Lale – značenje i simbolika sna

Sanjati lale
Ako u snu vidite lale, to je upozorenje da ne budete gordi i lakomisleni na javi. Moguće je da ćete ostvariti uspeh koji će vas zaslepiti i učiniti da o sebi imate previsoko mišljenje. Nećete slušati druge jer ćete biti uvereni da sve najbolje znate zbog čega možete napraviti mnoge propuste koji će loše uticati na vašu reputaciju.

Sanjati da zalivate lale
Sanjati da zalivate lale ukazuje da mnogo truda ulažete u ljubavnu vezu. Verovatno pored sebe imate osobu do koje vam je stalo i želite da mu/joj svaki trenutak koji provedete zajedno učinite nezaboravnim. Inače ste veoma pažljivi pa ste konstantno u kontaktu sa prijateljima, rođacima i mnogim poznanicima.

Sanjati da drugi zalivaju lale
Ako ste u snu videli kako neko zaliva lale to je znak da biste trebali biti pažljiviji i nežniji prema bliskim ljudima. Verovatno ste krut stav zauzeli zato što želite da se zaštitite, ali među vašim prijateljima ima onih kojih vas sigurno nikad ne bi povredili. Zato „spustite loptu“ i pokažite da i oni vama znače onoliko koliko vi značite njima.

Sanjati da poklanjate lale
Kada u snu poklanjate lale, to implicira da ćete nekome objaviti rat. Može se desiti da ćete se osetiti ugroženo na poslu ili u vezi pa ćete osobi koju smatrate pretnjom suptilno staviti do znanja da se ne petlja sa vama. Ne volite ni sa kim da se zamerate, ali ne oklevate da pokažete zube čim procenite da ste u opasnosti.

Sanjati da ste dobili lale
Ukoliko vam u snu neko pokloni lale to znači da bi vam kreativnost mogla doneti uspeh i slavu. Vi ste osoba koja ima bujnu maštu i prava je šteta ako to do sada niste mogli da iskoristite. Međutim, došao je trenutak da sve što se nalazi u vašoj glavi pretočite u dobru i isplativu ideju. Nemojte da se plašite šta bi iz toga moglo da se izrodi i da dozvolite da strah od neuspeha postane prepreka na putu ka ostvarenju vaših snova.

Sanjati da sadite lale
Ukoliko ste sanjali da sadite lale to znači da ste još uvek u potrazi za onim što smatrate istinskom ljubavlju. Sve što vam se na tom polju do sada dešavalo nije uspelo da zadovolji vaše standarde kada je ljubav u pitanju. Ponekad se pitate da li ipak tražite previše, ali već u sledećem trenutku ubedite sebe da to zaslužujete i da ćete jednog dana dobiti ono što želite.

Sanjati da drugi sade lale
San u kome vidite kako neko sadi lale ukazuje na to da će vam osoba suprotnog pola izjaviti ljubav. Verovatno se radi o nekome prema kome ne osećate tu vrstu naklonosti, pa će vas takvo priznanje iznenaditi. Zapitaćete se da li ste spremni da ugrozite odnos kakav trenutno imate zarad njegovih tj. njenih želja i osećaja i shvatićete da je odgovor negativan.

Sanjati da okopavate lale
Okopavati lale u snu ukazuje na to da vam u ljubavnom životu nedostaje uzbuđenja. Sve se pretvorilo u kolotečinu iz koje ne vidite izlaz. Ma koliko voleli svog partnera, plašite se da je strast među vama zamrla. Čak i ako je to tako, vi ste ti koji moraju da je ponovo probude, zato se nastavite truditi da vaš odnos bude bolji.

Sanjati da drugi okopavaju lale
Kada u snu vidite kako neko okopava lale to implicira da će vam partner priznati da nije zadovoljan vašim odnosom. Moguće je da ste se zbog posla i brojnih obaveza udaljili i prestali da komunicirate kao ranije. Posvetite malo više vremena jedno drugome i sigurno će se sve vratiti na staro.

Sanjati da berete lale
Brati lale u snu simbolizuje romantične trenutke koji vam predstoje. Uskoro biste mogli doživeti nešto što nikad u životu niste. Vi ste po prirodi racionalna i pragmatična osoba i ne smatrate se romantikom, ali ćete morati da priznate da ipak uživate u takvim momentima.

Sanjati da drugi beru lale
Ukoliko ste u snu videli kako neko bere lale to implicira da ste ljubomorni na blisku osobu zbog njenog odnosa sa partnerom tj. partnerkom. Shvatili ste da on tj. ona ima sve o čemu vi maštate i počećete da verujete da se vama tako nešto nikad neće dogoditi. Ne smete da odustanete od ljubavi, jer nikad ne znate kada vam se može dogoditi.

Sanjati da kradete lale
Krasti lale u snu ukazuje na vrlo uzbudljiv period koji vam predstoji. Bićete vrlo privlačni osobama suprotnog pola, pa će mnogi poželeti da vas zavedu. Ako ste trenutno u srećnoj vezi, moraćete se potruditi da ne padnete u iskušenje i tako narušite odnos koji kradite sa voljenom osobom.

