Lešnik – šta znači sanjati lešnike?

Sanjati da berete lešnike
Ako u snu berete lešnik, to ukazuje da ćete se rešiti briga. Moguće je da ćete, zbog konstantne izloženosti stresnim situacijama, pronaći razonodu koja će vas opustiti i učiniti da jedva čekate da završite sa obavezama kako biste mogli da joj se posvetite. To može biti neka sportska aktivnost ili kurs na kome ćete učiti nešto što vas je oduvek zanimalo.

Sanjati da drugi beru lešnike
Kada u snu vidite kako neko bere lešnike moguće je da ćete svedočiti raspravi dvoje ljudi koje ste nedavno upoznali. To ih neće sprečiti da jedno drugome ne izgovore sve i svašta, niti će se libiti da iznesu sav „prljav veš“ pred vama. Poželećete da ste bilo gde drugo nego tu i pokušaćete da se izvučete iz te neugodne situacije. Međutim, tek kada im jasno kažete da su preterali i da ne želite da to slušate njihova svađa će se okončati. Zato nemojte da budete pristojni i kulturni, nego ih zaustavite na vreme.

Sanjati da jedete lešnike
Sanjati da jedete lešnike označava svađu sa ljubavnikom/ljubavnicom. Verovatno ste oboje temperamentni zbog čega ne uspevate da se dogovorite ni oko najjednostavnijih stvari. Svako želi da bude po njegovom, ali u isto vreme, te prepirke čine vašu vezu/brak uzbudljivijim jer se uvek okončaju strasnim pomirenjima.

Drugo značenje je da se dobro osećate u svojoj koži. Vi ste osoba koja puca od samopouzdanja što se na vama odmah i primećuje. Trudite se da slušate svoje telo i da ugađate sebi kada su u pitanju ishrana, vežbanje i međuljudski odnosi u kojima ste uvek ravnopravni ne dozvoljavajući nikome da vas iskorišćava ili omalovažava.

Sanjati da drugi jedu lešnike
Ukoliko ste sanjali kako neko jede lešnike to implicira da ćete propustiti dobru šansu. Moguće je da će vas ta prilika uplašiti i da ćete smatrati da niste spremni za tako nešto, pa ćete je prepustiti drugome. Tek kasnije ćete shvatiti da ste pogrešili i da ste od toga mogli mnogo da profitirate. Ako ništa drugo, ovo vam je lekcija da ubuduće više verujete svojim sposobnostima.

Sanjati da sadite lešnike
Saditi lešnike u snu znači da će vaš trud i rad dobiti i priznanje. Zajednica u kojoj živite će odlučiti da vas nagradi za sva dobra dela koja se učinili. Premda to niste radili kako bi vas neko poštovao i hvalio, biće vam drago jer ćete tako dobiti potvrdu da činite pravu stvar.

Sanjati da drugi sade lešnike
Ako ste u snu videli kako neko sadi lešnike to implicira da će vas oduševiti nečija energija i iskrena vera u bolje sutra. Shvatićete da ste s godinama postali pesimista i da premalo verujete u bolju budućnost. Međutim, jedan razgovor bi mogao da vas podstakne da promenite mišljenje. Prvo ćete misliti da je njegova tj. njena priča utopija, ali ćete potom shvatiti da ima utemeljenje u realnosti.

Sanjati da pečete lešnike
Peći lešnike u snu je znak da bi vam uskoro u posetu mogla doći osoba koju dugo niste videli. Reč je o nekome ko vam je mnogo drag, a sa kime se ne družite često. Provešćete nekoliko sati u njegovom tj. njenom društvu i zaista ćete uživati.

Sanjati da drugi peku lešnike
Ovakav san ukazuje na to da ćete odlučiti da iznenadite dragu osobu svojom posetom. Niste se dugo videli i stalno razmišljate o njemu tj. njoj. Zaista će ga usrećiti vaša pojava i potrudiće se da se u njegovoj tj. njenoj kući osećate prijatno.

Sanjati da čistite tj. gulite lešnike
Čistiti, odnosno guliti lešnike u snu simboliše finansijski dobitak. Moguće je da ćete dobiti novac u igrama na sreću ili da će poslodavac odlučiti da vas nagradi manjom stimulacijom. U svakom slučaju, čak i manja suma će vam dobro doći da „zakrpite rupe“, nastale zbog brojnih troškova.

Sanjati da drugi čiste lešnike
Kada u snu vidite kako neko čisti lešnike moguće je da ćete drugome doneti veliku zaradu. Vi ćete da radite i da se trudite, a nagradu za to će dobiti druga osoba. Verovatno ćete biti frustrirani zbog toga, ali ćete ipak nastaviti da se nadate da će doći i vaših „pet minuta“. Ako se bavite poslom koji nema sjajnu perspektivu, možda bi bilo najbolje da promenite zanimanje ili radno mesto.

Sanjati da meljete lešnike
Mleti lešnike u snu je znak da će rezultati vašeg rada doći pre nego što ste mislili. Trenutno se mnogo trudite i ulažete dosta vremena u nešto u nadi da će se jednom isplatiti. Međutim, bliža budućnost će doneti veliko iznenađenje, ali i radost, samo morate da budete strpljivi i istrajni.

