Lisica – šta znači sanjati lisicu?

Sanjati lisicu
Ako u snu vidite lisicu, to ukazuje da ćete raskrinkati lažnog prijatelja. Moguće je da ćete otkriti prave namere osobe koja se pretvarala da je iskrena prema vama zbog čega ćete ga/je ignorisati u budućnosti. Sa jedne strane, biće vam žao što je vaš odnos nepovratno narušen, dok sa druge, bićete svesni da ovakav razvoj situacije najviše vama odgovara.

Sanjati da hvatate lisicu
Sanjati da hvatate lisicu implicira da će vas prevariti osoba kojoj se udvarate. Može se desiti da će vam davati lažnu nadu, a zapravo, neće o vama ni razmišljati kao o potencijalnom/oj partneru/partnerki. Shvatićete da vas koristi kako bi izazvao/la ljubomoru kod bivše ljubavi zbog čega ćete bez reči otići iz njegovog/njenog života.

Sanjati da ste ubili lisicu
Kada u snu ubijete lisicu, to znači da ćete se osloboditi tereta. Verovatno ste sami sebi zakomplikovali život radeći stvari koje su vam drugi savetovali da izbegavate. Međutim, i sami ćete uvideti koji je vaš problem i učinićete sve kako biste ga rešili i živeli normalno kao nekada.

Sanjati da bežite od lisice
San u kome bežite od lisice ukazuje na to da ne biste trebali da izbegavate da se suočite sa nekim problemima. Što duže odlažete njihovo rešavanje, veću ćete glavobolju sebi kasnije prouzrokovati. Zato je važno da se uhvatite u koštac sa time i da odlučno i hrabro pristupite rešavanju tog problema.

Sanjati da drugi beže od lisice
Ako ste u snu videli kako neko beži od lisice moguće je da vam smeta partnerova inertnost. Ne možete da shvatite zašto ne želi da pokrene svoj život sa mrtve tačke. Zbog njegovog tj. njenog nedelovanja ispaštate i vi sami. Možda ćete uskoro doći do zaključka da ipak niste jedno za drugo.

Sanjati da se lisica popela na drvo
Kada u snu vidite kako se lisica penje na drvo to je znak da ćete uskoro biti u prilici da iskoristite svoje znanje i inteligenciju. Osoba ste koja se često služi logikom, pa vam ne treba mnogo vremena da naučite razne stvari. Po prirodi ste radoznali, te ćete spojivši sve svoje kvalitete uspeti da profitirate.

Sanjati da vas je lisica napala
Kada sanjate da vas je lisica napala to implicira da ste paranoični i da preuveličavate svoje probleme. Često niste ni svesni koliko zapravo sreće imate, pa tražite problem tamo gde ga nema. Zbog toga vas neki ljudi sa stvarnim brigama izbegavaju. Jednostavno ne podnose sagovornike koji pričaju samo o sebi i ne umeju da slušaju druge.

Sanjati da je lisica napala nekog drugog
San u kome vidite kako lisica napada drugu osobu je znak da ćete se truditi da pomognete nekome ko ni sam ne zna šta želi. U bližem okruženju imate nekoga čije vas ponašanje zabrinjava. Primetili ste da se on tj. ona povlači u sebe i da postaje ravnodušan/a prema svemu. Zato želite da ga „trgnete“ iz letargije i naterate da se pokrene. Vrlo teško ćete ostvariti svoj cilj, s obzirom na to da druga strana ne pokazuje nikakvu želju za saradnjom.

Sanjati da vas je lisica ugrizla
Ako ste sanjali kako vas je lisica ugrizla to implicira da ćete uskoro shvatiti da su vam obraz i čast važniji od svega ostalog. Dugo ste jurili za novcem i uspehom, te žmurili na nepravdu koja se nalazila na svakom koraku. Međutim, doći ćete do zaključka da ne želite takav život, te ćete početi da se menjate.

Sanjati da je lisica ugrizla nekog drugog
Ovakav san simboliše nepredviđeni problem koji ćete s vremenom prevladati. Mislili ste da ste uspeli da predvidite svaku moguću situaciju vezanu za poslovne ili privatne odnose, ali život je sam po sebi nepredvidiv, tako da ćete predstojeću krizu morati da rešavate u hodu.

Sanjati lisicu u kavezu
Kada u snu vidite lisicu u kavezu to nije dobar znak. Često ovakvi snovi predviđaju krađu ili štetu na imovini. Ako želite da sprečite veliki problem osigurajte ono što vam je vredno. Samo na taj način možete da se zaštitite.

Sanjati lisicu u vlastitom domu
Ukoliko ste sanjali lisicu u svom domu to implicira da ne verujete nekom od svojih prijatelja. Plašite se da sa njim tj. njom razgovarate o svojim tajnama, planovima i strahovima jer smatrate da bi vas mogao/la izdati.

Sanjati da ste udomili lisicu
Ako ste sanjali kako vam je lisica kućni ljubimac to znači da sami sebe dovodite u opasnost. Vaše odluke i potezi su hazarderski i brinu ljude koji vas vole. Zato vam često savetuju da promenite način ponašanja, jer ugrožavate sami sebe. Razmislite šta vas je dovelo do toga. Kada to shvatite, lakše ćete se izvući iz začaranog kruga u kome se trenutno nalazite.

