Knjiga – šta znači sanjati knjigu?

Sanjati da pišete knjigu
Ako u snu pišete knjigu, to simbolizuje nove poslovne uspehe. Vi ste osoba koja većinu stvari u karijeri posmatra kao izazov za koji se uvek trudi da bude spremna i da prevaziđe samog/samu sebe. Inspiraciju nalazite bez ikakvih problema i vrlo ste samodisciplinovani pa se lako naterate da radite i u trenicima u kojima niste ni za šta raspoloženi.

Sanjati da čitate knjigu
Sanjati da čitate knjigu ukazuje da ste mudri. Važite za kulturnu i uviđajnu osobu koja uvek drži određeni nivo i trudi se da prema svakome ispadne maksimalno korektna. Kad god imate vremena, rado proširujete vaše znanje i posećujete manifestacije tokom kojih imate osećaj da se kulturno uzdižete. Ne dozvoljavate sebi da gubite glavu zbog gluposti i dostojanstveno reagujete u svakoj situaciji, ma koliko bila teška.

Sanjati knjigu u plamenu (paliti knjige u snu)
Kada sanjate da knjiga gori, to implicira da ćete izgubiti bliskog prijatelja. Moguće je da ćete jedno drugome zamerati mnoge stvari iz prošlosti i da vaš odnos više neće biti ni senka onoga što je ranije bio. Shvatićete da je bolje da se rastanete dok niste izgovorili teške reči zbog kojih biste se kajali.

Sanjati zatvorenu knjigu
Ukoliko u snu vidite zatvorenu knjigu, to znači da nešto ne razumete. Verovatno ne uspevate da zaključite da li se dopadate osobi sa kojom biste voleli da budete u vezi. U jednom trenutku njegovo/njeno ponašanje vam govori da su vam osećanja uzvraćena, dok u drugom imate osećaj da je totalno nezainteresovan/a. Ma koliko se trudili, za vas on/a će ostati nerešiva zagonetka.

Sanjati otvorenu knjigu
Sanjati otvorenu knjigu implicira da ćete doživeti malu neprijatnost. Može se desiti da će neko od kolega pokušati da preuzme zasluge za uspeh koji ste vi postigli. Iako niste sujetni i volite da pomažete drugima, bićete uvređeni što neće imati nameru ni da istakne vaš doprinos, a kamoli da prizna da je to vaših ruku delo.

Sanjati da kupujete knjigu
Ukoliko u snu kupujete knjigu, to ukazuje da ćete saznati novosti. Uvek se trudite da budete dobro informisani i u toku sa najnovijim vestima vezanim za ljude koji su vam bliski. Pokazujete interesovanje za njihove priče, ma koliko bile nevažne jer ih na taj način bolje upoznajete i pokazujete koliko su vam bitni.

Sanjati da prodajete knjige
Ako u snu prodajete knjige to je obično dobar znak. Simboliše sreću, uspeh i blagostanje. Moguće je da će vaša poslovna ideja da vam donese pozitivne promene u životu. Uspećete da ostvarite nešto o čemu dugo maštate, a moći ćete  i da se brinete o finansijama. Poruka je da budete hrabri i istrajni i samo tako ćete postići ono što želite.

Sanjati da ste dobili knjigu na poklon
Kada vam neko u snu pokloni knjigu to ukazuje na vašu sposobnost da predvidite i dobre i loše stvari. To je posledica bogatog životnog iskustva, ali i snažnog instinkta koji vas je do sada dobro služio. Osoba ste koju mnogi cene, pa zato često od vas traže savete. Vi, jednostavno, imate dar da na najednostavniji i najbolji mogući način rešite problem, a pored toga, nesebično delite svoje znanje, vreme i mudrosti kako biste pomogli drugima.

Ponekad ovakvi snovi simbolišu susret s osobom koja je nekad bila važan deo vašeg života, ali je zbog nekih loših stvari postala deo prošlosti. Moguće je da ćete sresti staru ljubav i da će vas taj susret „izbaciti iz koloseka“. Setićete se svega što ste proživeli i vratiće vam se neki loši osećaji, ali ako ne budete previše analizirali njegovo/njeno ponašanje, nećete vas to dugo držati.

Sanjati da ste poklonili knjigu
Ukoliko u snu nekome poklonite knjigu to je znak da se ne biste trebali meštati u tuđe odluke ili probleme. Dozvolite bliskoj osobi da se sama izbori sa time i odluči šta želi da uradi. Nemojte da dajete savete onda kada ih niko ne traži, jer se to smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost. Setite se izreke „put do pakla je popločan dobrim namerama“ i sve će vam biti jasno.

Sanjati da ste ukrali knjigu
Ukrasti knjigu iz knjižare, biblioteke ili od neke osobe u snu je obično dobar znak. Ukazuje na dobre vesti ili neke događaje koji bi mogli da vam budu od koristi.  Ipak, budite oprezni i nemojte da svoju sreću gradite na tuđoj nesreći. Ne smete da dozvolite da se ogrešite o druge ljude jer vam tada pobeda neće biti slatka. U procesu ostvarivanja vlastitih ciljeva ne smete da zanemarite tuđe osećaje, želje i prava.

