Krv – šta znači sanjati krv?

Krv je jedan od najčeščih snova. Zašto je to tako nije razjašnjeno, ipak upraćeno je da se snovi sa krvlju pojavljuju prije nekih važnih događaja. Da li to podsvest nešto želi da nam kaže na osnovu trenutnih saznanja koju imamo ostaje pitanje… Sama značenja krvi drastično variraju i mogu nekad biti pozitivna, a nekad negativna.

krv

Videti tuđu krv u snu
Kada u snu vidite tuđu krv, to upozorava na opasnost. Budite oprezni kada komunicirate sa nepoznatim ljudima, posebno preko društvenih mreža. Ako planirate da se upoznate sa nekim koga ste upoznali na taj način, začudiće vas uslovi pod kojima će želeti da se vidi sa vama. Posumnjaćete da se radi o osobi koja nema dobre namere.

Videti svoju krv u snu
Ako ste sanjali da ste videli vašu krv, nemojte se plašiti, to je dobar znak. U narednom periodu sve će vam ići od ruke. Iz svake poteškoće izaći ćete jači i mudriji. Period koji vam predstoji je naročito povoljan za napredak u karijeri. Omiljeni ste među kolegama i lako ćete se nametnuti kao lider.

Videti kap krvi
Kap krvi označava sitan problem koji ćete vrlo lako rešiti u svoju korist.

Sanjati da vam vade krv u medicinskoj ustanovi
Dug život i dobro zdravlje.

Sanjati da krvarite iz neke rane
Ako u snu krvarite iz neke rane to označava da podsvesno patite za nečim. Nešto vam nedostaje u životu, a moguće je da toga niste ni svesni.

Krvave ruke ako sanjate
Krvave ruke označavaju da ćete uspešno prevazići neku nezgodnu životnu situaciju, ali prilikom prevazilaženja ćete ostaviti neke osobe emotivno uskraćene ili povređene. Ipak pažljivim postupanjem možete to izbeći.

Sanjati da neko krvari iz neke rane
Ako su nu neko drugi krvari iz neke rane to označava da neki vaš blizak prijatelj ima probleme u životu, a vi to ne primećujete. Pogledajte malo bolje oko sebe, možda mu možete pomoći.

Sanjati da vam ide krv iz nosa
Ako sanjate da vam curi krv iz nosa, to znači da ćete se uskoro obradovati nekome ili nečemu. Moguće je da očekujete posetu bliske osobe koja živi u drugom gradu ili državi. Dobićete ponudu koja, ako je prihvatite, može da vam promeni život iz korena.

Osetiti okus krvi u ustima
Predstoji vam razočarenje u bliske prijatelje na javi. Neće vam biti jasno kako ste do sada mogli biti toliko slepi i ne primećivati šta oni stvarno misle o vama.

Sanjati da pljujete krv
Ako sanjate da pljujete krv, to nije dobar pokazatelj. Verovatno prolazite kroz težak period u životu pa ste podsvesno preopterećeni. To će se odraziti i na vaše zdravstveno stanje. Bićete primorani da odete na kompletan lekarski pregled. Savetovaće vam da promenite loše navike u ishrani i da počnete da se bavite nekom fizičkom aktivnošću. Ako imate probleme koji su vezani za finansije, moguće je da sada ne vidite izlaz iz te situacije. Pod velikim ste pritiskom jer okolina ima velika očekivanja od vas. U želji da svima ugodite, vi nećete moći da budete srećni.

Sanjati da pijete krv
Kada pijete krv u snu, to označava dobitak. Predstoji vam povoljan period kada će vam sve ići od ruke. Zračićete pozitivnom energijom i bićete omiljeni u društvu. Bilo bi dobro da se oprobate u nekoj igri na sreću.

Videti životinju da krvari ili životinjsku krv
Predstoje vam neplanirani problemi. Moraćete se jako potruditi da ih prevaziđete, a možda čak potegnuti neke rodbinske ili poslovne veze za to.

Sanjati čašu krvi
Čaša krvi predstavlja mogućnost da će vas posetiti neka rodbina. Takođe u vrlo retkim slučajevima može predstavljati nasledstvo od nekog rođaka koji je bio bez dece, ili vaših dedova.

Sanjati menstrualnu krv
Ako u snu vidite krv čiji je uzrok menstruacija to označava da će vam iskrsnuti neki problem koji će se periodično pojavljivati i koji ćete uvek uspešno rešavati. Trajanje problema je neodređeno i može trajati od par mesec pa čak do kraja vašeg života. S vremenom ćete se na taj problem toliko navići da ga nećete ni primećivati dok jednom ne nestane.

Sanjati da dajete krv
Ukoliko ste sanjali da ste dobrovoljni davalac krvi moguće je da ćete na javi pomoći nepoznatoj osobi. Naći ćete se u prilici da mu/joj izađete u susret i nećete se mnogo dvoumiti. Shvatićete da ne želite nikakvu nagradu za to, nego smatrate svojom dužnošću da tako postupite. Ako uspete da mu/joj pomognete, ta osoba će vam biti zahvalna do kraja života. Nije isključeno da ćete postati bliski prijatelji.

