Lestve – šta znači sanjati lestve (merdevine)?

Sanjati lestve
Ako u snu vidite lestve, to implicira da ćete savladati teškoće. Moguće je da ćete zapasti u krizu koja će vas ometi u svakodnevnim aktivnostima i naterati da napravite pauzu koja je vezana za ostvarenje vaših privatnih i poslovnih planova. Dobro ćete razmisliti i naći ćete snagu u sebi da se izborite sa svim i svakim ko stoji na vašem putu ka uspehu.

Sanjati da silazite niz lestve
Sanjati da silazite niz lestve ukazuje ćete doživeti veliku promenu. Vi ste osoba čiji je moto da tiha voda breg roni zbog čega se ne opterećujete kada u kratkom vremenskom periodu ne ostvarite ono što ste zacrtali. Svesni ste da je na kraju svakog kraja novi početak i ne gubite nadu da će vam se ukazati nove i bolje prilike.

Sanjati da se penjete uz lestve
Kada se u snu penjete uz lestve, to znači da ćete napredovati. Verovatno ćete imati uspeha i u odnosima sa bliskim ljudima jer ćete se drugačije postaviti i posvetiti im više vremena. Bićete svesni koliko su oni bitni u vašem životu i nećete dozvoliti da se između vas ispreče nevažni događaji iz prošlosti koji se ne mogu promeniti.

Sanjati da neko drugi silazi niz lestve
Ukoliko ste u snu videli kako neko silazi niz lestve to implicira da ćete ubeđivati blisku osobu da ne odustane od ideje kojom se duže vreme bavi. Priznaće vam da ne veruje u uspeh svog projekta, ali ćete se vi potruditi da mu/joj ulijete samopouzdanje koje mu/joj je potrebno kako bi to priveo/la kraju i dobio/la željeni rezultat.

Sanjati da se drugi penju uz lestve
San u kome vidite kako se neko penje uz lestve znači da ćete pozavideti kolegi tj. kolegici koji/a brže napreduje od vas. Možda nije bolji radnik tj. radnica, ali ume da iskoristi svoje prednosti i da stekne naklonost nadređenih. Njegove tj. njene metode smatrate pogrešnim, ali sve češće imate priliku da se uverite da su delotvorne.

Sanjati da ste pali sa lestava
Ako ste sanjali kako ste pali sa lestava to implicira da se morate čuvati zavere koju vaš neprijatelj sprema protiv vas. Moguće je da na taj način želi da ugrozi vaš posao ili privatni biznis, a možda pokušava da vam naruši reputaciju. Ako na vreme shvatite o čemu se radi, možda ćete ga/je sprečiti u njegovoj/njenoj nameri.

Sanjati da je neko drugi pao sa lestava
Kada u snu vidite kako neko pada sa lestava to znači da ćete biti zabrinuti za blisku osobu. Sreća mu/joj neće biti naklonjena, pa će nizati neuspeh za neuspehom. Najviše će vas pogađati to što se takva situacija negativno odražava na njegovu tj. njenu psihu. Uradićete sve što je u vašoj moći kako biste mu/joj pomogli.

Sanjai da ste propali kroz lestve
Propasti kroz lestve u snu ukazuje na to da će vas nepažnja mnogo koštati. Budite posebno oprezni sa novcem i nemojte da potpisujete nikakve ugovore ukoliko niste potpuno sigurni na šta vas oni obavezuju.

Sanjati da je neko drugi propao kroz leste
Ovakav san znači da ćete svedočiti nečijem bankrotu. Loši poslovni potezi i neumereno trošenje sredstava će uticati na to da osoba iz vašeg okruženja doživi finansijski debakl. Na žalost, nećete moći mnogo da mu/joj pomognete, ali ćete barem pokazati razumevanje i dati podršku u teškim trenucima.

Sanjati da su lestve pale na vas
Ukoliko ste sanjali kako su lestve pale na vas moguće je da ćete propustiti dobru životnu priliku. Smatraćete da niste tome dorasli, ali ćete se s vremenom pokajati zbog takvog stava. Ako ništa drugo iz ovoga ćete naučiti da nikada ne potcenjujete sebe i da prihvatate svaku šansu koja vam se ukaže u životu.

Sanjati da ste prošli ispod lestava
Ako ste sanjali kako prolazite ispod lestava to implicira da ćete svoj cilj ostvariti prkoseći drugima. Mnogi neće verovati da ste sposobni za nešto, ali ćete im s vremenom dokazati da su pogrešili. Možda inat nije baš najzdraviji pokretač u životu, ali kod vas donosi dobre rezultate.

Sanjati da je neko drugi prošao ispod lestava
Videti kako neko prolazi ispod lestava ukazuje na to da će vas iznenaditi nečiji napredak ili uspeh. Tu osobu ste oduvek smatrali posebnom, ali ne previše sposobnom za neke velike stvari. Međutim, uskoro ćete saznati da je ostvario/la nešto veliko i bićete srećni zbog njega tj. nje.

Sanjati da nosite lestve
Nositi lestve u snu je znak da se ne plašite teškog rada. Vrlo ste vredna osoba, ali do sada još niste uspeli da se nametnete drugima. Međutim, verujete u sebe i nadate se da će vaše kvalitete uskoro neko da prepozna. Ako budete pravili prave poteze, imate velike šanse da postignete ono o čemu maštate.

