Lavirint – značenje i simbolika sna

Sanjati da lutate po lavirintu
Ako u snu lutate po lavirintu, to označava brige i nevolje. Moguće je da nećete znati kako da se postavite u nekoj situaciji zbog čega ćete menjati mišljenje i nećete biti dosledni sebi. Zbunjenost je najadekvatnija reč koja će vas opisati u narednom periodu što će vas učiniti zaboravnim/om i dekoncentrisanim/om.

Sanjati da ste izašli iz lavirinta
Sanjati da ste izašli iz lavirinta implicira da sve ima kraj. Može se desiti da ćete se mnogo potresti zbog stvari koje se neće odigrati onako kako ste želeli, ali vrlo brzo uvidećete da ne postoji ništa što se ne da ispraviti. Kao što se loše stvari jednom okončaju, tako i dobre imaju rok trajanja i završe se pre nego što smo spremni da se sa njima oprostimo.

Sanjati druge u lavirintu
Kada u snu gledate druge u lavirintu, to ukazuje da će vaša pomoć biti odbijena. Verovatno ćete hteti da pomognete bliskoj osobi koja se nalazi u bezizlaznoj situaciji, ali šta god da mu/joj predložite, on/a će raditi suprotno. Osetićete se nemoćno i odgovorno što niste na vreme prepoznali problem i učinili nešto da ga preduhitrite.

Sanjati da ulazite u lavirint
Ulazak u lavirint u snovima je manifestacija vaše nesigurnosti. Imate jaku potrebu za kontrolom nad svojim životom, pa je ovakav san izraz straha i panike koju osećate kada stvari ne idu onako kako vi želite. To može da se odnosi na vaš privatni ili poslovni život. Moguće da vam se neki planovi nisu ostvarili, te to doživljavate kao lični neuspeh. Morate izbaciti takve misli iz glave, ako želite da napredujete i da ponovo budete zadovoljni svojim postignućima.

Sanjati da vas neko vodi kroz lavirint
Ako ste sanjali kako vas neko vodi kroz lavirint to implicira da uvek imate potrebu da sledite nekoga, a ne da odluke donosite sami i da sami vučete velike poteze. Takvi ste verovatno od rođenja, ali sada je krajnje vreme da počnete da se ponašate onako kako vi mislite da je najbolje za vas.

Sanjati da nekoga vodite kroz lavirint
Voditi nekoga kroz lavirint znači da ćete blisku osobu navesti da postupi onako kako vama odgovara. Verovatno duže vreme pregovarate oko nečega i sada će on tj. ona popustiti, ne zato što ste ubedljivi, nego zato što više ne može da vas sluša.

Sanjati da trčite kroz lavirint
Trčati kroz lavirint u snovima ukazuje na zbrku i nemir koji trenutno osećate na javi. Ovakav san je znak da morate da zavirite u sebe, kako biste bolje razumeli šta želite. Trenutno ste u fazi života kada je jako važno da budete strpljivi, samo tako ćete s vremenom pronaći rešenja za dugoročne probleme.

Sanjati da jurite nekoga kroz lavirint
Sanjati da trčite za nekim u lavirintu ukazuje na to da vas je strah od neizvesnosti. Moguće je da ste uložili mnogo vremena i truda u nešto rizično, pa vas rezultati koji treba da dobijete plaše. Ipak, nema razloga za negativno razmišljanje, jer je skoro sasvim izvesno da ćete profitirati.

Sanjati da bežite od nekoga kroz lavirint
Ako ste sanjali kako vas neko juri kroz lavirint to znači da ste vrlo snalažljiva osoba. Umete da iskoristite prednosti koje posedujete u odnosu na neku situaciju ili druge ljude. Osim toga, posedujete jaku intuiciju, te vam  i to pomaže pri ostvarenju ciljeva. Zbog svega toga vas čeka blistava budućnost i mirna starost.

Sanjati da se krijete u lavirintu
Kada sanjate da se krijete u lavirintu to može da znači da ste zaljubljeni u nekoga, a još uvek mu/joj to niste priznali. Verovatno se plašite da bi vas mogao tj. mogla odbiti i zato ne činite ništa. Ipak, taj problem vas neprestano muči, a to je znak da je vreme da se suočite sa svojim strahom.  Ili mu/joj kažite kako se osećate ili krenite dalje, treća opcija ne postoji.

Sanjati da tražite izlaz iz lavirinta
Ako ste sanjali kako tražite izlaz iz lavirinta to implicira da se vašim brigama kraj još uvek ne nazire. Taman kad ste pomislili da ste rešili jedan problem, stigao je drugi. To je život i nema mnogo smisla da se pitate zašto se to baš vama događa. Svako u životu prolazi dobre i loše faze, a samo oni najhrabriji i najistrajni nauče kako da iz svake stresne situacije izvuku nešto pozitivno.

Sanjati da nekome pokazujete izlaz iz lavirinta
Ovakav san znači da će vas prijatelj tj. prijateljica uskoro upitati za savet u vezi sa problemom koji ga/je muči. Nećete moći ni da pretpostavite o čemu se radi, jer nikad o tome niste razgovarali. Potrudićete se da mu/joj pomognete, ali i da pokažete razumevanje koje mu/joj je trenutno jako potrebno. Dugo ćete biti pod utiskom vašeg razgovora i pitaćete se kako niste mogli da primetite da bliska osoba ima takve brige.