Sanjati da drugi daju krv
Kada u snu vidite kako neko daje krv to znači da biste više trebali da cenite ljude koji vas vole. Ne smete njihovu pažnju uzimati zdravo za gotovo. Naročito ako je razlog za to posao ili novac. Ništa nije vrednije niti značajnije u životu od dragih ljudi.

Sanjati da primate krv
Primati krv u snu ukazuje na to da biste trebali više pažnje posvetiti svom zdravlju. Promena prehrambenih navika i više fizičkih aktivnosti bi moglo blagotvorno da deluje na vaše telo i duh. Potrudite se da u toku dana barem pola sata odvojite na neku vrstu vežbe ili vožnju biciklom, trčanje ili šetnju. Ne samo da ćete popraviti svoje zdravstveno stanje, nego ćete i „u glavi i duši“ biti mnogo mirniji.

Sanjati da drugi primaju krv
San u kome vidite kako neko prima krv je znak da će osoba za koju se trenutno najviše brinete biti dobro. Premda sumnjate, uspeće da se izbori s izazovom koji je život pred nju stavio. Pokazaće ogromnu mentalnu snagu, koju do sada kod njega tj. nje niste videli.

Sanjati da pišete krvlju
Ako ste u snu pisali nešto krvlju to može da znači da ćete čuti kako neko kleveta vaše prijatelje. Naći ćete se u prilici da razgovarate sa grupom ljudi među kojima će najglasniji tj. najglasnija biti onaj tj. ona koja voli da priča o drugima. Shvatićete da je to što govori laž i nećete se libiti da mu/joj to kažete u lice. Zbog ovoga bi mogao da izbije veliki skandal, ali vam neće biti žao jer ćete to uraditi kako biste zaštitili svog prijatelja tj. prijateljicu.

Sanjati da drugi pišu krvlju
Ovakav san znači da se trebate čuvati spletki. Neko pokušava da vam „podmetne nogu“ jer je ljubomoran tj. ljubomorna na vas. Možda ste uspešniji, bogatiji ili srećniji od njega ili nje, pa na ovaj način želi da vam napakosti. Neće uspeti u tome jer ste ovakve događaje ranije predvideli i minimalizovali mogućnost da vam na bilo koji način naškode.

Krv na snegu
Sanjati krv na snegu simboliše moguće pretnje. Možda će poslodavac da vam zapreti smanjenjem plate ukoliko ne završite neki posao ili ne ispunite normu koju vam je zadao. Pretnja može da se odnosi i na neke druge segmente vašeg života.

Krv na podu
Videti krv na podu je dobar znak. Često ukazuje na neku pobedu. Moguće je da ćete uspeti da rešite problem koji vas je dugo mučio ili da osvojite osobu koja vam je bila nedostupna. Krvav pod ponekad može da znači da ćete neprijatelja pobediti njegovim oružjem.

Krv u kadi
Ovakav prizor je prilično čest u horor filmovima i detektivskim serijama, ali nije retkost da se javlja u snovima. Ukoliko ste u snu videli punu kadu krvi to je znak da preuveličavate problem koji imate. Poslušajte šta vam savetuju starije i iskusnije osobe od vas. Istina je da to što vam se sada dešava nije ništa u odnosu na izazove koje život može pred vas da stavi u budućnosti.

Sanjati da čistite krv
Ako ste u snu čistili krv  to implicira da će vas neko zamoliti za pomoć, a vi nećete biti u prilici da mu/joj izađete u susret. Verovatno je reč o prijatelju, kolegi ili nekom od članova porodice, pa će vas dugo gristi savest jer mu/joj niste pomogli kada je trebalo. Nije isključeno da će vas upitati da mu/joj pozajmite novac, a vi nećete imati dovoljno ni za svoje potrebe.

Sanjati da drugi čiste krv
San u kome vidite kako neko čisti krv ukazuje na to da će vas zaboleti nepravda. Moguće je da će kolega dobiti povišicu, a vi ne, premda ste odradili istu ili veću količinu posla. Nepravda može da se dogodi i na drugim sferama vašeg života.

Sanjati crnu krv
Ukoliko bolesna osoba u snu vidi crnu krv to simboliše ozdravljenje. Za zdrave osobe crna krv ukazuje na manje probleme koje ćete uspeti da rešite brzo, pa neće ostaviti nikakve posledice po vas niti one koje volite.

Sanjati plavu krv
Kada u snu vidite krv plave boje to znači da je vreme da se prestanete pretvarati da ste nešto što niste. Celog života se trudite da se ljudima dopadnete i da imaju na čemu da vam zavide. Ta „predstava“ traje prilično dugo, a nikog niste ubedili u ono što želite. „Spustite se na zemlju“ pre nego što dođete u situaciju da nemate sa kime da popričate ili popijete kafu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli ili imali blizak kontakt sa krvlju, to je sigurno ostavilo utisak na vas i u tom slučaju san ne bi trebalo tumačiti.

Definicija krvi

Krv je telesna tečnost koju imaju samo kičmenjaci. Ulazi u sastav sistema za cirkulaciju.