Lobanja – šta znači sanjati lobanju?

Sanjati lobanju
Ako u snu vidite lobanju, to ukazuje da imate briga na pretek. Moguće je da ćete u narednom periodu biti prepušteni sami sebi, a pritom, drugi će vam poveravati svoje probleme i tražiti da ih posavetujete. Bukvalno nećete znati gde udarate pa ćete se zbog besa i nemoći koju osećate, loše ponašati prema onima koji vas vole i koji nisu krivi za to što vam se dešava.

Sanjati da nekome lomite lobanju
Sanjati da nekome lomite lobanju je upozorenje da pripazite na ponašanje. Verovatno u vašem okruženju postoje osobe koje ne podnosite, ali koje ste primorani da trpite. Najradije biste im rekli šta zapravo o njima mislite, ali moraćete da naučite da se iskontrolišete jer biste, zbog neprimerene reakcije, mogli da imate ozbiljne posledice.

Sanjati da vam neko lomi lobanju
Kada u snu vama neko lomi lobanju, to implicira da ćete biti u opasnosti. Može se desiti da nećete uraditi nešto što se od vas očekuje zbog čega ćete dobijati pretnje i upozorenja. Pošto nikada niste bili u sličnoj situaciji, nećete znati kako da se postavite i kome da se obratite za pomoć.

Sanjati vlastitu lobanju
Ukoliko ste u snu videli vlastitu lobanju to simboliše kajanje. Verovatno vas grize savest zbog loših postupaka iz prošlosti. Moguće je da ste odbili neke prilike i sada često razmišljate o tome šta bi bilo da ste postupili drugačije. Nema smisla živeti u prošlosti. Okrenite se konstruktivnijim stvarima u svom životu, ako želite da on bude bolji i kvalitetniji.

Sanjati životinjstku lobanju
San u kome vidite lobanju neke životinje ukazuje na to da će vam se sreća osmehnuti. Postići ćete uspeh o kome duže vreme maštate. Shvaćete koliko je važno verovati u ono što želite, a ne slušati kritike i komentare drugih ljudi.

Sanjati da proučavate ljudsku lobanju
Proučavati ljudsku lobanju u snu obično znači da ste radoznala osoba. Volite da čitate i da obogaćujete svoje znanje o oblastima koje vas zanimanju. Često rešavate ukrštene reči i kvizove znanja i informisanosti. Možda nemate sagovornike za teme koje vas interesuju, ali vam to nije važno, koliko sama činjenica da konstantno radite na sebi.

Sanjati da drugi proučavaju ljudsku lobanju
Ako u snu vidite kako neko proučava ljudsku lobanju to je znak da ćete upoznati osobu čije će vas znanje impresionirati. Shvatićete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite, te ćete se potruditi da se više družite. Najdraže će vam biti to što se on tj. ona ne razmeće infomacijama i zbog svog znanja ne gleda druge ljude sa visine.

Sanjati da držite lobanju u rukama
Nositi lobanju u rukama ukazuje na to da ste potpuno zanemarili neke svoje talente. Fokusirani ste na stvari koje doprinose materijalnom aspektu vašeg života. Zato nemate vremena da se posvetite nekom kreativnom hobiju. To vam nedostaje, pa biste mogli malo bolje da se organizujete kako biste imali kada da uživate u onome što vas duhovno ispunjava.

Sanjati da drugi nose lobanju
Kada u snu vidite kako neko nosi lobanju moguće je da ćete dobiti konkurenciju na poslu. U vašoj firmi će se pojaviti osoba koja pokazuje izuzetne sposobnosti. Pošto imate manjak samopouzdanja, njegov tj. njen dolazak ćete shvatiti kao pretnju. Umesto da razmišljate o tome kako da tu petnju eliminišete, bolje bi bilo da se sami više trudite i da postanete bolji u onome što radite.

Sanjati da krijete lobanju
Sakrivati lobanju u snu ukazuje na to da ste skromna osoba. Imate mnogo kvaliteta, ali ne govorite o njima. Više volite kada o vašim vrlinama pričaju vaša dela i drugi ljudi. Ponekad vam bude krivo kada vidite kako neko manje sposoban od vas uživa veće poštovanje ili veću dobit, pa pomislite da biste i vi trebali nastupati kao on tj. ona. Međutim, brzo se predomislite, jer to jednostavno nije deo vaše prirode.

Sanjati da drugi kriju lobanju
Ovakav san znači da ćete nagovarati dragu osobu da se više ističe u društvu. Svesni ste da on tj. ona nema potrebu da se nameće, ali smatrate da bi to moglo biti korisno za njega tj. nju. Savetovaćete mu/joj kako da se ponaša, a pri tome ćete zanemariti činjenicu da se i vi ponašate isto kao ona tj. on. Pustite da svako odlučuje o svom životu i nemojte da namećete svoje stavove drugima.

Sanjati da ste pronašli lobanju
Pronaći lobanju u snu ukazuje na sreću, uspeh i blagostanje. Pred vama je jedan vrlo povoljan period kada su ljubav, posao i porodični odnosi u pitanju. Uhvatićete sami sebe kako razmišljate o tome koliko ste zapravo srećni, te koliko morate da budete zahvalni zbog svega lepog što vam se događa.