Sanjati da ste naišli na čudovište u lavirintu
Pronaći čudovište u lavirintu ukazuje na to da ćete na javi doživeti avanturu. Konačno će vam se desiti nešto uzbudljivo i interesantno. Znate da već dugo žudite za time, ali se stvari nikako nisu posložile u vašu koristi. Zato će vam se u bliskoj budućnosti desiti nešto jako zanimljivo.

Sanjati da ste pronašli nešto vredno u lavirintu
Ukoliko ste sanjali da ste u lavirintu pronašli novac, blago ili nešto drugo što ima veliku vrednost to znači da će vam se sreća osmehnuti. Neobičan, ali srećan splet okolnosti će vam omogućiti da ostvarite nešto o čemu dugo maštate. Kada se to dogodi nemojte da zaboravite da ste imali sreće i da prestanete da radite na sebi i da se trudite da obezbedite sebi i voljenim osobama svetlu budućnost.

Sanjati da ste izgubili nešto u lavirintu
Izgubiti nešto u lavirintu u snovima je znak da na javi nećete pronaći ono što tražite. Moguće je da ste pomislili da je vaš trenutni partner vaša srodna duša, ali ćete s vremenom shvatiti da to zapravo nije tako. Ne treba odmah da padate u očaj zbog toga. Dešava se da nas osećaj prevari, ali ipak moramo da nastavimo dalju potragu za onim što želimo.

Sanjati da crtate lavirint
Crtati lavirint u snu je jasan znak da biste trebali odabrati najjednostavnije rešenje vašeg problema. Imate više mogućnosti i to vas zbunjuje, ali  je najbolja opcija ona najprostija. Zato nemojte da „lupate glavu“ pitanjima koja nigde ne vode, nego krenite u akciju pre nego što bude prekasno.

Sanjati da drugi crtaju lavirint
Kada u snu vidite kako neko crta lavirint to implicira da ćete na javi biti obmanuti. Neko će vas vešto izmanipulisati i nagovoriti da uradite nešto što nije dobro za vas. To je ujedno poruka da ne biste ljudima koje ste tek upoznali trebali toliko verovati. Vaša naivnost bi vas mogla mnogo koštati.

Sanjati da gradite lavirint
Graditi lavirint u snu simbolizuje finansijske probleme koji vam predstoje u bližoj budućnosti. Kako biste ih prebrodili što lakše, počnite da štedite već sada. Napravite listu prioriteta i listu želja. Važno je da ova prva bude duža od druge, barem dok kriza ne prođe. Ako ste planirali veću kupovinu, trebali biste da je odložite barem na neko vreme. Novac koji ste za to namenili ostavite sa strane, jer bi vam mogao zatrebati.

Sanjati da drugi grade lavirint
Ako ste u snu videli kako neko gradi lavirint moguće je da ćete se pokajati što ste poslušali druge, a ne vlastitu savest kada su neke dileme u pitanju. Dovoljno ste odrasli da neke odluke sami donosite, zato nemojte da idete linijom manjeg otpora i da se skrivate iza drugih.

Sanjati požar u lavirintu
Ukoliko ste sanjali kako je u lavirintu izbio požar dok ste vi u njemu moguće je da preuveličavate svoje probleme. U stanju ste da zamislite najgori mogući scenario nekog događaja i da ga tako „prizovete“. Smatrate da ste realista, a u duši ste pravi pesimista koji u svemu vidi nešto loše. Promenite način razmišljanja i ugao gledanja na stvari, pa će vam život biti mnogo lepši.

Sanjati poplavu u lavirintu
Kada sanjate kako vas je poplava zatekla dok ste u lavirintu to ima veoma slično značenje kao i kada sanjate požar. Razlika je samo u tome što u retkim trenucima vi ipak vidite svetlu budućnost  i umete da se radujete nadolazećim događajima i da u njima vidite nešto pozitivno. U svakom slučaju, moguće je da će vas lepi događaji navesti da postanete barem umereni optimista.

Sanjati odron u lavirintu
Ako ste sanjali kako se lavirint urušava dok ste vi u njemu to implicira da vam nedostaje samopouzdanja. Nije sasvim jasno kada ste postali tako nesigurni, ali ste i sami svesni da je to posledica duboko ukorenjenih kompleksa. Uzalud vam ljudi „serviraju“ kvalitete koje posedujete, kada ih sami niste svesni. Na sreću, još uvek imate vremena da se menjate, a prvi korak je da naučite kako da volite sebe.

Sanjati da posmatrate lavirint iz vazduha
Posmatrati lavirint iz vazduha znači da ćete svoj problem rešiti ako ga sagledate iz drugog ugla. Ako mislite da ste to već prošli, obratite se za savet nekome kome verujete. On tj. ona će vam pomoći da stvari vidite drugačije, pa ćete brže doći do rešenja.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, lutali ili izašli iz lavirinta, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lavirinta

Lavirint je crtež ili prostor koji nudi veliki broj puteva od kojih mnogi nemaju izlaz, a služi za zabavu.