Lekovito bilje – šta znači sanjati lekovito bilje?

Sanjati lekovito bilje
Ako u snu vidite lekovito bilje, to je upozorenje da vam predstoji bolest. Moguće je da se radi o prehladi koja će iscrpeti vaš organizam zbog čega će vam biti potrebno određeno vreme da se vratite u normalu. Teško će vam pasti činjenica da ne smete nigde da idete i da morate da uzimate samo zdravu hranu kako biste ojačali imunitet.

Sanjati da prodajete lekovito bilje
Sanjati da prodajete lekovito bilje implicira da ćete zaraditi na tuđoj nesreći. Verovatno se bavite poslom za koji su vam potrebni čelični živci i želudac koji je sposoban da svari teške situacije. Ma koliko se trudili da se naviknete i postanete imuni na neke stvari, često imate problem da druge pogledate u oči i da umirite svoju savest.

Sanjati da ste dobili lekovito bilje
Kada u snu dobijate lekovito bilje, to ukazuje da neko brine o vama. Vi ste osoba koja može da se pohvali pažnjom koju vam pružaju drage osobe. Navikli ste da vas tretiraju kao princa/princezu i da ispunjavaju sve vaše želje. Ukoliko vas neko odbije, u stanju ste da se ponašate kao da vam ta osoba nikada nije učinila ništa dobro.

Sanjati da nekome dajete lekovito bilje
Ukoliko ste sanjali da nekome dajete tj. poklanjate lekovito bilje to znači da ćete se obogatiti. Vi ste vrlo vredna osoba i umete da planirate i prepoznate pravi trenutak za veće ulaganje. Sa mnogo strpljenja gradite svoju karijeru i sasvim je sigurno da ćete u budućnosti imati mnogo prilika za zaradu o kojoj maštate. Za sada nastavljate da  „vrebate“ svoju šansu i ubeđeni ste da će ona doći.

Sanjati da mirišete lekovito bilje
Mirisati lekovito bilje u snu ukazuje na to da ste vrlo nepoverljiva osoba. Nije to posledica loših iskustava, nego nešto sa čime ste rođeni. Pre nego što se nekome poverite i pustite ga/je u svoj život potrudite se da shvatite o kakvoj se ličnosti radi. Ponekad i namerno testirate ljude kako biste zaključili da li su vredni vašeg vremena, pažnje i ljubavi. Koliko god je ova vaša osobina poželjna u poslovnom svetu, toliko vam donosi probleme na privatnom tj. ljubavnom planu. Teško se otvarate i zato verovatno niste imali mnogo dugih ljubavnih veza.

Sanjati da neko drugi miriše lekovito bilje
Ako ste u snu videli kako neko miriše lekovito bilje moguće je da ste odbili osobu koja vam je izjavila ljubav. Niste bili spremni za vezu i odlučili ste da krenete svojim putem. Često se u mislima osvrćete na to i pitate se da li je on tj. ona bio/la vaša srodna duša, ali je sada kasno da dobijete odgovor na to pitanje.

Sanjati da kupujete lekovito bilje
Kupovati lekovito bilje u snu je znak da ste vrlo velikodušni kada su vaši bližnji u pitanju. Za njihovu sreću ste spremni da potrošite sve što imate. Posebno ste osetljivi prema deci, kojoj svakodnevno kupujete poklone kako biste ih usrećili. Rado delite sa ljudima sve što imate i mnogi od njih umeju da to cene.

Sanjati da kradete lekovito bilje
Krasti lekovito bilje u snu znači da ćete svojim stavom o nečemu ili nekim gestom razočarati voljenu osobu. Verovatno to od vas nije očekivao/la, a posebno će ga/je razočarati kada shvati da nije reč o nesporazumu i da ste mislili to što ste rekli ili uradili to što smatrate ispravnim. Moguće je da će od tog momenta vaš odnos izgledati potpuno drugačije.

Sanjati da sadite lekovito bilje u bašti
Saditi lekovito bilje u bašti ukazuje na to da verujete u svoju ideju i da ste sigurni da će vam jednog dana doneti uspeh o kome maštate. Istina je da su rezultati slabo vidljivi i da sporo napredujete, ali vas nada da će sve biti onako kako želite vas ne napušta. Čudite se ljudima koji vam govore da previše radite, pogotovo zato što vi volite svoj posao i znate da će jednog dana da vam donese veliki dobitak.

Sanjati da sadite lekovito bilje u saksiji
Kada sanjate kako sadite lekovito bilje u saksiji to implicira da biste se u bliskoj budućnosti mogli upustiti u manji rizik. Možda ćete uložiti novac u nešto ili ćete hobi pretvoriti u posao. Nećete mnogo očekivati od toga, ali bi vam čak i mala zarada donela veliko zadovoljstvo.

Sanjati da drugi sade lekovito bilje
Ukoliko ste u snu videli kako neko sadi lekovito bilje to znači da biste mogli podržati ideju koji ima neko od članova porodice ili prijatelja. Možda ćete zajedno krenuti u neku poslovnu avanturu. Kažu da ne treba mešati poslovne i privatne odnose, ali će se s vremenom ispostaviti da ste odlični partneri.

