Koža – šta znači sanjati kožu?

Sanjati sirovu kožu
Ako u snu vidite sirovu kožu, to označava poslovne smetnje. Moguće je da ćete biti primorani da se zaštitite od kolega koje žele od vas da naprave žrtveno jagnje i da vas označe kao odgovornu osobu zbog loših odluka koje ste svi zajedno doneli kao tim. Nećete znati odakle vam preti najveća opasnost pa ćete sumnjati i u one koji vam za to nisu davali povoda.

Sanjati da štavite kožu
Sanjati da ste štavili kožu simbolizuje neprijatan, a obavezan posao. Verovatno ćete dobiti zadatak koji vam se neće dopasti, ali koji vam može doneti priliku da šefovima pokažete da mogu da se oslone na vas. Moraćete malo da istrpite i da se pomučite, ali nagrada koja će uslediti učiniće da zaboravite neprijatne trenutke koje ste preživeli.

Sanjati da krojite kožu
Kada sanjate da krojite kožu, to implicira da ćete biti prevareni. Može se desiti da ćete se odlučiti za kupovinu skupe stvari koja vam je potrebna. Pošto nećete imati vremena da se dobro informišete i da razmotrite najpovoljnije ponude, platićete mnogo više novca za nešto što, realno, toliko ne vredi.

Sanjati da kupujete kožu
Ukoliko u snu kupite kožu, to ukazuje da ćete imati novčanih problema. Verovatno ćete želeti voljenu osobu da impresionirate vašom darežljivošću i spremnošću da mu/joj skinete zvezde sa neba zbog ćete doživeti neprijatno iznenađenje i potrošiti mnogo više novca nego što ste imali na raspolaganju.

Sanjati da prodajete kožu
Sanjati da ste prodali kožu označava poslovne uspehe. Moguće je da ćete uspeti da ugovorite posao od koga su ostali saradnici digli ruke. Vaše pregovaračke sposobnosti će doći do izražaja i obezbediti vam unapređenje koje ste dugo priželjkivali.

Sanjati da ste ukrali kožu
Ako ste sanjali da ste iz radnje ukrali kožu moguće je da ćete zbog nepažnje upasti u nevolje. Ukoliko ne budete oprezni, vaše greške bi vas mogle mnogo koštati. Tokom narednog perioda izbegavajte rizična ulaganja, jer sad niste u stanju da procenite šta će vam se isplatiti, a šta ne.

Kada u snu ukradete kožu od nekog drugog to je znak da treba da poradite na odnosu sa voljenom osobom. Moguće je da ste bili previše grubi prema partneru, prijatelju ili nekom od članova vaše porodice. Verovatno vas je nešto drugo isprovociralo, a “kola su se slomila“ na njemu tj. njoj.

Sanjati da vam je neko ukrao kožu
Ovakav san simboliše manje gubitke. Možda će vam se pokvariti automobil, kućanski aparat ili nešto što koristite svakodnevno. Šteta neće biti velika, ali će popravka potrajati zbog nekih okolnosti na koje nećete moći da utičete.

Sanjati da bacate kožu
Bacati kožu u snu znači da ćete se odreći nečeg vrednog u korist onih koje volite. Možda ćete svoju ušteđevinu da date članu porodice koji se suočava sa finansijskom krizom, a moguće je da ćete odustati od putovanja kako biste vreme proveli sa nekim koga dugo niste videli i ko se u vašem mestu neće dugo zadržati.

Sanjati da drugi bacaju kožu
Ukoliko u snu vidite kako neko baca kožu moguće je da ćete na poklon dobiti nešto što vam se ne dopada i nema nikakvu upotrebnu vrednost. Iz pristojnosti ćete se zahvaliti i glumiti da ste oduševljeni, a posle nećete znati šta da radite sa time.

Sanjati da palite kožu
Paliti kožu u snu znači da ćete se na javi baviti nečim što vam se ne dopada. Možda će vam poslodavac poveriti zadatak u kome se ne snalazite najbolje, pa će vam biti muka da se time bavite. Sa druge strane, moguće je da ćete pomagati nekome da završi nešto i shvatiti da u tom poslu uopšte ne uživate. Na sreću, posao nije obiman, pa ćete to brzo završiti.

Sanjati da drugi pale kožu
Ako sanjate kako neko pali kožu moguće je da će vas bliska osoba dovesti u nezgodnu situaciju. Verovatno će neko od ukućana ili članova porodice uraditi neku glupost, zbog koje će vas biti sramota.

Tumačenje može da bude različito u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, te od detalja koji su ga pratili. Od kože se danas pravi odeća, obuća, nameštaj, modni dodaci i slično. Ako vas zanima tačno značenje predmeta od kože koji ste u snu videli, potražite ga u nastavku teksta.

Sanjati kožne rukavice
Kada u snu vidite ili nosite kožne rukavice to implicira da će vas zaboleti nepravda. Neko će se prema vama ponašati onako kako niste zaslužili. Možda će to biti neko od kolega ili nadređenih sa posla, a moguće je i da će to biti osoba koju mnogo volite i poštujete.

