Leje – šta znači sanjati leje u bašti?

Sanjati leje u bašti
Kada u snu vidite leje u bašti, to je upozorenje da ćete u javnosti patiti. Moguće je da ćete osetiti nostalgiju za prošlim vremenima i ljudima koji više nisu u vašem životu. Razmišljaćete o onome što je moglo da se dogodi da ste rekli ili postupili drugačije, ali za mnoge stvari će biti isuviše kasno da bi se bilo šta ispravilo.

Sanjati da sadite nešto u leje
Sanjati da sadite nešto u leje ukazuje da ćete započeti novi posao. Može se desiti da ćete biti nezadovoljni onim koji radite zbog čega ćete se upustiti u avanturu i posvetiti nečemu što vas je oduvek zanimalo. U početku ćete se susretati sa negativnim komentarima, ali mir i spokoj koji ćete osećati, biće vam važniji od svega.

Sanjati da čupate nešto iz leja
Ako u snu čupate iz leje, to implicira da ćete želeti nešto da zaboravite. Vi ste osoba koja, čim pogreši, se trudi da izbriše prošlost i da počne sve iz početka. U nekim trenucima ste previše rigorozni prema sebi i ne shvatate da je bilo ko mogao da bude na vašem mestu. Umesto da učite nove lekcije, vi ih negirate pa se neretko desi i da ih ponovite.

Sanjati da drugi čupaju nešto iz leja
Ako ste u snu videli kako neko čupa nešto iz leje to je znak da ćete pokušati da pomognete dragoj osobi koja ima ljubavne probleme. Poveriće vam šta mu/joj se dešava i nastojaćete da ga/je utešite i ohrabrite da nastavi dalje. Biće vam žao zbog svega što mu/joj se dogodilo, premda znate da je mnoge događaje sam/a uzrokovao/la.

Sanjati da vam je uvelo sve što ste posadili u leje
Ovakav san ukazuje na to da vam je potreban svež pogled na problem sa kojim se trenutno suočavate. Predugo se sami time bavite i čini vam se da ste iscrpeli sve moguće opcije. Međutim, kada biste savet potražili kod bliske osobe kojoj verujete, sigurno biste dobili sasvim novu sliku vašeg problema, a time bi se i rešenje samo nametnulo.

Sanjati da pravite leje
Praviti leje u snu znači da ste vrlo organizovana i disciplinovana osoba. Dobro se snalazite kada imate mnogo obaveza, a ljudima oko vas nikako nije jasno kako sve stižete. Tajna je u tome da nikada ne odstupate od plana koji ste sebi zacrtali. Prilično ste strogi kada je to u pitanju, jer ste svesni da bi vas trenutak opuštanja potpuno poremetio. Možda biste trebali ponekad da sebi date oduška, jer dugoročno gledano, stres bi mogao da vam ugrozi fizičko i mentalno zdravlje.

Sanjati da drugi prave leje
Kada u snu vidite kako neko pravile leje to implicira da ćete u bliskoj budućnosti upoznati vrlo ambicioznu i vrednu osobu. Njegov tj. njen način života će vas navesti da i sami promenite prioritete. Shvatićete koliko se on tj. ona žrtvuje radi svojih ciljeva, pa ćete početi da primenjujete njegov tj. njen recept i nećete se pokajati zbog toga.

Sanjati uzdignute (povišene) leje
Videti uzdignute leje je znak da želite više od života i da ste spremni da se za to borite. Tu nije reč samo o ambiciji i dokazivanju sebi i drugima da vredite. Vi zaista verujete da možete da svoj život  organizujete onako kako vi to želite i potrudićete se da se to dogodi. Ne slušajte ljude koji vam govore da previše maštate i da se neke stvari nikad neće promeniti. Ako vi verujete da hoće, nema razloga da tako i ne bude.

Sanjati da pravite uzdignute leje
Praviti uzdignute leje u snu ukazuje na to da razmišljate o budućnosti mnogo više nego ranije. Shvatili ste da ste propustili mnoge dobre prilike i sada se pitate šta bi se dogodilo da ste ih prihvatili. Čini vam se da bi vam budućnost bila mnogo bolja. Međutim, ni sada nije kasno da postignete ono što želite, samo je važno da napravite plan i da nikako od njega ne odstupate.

Sanjati da drugi prave uzdignute leje
Ukoliko ste sanjali kako neko pravi uzdignute leje to implicira da ćete podržati blisku osobu u nameri da ostvari svoj cilj. Premda će mu/joj mnogi savetovati da odustane od svoje ideje, vi ćete biti ti koji će ga/je hrabriti da nastavi dalje. Verovaćete u njega tj. nju i kasnije će se ispostaviti da ste dobro postupili.

Sanjati da zalivate leje
Zalivati biljke posađene u lejama je znak da se nadate uspehu nečega što ste započeli. To je dobro jer mnogi drugi sumnjaju. Ipak, vera je važna koliko i sam trud i rad i ako ostanete pri svom stavu uspeh neće izostati.