Sanjati da drugi kradu lale
Ako ste sanjali kako neko krade lale moguće je da ćete prisustvovati prosidbi ili nekom drugom srećnom događaju. Bićete radosni zbog ljudi koji kreću u novu životnu avanturu. Ako ste i pomislili da prava ljubav ne postoji, oni će vas ubediti u suprotno.

Sanjati da kupujete lale
San u kome kupujete lale ukazuje na to da je pred vama period pozitivnih promena. Svaki segment vašeg života će osetiti boljitak. Na poslovnom planu će početi da se otvaraju nove mogućnosti, dok će odnosi sa ljudima biti sve bolji i kvalitetniji. Ni sami nećete verovati šta vam se trenutno dešava, ali ste sve to zaslužili svojim trudom, radom, hrabrošću i strpljenjem. Vreme je da konačno počnete da uživate u životu.

Sanjati da prodajete lale
Prodavati lale u snu je znak da morate više da verujete u sebe. U prošlosti ste verovatno doživeli padove od kojih se teško oporavljate. Treba vremena da neke rane zacele, ali to ne znači da se to nikad neće dogoditi. Poradite na svom samopouzdanju i videćete kako se u vašem životu otvaraju neka nova vrata.

Sanjati da ste bacili lale
Ovakav san ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti odustati od ideje o kojoj dugo razmišljate ili na kojoj radite već neko vreme. Shvatićete da ste izgubili interesovanje za to ili da vaš plan ima previše mana, pa ćete se posvetiti nečem drugom.

Sanjati da je neko drugi bacio lale
Ako ste u snu videli kako neko baca lale to je znak da ne biste trebali da se mešate u život drage osobe. Jasno je da su vam namere dobre i da želite da mu/joj pomognete, ali ovog puta ne možete da uradite ništa, osim da date savet ukoliko se od vas traži. Ukoliko budete insistirali na svom mišljenju i rešenju njegovog tj. njenog problema, samo biste ga/je mogli oterati od sebe.

Sanjati uvele lale
Kao što sveže, procvetale lale simbolizuju nove početke, pozitivne promene i ispunjenje želja, tako uvele ukazuju na kraj jednog životnog poglavlja. Moguće je da ćete raskinuti dugogodišnju vezu ili brak, dati otkaz ili promeniti mesto boravka. To ne mora nužno da sa sobom nosi negativne posledice, ali će vam trebati vremena da se naviknete na nove životne okolnosti.

Sanjati polje lala
Polje tulipana u snovima ukazuje na euforičnu radost. U bliskoj budućnosti će vam se ostvariti nešto o čemu dugo maštate. Shvatićete da se žrtva isplatila i da je vaša borba donela ono za čim žudite. Nećete moći da sakrijete sreću i unutrašnje zadovoljstvo, pa ćete mnogo više nego ranije privlačiti pažnju osoba suprotnog pola.

Sanjati lale u saksiji
Lale u saksiji simbolizuju materijalnu sigurnost. Verovatno ste nedavno preživeli stresan period zbog velikih troškova, a loših finansija, međutim, to će uskoro da se promeni. Moguće je da ćete dobiti dobru poslovnu ponudu ili da će novac stići u vidu nasledstva ili dobitka u igrama na sreću.

Sanjati lale u vazi
Ukoliko ste u snu videli lale u vazi to implicira da će se situacija u vašem domu popraviti. Izgladićete odnose s ukućanima koji su narušeni usled svađa i nerazumevanja. Svi ćete shvatiti da ste jedni drugima najveća podrška i potrudićete se da vam to bude važnije od svega što vas razdvaja.

Sanjati venčani buket od lala
Venčani buket sačinjen od lala obično simbolizuje srećne trenutke u krugu prijatelja i članova porodice. Verovatno ćete odlučiti da se nakon dužeg vremena okupite i uživate u druženju. Moguće je da ćete pripremiti ručak ili večeru ili da ćete organizovati izlet ili kraće putovanje s onima koje volite. To će vam pomoći da „napunite baterije“ i da se lakše suočite sa izazovima koji su pred vama.

Tumačenje snova sa motivom lala može da zavisi i od boje cveta koji ste u snu videli.

Crvene lale simbolizuju ljubav i strast. Žute lale označavaju večnu ljubav, dok bele ukazuju na mir i oproštaj. Ljubičaste lale simbolizuju vernost i duhovno i materijalno bogatstvo. Ružičaste,tj. roze lale ukazuju na ponos, ljubav i unutrašnju sreću.

Ako ste u snu videli plave lale moguće je da ćete uskoro upoznati osobu koja će vas oduševiti svojom harizmom i pogledom na život. Narandžaste lale simbolizuju veliku sreću. Šarene lale ukazuju na nove početke. Često su simboli večne ljubavi.

Ukoliko ste u buketu videli lale različitih boja to ukazuje na mir, blagostanje, sreću u ljubavi, uspeh na poslu i stabilne finansije.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, zalivali, dobili ili poklonili lale, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lala

Lale ili tulipani su cveće koje se koristi kao ukrasno bilje u parkovima, baštama i žardinjerama.