Ljuljaška – šta znači sanjati ljuljašku?

Sanjati ljuljašku
Ako u snu vidite ljuljašku, to simbolizuje kratku radost. Moguće je da ćete čuti vesti koje ste dugo očekivali sa ishodom koji ste priželjkivali. Bilo da se radi o nečemu što je vezano za vaš posao ili privatni život, shvatićete tačnost izreke „strpljen spasen“ i uživaćete u plodovima vašeg truda.

Sanjati da se ljuljate
Sanjati da se ljuljate na ljuljašci ukazuje da želite da se osamostalite. Verovatno imate osećaj da vas članovi porodice guše svojom brigom i savetima kako biste trebali da živite vaš život. Neće vam biti prijatno da delite isti prostor sa njima zbog čega ćete pokušati da nađete posao i sami ili sa cimerom/cimerkom iznajmite stan.

Sanjati da padate sa ljuljaške
Kada u snu padnete sa ljuljaške, to implicira da ste preambiciozni. U narednom periodu na vas će moći da se primeni izreka „Ko visoko leti, nisko pada“. Nećete biti svesni situacije u kojoj se nalazite zbog čega ćete previše očekivati i od sebe i od drugih. Sve to će rezultirati razočaranjem i suočavanjem sa realnošću koju ste pokušavali da izbegnete.

Sanjati decu koja se ljuljaju na ljuljašci

San u kome vidite decu kako se ljuljaju na ljuljašci ukazuje na to da ste vrlo motivisani jer vam u poslednje vreme mnogo toga polazi za rukom. Relativno lako završavate svoje projekte i zadatke, te vam nije problem da preuzmete na sebe i veću odgovornost. Ne radite to zbog novca, nego želite da iskoristite povoljan period u kome se trenutno nalazite.

Sanjati da ljuljate dete na ljuljašci

Ukoliko ste sanjali da ljuljate dete na ljuljašci to može da znači da vam se ne dopada promena koju ste doživeli. Verovatno se često pitate gde je nestala ona bezbrižna i optimistična osoba i zašto ste dopustili da pesimista u vama pobedi. Zapamtite, nikad nije kasno da kod sebe promenite ono što vam se ne dopada.

Sanjati da ljuljate partnera tj. partnerku na ljuljašci

San u kome na ljuljašci ljuljate voljenu osobu ukazuje na to da ste neko koga je veoma lako voleti. Posedujete brojne lepe osobine, a ljudi cene vašu iskrenost i brižnost. Ipak, ima i oni koji su u prošlosti zloupotrebljavali vašu dobrotu, pa ste iz toga naučili da prepoznate ljude koji vas ne zaslužuju. Ako u bilo kom momentu shvatite da vas vaš partner tj. partnerka ne zaslužuje, ne libite se da ga/je ostavite i potražite nekoga ko će umeti da vas voli.

Sanjati da sedite na ljuljašci sa voljenom osobom

Ljuljati se sa partnerom tj. partnerkom na ljuljački u snu znači da vam u životu nedostaje nežnosti i romantike. Moguće je da se ni vi, ni vaš partner tj. partnerka ne trudite oko te veze, što nikako ne može da izađe na dobro. Pokažite da još uvek uživate u njegovom tj. njenom društvu i napravite prvi korak.

Sanjati da ležite na ljuljašci

Ležati na ljuljački u snu obično ukazuje na to da ste umorni i iscrpljeni. Verovatno vas muče brojne obaveze i nemate vremena da se odmorite i opustite. Budite oprezni jer količina stresa koju trenutno osećate može negativno da se odrazi na vaše fizičko i mentalno zdravstveno stanje.

Sanjati da vodite ljubav na ljuljašci

Ako ste sanjali da vodite ljubav sa nekim na ljuljašci moguće je da niste zadovoljni svojim seksualnim životom. Za osobe koje su duže vreme bez partnera, to je sasvim normalno. Međutim, ako ste u vezi ili braku trebalo bi da iskreno i otvoreno razgovarate sa partnerom tj. partnerkom o tome što vas muči.

Sanjati da stojite na ljuljašci

Kada sanjate da se ljuljate stojeći na ljuljaci to implicira da želite više izazova u svom životu. U prošlosti ste dozvolili da zapadnete u jednoličnu kolotečinu, međutim, sada ćete poželeti da otkrijete svoje granice. Uložićete mnogo više napora u nešto i, ako budete pametno raspolagali svojim vremenom i novcem rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da vas je neko gurnuo sa ljuljaške

Ovakav san simbolizuje grižu savesti. Moguće je da ste svojim ponašanjem razočarali dragu osobi i da se sada zbog toga kajete. Rado bi ste da vam se „revanšira“, pa da stvari postanu onakve kakve su bile pre. Međutim, nakon ove situacije tako nešto nikako nije moguće.

Sanjati da ste nekoga gurnuli sa ljuljaške 

Gurnuti nekoga sa ljuljaške u snu znači da ste veoma ambiciozni i da na putu ka ostvarenju svog cilja ne prezate skoro ni od čega. Vodite se devizom „cilj opravdava sredstvo“, ali vas ipak pomalo plaše porušeni mostovi koje ostavljate za sobom. Nije kasno da se menjate, jer ćete se pokajati zbog svog ponašanja kada budete stigli na vrh, a ne budete imali sa kime podeliti radost.

