Košulja – šta znači sanjati košulju?

Sanjati da oblačite ili skidate košulju
Ako u snu oblačite ili svlačite košulju, to ukazuje da ćete se osloboditi briga. Moguće je da će vaši problemi sami od sebe nestati čim prestanete da se opterećujete njima i da ih na silu rešavate. Imaćete osećaj da ste skinuli ogroman teret sa leđa koji vas je sprečavao da normalno živite i da se radujete svakom novom danu.

Sanjati da perete košulju
Sanjati da perete košulju simbolizuje slogu u kući. U vašoj porodici se tačno zna ko je za šta zadužen zbog čega ne ulazite u bespotrebne rasprave već energiju trošite na obaveze od kojih svi članovi imaju koristi. Kada ne uradite ono što se od vas očekuje, grize vas savest i imate potrebu da se iskupite za propust bez obzira što je on, uglavnom, iz opravdanih razloga.

Sanjati poderanu košulju
Kada u snu vidite pocepanu košulju, to implicira da imate neostvarene želje. Verovatno ste sanjali da ćete doživeti strasnu ljubav kao na filmu, ali umesto toga, u vezi ste (ili braku) sa osobom koja je razumna i surovo realna. Odustali ste od pokušaja da mu/joj crtate stvari koje bi vas usrećile i prihvatili ste da ćete ostati uskraćeni za romantične doživljaje.

Sanjati da šijete košulju
Sanjati da šijete košulju označava sreću u ljubavi. Vi i vaš partner/ka ste jedan od retkih parova koji se i dalje drže za ruke i jedno drugome poklanjaju pažnju kao da su na početku veze. Čak i najdosadnije obaveze vam ne padaju teško jer znate da bi voljena osoba to isto učinila za vas zbog čega ste dodatno motivisani.

Sanjati čiste košulje
Ukoliko u snu vidite čistu košulju, to ukazuje da će vam se želja ostvariti. Moguće je da ćete uskoro završiti školovanje ili naći posao u struci koji će vam potvrditi da su sva vaša odricanja i muke imale smisla. Težak, ali uspešan period, krunisaćete uspehom koji će doći mnogo ranije nego što ste mu se nadali.

Sanjati prljave košulje
Sanjati prljavu košulju implicira da pripazite na obraz. Verovatno ćete biti u iskušenju da započnete tajnu vezu sa osobom koja vas veoma privlači. U vama će se voditi moralna borba jer ste, sa jedne strane, svesni da mnogo toga rizikujete dok, sa druge, nećete uspeti da se oduprete osećanjima koje on/a u vama budi.

Peglati košulju u snu
San u kome peglate košulju ukazuje na to da želite da se dopadate ljudima. Vi ste osoba koja mnogo pažnje polaže u fizički izgled i trudite se da uvek izgledate najbolje što možete. Uživate u tome da privučete pažnju gde god se pojavite, a posebno vam imponuje kada vam se ljudi dive.

Sanjati da neko drugi pegla košulju
Ukoliko u vašem snu neko drugi pegla košulju to znači da ćete „pasti“ na nečiji šarm i uglađenost. Možda to neće biti najlepša osoba koju ste u životu videli, ali će privući vašu pažnju. Danima ćete razmišljati o njemu tj. njoj i pitati se da li vas je osećaj prevario ili je reč o nekome ko bi mogao biti vaša srodna duša.

Kupovati košulju
Ako u snu kupujete košulju to znači da ćete neplanirano otputovati. Možda će vas na to naterati posao, a možda ćete se samo umoriti od svakodnevnih obaveza i briga, te odlučiti da promenite sredinu.

Prodavati košulju
San u kome prodajte košulju simboliše novčane probleme. Verovatno ćete doći u situaciju da morate da „srežete“ troškove zbog nedostatka novca. To može biti posledica gubitka posla ili nekog većeg rashoda koji će negativno uticati na vaš budžet. Kažu da se čovek lako navikne na bolje, ali ćete ovog puta morati da se naviknete na to da nemate novca za nešto što ste ranije mogli sebi s lakoćom priuštiti.

Dobiti košulju
Kada vam neko u snu pokloni košulju to ukazuje na činjenicu da ćete biti nagrađeni za nešto. Možda će vas poslodavac „počastiti“ povećanjem plate ili jednokratnom stimulacijom. Sa druge strane, možda će nagrada biti simbolična, u smislu povelje zbog doprinosa nečemu od čega celokupno društvo ima korist.

Pokloniti košulju
Ukoliko u snu nekome poklonite košulju to znači da ćete steći nove prijatelje. Za slobodne muškarce ili žene ovakvi snovi mogu da ukazuju na početak romantične veze,  a  za zauzete da će im se dopasti neko ko ne bi smeo. Ipak, budite oprezni jer bi flert sa drugom osobom mogao da povredi vašeg partnera tj. partnerku, ma koliko on bezazlen bio.

Baciti košulju u snu
Bacati košulju u snu simbolizuje prekid nekog odnosa. To može da bude osoba koju poznajete ceo život ili neko koga ste nedavno upoznali. Shvatićete da ste toliko različiti da mnoge njegove tj. njene stavove nikako ne možete da prihvatite. Čak se nećete ni pokajati što ta osoba više nije deo vašeg života.

