Ljubičica – šta znači sanjati ljubičicu?

Sanjati ljubičicu
Ako u snu vidite ljubičicu, to simbolizuje sreću u životu. Vi ste osoba koja je okružena dobronamernim ljudima koji bi sve za vas učinili. Zahvalni ste na lepim stvarima koje vam se dešavaju pa se trudite da pažnju na njih usmerite odbacujući sve što bi moglo da vam pokvari raspoloženje i pozitivnu energiju kojom zračite.

Sanjati da berete ljubičice
Sanjati da berete ljubičice označava prijatne uspomene. Ponosni ste što, kada pogledate iza sebe, ne postoji ništa zbog čega biste se stideli i crveneli. Ne dopuštate da vas ponesu iluzije već čvrsto, sa obe noge, stojite na zemlji. Bivši partneri/partnerke imaju samo reči hvale za vas jer se trudite da sa svakim ostanete u korektnim odnosima.

Sanjati da poklanjate ljubičice
Kada u snu poklanjate ljubičice, to implicira da ne očekujete mnogo od drugih. Moguće je da vi, čim upoznate nekoga, želite da se zbližite sa njim/njom i da stvorite novog prijatelja. Vodite se time da, ako ste vi dobri, nema razloga da drugi budu loši. Međutim, realnost je drugačija pa vam se neretko dešava da vas razočaraju i izigraju vaše poverenje.

Sanjati da drugi beru ljubičice
Ukoliko ste u snu videli kako neko bere ljubičice to znači da će vas obradovati susret s osobom koja je obeležila jedan deo vašeg života. Reč je o nekome ko vam je ostao u lepom sećanju, uprkos tome što više niste u kontaktu. Razmenićete tek par reči na ulici, ali ćete dugo razmišljati o njemu tj. njoj i nećete skidati osmeh s lica sećajući se svega što ste zajedno proživeli.

Sanjati da sadite ljubičice
Saditi ljubičice u snu simboliše romantične trenutke sa voljenom osobom. Moguće je da će vas partner iznenaditi večerom ili kraćim putovanjem. Verovatno niste dugo proveli vreme sami, te će vam ovi intimni trenuci prijati. Tek tada ćete shvatiti koliko ste zapravo srećni što pored sebe imate takvu osobu.

Sanjati da drugi sade ljubičice
Videti u snu kako neko sadi ljubičice ukazuje na to da ćete pozavideti osobi iz bliskog okruženja zbog njegovog tj. njenog odnosa sa partnerom, tj. partnerkom. Steći ćete utisak da on tj. ona uživa ljubav i pažnju za kojima vi žudite. Nećete biti ljubomorni, ali ćete shvatiti koliko ste zapravo usamljeni.

Sanjati da zalivate ljubičice
Zalivati ljubičice u snu znači da ste vrlo pažljiva i posvećena osoba. Za one koje volite spremni ste da učinite bilo šta, te se uvek trudite da svaki trenutak koji provodite zajedno učinite što lepšim. Redovno ste u kontaktu sa rodbinom, prijateljima, pa čak i bivšim radnim kolegama i ne dopuštate da nedostatak vremena bude izgovor za prestanak komunikacije.

Sanjati da drugi zalivaju ljubičice
Videti u snu kako neko zaliva ljubičice ukazuje na to da biste trebali biti blaži prema partneru ili članovima porodice. Jasno je da vaša grubost proizilazi iz želje da ih zaštitite od svega negativnog u životu, ali im isto tako morate pokazati da ih volite.

Sanjati da ste dobili ljubičice
Dobiti ljubičice u snu obično znači da će vas iznenaditi nečiji gest. Verovatno ćete steći pozitivan utisak o osobi koju ste nedavno upoznali. Razgovor sa njom tj. njim će vam prijati, a posebno će vas oduševiti njegova tj. njena odlučnost i spremnost da pomogne u datim situacijama. Moguće je da će se iz tog druženja roditi i lepo prijateljstvo.

Sanjati da kupujete ljubičice u saksiji
Ovakav san simboliše optimizam i dobru energiju koju posedujete. Trenutno ste u fazi kada imate volje za sve i mnogo verujete u to čime se bavite. Ne nedostaje vam ni motivacije, a ni snage da se potpuno posvetite nečemu. Iskoristite ovaj period kako biste pozavršavali tekuće poslove, ali i za planiranje nekih budućih projekata.

Sanjati da prodajete ljubičice u saksiji
Prodavati ljubičice u saksiji znači da ćete nerado prihvatiti neki zadatak ili obavezu. Verovatno ćete to uraditi kako biste nekome izašli u susret, ali nećete imati mnogo volje da se time bavite. Uprkos tome, potrudićete se da svoj deo posla obavite na najbolji mogući način, kako bi on tj. ona bio/la zadovoljan/a.

Sanjati polje ili šumu prekrivenu ljubičicama
Videti u snu polje prekriveno ljubičicama ukazuje na to da ste vrlo maštovita i kreativna osoba, ali da taj svoj talenat ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Verovatno se bavite poslom koji od vas ne traži inovativnost. Međutim, svoj dar možete da iskoristite baveći se nekim zanimljivim hobijem. Nije isključeno da će vam to jednog dana doneti i pristojnu zaradu.