Sanjati kožnu kapu
Kožna kapa, kačket tj. šilterica ukazuje na to da žudite za luksuzom kakav viđate na društvenim mrežama ili u medijima. Svakodnevno vas „bombarduju“ fotografijama i snimcima egzotičnih destinacija, lepo sređenih domova i skupih automobila, odeće i nakita, pa često mislite koliko vam je to trenutno nedostupno. To je u današnjem društvu normalno, ali biste ipak trebali da se osvrnete na ono što vi imate, a drugi o tome ne mogu ni da sanjaju.

Sanjati kožni kaiš (remen)
Ako u snu nosite, kupujete ili vidite kožni kaiš to znači da će se vaš ljubavni život promeniti na bolje. Osobe koje su dugo same bi mogle da dožive lepu romansu sa nekim koga dugo poznaju, ali ga/je nikada nisu doživljavali na takav način. Sa druge strane, oni koji su u vezi, a u snu vide kožni kaiš, mogli bi da dožive „procvat“ odnosa sa partnerom.

Sanjati kožnu torbu (tašnu)
San u kome vidite, nosite ili kupujete kožnu tašnu ukazuje na to da ćete morati da uložite mnogo u neki odnos kako bi bio bolji i kvalitetniji. Možda je vaša komunikacija sa partnerom ili nekim od članova porodice loša, pa ćete morati da se potrudite da se to popravi. Važno je da i druga strana oseća potrebu za tim, jer ako samo vi to budete želeli, teško da će se stvari među vama normalizovati.

Sanjati kožni novčanik
Kožni novčanik obično simbolizuje neočekivan dobitak. Verovatno će poslodavac odlučiti da vas nagradi povećanjem plate ili jednokratnom stimulacijom, ili će nešto u šta ste ranije uložili novac, početi da vam donosi zaradu. U svakom slučaju, ovaj priliv sredstava će vam dobro doći da „zakrpite rupe“, tj. pokrijete troškove, ali da i sebi priuštite nešto o čemu ste dugo maštali.

Sanjati kožne pantalone
Kožne pantalone u snovima simbolišu izdaju i razočarenje. Neko koga volite bi mogao reći ili uraditi nešto što ćete teško podneti. Sigurno nikada ne biste od njega/nje očekivali tako nešto, ali ćete shvatiti da ste ga/je previše idealizovali i da je vaša procena njegovog tj. njenog karaktera bila loša. Neka vam ovo posluži kao važna lekcija za ubuduće.

Sanjati kožnu jaknu, kaput ili mantil
Kožna jakna u snovima je znak ravnodušnosti. Moguće je da će vam se dogoditi nešto na šta uopšte nećete reagovati. Možda ćete na ulici sresti osobu koja vam je nekad značila mnogo, a nećete se ni „brecnuti“ na to. Ranije biste osetili neki nemir pri samoj pomisli na njega/nju, ali ćete sada shvatiti da vas njegova tj. njena prisutnost uopšte ne uznemirava.

Sanjati kožne cipele, čizme ili sandale
Kožna obuća u snovima ukazuje na to da ste vrlo izdržljiva osoba i da možete da podnesete bilo kakav izazov koji život stavi pred vas. Nije vam baš uvek lako da se sa time suočite, ali često iz neke stresne situacije izađete kao pobednik. Ljudi su itekako svesni ove vaše osobine, pa vam često dolaze po savet kako da se sa nečim izbore. Vi ste stub ne samo svoje porodice, nego i vašeg društva, tj. predstavljate osobu na koju vaši prijatelji uvek mogu da se oslone.

Sanjati kožni nameštaj
San u kome vidite kožni nameštaj, poput fotelje, troseda i slično simboliše sukob sa nekim ko vas je slagao ili prevario. To može da bude vaš emotivni ili poslovni partner, ili pak neko kome ste verovali, a ko je izdao vaše poverenje. Shvatićete da je ta osoba širila tračeve o vama koji su naštetili vašoj reputaciji. Sav trud koji ste uložili u izgradnju karijere bi mogao propasti ukoliko ne smislite dobru strategiju i počnete da donosite mudre odluke. Pred vama je emocionalno iscrpljujući period tokom koga ćete morati da se potrudite kako stres ne bi ugrozio vaše zdravlje.

Sanjati kožne korice
Ako u snu vidite, kupujete ili poklanjate knjige ili dokumente u kožnom povezu to implicira da vam je obrazovanje na prvom mestu. Ukoliko niste završili fakultet ili postdiplomske studije, moguće je da ćete odlučiti da se konačno tome posvetite. Drugo značenje je da želite da doživite ili naučite nešto novo o nečemu što je potpuno izvan vaše zone komfora.

Sanjati veštačku kožu
Veštačka koža ukazuje na to da treba da budete oprezniji kada se poveravate ljudima. U bliskom okruženju imate nekoga ko će pokušati da zloupotrebi vaše poverenje. Zato svoje tajne, strahove, ideje i želje govorite samo onima za koje ste sigurni da vas neće izdati. Ma koliko neko bio slatkorečiv i pokazivao interesovanje za vas i vaš život, ako ga ne poznajete dovoljno nemojte ni da mu/joj pričate o stvarima koje su vam važne.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, krojili, sekli, kupili ili prodali kožu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kože

Koža je materijal koji nastaje štovljenjem sirove životinjske kože.