Sanjati da drugi melju lešnike
Videti u snu kako neko melje lešnike ukazuje na to da se ne biste trebali mešati u tuđi život, iako to činite iz najbolje namere. Verovatno želite da pomognete dragoj osobi, te joj nesvesno namećete svoje mišljenje, stavove i ideje. Ne želi da vam se usprotivi jer vas poštuje, ali to ne znači da mu/joj ne smeta vaše ponašanje. Vreme je da ga/je pustite da sam/a odlučuje o svom životu, a da savete dajete samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da kupujete lešnike
Kupovati lešnike u snovima znači da ćete na javi ubrzo naići na problem koji se može rešiti samo novcem. Neće vam biti potreban ni rad, ali ni uticajni prijatelj ili član porodice. Svoju brigu ćete moći da rešite samo ako budete imali dovoljno para.

Sanjati da prodajete lešnike
Prodavati lešnike u snu ukazuje na to da je pred vama svetla budućnost. Na vreme ste shvatili situaciju u kojoj se nalazite i sve što vas okružuje, te ste napravili plan koji će uroditi plodom. Uskoro ćete osetiti prve benefite svojih odluka, a potom ćete moći da se opustite i uživate u onome što ste postigli.

Sanjati da kradete lešnike
Krasti lešnike u snu je znak da ste prilično detinjasti i neodgovorni i da biste zbog toga mogli da upadnete u nevolju. Vi na život gledate sa vedre strane, što je zaista sjajno. Međutim, često se ne ponašate u skladu sa svojim godinama ili situacijom u kojoj se nalazite. To može negativno da se odrazi na vaš posao i materijalnu sigurnost. Zato morate da počnete da se menjate.

Sanjati da vam je neko ukrao lešnike
Ovakav san simbolizuje razočarenje. Na javi vas je povredila osoba koju veoma poštujete i kojoj verujete. Tek ćete sada shvatiti da on/ona nije idealan/a i da vam brojne njegove tj. njene osobine jako smetaju. Verovatno ćete tako razmišljati jer ste povređeni, ali to ne znači da su vaši zaključci pogrešni. Sledeći put pazite kome verujete i oslanjajte se više na sebe nego na druge.

Sanjati da ste dobili lešnike
Ako vam neko u snu pokloni lešnike moguće je da na javi imate tajnog obožavaoca. Nekoga ste osvojili svojom harizmom, izgledom ili inteligencijom. Još uvek vam to nije priznao/la i verovatno ni neće jer mu/joj delujete nezainteresovano za to šta on tj. ona o vama misli. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi, a da li ćete vi nešto preduzeti po tom pitanju moraćete da odlučite sami.

Sanjati da ste poklonili lešnike
Pokloniti lešnike nekome u snu znači da vam se dopada osoba koja vam je nedostupna. Možda je reč o nekome ko već ima partnera ili osobi sa kojom iz bilo kog drugog razloga ne možete biti u vezi. Često razmišljate o njemu tj. njoj i maštate o tome kako bi vam život izgledao kada bi on tj. ona bio/la deo vašeg života.

Sanjati da bacate lešnike
Baciti lešnike u snu simboliše propalu investiciju. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto što neće ispuniti vaša očekivanja. Verovali ste da visoka cena znači i dobar kvalitet, ali će se ispostaviti da ste pogrešili.

Sanjati da drugi bacaju lešnike
Ukoliko ste u snu videli kako neko baca lešnike to je znak da biste trebali da poslušate mudar savet koji ste nedavno dobili. Nemojte da se zalećete donoseći velike odluke u afektu. Bolje je razmisliti nekoliko puta o opcijama koje vam se nude, nego snositi posledice loših odluka i poteza.

Sanjati da pravite kolač sa lešnicima
Kada sanjate da pravite kolač sa lešnicima to implicira da vas u budućnosti čekaju brojni užici. Nikad niste bili preterani hedonista, ali volite lepu hranu, dobru atmosferu, pozitivne ljude, kvalitetne stvari i egzotične lokacije. Upravo ćete nešto od toga da doživite u bližoj budućnosti.

Sanjati da jedete kolač sa lešnicima
Jesti kolač sa lešnicima ukazuje na to da ćete dobiti vredan i skup dar od drage osobe. Odlučiće da vas obraduje, ali će vama biti žao što je potrošio/la toliko novca na to. Nije da nećete uživati u svom poklonu, ali ćete svakako znati da su na tržištu postojale njegove jeftinije varijante.

Sanjati crvave lešnike
Crvavi lešnici simbolizuju manji trošak ili štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, te ćete morati da uložite više novca u popravku ili zamenu. S obzirom na to da ste navikli da ostavljate deo novca za takve namene, neće vas zaboleti glava zbog toga.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, brali ili jeli lešnike, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lešnika

Lešnik je jezgrasto voće koje sadrži mnogo vitamina, minerala, ulja, belančevina i drugih korisnih jedinjenja.