Krađa – šta znači sanjati krađu?

Snovi vezanu za krađu, nevezano da li ste vi nešto u snu ukrali ili su ukrali nešto ovama obično su vezani za vaše nesigurnosti, neuspehe i nemogućnosti da ostvarite zadane ciljeve. Mogu predskazivati dolazak teških problema. Nisu veoma čest san, statistika kaže da mlađe osobe češće sanjaju da kradu, dok starije osobe sanjaju češće da su pokradene.

Videti krađu u snu
Ako u snu otkrijete krađu, to ukazuje da ćete nadoknaditi ono što ste izgubili. Moguće je da ste u prethodnom periodu imali mnogobrojne obaveze koje su vas dovele u veoma tešku materijalnu situaciju. Bili ste prinuđeni da trošite novac koji ste godinama štedeli što vas je dovodilo do očaja. Međutim, pošto ste vredna i radna osoba, vrlo brzo ćete se oporaviti i ponovo ćete stati na svoje noge.

Sanjati da učestvujete u krađi
Kada sanjate da učestvujete u krađi, to implicira da vas očekuje neuspeh za neuspehom. U vašem slučaju će se pokazati tačnost izreke da nevolja nikada ne dolazi sama. Suočićete se sa poteškoćama u svemu što započnete i ni za šta nećete moći da se izborite lako i bez trzavica, već ćete morati dobro da se pomučite.

Sanjati da direktno kradete nešto
Sanjati da ste sami nešto ukrali znači da ćete se svađati sa voljenom osobom. Verovatno ćete imati drugačije poglede na stvari koje se tiču vaše budućnosti i nikako nećete uspevati da pronađete zajednički jezik. Oboje ste bili upoznati sa stavovima ovog drugog, ali nadali ste se da će se vremenom oni korigovati i postati onakvi kakvi vama odgovaraju.

Sanjati da ste vi pokradeni
Ukoliko ste u snu vi pokradeni, to označava da ćete izgubiti dragog prijatelja. Moguće je da se radi o osobi sa kojom ste bili bliski, ali kako vas je život odveo na različite strane, tako ste sve više počeli da se udaljavate. Iako niste imali većih problema u komunikaciji, draže će vam biti da prekinete kontakt nego da postanete poznanici koji, iz učtivosti, razmenjuju par reči svaki put kada se sretnu.

Sanjati da kradete zlato
U skorijoj prošlosti ste bili pohlepni i povredili ste neku bližnju osobu. Možda vam do te osobe i nije stalo, ali vaš nastup nije bio fer.

Krasti pare i novac u snu
Ako u snu kradete novac i pare na javi vam predstoji beda i sramota.

Ako su vama ukrali pare u snu
Krađa vaših finansijskih sredstava od strane trećih lica označava da neku pravdu nećete uspešno isterati načisto koliko god se trudili.

Ukrasti osmeh nekome u snu
Ako osobi suprotnog pola u snu izmamite osmeh, san označava sreću i dobitak u bliskoj budućnosti.

Sanjati da vam je neko ukrao osmeh
Kada sanjate kako vam je osoba suprotnog pola ukrala osmeh to znači da vam se dopada neko, ali se plašite da mu/joj priđete. Razlog može biti to što ste po prirodi stidljivi i povučeni, ali i to što možda mislite da nemate šanse kod njega nje. Ako ne pokušate nikad nećete saznati da li ste u pravu ili ne.

Sanjati da planirate krađu
Ovakav san znači da previše vremena i truda ulažete u nešto veoma rizično, pa čak i neisplativo. Potpuno ste se posvetili tome i verujete u svoj uspeh. Zato ne slušate savete i upozorenja koja vam svakodnevno stižu od ljudi koji vas vole. Možda biste trebali zastati na tren i razmisliti da li je to što trenutno radite zaista korisno ili ste sami sebe ubedili u to.

Sanjati da kradete umetnine i druge vredne predmete
Ukoliko u snu kradete umetnine ili neke druge vredne predmete iz muzeja to je znak da ne umete da cenite ono što imate. Uvek težite ka nečemu boljem, što u suštini nije loše. Problem nastaje kada vaši apetiti prerastu ono što je utemeljeno u stvarnosti.

Sanjati da drugi kradu umetnine
San u kome vidite kako neko krade umetnine je znak da se trebate čuvati manipulatora. U bliskom okruženju imate nekog ko koristi vaše osećaje kako bi ostvario svoje ciljeve. Možda ste u lošoj emotivnoj vezi, a možda vas iskorištava neko od prijatelja ili poznanika. Sigurno vas je neko još ranije upozoravao na to, ali se niste mnogo obazirali.  Međutim, jedan događaj u bliskoj budućnosti bi vam mogao pomoći da shvatite da ste u velikoj zabludi.

Sanjati da kradete hranu
Krasti hranu u snu, prema mnogim starim sanovnicima simbolizuje nesreću. Ipak, značenje može da se razlikuje od toga koju hranu u snu kradete. Ako u snu kradete hleb to simboliše bedu, gubitak ili štetu. Verovatno vam se neka investicija neće isplatiti ili ćete imati gubitke koje ćete teško moći da sanirate. Krađa hleba u snu obično se odnosi na materijalnu, tj. finansijsku krizu. Detaljnije tumačenje snova sa motivom hleba možete pročitati na ovom linku https://www.sanovnik.org/snovi/sta-znaci-sanjati-hleb-kruh-kruv-pogacu-hljeb.html.