Sanjati pocepanu knjigu
Pocepana knjiga u snovima nije dobar znak. Obično simboliše loše odluke, nepromišljene radnje ili nepravedno ponašanje prema nekome. Moguće je da vas putem sna podsvest upozorava da promenite svoje ponašanje, jer se ono negativno odražava na druge ljude. Osim toga, poruka ovog sna je da počnete više da razmišljate, pre nego što donesete važnu odluku. Vaša nesmotrenost i nepažnja vas je i do sada mnogo koštala. Potrudite se da to promenite.

Sanjati da listate knjigu
Listanje stranica neke knjige u snu simbolizuje napredak. Ovo bi mogao biti znak da ste spremni da bolne uspomene ostavite iza sebe i da nastavite dalje sa svojim životom. Verovatno vas nešto iz prošlosti „vuče nazad“, te ne možete da ostvarite ono što želite. Ipak, ovaj san je znak da će se to promeniti. Često se snovi s ovakvim motivima tumače kao pokazatelj da ste naučili lekcije iz prošlosti i da više nećete praviti iste greške.

Sanjati da čitate dosadnu knjigu
Ako ste sanjali da čitate dosadnu knjigu to obično odražava vaše emocionalno stanje. Možda ste trenutno u fazi kada vas ništa ne interesuje, nemate snage da započnete ili da završite neki posao, a verovatno ste pomalo i anksiozni. To može biti posledica stresa koji ste doživeli, ali i rezultat dosadne dnevne rutine u kojoj ste zapali. Ovo je poruka da se konačno „trgnete“ i da počnete da menjate ono što vam smeta.

Sanjati da čitate knjigu na jeziku koji ne razumete
Ovakav san je znak da ćete otkriti talente za koje niste znali da posedujete. Moguće je da ćete shvatiti da se dobro snalazite u nekim komplikovanim situacijama ili da imate dar za nešto što vas ranije nije mnogo interesovalo.

Podvlačiti redove u knjizi
Podvlačiti redove u knjizi u snu ukazuje na to da ste na javi nešto zaboravili da uradite. Možda je reč o važnom zadatku ili obećanju koje ste potpuno smetnuli s uma. Pokušajte da se setite o čemu se radi.

Ako u snu vidite kako neko drugi podvlači redove u knjizi to implicira da ćete se setiti neke ružne uspomene kada na ulici sretnete osobu koja vas za nju veže. Moguće je da ćete videti bivšeg emotivnog partnera koji vas je povredio, te ćete se prisetiti svega što ste zbog njega/nje doživeli. Reč je o uspomenama koje ste dugo potiskivali u sebi, a ovo će biti samo „okidač“ zbog koga ćete se ponovo vratiti na to.

Šarati po knjizi
Ukoliko u snu šarate po knjizi to implicira da ćete raditi nešto što vam se ne dopada. Reč je o poslu koji vam oduvek pričinjava problem, a sada ćete morati da se uhvatite u koštac sa time. Svi mi imamo nešto sa čime se nerado suočavamo, ali je to sastavni deo života. Ako promenite ugao gledanja na stvari, možda će vam biti lakše da to rešite.

Sanjati da drugi šaraju po knjizi znači da će neko izneveriti vaše poverenje. Moguće je da ćete se razočarati u osobu kojoj ste oduvek verovali. Verovatno je reč o nekome koga ste smatrali svojom srodnom dušom, pa će time vaš bol biti još veći. Gledajte na sve to kao na važnu lekciju i potrudite se da izvučete neku pouku za ubuduće.

Trgati stranice knjige
San u kome kidate stranice neke knjige znači da još uvek niste zaboravili neki nemio događaj iz prošlosti. Ma koliko se trudili da ne mislite o tome, često uhvatite sami sebe kako o tome razmišljate. Kada biste imali priliku rado biste sve to promenili, ali činjenica je da se ne možemo vraćati u prošlosti niti bilo šta u njoj menjati, pa nema nikakvog opravdanog razloga da se toliko mučite. Okrenite se dobrim stvarima koje vam se dešavaju sada i potrudite se da vam budućnost bude još lepša i bolja, a s vremenom će i poslednje sećanje na to da iščezne.

Kada u snu vidite kako neko trga stranice knjige to implicira da ne možete da oprostite nekome ko vas je povredio. To mogu biti roditelji, prijatelji ili partner tj. partnerka preko čije greške nikako ne možete da pređete.

Baciti knjigu
Sanjati da ste bacili knjigu obično znači da ste spremni za velike promene u svom životu. Stari način življenja vas je umorio i nije vam doneo mnogo toga dobrog, zato ćete odlučiti da „okrenete novi list“ i biće to jedna od najboljih odluka koju ste u životu doneli.

Ako u vašem snu neko drugi baca knjigu to implicira da vas je osoba o kojoj trenutno razmišljate prebolela. Ukoliko ste nedavno prekinuli vezu ili prijateljstvo, verovatno se često pitate da li ta druga osoba misli na vas. Odgovor je jednostavan, za njega/nju ste postali stvar prošlosti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, kupili ili čitali knjigu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija knjige

Knjiga je papira koji su spojeni sa jedne strane.