je potrebno. Navikli ste da dobijete sve što poželite.

Zlatni ključ može da simbolizuje vašu ljubav prema učenju. Vi ste osoba koja uživa u sticanju novih znanja, a naročito vam je drago kada to znanje možete da podelite sa nekim. Ako po struci niste učitelj, profesor ili predavač, to je prava šteta jer imate dar da ljudima na lak i jednostavan način objasnite vrlo komplikovane stvari.

Treće značenje snova sa motivom zlatnog ključa jeste da ćete u bliskoj budućnosti učestvovati u nekoj humanitarnoj akciji. Moguće je da ćete putem medija saznati za nečiju tešku sudbinu, te daćete odlučiti da se angažujete kako biste pomogli toj osobi. Ovo će za vas biti jedno neprocenjivo iskustvo, pa ćete nastaviti da učestvujete u sličnim akcijama.

Sanjati da ste progutali ili pojeli ključ
Progutati ključ znači da ćete se potuditi da izbegavate konflikte. Mnogo ste stresa do sada preživeli trudeći se da ispravite neke nepravde, a mnogo ste i mostova porušili u tom procesu. Osoba ste koja je posebno osetljiva na takve stvari, pa se svađate zbog toga i kad treba i kada ne treba. Izgubili ste neke ljude u životu, ali vam to nije važno. Međutim, morate da shvatite da čovek nije rođen da bude sam i da je vreme da se konačno pomirite sa svetom.

Sanjati da je neko drugi progutao ključ
Ukoliko u snu vidite kako je neko progutao ključ to implicira da ćete doživeti neprijatnost zbog bliske osobe. Moguće je da će se partner tj. ponašati nedolično u nekoj situaciji, a nećete mu/joj moći ukazati na to. Kada mu/joj kasnije skrenete pažnju na loše ponašanje, shvatiće da nije bilo ni vreme ni mesto za tako nešto.

Sanjati da ste bacili ključ
Baciti ključ u snu ukazuje na to da ste napokon spremni za emotivnu vezu. Dugo ste izbegavali da se vežete jer ste se plašili da će se istorija ponoviti i da ćete ponovo biti povređeni. Međutim, upoznali ste nekoga ko je ostavio snažan utisak na vas, te ćete početi da razmišljate malo drugačije. Strah je i dalje prisutan, ali je mnogo manji nego ranije. Dajte sebi još malo vremena i prestanite da propuštate prilike da budete zaista srećni. Možda ni ova veza neće biti za ceo život, ali biste mogli da doživite nešto što nikad ranije niste.

Sanjati da drugi bacaju ključ
Ovakav san znači da će vam partner tj. partnerka priznati nešto što dugo taji. Reč je o nekoj tajni koju vam je krio/la jer nije želeo/la da vas povredi. Osećali ste da nešto nije u redu, ali nikako niste mogli da shvatite o čemu se radi. Dok je on/ona ćutao tj. ćutala vi ste se mučili pokušavajući da shvatite o čemu se radi. Ostavili ste mu/joj prostor da razmisli i da vam konačno saopšti problem, a sada ćete napokon shvatiti zašto je ćutao tj. ćutala.  Nije isključeno da će to priznanje promeniti vaš odnos, ali ne nužno na gore.

Sanjati da izrađujete ključ
Izrađivati ključ u snu obično znači da „sedite na dve stolice“. Moguće je da vam se istovremeno dopadaju dve osobe i da biste najviše voleli kada biste mogli da ih spojite u jednu, jer bi to za vas bila idealan partner. Međutim, tako nešto nije moguće, pa ćete vrlo brzo morati da donesete odluku ako ne želite da izgubite i jednu i drugu.

Sanjati da drugi izrađuju ključ
San u kome vidite kako neko izrađuje ključ je obično znak da ćete čuti neki trač o bliskoj osobi. Jednostavno ćete se naći u pravo vreme na pravom mestu i saznati nešto što će vas šokirati. Kada mu/joj kažete šta ste čuli, verovatno će oštro demantovati to, ali ćete vi osećati da u svemu tome ima malo i istine. Ne dozvolite da neke neosnovane sumnje utiču na vaš odnos i imajte veru u drage ljude.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, našli ili izgubili ključeve, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ključa

Ključ je predmet kojim se otvaraju brave.