Kukavica – šta znači sanjati kukavicu?

Sanjati pticu kukavicu
Ako u snu vidite pticu kukavicu, to označava dobitak na javi. Moguće je da će vam se izviniti osoba koja nije bila korektna prema vama. Nakon mnogo vreme uvideće svoju grešku pa će vas pitati da se pomirite i da nastavite vaše prijateljstvo tamo gde se, njenom krivicom, prekinulo. Biće vam drago što ćete ponovo biti u kontaktu, ali osetićete da stvari nikada više neće biti kao pre.

Sanjati da se ponašate kao kukavica
Sanjati da se ponašate kao kukavica implicira da ćete nekoga ostaviti na cedilu. Verovatno se radi o prijatelju ili voljenoj osobi kojoj nećete pomoći u trenucima kada mu/joj je to najpotrebnije. Smatraćete da ste učinili dovoljno i da nije vaša uloga da idete za drugima i ispravljate greške koje su napravili. Iako će vas mnogi osuditi i govoriti da ste bezdušni, vama će biti najvažnije da sačuvate vaš mir.

Sanjati da jurite kukavicu
Kada u snu jurite kukavicu, to ukazuje da se uzalud mučite. Moguće je da ćete od nekoga očekivati da preuzme svoj deo odgovornosti i pomoći vam da rešite problem za koji ste podjednako krivi. Međutim, bez obzira na vaše ubeđivanje, on/a će ostati pri istom stavu i jedva će čekati da pobegne i da vas pusti da se sami izborite.

Sanjati da drugi jure kukavicu
Ukoliko ste sanjali kako neko juri kukavicu to znači da ćete se suočiti sa neprijateljem koji nastoji da obznani vašu tajnu. Reč je o nečemu o čemu dugo ćutite jer ne želite da vaš greh iz prošlosti povredi ljude koje volite. Međutim, za to je saznao neko ko pokušava da vašu tajnu otkrije i time ugrozi odnos sa najbližima ili posao kojim se bavite. Kada saznate o čemu se radi, započećete dugu i mučnu boru sa njim tj. njom. Samo ako budete mudri i strpljivi imate šanse da ga/je pobedite.

Sanjati da ste uhvatili kukavicu
Ovakav san, na žalost znači da vam ostvarenje nekog cilja neće doneti zadovoljstvo koje ste očekivali. Sigurno dugo radite na tome i maštali ste o danu kada ćete moći ponosno da kažete „uspeo sam“ tj. „uspela sam“. Međutim, kada se ono što sanjate ostvari, shvatićete da je euforija nestala i da vam više nije važno što se to dogodilo. To je tako u životu, jer čovek uvek stremi ka višem i boljem. Vreme je za nove ciljeve, izazove i planove. Počnite da radite na tome.

Sanjati da je neko drugi uhvatio kukavicu
San u kome vidite kako je neko uhvatio kukavicu ukazuje na to da se trudite da otkrijete nečiju tajnu. Možda ste primetili da se vaš partner ili prijatelj u poslednje vreme ponaša čudno, a  ne želi da o tome razgovarate. Ipak, to vas ne sprečava da se igrate detektiva, pa ćete nastaviti da istražujete o čemu se radi mimo njegovog tj. njenog znanja. Razmislite o tome zašto on/ona smatra da je bolje da ne znate šta je problem. Možda želi da ga/je sam reši, možda ne želi da se time opterećujete, a možda smatra da vas se to uopšte ne tiče.

Sanjati da hranite kukavicu
Hraniti kukavicu u snu znači da niste zadovoljni odnosom sa dragom osobom. Smatrate da vi njemu tj. njoj bezrezervno dajete sebe, a za uzvrat dobijate malo ili ništa. Ponekad vam se čini da ste potpuno nebitan faktor u njegovom tj. njenom životu.

Sanjati da drugi hrane kukavicu
Videti u snu kako neko hrani kukavicu ukazuje na to da se plašite da prijatelju tj. prijateljici ukažete na probleme koje osoba koju voli stvara. Ne želite da se mešate, ali vam je sa druge strane žao što neko ko vam je drag pati zbog osobe koja to ne zaslužuje.

Sanjati da ste kupili kukavicu
Ako ste u snu kupili kukavicu to implicira da ćete promeniti stil života. Verovatno će vas na to navesti objektivne okolnosti ili želja da izađete iz kolotečine u koju ste zapali. Biće ovo jedna od boljih odluka koje ste u životu doneli.

Sanjati da prodajete kukavicu
Prodavati kukavicu u snu je upozorenje da se ne uplićete u rizične ili ilegalne poslove. Nemojte da vas zavara laka zarada, jer posledice mogu biti katastrofalne. Držite se onoga što najbolje radite i potrudite se da vam se primanja povećaju i bez tako rizičnih poteza.

Sanjati da ste dobili kukavicu
Kada vam neko u snu pokloni kukavicu moguće je da ćete na javi dobiti poklon koji vam se neće dopasti. Iz pristojnosti i poštovanja ćete se praviti da ste oduševljeni, a kasnije nećete znati šta da radite sa time. Shvatićete da vas ta osoba uopšte ne poznaje kada je odlučila da vam dâ takav poklon.