Sanjati da drugi nose lestve
Ukoliko ste u snu videli kako neko nosi lestve to implicira da će pomoć uskoro stići. Verovatno se suočavate sa većim problemom i ne pronalazite način da ga rešite. Ipak, u bliskoj budućnosti će vam neko izaći u susret i uspećete da prevladate i tu prepreku.

Sanjati da kupujete lestve
Kupovati lestve u snovima obično znači da ćete uložiti novac kako biste napredovali u poslu. Ovo se posebno odnosi na ljude koji se bave privatnim biznisom. Možda ćete obezbediti kvalitetnija sredstva za rad kako biste unapredili poslovanje ili ćete uložiti pare u neki unosan projekat.

Sanjati da prodajete lestve
Prodavati lestve u snu ukazuje na to da ćete u budućnosti moći mnogo manje da radite, a da opet zarađujete onoliko koliko vam je potrebno. Moguće je da ćete preuzeti rukovodeću poziciju u nekom preduzeću ili ćete preći na drugo radno mesto koje zahteva manje rada, ali i nosi više odgovornosti sa sobom.

Sanjati da ste ukrali lestve
Ukrasti lestve u snu obično znači da ćete se u budućnosti voditi devizom „cilj opravdava sredstvo“. Shvatićete da vaše ambicije prevazilaze konvencionalne načine poslovanja, pa ćete preduzimati mnogo rizičnije poteze.

Sanjati da vam je neko ukrao lestve
Kada sanjate kako vam je neko ukrao lestve to simbolizuje manju štetu. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da date više novca za popravku ili zamenu. Šteta može da se odnosi i na neisplativu kupovinu. Moguće je da ćete dati novac za nešto što neće ispuniti vaša očekivanja.

Sanjati polomljene lestve
Polomljene ili pokvarene lestve u snovima obično ukazuju na to da ćete biti okruženi ljudima koji vam se ne dopadaju. Nemate baš mnogo razloga da im ne verujete, ali nekako osećate da njihove namere nisu dobre. Ipak, nemojte nikoga da optužujete za nešto ukoliko nemate dokaza za to.

Sanjati da popravljate lestve
Ako u snu popravljate lestve to implicira da nećete lako odustati od svog cilja. Suočićete se sa raznim preprekama i izazovima, ali vas to neće sprečiti da nastavite da se borite. Hrabrosti, strpljenja i motivacije vam ne nedostaje, tako da se možete nadati svetloj budućnosti.

Sanjati da neko drugi popravlja lestve
Ovakav san ukazuje na to da će vas oduševiti nečija upornost i hrabrost. Upoznaćete osobu koja nije dozvolila da je teški trenuci i veliki padovi obeshrabre, nego se i dalje bori za ostvarenje svojih snova. Shvatićete da vi nemate mnogo razloga da se žalite ili da kukate, s obzirom na to šta je on tj. ona sve prošao/la u životu, pa i dalje ima energije za sve.

Sanjati da ste bacili lestve
Baciti lestve u snu znači da više ne računate na tuđu pomoć. Neko vam je nešto obećao, ali je pogazio tj. pogazila datu reč. Niste iznenađeni, ali ste razočarani zbog toga. Neka vam to samo bude podsticaj da sami uspete u onome što želite.

Sanjati da je neko drugi bacio lestve
Ukoliko ste u snu videli kako neko baca lestve to implicira da će vas ugroziti tuđa lenjost i neodgovornost. Verovatno ćete na nekom projektu raditi zajedno sa još nekoliko ljudi. Dok se vi budete trudili da sve odradite na vreme i kako treba, drugi će tražiti izgovore za svoju lenjost. Na kraju ćete vi završiti sve sami, a zasluge za to ćete svi da delite.

Tumačenje može da se razlikuje i od toga kakve ste lestve tj. merdevine u snu videli.

Sanjati drvene lestve
Drvene lestve ukazuju na to da biste mogli napraviti veću grešku na poslu. Manjak koncentracije ili privatni problemi će vas dovesti u nezavidnu poziciju. Ako želite da to sprečite morate na radnom mestu da budete maksimalno fokusirani.

Sanjati metalne lestve
Metalne lestve ukazuju na stabilnost koju ste postigli u karijeri ili u odnosu sa voljenom osobom. Svojim radom ste stekli poverenje mnogih ljudi, pa ne morate da strahujete za egzistenciju. Sa druge strane, vaša veza sa partnerom ili prijateljima je dovoljno čvrsta da preživi sve izazove.

Sanjati veoma duge lestve
Veoma duge lestve u snovima mogu da imaju više značenja. Ako ste u snu videli dugačke lestve to znači da ćete u bliskoj budućnosti napredovati i konačno videti rezultate svog rada. Ukoliko ste se u snu penjali dugim lestvama to simboliše umor. Verovatno ste u poslednje vreme opterećeni problemima i obavezama, pa bi vam nekoliko dana opuštanja zaista prijalo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, peli se uz ili silazili niz lestve, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lestvi

Lestve (merdevine) su pomoćne alatke koje služe za penjanje uz strme površine.