Sanjati da skačete s ljuljaške

Skakati sa ljuljačke u snu obično znači da ćete u bliskoj budućnosti odlučiti da uplovite u nešto nepoznato. Možda ćete promeniti posao, fakultet ili mesto boravka. Promena će vam dobro doći, a uživaćete u novim izazovima koji se javljaju. Konačno ćete napustiti zonu komfora i nećete se pokajati zbog toga.

Sanjati da drugi skaču sa ljuljaške

Videti u snu kako dete ili odrasla osoba skače sa ljuljaške znači da vas je nedavno impresionirala nečija hrabrost. Moguće je da ste upoznali osobu koja se ne plaši rizika i koja živi život punim plućima. Čak ste mu/joj pozavideli na tome, jer nikad niste osetili toliku smelost.

Sanjati da pravite ljuljašku

Praviti ljuljašku u snu ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti odlučiti da preuzmete tuđe obaveze. Poželećete da olakšate život dragoj osobi, te ćete odraditi neke njegove tj. njene zadatke. Vama to neće oduzimati mnogo vremena, ali će njemu tj. njoj olakšati život.

Sanjati da drugi prave ljuljašku

Kada u snu vidite kako neko pravi ljuljašku to obično znači da će vas iznenaditi nečiji gest. Moguće je da će osoba koju ste oduvek smatrali strogom i ozbiljnom pokazati svoje drugo „lepše“ lice.

Sanjati da postavljate ljuljašku

Postavljati ljuljašku u snu znači da ćete uraditi nešto dobro za celu zajednicu. Moguće je da ćete pokrenuti ili pridružiti se akciji za uređenje okoline ili ćete donirati novac za neki humanitarni projekat. Dobro ćete se osećati zbog tog poduhvata, te ćete mnogo češće raditi takve stvari.

Sanjati slomljenu ljuljašku

Slomljena ljuljaška u snovima ukazuje na to da će vas vaša neodlučnost mnogo koštati. Mogli biste propustiti životnu šansu zato što ste odlučili da ne preduzimate ništa. Ako tako nastavite nikad nećete ostvariti svoje ciljeve. Prestanite da tražite izgovore i krenite u akciju!

Sanjati da popravljate ljuljašku

Ukoliko ste sanjali da popravljate ljuljašku to implicira da ćete uskoro shvatiti da vam niko ništa neće servirati na srebrnoj tacni i da se morate sami za sebe boriti. Verovatno ste odrasli „pod staklenim zvonom“ i niste osetili baš sve „čari“ života. Međutim, kada vas stvarnost „udari u glavu“, moraćete sami za sebe da se zauzmete. Ne brinite, bićete mnogo bolji u tome nego što mislite.

Sanjati da ste kupili ljuljašku

Kupiti ljuljašku u snu za nezaposlene simboliše pronalazak dobro plaćenog posla. Ukoliko već imate dobar posao, a sanjali ste da ste kupili ljuljašku moguće je da će vaša porodica postati bogatija za novog člana. Neko od rodbine će vam javiti da čeka prinovu.

Sanjati da prodajete ljuljašku

Prodavati ljuljašku u snu znači da ćete se nerado rešiti navika u kojima ste uživali. Moguće je da će vam partner/ka ukazati na to da ste previše stari da biste sate provodili igrajući video igre ili da će vam prijatelji savetovati da se konačno osamostalite. Svakako će vas kočiti strah od odgovornosti, ali je krajnje vreme da se uozbiljite.

Tumačenje snova s ovakvim motivom može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste ljuljašku u snu videli.

Sanjati ljuljašku na drvetu

Ako ste sanjali ljuljašku sačinjenu od gume i privezanu kanapom za dva stabla to znači da je pred vama jedan miran period tokom koga ćete konačno moći da se opustite i uživate u društvu onih koje volite. Duhovni rast ćete doživeti bez mnogo muke, jednostavno, nećete morati da brinete o egzistenciji, te ćete moći da se posvetite važnijim stvarima u životu.

Ukoliko ste sanjali jednostavnu drvenu ili metalnu ljuljašku privezanu kanapom za granu drveta to znači da ste osoba koju odlikuju jednostavnost i skromnost. Vi ne stremite velikim stvarima, nego cenite ono što imate. Ako vam se na životnom putu jave dobre prilike, naravno da ćete da ih prepoznate i iskoristite, ali čak ni tada nećete „tražiti hleba preko pogače“.

Sanjati ljuljašku u parku

Ljuljaška u parku u snovima simbolizuje nostalgiju za bezbrižnim danima detinjstva. Sigurno biste se rado vratili u period kada niste imali velike obaveze i odgovornosti. Naravno da svako ponekad mašta o tome, ali je stvarnost mnogo drugačija.

Sanjati ljuljašku na plaži

Kada u snu vidite ljuljašku na plaži ili se ljuljate gledajući na more to znači da čeznete za putovanjem. Osoba ste koja uživa u upoznavanju novih kultura, naroda i običaja. Zanima vas geografija i istorija, te rado obilazite muzeje, biblioteke i kulturne znamenitosti grada koje posetite. Verovatno već neko vreme niste putovali, te ste kroz zanimljiv san uspeli da osetite duh nekog drugog mesta.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pali sa ili se ljuljali na ljuljašci, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ljuljaške

Ljuljaška je viseća naprava koja služi za ljuljanje.