Sanjati da ste poklonili kukakvicu
Pokloniti kukavicu nekome je znak da još uvek niste dovoljno sazreli za novu fazu svog života. Ovakve snove često sanjaju mladi ljudi koji planiraju zajednički život sa partnerom ili osnivanje porodice. Možda zavidite nekome na porodičnom životu, pa ste počeli i sami da razmišljate o tom koraku. Ipak, još uvek nije došlo vreme za to, pa nemojte da nešto pokušavate da postignete na silu.

Sanjati da ste ranili kukavicu
Raniti kukavicu ukazuje na to da se kajete jer ste povredili osobu koja to ničim nije zaslužila, nego se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Svoj bes i frustraciju ste iskalili na nekome potpuno nedužnom i morate pod hitno da ga/je molite da vam oprosti.

Videti u snu ranjenu kukavicu obično simboliše probleme u porodici. Moguće je da su se neki članovi vaše porodice posvađali, a sada svi patite zbog toga. Želeli biste nešto da promenite ili da ih pomirite, a znate da to nije vaš posao. Na vama je da i prema jednom i prema drugom pokažete ljubav i razumevanje, a vreme će dalje da učini svoje.

Sanjati da ste ubili kukavicu
Kada sanjate da ste ubili kukavicu to implicira da vam nedostaju važne informacije zbog čega možete imati poteškoće na poslu. Ukoliko se bavite privatnim biznisom moguće je da niste dovoljno istražili tržište ili konkurenciju i da zbog toga sada imate problem s odlukama i planovima koje ste usvojili.

Videti mrtvu kukavicu u snu, na žalost, nije dobar znak. Često ukazuje na to da će vas neko sabotirati ili ogovarati kako bi ugrozio vaše radno mesto ili egzistenciju. Nije reč o nekoj ličnoj osveti, nego je to njegov tj. njen način da preuzme posao kojim se vi trenutno bavite.

Sanjati kukavicu koja leži na jajima
Kukavica koja leži na jajima simboliše nezadovoljstvo vašim društvenim statusom. Između vaših ambicija i stvarnih dostignuća u životu postoji ogromna razlika. Ona nije nepremostiva i ne treba da zbog toga budete očajni i depresivni. Ako se potrudite, uložite mnogo svog vremena i rada u nešto, sigurno rezultat neće izostati. Dokažite da to možete i sebi i drugima.

Sanjati kukavicu među krošnjama drveća
Ako ste u snu uspeli da vidite kukavicu u gustoj krošnji olistalog drveća to je predznak napretka i srećnog života. Možda vam se trenutno čini kako tako nešto nećete doživeti, međutim, varate se. Budućnost vam donosi mnoge dobre prilike, na vama je samo da ih na vreme prepoznate i iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati kukavicu na „goloj“ grani drveta
Ukoliko je kukavica iz vašeg sna stajala na grani drveta čije je lišće opalo to implicira da biste trebali da povedete više računa o svom zdravlju. Simptomi koje trenutno osećate neće nestati sami od sebe. Zato prestanite da dijagnozu i lekove tražite u časopisima i na internetu i potražite pomoć lekara. Što pre otkrijete o čemu se radi imaćete veće šanse da ranije poboljšate svoje zdravstveno stanje.

Sanjati kukavicu na prozoru
San u kome vidite kukavicu na svom prozoru ukazuje na to da se plašite vesti koje čekate. Možda je reč o rezultatima ispita, testa ili nekog razgovora za posao. Koliko god biste želeli da dobijete dobar tj. pozitivan odgovor, toliko vas je strah toga što će se u budućnosti događati u vašem životu.

Sanjati kukavicu u kavezu
Kukavica u kavezu je simbol potrebe za slobodom. Možda ste u vezi sa posesivnom osobom i premda ga/je volite, osećate da se gušite od silnog pritiska koji vam stvara. Morate o tome da razgovarate sasvim iskreno i otvoreno. Ako nešto ne ide, pomirite se sa time i nastavite dalje sa svojim životom. Manjak slobode možete da osetite i ako se bavite poslom koji vas ne usrećuje niti zadovoljava vaše potrebe.

Sanjati da čujete kukavicu
Kada u snu čujete kukavičji pev, a ne možete da prepoznate odakle dolazi to implicira da ćete vrlo brzo čuti dobre vesti. Nešto čemu ste se nadali će se obistiniti, te ćete biti veoma srećni zbog toga. Uopšteno gledano, ovim događajem će započeti jedna nova, bolja faza vašeg života.

Sanjati jato kukavica
Ovakav san znači da ćete se iznenaditi vestima koje ćete dobiti. Možda će vas šokirati trač o nekome koga poznajete ili čak o vama samima. Nećete znati ni odakle je potekao ni ko je imao smelost i vremena da počne da širi takve informacije. Ako je trač koji ste čuli vezan za vas ili nekoga koga dobro poznajete, nemojte se previše truditi da ga demantujete jer ćete im tako samo dati povoda da o vama i dalje pričaju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli pticu kukavicu ili osobu za koju smatrate da je kukavica, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kukavice

Kukavica je ptica koja svoje potomke podmeće drugim pticama.