Sanjati da vam drugi kradu hranu
Ovakav san znači da ćete nekome oprostiti greh zbog koga ste oboje mnogo propatili. Shvatićete da je život previše kratak da biste se „trovali“ negativnim osećajima i odlučićete da pružite ruku pomirenja.

Sanjati da kradete od bogatih
Krasti od bogatih u snovima simboliše ljubomoru i zavist prema nekome ko je u životu postigao nešto o čemu vi trenutno možete samo da maštate. Umesto da vam on tj. ona bude dokaz da je sve moguće, trujete se tim lošim osećanjima, koja ne mogu da donesu ništa dobro. Vreme je da počnete i sami da radite na ostvarenju svojih želja.

Sanjati da drugi kradu od bogatih
Ovakav san je znak da ćete stati u odbranu ili zaštitu nekoga ko to nije zaslužio. Pogrešno ćete ga/je proceniti, a kada shvatite o čemu se radi biće prekasno. Možda bi ta situacija mogla da predstavlja upozorenje da se više ne mešate u nešto što vas se ne tiče. U suprotnom bi još jedna loša procena mogla da naruši vaš status, ugled i reputaciju u društvu.

Sanjati da ste osumnjičeni za krađu
Ukoliko ste sanjali da ste osumnjičeni za krađu to implicira da će tokom narednog perioda vaša snalažljivost doći do izražaja. Naći ćete se u situaciji koja ne zahteva ni inteligenciju, a ni posebne veštine, nego upravo sposobnost da dobro proceniti opcije i da iz svega izvučete ono najbolje.

Sanjati da je bliska osoba osumnjičena za krađu
Ako ste sanjali da je vaš partner tj. partnerka, prijatelj ili neka druga draga osoba osumnjičena za krađu moguće je da sumnjate u njegovu tj. njenu vernost. Nekim svojim postupcima vas je naveo tj. navela da sumnjate u njega tj. nju. Moguće je da ste pogrešno protumačili znakove koje pokazuje, zato nemojte da budete prestrogi i da ga/je napadate, ako nemate nikakvog dokaza da ste u pravu.

Sanjati da ste uhapšeni tokom krađe
Kada sanjate da vas je policija uhapsila tokom pokušaja krađe to znači da ste zbunjeni situacijom u kojoj se trenutno nalazite. Verovatno vas je život stavio pred veliko iskušenje i ne znate kako da se nosite sa time. Jedina osoba u koju se trenutno možete pouzdati ste vi sami. Zato verujete u to što radite i trudite se da iz svega toga izvučete pouku. Neka vam ovaj stresni period bude poput škole u kojoj morate da naučite da se borite sa nečim nepoznatim.

Sanjati da je bliska osoba uhapšena tokom krađe
Ovakav san znači da će vas na javi neko bezuspešno ubeđivati u nešto za šta znate da nije ispravno. Moguće je da ćete ući u raspravu sa tvrdoglavom osobom, koja retko priznaje da nije u pravu. Premda ćete argumentovano izneti dokaze da ste vi u pravu, vaša priča neće uticati na to da promeni svoje mišljenje. Rasprava sa njim tj. njom će vam samo oduzeti vreme i nerve, zato biste se trebali povući kada vidite da od toga nema nikakve koristi.

Sanjati da ste osuđeni zbog krađe
Ukoliko ste sanjali da ste osuđeni zbog krivičnog dela krađa to implicira da ništa niste naučili iz prethodnih grešaka. Dozvoljavate da vam se dešavaju isti propusti i zbog toga ugrožavate svoj posao, mentalno i fizičko zdravlje. Vreme je da se „trgnete“ i konačno odrastete, te shvatite da imate odgovornost prema sebi i drugima.

Sanjati da je bliska osoba osuđena zbog krađe
San u kome je vaš prijatelj, partner ili član porodice osuđen zbog krađe ukazuje na to da ćete se naći u vrlo nezgodnom položaju zbog postupaka bliskih ljudi. Neko će svojim ponašanjem uticati i na vaš život, te ćete zbog njega/nje ulicom hodati pognute glave. Biće vas sramota svega što se dešava, a nećete moći da sakrijete niti da opravdate njegove tj. njene postupke. Proći će mnogo vremena pre nego što shvatite da niste odgovorni ni za koga drugog, osim za sebe.

Sanjati da ste sprečili krađu
Kada sanjate da ste uspeli da sprečite krađu to znači da biste voleli da ste hrabriji i odlučniji. Zavidite ljudima koji poseduju te karakterne osobine, jer ste vi sasvim drugačiji. Zbog kolebanja i straha često propuštate priliku da budete srećni. To se odnosi i na privatni i na poslovni deo vašeg života. Kada svoje želje, potrebe i ambicije stavite ispred tuđih i konačno počnete da se borite za njihovo ostvarenje, vaš život će se potpuno promeniti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro otkrili ili učestvovali u krađi, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija krađe

Krađa je krivično delo koje podrazumeva uzimanje tuđe imovine bez dozvole vlasnika.