Lasta – šta znači sanjati laste?

Sanjati laste u letu
Ako u snu vidite laste da lete, to ukazuje da ćete dobiti prijatnu posetu. Moguće je da će vas obradovati rođak koga dugo niste videli, a posebno ćete biti oduševljeni što će kod vas ostati nekoliko dana. Imaćete priliku da se podsetite svih stvari koje ste radili kada ste bili mlađi i da razgovarate o dešavanjima iz perioda kada ste ređe bili u kontaktu.

Sanjati da vam laste uleću u kuću
Sanjati da laste uleću u kuću simbolizuje radost. Može se desiti da ćete upoznati osobu sa kojom ćete se zbližiti i nakon par dana druženja, imaćete utisak da se znate čitav život. Vaše prijateljstvo će vremenom prerasti u stabilnu i lepu emotivnu vezu, ali nećete želeti da žurite i da rizikujete da nešto pokvarite.

Sanjati lastu u gnezdu
Kada u snu vidite lastu na gnezdu, to znači da ćete dobiti poklon. Vi niste zahtevna osoba i nemate naviku da od drugih tražite stvari koje su vam potrebne. Pošto vas ukućani dobro poznaju, obradovaće vas sitnicom koja će vam mnogo značiti, poput telefona, kompjutera, ili nečeg sličnog, koju sami ne biste mogli da priuštite.

Sanjati kako laste grade gnezdo
Ukoliko u snu laste grade gnezdo, to implicira da ćete imati poslovne i ljubavne uspehe. Verovatno ćete praviti planove da sa voljenom osobom započnete zajednički život u prostoru koji biste uredili po vašem ukusu. Neće vam biti svejedno jer ćete ovo smatrati pravom prilikom da se upoznate i najozbiljnijim testom pred važnu odluku kao što je brak.

Sanjati da rušite lastavičje gnezdo
San u kome rušite lastavičje gnezdo je znak da ste destruktivni i depresivni. Trenutno vam sve deluje crno i ne vidite da bi se bilo šta moglo promeniti. Međutim, brzo ćete izaći iz tog tmurnog perioda i shvatićete koliko život može da bude lep.

Sanjati da drugi ruše lastavičje gnezdo
Ovakav san ukazuje na to da ćete se boriti da voljenu osobu izvučete iz lošeg raspoloženja. Možda se suočava sa problemima na poslu, zdravstvenim ili ljubavnim problemima, a vi više ne možete da ga/je gledate kako pati. Zato ćete upotrebiti moć ubeđivanja koju posedujete i uspećete da ga/je izvučete iz te krize.

Sanjati laste na žici
Ako ste u snu videli laste kako stoje na žici to znači da se ne biste trebali previše brinuti zbog problema koji vas trenutno muči jer ne možete ništa da promenite u vezi sa njim. Sutra je novi dan i novi početak. Dozvolite da vreme učini svoje i videćete koliko strpljenje može da vam pomogne. Za mlade ljude koji planiraju porodicu ovakav san simboliše nove početke.

Sanjati laste na prozoru
San u kome vidite laste na svom prozoru ukazuje na to da ćete započeti divno prijateljstvo sa osobom koju ste nedavno upoznali. Shvatićete da imate mnogo toga zajedničkog, pa ćete često da se družite. Možda će vam stari prijatelji zamerati što toliko vremena provodite sa nekim ko je tek odnedavno deo vašeg života, ali se nećete obazirati na to.

Sanjati lastu u kavezu
Lasta u kavezu simboliše loše raspoloženje. Moguće je da ste poslednjih dana zabrinuti zbog nečega ili razmišljate o neuspesima koji su vam se dogodili. Razloga može biti mnogo, ali ako razmislite ponovo o tome što vas trenutno muči shvatićete da imate mnogo više razloga da budete srećni nego tužni.

Čuti cvrkut laste
Ukoliko ste u snu čuli cvrkut lastavica to implicira da ćete u bliskoj budućnosti organizovati druženje sa porodicom i prijateljima. Sigurno ste ih zbog brojnih obaveza zapostavili, a znate koliko vam njihova ljubav i pažnja znače. Zato ćete se potruditi da ih okupite na jednom mestu i to će vam pomoći da „napunite baterije“ za nove životne i poslovne izazove.

Sanjati jato lastavica
Jato lastavica u snovima simbolizuje veliku sreću. Moguće je da ćete u bližoj budućnosti ostvariti ono o čemu dugo maštate. Nije isključeno da će vas usrećiti dobre vesti vezane za blisku osobu. Povoljne vesti će verovatno stići iz inostranstva.

Sanjati da ste uhvatili lastu
Kada sanjate da ste uhvatili lastu ili da je držite u rukama to je znak da biste trebali biti nežniji prema dragim osobama. Činjenica je da su neki od njih mnogo grešili u prošlosti, ali umesto da im bdijete nad glavom, pustite ih da sami shvate šta je dobro, a šta loše za njih. Pokažite razumevanje i ljubav, jer će biti nagrađeni za to.