Sanjati da kradete ljubičice
Krasti ljubičice u snu može da znači da niste zadovoljni svojim ljubavnim životom. Često ovakve snove sanjaju osobe koje su duže vreme bez partnera ili su u lošoj vezi. Ukoliko je kod vas u pitanju ova druga opcija, morate da poradite na odnosu sa partnerom ili da se raziđete. Ne smete da dozvolite da se jednog dana probudite kao nesrećna i frustrirana osoba, ukoliko to već sada možete da sprečite.

Sanjati da drugi kradu ljubičice
Ako ste u snu videli kako neko krade ljubičice to implicira da verujete da imate suparnika tj. suparnicu. Vaš partner tj. partnerka se zbližio/la s osobom iz njegovog tj. njenog okruženja, te se plašite da bi mogao/la da vas prevari sa njim tj njom. Vreme je da sa voljenom osobom otvoreno razgovarate o tome, ali se pre svega zapitajte zašto mu/joj ne verujete.

Sanjati buket ljubičica
Buket ljubičica u snovima simbolizuje srećne trenutke. Moguće je da ćete uskoro prisustvovati venčanju, krštenju ili nekoj drugoj proslavi. Domaćini će se potruditi da vas ugoste na najbolji mogući način, a vi ćete uživati u odličnoj atmosferi. Dugo ćete prepričavati svoje utiske sa tog događaja.

Sanjati uvele ljubičice
Uvele ljubičice u snovima često ukazuju na okončanje ljubavne veze ili prijateljstva. Verovatno ćete shvatiti da više ne volite svog partnera, te ćete odlučiti da se raziđete. Nećete dozvoliti da vas samo navika „drži u životu“, nego ćete hrabro krenuti dalje. Druga mogućnost jeste da ćete doći do zaključka da više nemate zajednička interesovanja sa dugogodišnjim prijateljem ili prijateljicom, te ćete se potpuno udaljiti.

Sanjati da ste bacili ljubičice
Ukoliko ste sanjali da ste bacili buket ili saksiju sa ljubičicama moguće je da ćete se razočarati u blisku osobu. Shvatićete da vi u tom odnosu dajete mnogo više nego on tj. ona, te ćete prestati da to radite. On tj. ona će shvatiti da nešto nije u redu, te će se truditi da to promeni, ali ćete vi biti istrajni i nećete mu/joj više davati nove šanse.

Sanjati da drugi bacaju ljubičice
San u kome vidite kako neko baca ljubičice ukazuje na to da biste u bliskoj budućnosti mogli tešiti osobu koja je prekinula dugogodišnju ljubavnu vezu. Reč je o nekom od članova porodice ili prijatelju tj. prijateljici, pa ćete se truditi da mu/joj budete na raspolaganju kako bi lakše prebrodio/la taj težak period u životu.

Sanjati da pravite venac od ljubičica
Praviti venac od ljubičica u snu znači da će vas obradovati mlađa osoba. Moguće je da ćete provesti lepe trenutke sa decom, te da ćete shvatiti da vam njihovo društvo zapravo najviše odgovara. Setićete se svog detinjstva ispunjenog bezbrižnim momentima, te vratiti se u dane kada ste bili najsrećniji.

Sanjati da drugi prave venac od ljubičica
Videti u snu kako neko pravi venac od ljubičica ukazuje na to da ćete stati u zaštitu slabijeg. Verovatno ćete imati priliku da gledate i slušate kako mnogo ljudi verbalno napada jednu osobu. Shvatićete da je to nepošteno, te ćete se zauzeti za njega tj. nju. Možda on tj. ona neće biti u pravu, ali vi ste ubeđeni da niko ne zaslužuje takav tretman, pa ćete morati da reagujete.

Sanjati da nosite venac ljubičica na glavi
Nositi venac napravljen od ljubičica na glavi u snu znači da imate tajnog obožavaoca. U bližem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Verovatno ste i sami primetili neke znakove, ali ste odlučili da ih ignorišete. Ako trenutno niste u vezi ili braku i ako se on tj. ona vama sviđa, nema razloga da to i ne pokažete.

Sanjati da drugi nose venac ljubičica na glavi
Kada u snu vidite devojčicu ili ženu koja nosi venac ljubičica na glavi to implicira da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da će vaš problem biti rešen zahvaljujući nekom drugom. Navikli ste da sami rešavate svoje brige, ali će ovog puta pomoć stići sa strane.

Sanjati da mirišete ljubičice
Ovakav san najavljuje vrlo prijatne događaje. U bliskoj budućnosti će vam se dogoditi nešto što ćete pamtiti do kraja života. To može biti vezano kako za vaš privatni, tako i za poslovni život. U ređim slučajevima san simboliše veliki napredak u karijeri ili na polju finansija.

Sanjati da drugi mirišu ljubičice
Ako ste u snu videli kako neko miriše ljubičice to znači da će vas obradovati tuđa sreća. Neko iz vašeg bližeg okruženja će doživeti nešto veoma lepo, te ćete deliti radost sa njim tj. njom. S obzirom na to da je zavist osobina koju vi ne poznajete, biće vam čudno kada shvatite kako neko ne može da se raduje tuđoj sreći i uspehu nego se trudi da ih potpuno obesmisli i minimalizuje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, brali ili poklonili ljubičice, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ljubičice

Ljubičica je cvet sa srcolikim listovima ljubičaste boje iz porodice Violaceae.