Šta znači sanjati konac?

Sanjati beli konac
Ako u snu vidite beli konac, to implicira da ćete biti nepravedno osumnjičeni. Moguće je da će o vama pričati laži osoba koja vas smatra preprekom za dobijanje željenog posla. Učiniće sve kako bi vas, pred značajnim ljudima, predstavila u najgorem svetlu, a vi ćete biti nemoćni da se odbranite i da ispričate svoju stranu priče.

Sanjati crveni konac
Kada sanjate crveni konac, to znači da ćete imati dobrotvora. U narednom periodu podršku će vam pružiti osoba od koje niste mnogo očekivali i sa kojom ranije niste bili preterano blliski. Shvatićete da imate mnogo toga zajedničkog pa će situacija koja vas je spojila biti početak jednog divnog prijateljstva.

Sanjati žuti konac
Ovakav san označava nekakvu ljubomoru. Da li na prijatelje ili na ljubav nejasno je i može zavisiti od ostatka sna.

Sanjati plavi konac
Ovakav san označava da imate priliku uraditi neko plemenito delo koje će vam doneti omanju slavu ili čast.

Sanjati crni konac
Zadesiće vas neka manja sramota. Ako ne budete obraćali pažnju ona neće eskalirati u veću sramotu. Držite hladnu glavu.

Sanjati zeleni konac
Zadesiće vas neka sitna bolest poput prehlade koju ćete uspešno preboliti.

Sanjati obojen konac ali ne sećati se tačne boje
Sanjati obojen konac ukazuje da se ne mešate u tuđe poslove. Verovatno previše lično shvatate sve što ima veze sa vašim prijateljima i, uopšte, ljudima do kojih vam je stalo. Imate potrebu da ih zaštitite od svega što im, po vašem mišljenju, škodi, ali često preterate u tome pa ostavljate utisak posesivne osobe koja sebi daje za pravo više nego što bi trebala.

Sanjati zamršen konac
Ukoliko u snu vidite zamršen konac, to je upozorenje da ćete se naći u opasnosti. Moguće je da ćete se zameriti ljudima koji se odavno nalaze sa druge strane zakona. Želećete da im pokažete da ne mogu da vas gaze, ali jedino što ćete postići je da ih još više razbesnite i na sebe privučete njihov gnev.

Pokušavati odmrsiti konac u snu
Ako sanjate da bezuspešno pokušavate da odmrsite konac to implicira da ćete morati da budete mnogo strpljivi ukoliko želite da ostvarite svoje ciljeve, kako na profesionalnom tako i na privatnom planu. Možda biste trebali pokazati više razumevanja za partnera, njegove želje, potrebe i planove. Sa druge strane, strpljenje vam može pomoći i u razvoju karijere. Vaše vreme tek dolazi, zato je važno da radite na sebi u svakom smislu te reči.

Sanjati da neko otpetljava konac
San u kome vidite kako neko bezuspešno pokušava da odmrsi konac je znak da ne možete da računate na pomoć bližnjih u vezi sa problemom sa kojim se trenutno susrećete. Verovatno ste ga upravo vi prouzrokovali, a sada računate da ćete imati podršku da ga rešite. Međutim, osim vas samih i vremena, niko i ništa vam ne može pomoći.

Prekinuti konac u snu
Prekinuti konac u snu najčešće nije dobar znak. Kada sanjate da ste prekinuli konac moguće je da ćete se posvađati sa bliskom osobom. To često simboliše razmimoilaženje stavova i mišljenja koje vodi potpunom prekidu tog odnosa. Može biti da ćete raskinuti dugogodišnju ljubavnu vezu ili prijateljstvo iz detinjstva. Na početku će vam biti teško zbog toga, ali ćete se pomiriti sa činjenicom da ta veza nije imala budućnost.

Sanjati da je neko drugi prekinuo konac
Ukoliko u snu vidite kako neko prekida konac to implicira da ćete izgubiti poverenje u partnera ili prijatelja. Svojim postupcima će izazvati vašu sumnju u iskrenost tog odnosa. Možda ćete smatrati da vas je na neki način izdao tj. izdala, te nećete imati snage da o tome razgovarate. Zbog toga će se jaz među vama produbljivati i sve će izvesnije biti da ćete se potpuno razići. Ako vam je stalo do tog odnosa važno je da razgovarate o problemu koji među vama postoji.

Preseći konac u snu
Kada sanjate da ste makazama ili nožem presekli konac to znači da ćete pretrpeti štetu ili kritiku zbog drugih. Verovatno će vam se pripisati tuđa greška, a s obzirom na to da je reč o nekome ko vam je blizak i drag, nećete želeti da dokazujete ko je zapravo kriv. Hrabro ćete istrpeti sve što će vam stavljati na teret, ali će se vaše mišljenje o dotičnoj osobi promeniti. Posebno će vas razočarati jer nije priznao/la svoju grešku, nego je dopustio/la da vi nastradate.

Sanjati da neko drugi seče konac
Sanjati da je neko drugi presekao konac ukazuje na strah da ćete izgubiti dragu osobu. Moguće je da ste trenutno u lošim odnosima sa partnerom ili nekim od prijatelja. Niti jedna niti druga strana se neće mnogo truditi da poradi na tome, pa ćete dopustiti da jaz među vama postane sve veći. Ukoliko vam je ta osoba važna, morate da se potrudite da mu/joj to i pokažete i da ga/je prihvatite sa svim njegovim/njenim vrlinama i manama.