Sanjati da hranite lastu
Hraniti lastu u snu ukazuje na to da se previše trudite da udovoljite ljudima koji to nisu zaslužili. Naime, sve svoje slobodno vreme posvećujete onima koji se ne bi toliko žrtvovali za vas. Ponekad vam se čini da je vama više stalo do njih nego obrnuto i potpuno ste u pravu. Posvetite malo pažnje sami sebi i uživajte u onome što vas ispunjava.

Sanjati da drugi hrane lastu
Ovakav san ukazuje na to da ćete ući u ozbiljnu raspravu sa tvrdoglavom osobom. Pošto ste i sami takvi, velike su šanse da će se vaša debata pretvoriti u svađu. Ako ne želite da se to dogodi, povucite se na vreme. Ne vredi se raspravljati sa ljudima koji ne želi ni da čuju, a kamoli da prihvate tuđe mišljenje.

Sanjati da lovite laste
Loviti laste u snovima znači da ste odabrali pogrešan način da se nekome dopadnete. U vašem životu postoji osoba do koje vam je stalo i svim silama se trudite da vam osećanja budu uzvraćena. Međutim, u svemu tome ste počeli da se pretvarate u nešto što niste. Gluma vam kratkoročno može pomoći da ostvarite cilj, ali ako želite da vas ta osoba zavoli na duže staze, budite ono što jeste.

Sanjati da drugi love laste
Ukoliko ste u snu videli kako neko lovi laste moguće je da ćete svedočiti velikoj nepravdi. Naći ćete se u prilici da sa grupom ljudi odlučujete o nečijoj sudbini. Većinom glasova će biti donesena vrlo nepovoljna odluka, a vi ćete se usprotiviti njenom sprovođenju. Međutim, bićete u manjini i ništa nećete moći da uradite. Sve dok ne shvatite da su vam ruke bile vezane, savest će vas ubijati.

Sanjati da ste ranili lastu
Raniti lastu u snu ukazuje na to da ćete povrediti nekoga ko to ničim nije zaslužio. Moguće je da ćete u afektu kazati nešto ružno, pa ćete se kasnije pokajati zbog toga. Kako biste to sprečili, ne smete da dopuštate da vas negativni osećaji obuzimaju. Kontrolišite svoj bes i nećete morati da se izvinjavate nikome zbog svojih reči i dela.

Sanjati ranjenu lastu
Ako ste u snu videli ranjenu lastu to znači da će vam se prijatelj tj. prijateljica obratiti za savet u vezi sa ljubavnim problemima. Verovatno ste već mogli da zaključite da u njegovom tj. njenom životu ne cvetaju ruže, ali niste mogli ni da pretpostavite kako se oseća. Uradićete sve kako biste mu/joj pomogli, jer znate da bi on/ona isto to učinio/la za vas.

Sanjati da ste ubili lastu
Ukoliko ste sanjali da ste ubili lastu to implicira da sami sebe sabotirate. Previše ste „stegnuti“ i uvek racionalizujete stvari. Polako postajete pesimista i to se odražava na svaki segment vašeg života. Ako ne počnete da volite i cenite sebe i radite stvari u kojima vi uživate, teško ćete da se izvučete iz tog „začaranog kruga“ u kome se trenutno nalazite.

Sanjati mrtvu lastu
Mrtva lasta u snovima simbolizuje velike probleme. Ne moraju nužno da se tiču vas, ali to ne znači da nećete biti zabrinuti za one koje volite. Dobra vest je što imate dovoljno snage, volje i hrabrosti da se izborite sa time. Zato ne smete da dozvolite da vas obuzme panika, nego se trudite da sagledate problem iz svih uglova i da nađete najbolje moguće rešenje.

Sanjati lastu koja hrani mladunce
Kada u snu vidite lastu koja hrani svoje mladunce moguće je da ćete vi ili neko ko vam je blizak dobiti prinovu. Verovatno će vaša porodica da se uveća i bićete mnogo srećni zbog toga. Dete će obogatiti vašu zajednicu i doneti mnogo veselja u vaš dom.

Sanjati lastu kako uči mladunce da lete
San u kome vidite lastu koja uči druge mlade laste da lete znači da će vam gosti iz inostranstva doneti brojne vredne poklone. Obradovaće vas njihov dolazak, ali i ono što su vam doneli. Potrudićete se da ih ugostite na najbolji mogući način.

Sanjati odlazak lastavica
Ako ste u snu videli kako lastavice odlaze u toplije krajeve to implicira da biste trebali da se spremite na loše vesti. Moguće je da će vam se dogoditi nešto što niste mogli ni da predvidite, a kamoli da sprečite. Takve se stvari u životu dešavaju, samo je važno da to prihvatite kao neminovnost i da se ne mučite pitanjem „zašto baš ja“ ili „zašto baš meni“.

Sanjati dolazak lasta
Ukoliko ste u snu videli kako se laste doseljavaju sa juga to znači da će se porodični problemi koji vas trenutno muče vrlo brzo rešiti. Verovatno je reč o lošoj komunikaciji ili manjku razumevanja koje je dovelo do toga da se udaljite. Međutim, vaša povezanost je jaka i nećete dozvoliti da takve stvari naruše odnose koje ste godinama gradili.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli laste da lete ili da prave gnezdo, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija laste

Lasta je mala, nežna ptica iz porodice ptica pevačica.