Lekar – šta znači sanjati lekara (doktora)?

Sanjati lekara kada ste bolesni
Ako ste bolesni, a sanjate lekara, to simbolizuje ozdravljenje. Moguće je da ćete se izboriti sa zdravstvenim problemom koji vam je duži vremenski period zadavao muke. Morali ste da pauzirate sa mnogobrojnim aktivnostima koje su činile vašu svakodnevnicu kako biste otkrili uzrok i suzbili sve posledice.

Sanjati lekara kada ste zdravi
Ukoliko ste zdravi, a sanjate lekara, to ukazuje da biste trebali da čuvate poslovnu tajnu. Bez obzira na vašu profesiju, diskrecija je nešto što bi trebalo da bude vaš imperativ. Kao što ne volite da drugi pričaju o vašim stvarima, tako ni njima nije drago da svi znaju zašto su vam se obratili.

Sanjati da razgovarate sa lekarom
Sanjati da razgovarate sa doktorom implicira da vam se želja neće ostvariti. Verovatno ćete zacrtati da uradite nešto za šta niste fizički, a ni psihički spremni zbog čega ćete dobiti naređenje da se uozbiljite i da odustanete od te namere. Često niste svesni da biste na taj način sebi mogli da nanesete štetu zbog koje biste imali posledice celog života.

Sanjati da ste lekar
Kada ste u snu vi doktor, to znači da ste jako poštovani. Vi ste osoba koja svima uliva poverenje i bez mnogo reči, uspevate da ubedite ljude da vas poslušaju. Vaš moto je da lepa reč i gvozdena vrata otvara zbog čega je često koristite i beležite mnogo bolje rezultate nego da ste nekome prepisali lek ili drugo sredstvo.

Sanjati više lekara
Ukoliko ste sanjali nekoliko lekara na jednom mestu kako raspravljaju o nečemu to implicira da će više osoba iz vašeg okruženja istovremeno biti bolesno. Moguće je da je u pitanju virus i da ćete samo vi „ostati na nogama“ i brinuti o svima ostalima. Neće vam biti teško da to radite, ali ćete se brinuti da se i sami ne zarazite, pa da niko nikome neće moći da pritikne u pomoć.

Sanjati lekara u svom domu
Kada sanjate kako vam je lekar došao u kućnu posetu moguće je da ćete zbog obaveza prema porodici ili na poslu morati da odložite druženje sa prijateljima. Biće vam žao zbog toga, ali jednostavno nećete moći da postignete sve.

Sanjati lekara u kolima hitne pomoći
Ako ste u snu videli lekara u kolima hitne pomoći to znači da morate biti veoma oprezni u saobraćaju. Trenutak nepažnje bi mogao da ugrozi vaš život ili život drugih ljudi. Ovo se posebno odnosi na one koji mnogo vremena provode u automobilu zbog posla. Ako ste previše umorni, bolje je da ne sedate za volan. Isto važi i ako ste tokom večere popili koju čašicu više. U tom slučaju su javni prevoz ili taksi mnogo bezbednija opcija.

Sanjati da vas lekar pregleda
Kada sanjate da vas lekar pregleda u svojoj ordinaciji moguće je da ćete se rešiti finansijskih problema. U poslednje vreme vam baš ne cvetaju ruže, ali je dobra vest što bi se to uskoro moglo promeniti. Naravno, trud i rad se podrazumevaju, jer bez toga ne možete ni da računate na uspeh.

Sanjati da lekar pregleda drugog pacijenta
San u kome vidite kako lekar pregleda pacijenta ukazuje na to da biste trebali da odustanete od namere da date veliki novac na nešto što se smatra statusnim simbolom. Postoje mnogo jeftinije i jednako kvalitetne verzije toga, zato, ako nije reč o potrebi nego o hiru, nemojte da bacite novac na tako nešto.

Sanjati da vam lekar propisuje lek
Ako ste sanjali kako vam lekar ispisuje recept za neki lek to implicira da biste mogli dobiti vredno nasledstvo. Neko će vam pokloniti automobil, kuću tj. stan ili imanje. To će vam mnogo pomoći da rešite neke glavne životne probleme.

Sanjati da lekar propisuje lek drugom pacijentu
Videti u snu kako lekar propisuje lek nekom drugom pacijentu je znak da se ne biste trebali previše oslanjati na sreću ili na tuđu pomoć u vezi s obavezama koje ste prihvatili. Ovog puta morate mnogo više da radite sami, ako želite da ostvarite rezultate.

Sanjati da dajete novac lekaru
Ukoliko ste sanjali da plaćate lekaru uslugu ili da ga podmićujete to implicira da ćete zbog ljudi koje volite pogaziti svoje moralne kodekse. Verovatno niste mislili da će vas život na to naterati, ali nećete imati izbora.

Sanjati da vas lekar operiše
Kada sanjate kako vas lekar tj. hirurg operiše to znači da ćete proći trnovit put dok ne shvatite šta su vam prioriteti u životu. Dugo će vam trebati da shvatite šta zaista želite i šta vam je važno, a nije isključeno niti da ćete u međuvremenu izgubiti mnoge ljude do kojih vam je stalo.

