Leto – šta znači sanjati letnje doba?

Sanjati da počinje leto
Ako u vašem snu počinje letnje doba, to ukazuje da ćete zadobiti nečije poverenje. Moguće je da će osoba, koja je duži vremenski period prema vama bila negativno nastrojena, konačno uvideti da niste loši kao što je zamišljao/la. Možda će ovo biti početak lepog prijateljstva koje ćete kasnije prepričavati kao anegdotu.

Drugo značenje je da ćete imati ljubavnu avanturu. Može se desiti da ćete negde otputovati i upoznati osobu koja će vas osvojiti na prvi pogled. Iako niste skloni kratkim vezama koje nemaju budućnost, nećete želeti sutra da se kajete što ste propustili priliku da doživite iskustvo koje će vam dugo ostati u pamćenju.

Sanjati da završava leto
Sanjati da se završava letnje doba implicira da ćete se rastati sa partnerom/partnerkom. Verovatno ćete shvatiti da niste jedno za drugo i da je bolje da prestanete da se zavaravate. Iako će vam u početku biti teško i želećete da se pomirite, ostaćete dosledni sebi jer je odluka koju ćete doneti, na dugoročnom planu, za vas najbolja.

Sanjati sunčano leto
Sunčano leto u snovima može imati više značenja. Jedno od njih ukazuje na važne događaje koji vam predostoje, a koji bi mogli da promene tok vašeg života. Bitno je da prepoznate šansu kada se nađe pred vama. Drugo značenje sunčanog i toplog leta u snovima predviđa srećan period koji vam predstoji.

Sanjati vrelo leto (sušu) 
Ukoliko ste u snu doživeli vrelo sušno leto to simbolizuje male radosti vezane za vaše najbliže. Moguće je da će vas obradovati neko od članova porodice ili prijatelja. Nije isključeno da ćete biti veoma ponosni na nekog od njih.

Sanjati letnji pljusak
Ako ste u snu doživeli letnji pljusak to znači da ćete veliki problem rešiti neočekivano lako. Briga koja vam je donosila mnogo stresa će se ispostaviti manjom i bezazlenijom nego što ste mogli da zamislite. Za vašu trenutnu situaciju je vrlo važno da budete strpljivi.

Ukoliko ste sanjali da stojite na letnjem pljusku to implicira da je pred vama srećniji i bezbrižniji period tokom koga ćete osetiti užitak života u svakom smislu te reči.

Sanjati sneg u sred leta
San u kome ste doživeli da sneg pada u sred leta ukazuje na ugodno iznenađenje na javi. Moguće je da će vas voljena osoba obradovati nekom vešću ili gestom. Ne možete ni da pretpostavite o čemu se radi, jer on tj. ona vešto krije od vas šta se dešava. Kada vam se utisci slegnu shvatićete da ste baš srećni što pored sebe imate takvu osobu.

Sanjati led (grad) u sled leta
Premda ova atmosferska pojava nije retka u letnjem periodu, nije često prisutna u snovima. Obično ukazuje na to da morate pažljivo da planirate buduće poteze. Potrudite se da predvidite moguće varijante razvoja događaja i da eventualne prepreke u startu zaustavite. Ako vam se i dogodi neki previd, nemojte da se ljutite na sebe, jer čovek greši dok je živ i, što je još važnije, ume da uči iz vlastitih grešaka.

Sanjati letnju maglu
Jutarnja letnja magla u snovima simboliše strepnju. Verovatno čekate ishod nekog događaja ili odluke i niste sigurni da li će biti pozitivan. Plašite se da ste negde pogrešili i razmišljate o tome šta biste sada ispravili. Kasno je da o tome razmišljate, zato je bolje da se okrenete konstruktivnijim stvarima u svom životu i da se više na to ne vraćate.

Sanjati toplu letnju noć
Topla letnja noć kako na javi, tako i u snovima simbolizuje romantiku. Moguće je da vam toga nedostaje u životu, ali i da će voljena osoba odlučiti da vas obraduje romantičnim gestom. Verovatno niste mogli ni da zamislite da će vam prirediti tako nešto, ali ćete biti veoma srećni zbog toga.

Sanjati da slikate leto
Ovakav san ukazuje na to da je pred vama period duhovnog rasta i profesionalnog napretka. Setite se izreke „posle kiše dođe duga“ i sve će vam biti jasno. Život će vas nagraditi lepim stvarima zbog žrtve koju ste u prošlosti podneli. Vaš trud, rad, strpljenje, hrabrost i, pre svega, ljubav prema bližnjima će vam se višestruko vratiti.

Sanjati da drugi slikaju leto
Kada u snu vidite kako neko slika leto moguće je da ćete upoznati osobu čiji će vas stav o životu oduševiti. Njegova tj. njena harizma i pozitivan pogled na svet je u suprotnosti sa svime što ste kod ljudi do sada imali šansu da primetite. Shvatićete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite, pa ćete se potruditi da što više vremena provedete zajedno.