Namotavati konac
San u kome namotavate konac je upozorenje da pazite kako se obraćate voljenim osobama. Teške reči mogu ostati urezane u sećanju i stvoriti duboke rane kojima treba večnost da zacele. Ma koliko vas zabolelo nešto što je bliska osoba uradila, pronađite način da mu na to skrenete pažnju, ali nemojte da dozvolite da u afektu izgovorite nešto loše. Zapamtite, vaše lične frustracije su samo vaše i drugi ne trebaju i ne smeju da ispaštaju zbog toga.

Sanjati da neko drugi mota konac
Ako u snu vidite kako neko namotava konac moguće je da ćete imati problem pravne prirode. Verovatno ćete se podvrgnuti nekom dugom procesu koji će vam oduzeti mnogo vremena i živaca. Doći će do toga da ćete na kraju imati više štete nego koristi i da vam se sva ta komplikacije neće isplatiti.

Odmotavati konac
Kada sanjate da odmotavate konac to znači da živite u prošlosti. I dalje mnogo razmišljate o nekim prošlim vremenima i tako sprečavate sebe da krenete dalje. Vreme je da se posvetite sadašnjosti i počnete da planirate budućnost. Taj začarani krug u kome se trenutno nalazite ne može da donese ništa dobro.

Sanjati da neko drugi odmotava konac
Sanjati da drugi odmotavaju konac ukazuje na neugodan susret sa nekim ko vas je ranije mnogo povredio. Moguće je da je reč o bivšem emotivnom partneru sa kojim se niste ostali u najboljim odnosima. Nakon što ga/je ponovo vidite vratiće vam se negativni osećaji koje ste tada proživeli. Nema mnogo smisla osvrtati se na to, s obzirom na činjenicu da ste ga/je sigurno preboleli.

Kupovati konac u snu
Sanjati da kupujete konac ukazuje na to da se previše trudite da se nekome dopadnete. Sigurno je reč o osobi koja vam se sviđa ili koju poštujete, te vam je njegovo/njeno mišljenje važno. Počeli ste da radite neke stvari u kojima uživate, ali smatrate da je to razumna žrtva za ono što mislite da ćete da dobijete kada vas on/ona primeti. U svemu tome polako, ali sigurno gubite vlastiti identitet, te je lako moguće da ćete doći u situaciju da se vama ne sviđa osoba kakva ste zbog drugih postali.

Prodavati konac u snu
Ukoliko u snu prodajete konac moguće je da ćete bez mnogo truda postići ono što želite. Možda je reč o poslovnim, tj. profesionalnim ambicijama, a možda o vašem emotivnom životu. U svakom slučaju stvari će se dogoditi spontano, te ćete u nekom momentu jednostavno shvatiti da ste ostvarili svoj san.

Dobiti konac na poklon
Ako vam neko u snu pokloni konac to implicira da niste sigurni šta neke bliske osobe misle o vama. Ponekad vam se čini da su vaši prijatelji potpuno iskreni prema vama i učinili bi sve za vas, a već u sledećem pomislite kako to nije istina. Nije da vam ne daju povoda za to, ali ne biste smeli da budete paranoični. „Dozirajte“ ono što želite da kažete onima koje ste tek upoznali. Vaše tajne, planovi i želje ne treba da budu „otvoreni“ za sve. O tome treba da razgovarate samo s onima kojima zaista verujete.

Dati konac nekome u snu
Kada nekome u snu poklonite konac to znači da ste naivni. Vi ste osoba koja čvrsto veruje da su svi ljudi dobri, da su njihove namere iskrene i pozitivne, čak i onda kada vam sve upućuje na to da grešite. Moguće je da vas neko nakratko razočara ili povredi, ali mu/joj to oprostite, jer smatrate da to ponašanje nije produkt zle namere. S obzirom na to da do sada niste naučili da na svetu postoji svakakvih ljudi, realne su šanse da se nećete nikad „opametiti“.

Ukrasti konac
Sanjati da ste ukrali konac je znak da zbog posla zanemarujete one koje volite. Verovatno su vam prijatelji i članovi porodice skretali pažnju na to, ali ste vi smatrali da vas ne mogu razumeti i da su sebični. Međutim, kako vreme bude odmicalo sve više ćete shvatati kako ništa i niko nije vredniji od vaše porodice i prijatelja. Ne postoji novac koji može da vam nadomesti njihovu ljubav i pažnju.

Sanjati da je vama neko ukrao konac
Ukoliko sanjate da vam je neko ukrao konac moguće je da ćete se posvađati sa komšijom. Njegovo/njeno ponašanje će vam mnogo zasmetati, te ćete se potruditi da mu/joj na što blaži način ukažete na to. Međutim, on/ona će to doživeti kao napad, te će vam u lice „sasuti“ sve argumente koje ima protiv vas, a koji nemaju nikave veze sa prvobitnim problemom.

Vezati konac u čvorove
Ako sanjate da vežete konac u čvorove to znači da imate neku moralnu dilemu. Možda morate da izaberete između dva puta od kojih oba imaju mnogo vrlina i mana. Ako razmišljate o tome da li da promenite posao, fakultet, mesto stanovanja ili partnera, sigurno je strah ono što vas najviše sputava da tu nameru sprovedete u delo.

Sanjati nekog drugog da veže čvorove od konca
San u kome vidite kako neko vezuje konac u čvorove ukazuje na to da biste u vezi sa problemom koji trenutno imate trebali poslušati svoju intuiciju, a ne tuđi savet. Ovog puta ste vi u pravu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli konac, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija konca

Konac se sastoji od više upletenih niti koje se koriste za vezivanje, šivenje, itd.