Sanjati da berete lekovito bilje
Brati lekovito bilje ukazuje na to da nema potrebe da brinete za svoje ili zdravstveno stanje voljene osobe. Vrlo je verovatno da ćete uskoro saznati da je sve u redu i da ćete moći da se opustite. Ipak, ovo neugodno iskustvo će vas naterati da korigujete prioritete i da promenite neke loše navike.

Sanjati da drugi beru lekovito bilje
Ako ste u snu videli kako neko bere lekovito bilje to implicira da ćete čuti dobre vesti iz inostranstva. Moguće je da će vam prijatelj, rođak ili poznanik javiti da čeka prinovu. Bićete veoma srećni zbog toga. San takođe može da predviđa lepe vesti vezane za posao kojim se bavite.

Sanjati da sušite lekovito bilje
Sušiti lekovito bilje u snu ukazuje na to da će nagrada za uloženi trud i rad biti mnogo manja nego što ste očekivali. Možda ste mnogo vremena uložili u nešto, ali dobitak nije onakav kakav ste vi želeli. Smatrali ste da će poslodavac svoju zahvalnost manifestovati darežljivije, ali se to neće dogoditi.

Sanjati da drugi suše lekovito bilje
Kada u snu vidite kako neko suši bilje to implicira da previše tražite u vezi u kojoj premalo dajete. Smatrate da ste uložili dovoljno u to da vaš odnos sa partnerom ili prijateljem potraje, ali to nije tako. Morate da prihvatite činjenicu da se on tj. ona mnogo više trudi oko vas nego obrnuto. Ako želite da tu osobu zadržite pored sebe, počnite da se menjate.

Sanjati da čupate (uništavate) lekovito bilje
Uništavati polje zasađeno lekovitim biljem u snovima simbolizuje destruktivnost. U poslednje vreme se ne osećate baš najbolje u svojoj koži i to se vidi. Možda ste tužni, razočarani ili depresivni zbog nečega ili vas plaši ono što budućnost nosi. Takvim razmišljanjem samo ugrožavate svoje mentalno zdravlje. Vreme je da pronađete ono što vas raduje i da se tome posvetite maksimalno. Male stvari čine život lepšim, imajte to na umu.

Sanjati da drugi čupaju (uništavaju) lekovito bilje
Ako ste u snu videli kako neko uništava polje zasađeno lekovitim biljem to je znak da ćete se boriti da dragu osobu izvučete iz lošeg raspoloženja. Teško vam je da ga/je gledate kako pati, pa ćete odlučiti da uradite sve kako biste mu/joj pomogli.

Sanjati da palite lekovito bilje
Paliti polje zasađeno lekovitim biljem znači da ćete prokockati veliku šansu. Moguće je da nećete prepoznati njen značaj ili da se nećete mnogo truditi oko toga. Tek ćete kasnije shvatiti da ste pogrešili, ali će biti kasno da bilo šta promenite. Neka vam to bude lekcija za ubuduće.

Sanjati da drugi pale lekovito bilje
Kada u snu vidite kako neko pali lekovito bilje to implicira da nesvesno gušite nečiju ambiciju. Možda vaš partner tj. partnerka ili neko od članova porodice ima velike snove u vezi sa poslom kojim se bavi, ali vi u to ne verujete, te mu/joj ne pružate dovoljno podrške i razumevanja. Jedno je osećati da od toga nema ništa, a sasvim drugo sabotirati nekoga. Naučite da prepoznate razliku između te dve stvari i biće vam jasno kako treba da postupate u određenim situacijama.

Sanjati da jedete lekovito bilje
Ako sanjate da jedete lekovito bilje to je znak da dosta brinete o svom zdravlju. Važno vam je da koristite zdrave namirnice u kuhinji, te da se redovno krećete i bavite sportnom. Ubeđeni ste da će vam to doneti dug život i bezbrižnu i kvalitetnu starost.

Sanjati da pijete čaj od lekovitog bilja
Piti čaj od lekovitog bilja ukazuje na to da vam predstoji ugodno druženje sa ljudima koje ste tek nedavno upoznali. Možda ćete otići na putovanje ili druženje sa nekim sa kim niste svakodnevno u komunikaciji. Plašićete se da nećete imati tema za razgovor, ali će se desiti upravo suprotno. Tom prilikom ćete nenadano steći prijatelje za ceo život.

Sanjati da spremate jelo sa lekovitim biljem
Ukoliko ste sanjali kako spremate jelo sa lekovitim biljem to implicira da ćete organizovati večeru ili druženje za osobe do kojih vam je stalo. U proteklom periodu ste imali mnogo posla i obaveza i niste stizali da provodite vreme sa ljudima koje volite. Zato ćete ih okupiti na jednom mestu i odlično se zabaviti. To će vam pomoći da napunite baterije i da se lakše suočite sa svim poslovnim i privatnim izazovima koji vam predstoje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, prodali ili dobili lekovito bilje, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lekovitog bilja

Lekovito bilje je oko 10.000 vrsta biljaka koje se koriste za pronalaženje lekova koji bi sačuvali čovekovo zdravlje i manje štetili njegovom organizmu.