Šta znači sanjati kosu?

Ako u snu šišate kosu, to je upozorenje da će vas neko poniziti. Moguće je da ćete suviše lično shvatiti kritike osobe koja nije imala loše namere već je želela da vam skrene pažnju na stvari koje, prema njenom mišljenju, radite pogrešno. Umesto zahvalnosti i pozitivne reakcije, osetićete se posramljeno i trudićete se da izbegnete njeno/njegovo društvo.

Sanjati da farbate kosu implicira da vas prijatelji lažu. Verovatno se radi o ljudima koje ste skoro upoznali i koji neće biti u potpunosti iskreni prema vama. To što vi imate naviku da svakome kažete šta mislite, nikako ne znači da će vam drugi uzvratiti istom merom. Prihvatanje ove činjeniće će vam, umnogome, olakšati život.

Kada sanjate da češljate kosu, to ukazuje da ćete, posle malih nezgoda, slobodnije disati. Može se desiti da ćete imati mnogo više posla nego obično što će dovesti do stresa i nerviranja usled grešaka koje se, neminovno, dešavaju. Svu vašu energiju usmerićete na efikasno završavanje zadataka koji će vam biti povereni nakon čega ćete, sa punim pravom, moći da se opustite.

Ukoliko u snu vidite nečiju kosu, to označava bolest. Moguće je da u vašem okruženju postoji osoba čije je zdravlje narušeno i da se trudite kako biste joj pomogli da se izbori sa neizvesnom budućnošću koja je očekuje. Preuzećete na sebe obaveze zbog kojih ćete zapostaviti privatni život, ali svest da činite dobro delo biće jača od želje da sebi ugodite.

Sanjati da drugome sečete kosu simbolizuje blagostanje. Vi ste jedna od retkih osoba koje uživaju u svom poslu i koje u njemu ne vide samo materijalni aspekt. Radujete se svakom novom danu jer nudi mogućnost da se usavršavate i da naučite nove stvari koje biste mogli da primenjujete. Može se reći da ste pravi radoholičar jer, neretko, ono što ne završite u toku radnog dana, donosite kući.

Kada sanjate da drugome češljate kosu, to ukazuje da će vas prihvatiti vaši bližnji. Verovatno ste ranije bili u lošim odnosima sa članovima porodice, ali u narednom periodu osetićete potrebu da pored sebe imate nekoga kome biste mogli da se poverite. Dočekaće vas bolje nego što ste očekivali i ponašaće se kao da se ništa nije dogodilo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, češljali, šišali ili farbali kosu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kose

Kosa je skup dlaka na glavi čoveka.