Sanjati da lekar operiše drugu osobu
Ako ste u snu gledali kako lekar tj. hirurg operiše nekoga to implicira da vam se neće dopasti transformacija koju je bliska osoba doživela. Shvatićete da više nemate ništa zajedničko i počećete da se udaljavate od njega tj. nje.

Sanjati kako vas lekar oživljava
San u kome lekar vrši reanicmaciju na vama ukazuje na to da ne smete da paničite zbog simptoma koje trenutno osećate, nego da zakažete pregled kod specijaliste. To što na internetu i u časopisima pročitate ne mora da ima bilo kakve veze sa vama i vašim zdravstvenim stanjem. Zato prestanite da čitate o bolestima i lekovima i obratite se onima koji su se za te oblasti školovali.

Sanjati kako lekar oživljava nekog drugog
Ovakav san obično znači da ste zabrinuti za voljenu osobu. Neko iz bližeg okruženja vam je priznao da se u poslednje vreme ne oseća dobro, te da čeka rezultate pretraga. Svesni ste da morate zbog njega tj. nje da budete snažni, ali svakako osećate veliki strah. Nemojte da razmišljate negativno, nego se potrudite da pokažete razumevanje i pružite podršku koja mu/joj je sada jako potrebna.

Sanjati kako se svađate sa lekarom
Svađati se sa lekarom znači da ćete pomoći članu porodice, premda će to naštetiti vama samima. Odlučićete da žrtvujete sebe kako biste pomogli onome koga volite. Iako ćete kasnije mnogo razmišljati o tome, nikada se nećete pokajati zbog tog postupka.

Sanjati da se drugi svađaju sa lekarom
Ovakav san ukazuje na to da će se neko zauzeti za vas. Moguće je da ćete se naći na meti kritika, ali će osoba koja vas voli stati u vašu odbranu. Njegova tj. njena pomoć i zaštita će vam mnogo značiti. Osećaćete se sigurnije i hrabrije i potrudićete se da ne izneverite njegovo tj. njeno poverenje.

Sanjati da se bijete sa lekarom
Ukoliko ste sanjali kako se bijete sa lekarom to implicira da će vas tvrdoglavost mnogo koštati. Verovatno ćete se posvađati sa poslodavcem ili drugom osobom od koje direktno ili indirektno zavisite. Nećete razmišljati o posledicama, nego ćete samo želeti da „izgurate svoje“. Tek ćete kasnije shvatiti da ste napravili glupost, ali će biti kasno da bilo šta promenite.

Sanjati da se drugi biju sa lekarom
San u kome vidite kako se neko bije sa lekarom ukazuje na to da ćete svedočiti svađi između dve osobe koje jednako dobro poznajete. Oboje će od vas tražiti da zauzmete stranu, što će biti pravo mučenje, s obzirom na to da nikoga ne želite da povredite. Najbolje bi bilo kada biste hladne glave razmislili o tome ili još bolje, kada biste im otvoreno kazali da ne želite da učestvujete u njihovoj raspravi.

Sanjati da ste se zaljubili u lekara (lekarku)
Kada sanjate da ste se zaljubili u lekara tj. lekarku to implicira da će se vaše mišljenje o nekome ko vam se dopada promeniti. Shvatićete da ste ga/je idealizovali i počećete da primećujete njegove tj. njene mane.

Sanjati da vodite ljubav sa lekarom (tj. lekarkom)
Tumačenje ovakvih snova zavisi od toga da li ste u braku (vezi) ili ste trenutno sami. Ako osoba koja trenutno nema partnera sanja da vodi ljubav sa lekarom tj. lekarkom to znači da će upoznati nekoga ko želi ozbiljnu vezu. Za one zauzete san ukazuje na to da nisu sasvim srećni u vezi ili braku, a neretko da razmišljaju da se upuste u neku ljubavnu avanturu.

Sanjati da se udajete za lekara, tj. da ženite lekarku
Ako osoba koja je u braku sanja da se venčava sa lekarom tj. lekarkom to implicira da će se u njenom životu pojaviti neko ko će ga/je impresionirati. Shvatićete da je opasno da se družite sa njim tj. njom jer biste mogli da padnete u iskušenje.

Ukoliko osoba koja nema partnera sanja ovakav san moguće je da će započeti ozbiljnu vezu ili da će stupiti u brak.

Sanjati da ste ubili lekara
Kada sanjate da ste ubili lekara to znači da na javi sami sebe sabotirate. Vaše odluke i potezi su često nepromišljeni i donose sa sobom negativne posledice. Morate da preispitate svoje ponašanje i da počnete više da razmišljate o tome šta radite i šta želite da postignete u životu.

Sanjati mrtvog lekara
Mrtav lekar simboliše finansijski gubitak. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo ili ćete imati veće troškove. Ako već sada ne povedete računa o tome kako trošite novac, lako se može dogoditi da se nađete u velikom problemu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili razgovarali sa lekarom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lekara (doktora)

Lekar je zdravstveni radnik koji leči ljude. Što se nauke tiče doktor je najviši stepen obrazovnih titula.