Sanjati da drugi zalivaju leje
Ako ste u snu videli kako neko zaliva biljke posađene u lejama moguće je da će vas prijatelj zamoliti da mu pomognete u nekom poslu. Pošto tako nešto dugo niste radili, biće lepo prisetiti se nečega što vam je ranije pričinjavalo zadovoljstvo.

Sanjati da uništavate leje
Uništavati ili gaziti leje ukazuje na to da će vas mnogo razočarati neuspeh. Dosta vremena i truda ste uložili u nešto što neće doneti očekivane rezultate. Umesto da iz toga izvučete pouku, pašćete u depresiju. Ako se setite izreke „nije važno koliko puta si pao, nego koliko puta si smogao snage da se podigneš“, shvatićete šta vam je činiti.

Sanjati da drugi uništavaju leje
Kada u snu vidite kako neko uništava leje to je znak da ste zabrinuti za voljenu osobu. Nečije mentalno ili fizičko zdravstveno stanje vas sekira već nekoliko meseci. Pokušavate da o tome razgovarate sa njim tj. njom, ali jednostavno ne možete da doprete do njegove tj. njene psihe. Čini vam se da vas sluša, a kada se razgovor završi vidite da niste napravili apsolutno ništa. Nemojte da odustanete od njega tj. nje. Pokažite da može da računa na vas, vašu podršku i razumevanje. Možda vama tako ne deluje, ali to mu/joj mnogo znači.

Sanjati da palite leje
Paliti leje u snu ukazuje na to da ćete na nagovor bliskih osoba odustati od neke ideje ili projekta. Svi će vam ukazati na njenu neisplativost, pa ćete i sami doći do istog zaključka. Okrenućete se konstruktivnijim stvarima u životu, ali nećete prestati da razmišljate o tome kako biste mogli svoju ideju da učinite boljom i da je jednog dana sprovedete u delo.

Sanjati da drugi pale leje
Videti u snu kako neko pali leje je znak da ćete raditi tuđi posao. Moguće je da će kolega ili poslodavac veću količinu zadataka da prepusti vama, jer smatra da ste spremni za tako nešto. Na početku će vam biti drago što vam je ukazao/la poverenje, ali ćete s vremenom shvatiti da vas iskorištava.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga šta ste sadili ili videli u lejama.

Sanjati da sadite cveće u leje
Saditi cveće u leje znači da ćete dobiti lep poklon. Reč je o nečemu o čemu dugo maštate, a niste želili ili smeli da date mnogo novca za to. Neko od vaših bližnjih će imati to u vidu, te će vam „iz čista mira“ pokloniti ono što dugo želite. Bićete srećni zbog poklona, ali i zbog činjenice da vas ta osoba toliko dobro poznaje da zna šta je vaša najveća želja.

Sanjati da drugi sade cveće u leje
Ako ste u snu videli kako neko sadi cveće u leje moguće je da ćete odlučiti da obradujete partnera, prijatelja ili člana porodice izletom u prirodu ili lepim putovanjem. Želećete da se opustite i odmorite u društvu onih koji vam mnogo znače, pa ćete ih iznenaditi ovim divnim gestom.

Sanjati da sadite povrće u leje
Saditi povrće u leje ukazuje na to da ćete konačno shvatiti šta su vam prioriteti u životu i počećete da funkcionišete mnogo drugačije nego sada. Često ste se brinuli o potpuno nepotrebnim stvarima jer niste znali da prepoznate šta je vredno vašeg vremena i nerava. Međutim, dogodiće se nešto što će promeniti vaš stav o svemu što vas okružuje, pa ćete se početi ponašati i razmišljati potpuno drugačije.

Sanjati da drugi sade povrće u leje
Videti u snu kako neko sadi povrće u leje znači da ćete pokušati da se okoristite o nekoga. Reč je o osobi koju ste nedavno upoznali, a čiji kontakti i poznanstva vam mogu pomoći da rešite neke svoje probleme. Zato ćete se potruditi da se zbližite, kako biste ga/je nagovorili da vas „spoji“ sa ljudima koji su vam potrebni.

Sanjati da sadite lekovito bilje u leje
Saditi lekovito bilje u leje u snovima simboliše nove početke. Moguće je da ćete odlučiti da promenite način ishrane, da uvedete više aktivnosti u svoju svakodnevnicu ili da se rešite poroka koji negativno utiču na kvalitet vašeg života. Vaše telo će vam u starosti biti zahvalno zbog te odluke.

Sanjati da drugi sade lekovito bilje u leje
Ukoliko ste sanjali kako neko sadi lekovito bilje u leje to znači da ćete se porečkati sa bliskom osobom zbog različitih stavova. Dok je on tj. ona pobornik ideje da alternativna medicina pomaže više nego konvencionalna, vi smatrate da se bez lekova i specijalističkih pregleda i tretmana ništa ne postiže. Vi ste čvrsto ubeđeni da se bolesnim ljudima može pomoći samo znanjem stečenim u obrazovnim ostanovama, a ne iz priručnika naših predaka.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, sadili ili čupali iz leja u bašti, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija leja

Leje su redovi u bašti.