Sanjati da neko baca košulje
Ako u snu vidite kako neko baca košulju moguće je da će vas iznenaditi tuđa sebičnost. Svedočićete situaciji u kojoj će se neko ponašati nedolično i nećete moći da ne odreagujete na to. Sve ćete iznenaditi svojim komentarom, jer nisu navikli da od vas čuju tako nešto.

Ukrasti košulju
Sanjati da ste ukrali košulju iz radnje je znak da ste počeli da se menjate zbog voljene osobe i da vam se to ne dopada. Uhvatili ste sami sebe kako govorite, mislite ili radite nešto sa čime se ne slažete, ali to činite kako biste zadovoljili njega tj. nju. I sami znate koliko je pogrešno menjati drugu osobu i prilagođavati je sebi kako biste je više voleli. Zašto onda dopuštate da vam to neko radi?

Kada sanjate da ste od nekoga ukrali košulju to implicira da ćete izneveriti nečije poverenje. Možda će vam prijatelj otkriti tajnu koju nećete moći da zadržite za sebe, nego ćete je ispričati nekom drugom. To će ga/je povrediti do te mere da će prestati da komunicira sa vama. Ako iz ovoga ne izvučete neku pouku, onda su male šanse da zadržite drage ljude u svom životu.

Ukoliko vam u snu neko ukrade košulju to znači da ćete nevinu osobu optužiti za neko „zlodelo“. Nećete želeti ni da ga/je saslušate, nego ćete čvrsto verovati da ste u pravu. Naučite da date priliku ljudima da vam objasne zašto su nešto uradili ili zašto nisu.

Izgubiti košulju
Ako u snu izgubite košulju to je znak da se ne snalazite najbolje u situaciji koja vas je zadesila. Još uvek ne možete da se naviknete na nove okolnosti u vašem životu. Ipak, dajte sebi vremena, jer je to proces koji neki prođu brže, a neki sporije.

Tumačenje može da zavisi od vrste i boje košulje koju ste u snu videli, nosili, kupovali i slično. Nositi flanelsku košulju u snu znači da ste jednostavna osoba koja poštuje tradicionalne vrednosti. Ako žena u snu nosi svilenu košulju to simboliše veridbu, venčanje ili neki drugi romantičan događaj. Ukoliko muškarac u snu nosi svilenu košulju to znači da će mu se dopasti osoba koja mu je nedostupna.

Pamučna košulja ako je nosite u snu simboliše udobnost i zadovoljstvo samim sobom, a lanena košulja znači da će vaše brige uskoro prestati i da ćete konačno moći da se opustite.

Kako u svakom drugom snu, tako i u ovom, boje mogu na naprave razliku u značenju sna koji ste sanjali. Bela košulja u snovima simbolizuje, sreću, radost i pozitivne promene. Pred vama je jedno lepo razdoblje, pa se potrudite da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Crna košulja može da znači da ste previše ozbiljni i da zbog toga propuštate prilike da uživate u životu. Mnogi vam kažu da treba da se opustite, jer ta „uštogljenost“ kojom zračite više šteti vama nego bilo kome drugom.

Crvena košulja u snovima simbolizuje strast, dok plava nagoveštava zatišje pred buru. Ako u snu vidite ili nosite zelenu košulju moguće je da ćete se dobro zabaviti u većem društvu, a ako je košulja iz vašeg sna žuta, nije isključeno da ćete biti ljubomorni na osobu iz vašeg bližeg okruženja. Braon tj. smeđa košulja ukazuje na dobre poslovne prilike, a roze ili ljubičasta na to da će vas obradovati deca, tj. najmlađi članovi vaše porodice.

Košulja koja na sebi ima mnogo boja simboliše lepe trenutke sa starim prijateljima. Možda ćete se konačno sastati sa ljudima koje dugo niste videli i uživaćete u njihovom društvu.

Značenje može da se razlikuje i od brojnih drugih detalja. Na primer, ako u snu vidite, nosite ili kupite košulju bez dugmadi to može da simboliše sukob sa članom porodice. Razloga može biti mnogo, ali ako ne pokažete spremnost na kompromise, taj sukob će otići predaleko.

Ako žena sanja da je obukla mušku košulju to implicira vezu s osobom iz mašte. Upoznaćete i stupiti u vezu sa muškarcem o kakvom ste oduvek sanjali, i verovatno ćete brzo načiniti velike korake u toj vezi. Ipak, nije poznato da li će ta romansa imati svetlu budućnost ili ne.

Ukoliko žena koja je u vezi ili braku sanja da nosi mušku košulju to znači da je previše ljubomorna na nekoga iz partnerovog okruženja.

Kada zauzet muškarac sanja da žena nosi njegovu košulju to implicira da će stupiti u tajnu vezu sa nekom drugom ženskom osobom. Vaša „zvanična“ partnerka će brzo saznati za to, tako da će okončati vašu vezu i dati vam prostor da započnete romansu sonom osobom sa kojom ste je prevarili.

Ako slobodan muškarac sanja da žena nosi njegovu košulju takav san najavljuje strastvenu vezu u stvarnom životu. Na neočekivanom mestu ćete upoznati ženu sa kojom će privlačnost biti „opipljiva“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro oblačili, svlačili, šili ili prali košulju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija košulje

Košulja je deo garderobe koji ima okovratnik i dugmiće.