Sanjati da gledate fotografiju sa prizorom leta
Fotografija sa motivima leta u snu simboliše potrebu da se osamite i da razmislite o svemu što vam se u životu dešava. U poslednje vreme stalno jurite za poslom, obavezama i rešenjima sitnih i krupnih problema, pa nemate kad da se posvetite sebi. Potrebno vam je samo malo mira, ali na žalost, to nećete doživeti još neko vreme.

Sanjati da gledate razglednicu sa motivom leta
Razglednica sa motivima leta ukazuje na to da vam je potreban odmor. Sigurno mnogo radite, a ni privatne obaveze ne jenjavaju. Svesni ste da je pauza još uvek daleko, ali živite za taj dan kada ćete moći da ne radite apsolutno ništa. Možda biste barem jedno popodne trebali da odvojite za ono u čemu vi uživate. To bi vam pomoglo da se oslobodite stresa i napunite baterije za izazove koji vam tek predstoje.

Sanjati da se ženite/udajete leti
Kada muškarac sanja da se ženi leti moguće je da će prisustvovati nekom događaju koji mu neće doneti zadovoljstvo. Verovatno ćete morati da se pojavite na nekoj večeri, žurci ili sastanku sa ljudima koji vam ne prijaju. Pokušaćete da se izvučete iz toga, ali bez mnogo uspeha. Čak i kada dođete na dogovoreno mesto jedva ćete čekati da krenete kući.

Ako žena sanja da se udaje leti to, na žalost, nije dobar znak. Često ovakvi snovi simbolizuju razvod braka ili raskid emotivne veze. Ukoliko niste u vezi ili braku san može da simbolizuje razlaz s osobom koja vam je u nekom periodu života značila zaista mnogo.

Sanjati da leti nosite zimsku odeću
Kada sanjate da ste obukli toplu zimsku garderobu leti to znači da vas je neka situacija na javi zbunila i „izbacila iz koloseka“. Verovatno ste nedavno doživeli iznenađenje ili šok od koga se još uvek oporavljate. Dajte sebi vremena da vam se utisci slegnu i uskoro će to postati samo jedan detalj iz prošlosti i ništa više.

Sanjati da neko drugi leti nosi zimsku odeću
Ako ste u snu videli nekoga ko leti nosi zimsku garderobu to je znak da biste trebali pokazati više razumevanja prema voljenim osobama. U poslednje vreme ste previše kritični prema njima. Sve je to posledica ljubavi ili brige, ali vi umete da preterate. Dajte im podršku i savet u teškim trenucima, a izbegavajte izreke „rekao/la sam ti“ i „znao/la sam“ jer ni vama nije prijatno da ih čujete.

Sanjati da ste prespavali leto
Sanjati da ste zaspali u proleće, a probudili se u jesen ukazuje na to da još uvek čekate svoju veliku životnu šansu. To može da se odnosi na privatni ili na poslovni deo vašeg života. Trudite se da vam nešto ne promakne i verujete da ćete doživeti „svojih pet minuta“. Vaš način razmišljanja je potpuno zdrav i sve dok verujete u svetlu budućnost možete i da je očekujete.

Sanjati letovanje
Letnji godišnji odmor simbolizuje srećne trenutke i dobru zabavu sa prijateljima ili kolegama. Pred vama je jedan vrlo povoljan period za sklapanje novih poznanstava, pa i za započinjanje ljubavnih veza. Nećete se plašiti da isprobate nove stvari, te ćete se ove faze svog života uvek sećati s osmehom na licu.

Sanjati da ste propustili letovanje
Ukoliko ste sanjali da ste propustili letnji godišnji odmor to znači da se plašite da nećete moći da završite sve svoje obaveze u unapred zadatom roku. Verovatno je na vama velika odgovornost i ne znate kako da se nosite sa time. Osećate veliki pritisak, pa možda ne bi bilo loše kada biste zamolili nekoga za pomoć ili savet. To nije znak slabosti, nego simbol profesionalnog i odgovornog ponašanja.

Sanjati da vam je neko ili nešto upropastilo letvanje
Ako ste sanjali kako vam je neko ili nešto upropastilo letovanje to implicira da ćete imati priliku da se družite sa ljudima sa kojima nemate mnogo toga zajedničkog.  Koliko god pokušavali da nametnete neke interesantne teme za razgovor, sve više ćete shvatati da nemate ni slično mišljenje o bilo čemu. Plašili ste se da će vam na tom druženju biti dosadno, ali ćete shvatiti da vam je zapravo neugodno.

Sanjati da ste nekome upropastili letovanje
Kada sanjate da ste vi nekome svojim ponašanjem upropastili letovanje to znači da biste na javi trebali paziti šta pričate pred nepoznatim ljudima. Vaše reči bi mogle biti pogrešno protumačene, što sa sobom nosi niz negativnih posledica po vas.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko je skoro počelo ili se završilo letnje doba, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija letnjeg doba

Letnje doba je jedno od četiri godišnjih doba koje na severnoj Zemljinoj polulopti traje od 22. juna do 23. septembra i odlikuje se visokim temperaturama, dužim danima i kraćim noćima.