Sanjati da je neko drugi udomio lisicu
Ukoliko ste sanjali kako je neko od vaših poznanika udomio lisicu to implicira da će vas iznenaditi neki njegovi tj. njeni postupci. Možda će doneti čudne odluke ili povući pomalo sulude poteze. U svakom slučaju ćete biti zabrinuti za tu osobu.

Sanjati da hranite lisicu
Kada sanjate kako vam lisica jede iz ruke to implicira da ste lukaviji nego što ste mislili. Oduvek važite za nekoga ko ume da proceni ljude nakon samo jednog razgovora. Međutim, ni sami niste znali koliko je vaš talenat uznapredovao i koliko ste naučili kako da ga upotrebite u svoju korist.

Sanjati da drugi hrane lisicu
Ako ste u snu videli kako lisica nekome jede iz ruke to je znak da se na javi morate čuvati te osobe. Reč je o vrsnom manipulatoru koji svojojm slatkorečivošću može da vas ubedi u bilo šta. Obećaće vam kule i gradove, samo kako bi zadobio/la vaše poverenje, a kada ostvari svoj interes vi ćete ostati kratkih rukava.

Sanjati lisicu sa mladuncima
San u kome vidite lisicu sa mladuncima ukazuje na to da vas neko ogovara. U vašem okruženju postoji osoba koja vam zavidi na uspešnoj karijeri ili braku. Zato se svim silama trudi da taj vaš uspeh minimalizuje. Često preuveličava informacije koje ima o vama i rado ih deli sa drugim ljudima. Nećete moći da ga/je zaustavite, ali nemojte ni da se trudite. Trenutno ništa što on tj. ona kaže o vama ne može da vas ugrozi.

Sanjati lisice u čoporu
Lisice u čoporu ukazuju na klevetu. Čuvajte se zlih jezika jer bi mogli da naštete vašoj karijeri ili odnosu sa voljenom osobom. Moguće je da će vam neko saopštiti da vas partner tj. partnerka vara, samo kako bi vam napakostio. Pazite kome se poveravate!

Sanjati ranjenu lisicu
Ranjena lisica u snu simboliše odustajanje od neke ideje ili projekta. Moguće je da duže vreme radite na tome i da ste uložili mnogo truda u taj posao. Međutim, sve ste svesniji da vam to neće doneti rezultate o kojima maštate, te ćete vrlo brzo dići ruke od toga.

Sanjati bolesnu lisicu
Bolesna lisica u snovima ukazuje na to da gubite autoritet u očima drugih ljudi. Verovatno se to odnosi na vašu decu koja vas u poslednje vreme ne slušaju. Moguće je da među kolegama nemate više ugled koji ste ranije uživali, te neki od njih počinju da zanemaruju vaše odluke i naređenja.

Sanjati mrtvu lisicu
Ukoliko ste u snu videli mrtvu lisicu to implicira da ćete se rešiti lukavog neprijatelja. U vašem bližem okruženju postoji osoba koja se trudi da preko vaših leđa stekne vlastitu korist, pri tome ne birajući sredstva. Shvatili ste o kome i o čemu se radi, tako da ćete upotrebiti njegovo tj. njeno oružje kako biste ga/je pobedili.

Sanjati da ležite u lisičjem gnezdu
Ako ste sanjali kako ležite ili se krijete u lisičjem gnezdu to znači da ste veoma naivni. Vi verujete ljudima, čak i kada vam sve govori da ne biste trebali. Smatrate da niko sâm po sebi nije loš, nego da je društvo od njega napravilo zlu osobu. Takvim ljudima uvek nalazite izgovore, čak i onda kada vas svojim postupcima uvrede ili povrede.

Sanjati da drugi leže u lisičjem gnezdu
Videti nekoga kako leži, sedi ili krije se u lisičjem gnezdu ukazuje na to da niste sigurni da li su namere vašeg partnera tj. partnerke ili bliskog prijatelja iskrene. Nešto vam govori da se vaš odnos ne zasniva na međusobnom poverenju, toleranciji i razumevanju, nego na interesu koji on tj. ona ima od vas.

Sanjati lisičje krzno
San u kome vidite krzno lisice znači da ćete promeniti životne navike kako bi vam starost bila lepša i kvalitetnija. Ako ste u snu nosili krzno lisice to implicira da će vaše posete lekaru biti sve učestalije. Moguće je da vam je iminitet oslabio zbog stresa i brojnih obaveza, te sada osećate brojne simptome.

Ukoliko ste u snu kupovali krzno lisice to znači da želite nekoga da impresionirate razmećući se novcem i imovinom. Često ljudima gurate pod nos stvari koje ste kupili ili dobili kako bi vam zavideli na tome ili kako biste im se više dopali.

Poklanjati lisičje krzno u snu simboliše poslovni neuspeh. Uložili ste mnogo vremena, novca i truda u nešto što nema perspektivu. Ako ste u snu dobili lisičje krzno to implicira da će vas iznenaditi nečije dobročinstvo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, hvatali ili ubili lisicu, to je sigurno ostavilo jak utisak na vas.

Definicija lisice

Lisica je životinja koja pripada porodici pasa, a najpoznatiji predstavnik je riđa lisica.