Sanjati da ste bacili lobanju
Kada sanjate da ste bacili lobanju i da se ona razbila to implicira da imate pogrešnu percepciju stvari koje se oko vas dešavaju. Puni ste predrasuda i ne dozvoljavate da nova iskustva obogate vaš život.

Sanjati da je neko drugi bacio lobanju
Ovakav san ukazuje na to da vam nedostaje samopouzdanja i samopoštovanja. Kada biste poradili na tome i drugi bi vas više cenili.

Sanjati da razgovarate sa lobanjom
Ako ste sanjali kako razgovarate sa lobanjom to implicira da ćete morati da stupite u kontakt sa članom familije koga dugo niste videli. Trebaće vam njegova tj. njena usluga, ali će vam biti neugodno da ga/je tek tako pozovete. Plašićete se da će vas shvatiti na pogrešan način, ali nećete imati drugog izbora.

Sanjati da drugi razgovaraju sa lobanjom
Ukoliko ste u snu videli kako neko razgovara sa lobanjom to znači da ćete sresti osobu sa kojom se niste rastali u najboljim odnosima. Kada ga/je vidite vratiće vam se neka ružna sećanja, te ćete poželeti da on tj. ona nikad nije bio/la deo vašeg života.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od brojnih detalja, kao i od konteksta u kome su se odvijali.

Sanjati gusarsku lobanju
Lobanja koju viđamo na gusarskim zastavama simboliše opasnost. Trebali biste bolje da se zaštitite od konkurencije ili neprijatelja ili da osigurate imovinu od krađe, vremenskih nepogoda i sličnih situacija. Možda nećete sami izazvati problem, ali ćete sami morati da ga rešavate.

Sanjati kristalnu lobanju
Kristalna lobanja ukazuje na potrebu za razgovorom sa nekim ko vam nije blizu. Moguće je da je bliska osoba odlučila da se preseli u drugi grad ili državu. Često ste mu/joj se poveravali, ali se vaša komunikacija proredila. Ne možete putem telefona da mu/joj ispričate sve što želite. Možda biste konačno trebali da ga/je posetite.

Sanjati belu lobanju
Bela lobanja je najzastupljenija u snovima, a njihovo tumačenje može biti različito. Ukoliko ste u snu videli belu lobanju to implicira da će u vašoj porodici nastupiti teška vremena. Moraćete da donosite odluke koje vam se ne dopadaju, ali koje mogu da vas izvuku iz problema. Važno je da ostane složni i da se ne svađate u tim teškim momentima.

Bela lobanja može da ukazuje i na to da će se neki stari problemi vratiti, ali u još većem obimu. Vi ćete biti zaduženi i odgovorni za to.

Sanjati crnu lobanju
Crna lobanja uglavnom predviđa probleme na poslu. Moguće je da ćete se suočavati sa velikom krizom. Radićete mnogo, ali rezultata neće biti. Ukoliko ste zaposleni u većoj firmi, nije isključeno da će vam poslodavac dati otkaz jer nema odakle da vam isplati platu.

Sanjati malu lobanju
Mala lobanja u snovima ukazuje na to da bi vas vaše ideje mogle dovesti u velike probleme. Razmislite još jednom o eventualnim posledicama svojih postupaka. Možda pronađete bolja rešenja od onih koja su vam trenutno na umu.

Sanjati veliku lobanju
Ogromna ljudska lobanja u snovima je znak da gubite kontrolu nad vlastitim životom zato što ne želite da prihvatite pomoć drugih ljudi. Više ne znate kako da se nosite sa brigama, a stres je počeo da ugrožava vaše mentalno i fizičko zdravlje. Potražite savet i pomoć od ljudi kojima verujete, samo tako ćete se izvući iz toga bez mnogo negativnih posledica.

Sanjati krvavu lobanju
Krvava lobanja u snovima je znak da morate da povedete računa o svom zdravlju. U poslednje vreme zanemarujete simptome koje osećate. Sve pripisujete umoru i iscrpljenosti. Verovatno je to uzrok, ali ne smete da propuštate redovne lekarske kontrole, ako želite da živite dugo i srećno.

Sanjati prljavu (blatnjavu) lobanju
Blatnjava lobanja u snovima simboliše velike troškove i materijalne gubitke. Moguće je da ćete morati da izdvojite veću sumu novca kako biste rešili neki problem. Možda će vam se pokvariti automobil, te će popravka koštati mnogo više nego što ste mislili. Sa druge strane, nije isključeno da će posao u koji ste mnogo uložili ispati pravi fijasko.

Sanjati napuklu lobanju
Napukla lobanja simboliše kratkotrajne veze. Možda ćete započeti romansu koja neće biti dugog veka. Sa druge strane, sprijateljićete se sa nekim, ali vaše drugarstvo neće imati svetlu budućnost. Jednostavno ćete shvatiti da niste jedno za drugo i svako će krenuti svojim putem.

Sanjati da nosite lobanju na nakitu
Lobanja na prstenu ili privesku ukazuje na to da morate mnogo toga da menjate u svom životu. Dozvolili ste da prođe previše vremena tokom koga ste bili potpuno pasivni. Ovo je poslednji trenutak da uradite nešto dobro za svoju budućnost. Bolju priliku teško da ćete dobiti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli lobanju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lobanje

Lobanja je koštani deo glave kod kičmenjaka u kome se nalazi mozak.