Lonac – šta znači sanjati lonac?

Sanjati mali lonac
Ako u snu vidite mali lonac, to simbolizuje blagostanje. Vaš moto je da kuća nije tesna kada deca nisu besna. Među članovima vaše porodice vlada sloga i razumevanje koje čini da se osećate ponosni/om zbog uspešnog vaspitanja koje ste im preneli. Trudite se da za njih uvek imate vremena i ljubavi kako biste im na lep način ukazali na greške, a nagradili i podstakli dobre osobine.

Sanjati veliki lonac
Sanjati veliki lonac implicira da ćete se posvađati sa poslovnim partnerom. Moguće je da će svako smatrati da je dao veći doprinos preduzeću zbog čega će zahtevati dodatna priznanja i novčana sredstva. Sujeta će vas zaslepiti pa nećete videti da imate i više nego što vam je potrebno, a vaši međusobni odnosi će krenuti silaznom putanjom.

Sanjati prazan lonac
Ukoliko u snu vidite prazan lonac, to znači da ćete se razočarati. Vi ste osoba koja bi za prijatelje dala sve zbog čega vam uvek teško padne kada shvatite da vam oni ne uzvraćaju istom merom. Voleli biste da možete da stavite sebe i svoje potrebe na prvo mesto, ali tada osećate krivicu koja vas tera da se još više posvetite drugima.

Sanjati pun lonac
Sanjati pun lonac implicira da će vam postati nepodnošljivo na poslu. Verovatno ćete dobiti nove kolege koji će biti totalno drugačiji od onih sa kojima ste sarađivali, pa ćete biti primorani da se prilagođavate i da činite razne ustupke. Imaćete mnogo problema u komunikaciji zbog čega ćete jedva čekati da se radno vreme završi kako biste mogli da krenete kući.

Sanjati lonac bez ručke
Ako ste u snu videli lonac bez ručke to implicira da ćete imati brojne poteškoće tokom ostvarivanja svog cilja. Suočićete se sa raznim preprekama i izazovima koje niste mogli da predvidite. Zato ćete ih rešavati u hodu. Ako ništa drugo, iz ovakvih situacija ćete mnogo da naučite i da to iskustvo primenite u budućnosti.

Sanjati prljav lonac
Prljav lonac u snu ukazuje na to da ćete napraviti grešku koja će sa sobom povući brojne negativne posledice. To se uglavnom odnosi na odluke koje donesete u afektu ili bez prethodnog razmišljanja o njima. Moguće je da ćete napraviti neku glupost na poslu, ili da ćete svojim postupcima povrediti ili razočarati voljenu osobu.

Sanjati lonac koji je izgoreo
San u kome vidite lonac koji je izoreo od prevelike toplote to implicira da morate da pripazite na svoje ponašanje, ako ne želite da izgubite ljude koje volite. U poslednje vreme ste mnogo nervozni, te se to negativno odražava na odnose sa bližnjima. Pazite da u besu ne izgovorite nešto zbog čega biste se kasnije mogli pokajati.

Sanjati da ste razbili lonac
Sanjati da ste razbili lonac ukazuje da nekome terate inat. Može se desiti da ćete raditi nešto, ne zato što želite, već zato što drugi smatraju da niste dovoljno sposobni da to uspešno privedete kraju. Imaćete potrebu da se dokažete, ali kada iskreno sagledate situaciju, shvatićete da niste zadovoljni kao što ste mislili da ćete biti.

Sanjati da nosite težak lonac
Kada sanjate da nosite veoma težak lonac to znači da niste snalažljiva osoba i da ne znate kako da odaberete kraći put za ostvarenje ciljeva. Umesto teškog rada, ponekad samo treba razmisliti o tome kako da ga skratite i pojednostavite. Poslužite se logikom i proanalizirajte problem, tako ćete mnogo brže i lakše da odradite neke poslove.

Ako ste sanjali da ne možete ni da podignete lonac sa poda to implicira da ćete se oko nekog problema morati posavetovati sa drugim ljudima. Obratite se nekome kome verujete, sigurno se nećete pokajati. Na kraju krajeva, dve glave su uvek pametnije od jedne.

Sanjati da kupujete lonac
Kupovati lonac u snu ukazuje na to da ćete odlučiti da upišete kurs ili obuku kako biste proširili svoje znanje o nekoj oblasti. Verovatno vas ta tema dugo zanima, ali niste imali vremena da joj se posvetite. Sada ćete konačno moći da to učinite, te da u budućnosti svoje znanje upotrebite kako biste ostvarili poslovni uspeh.

Sanjati da prodajete lonac
Prodavati lonac u snu simboliše veće troškove. Možda ćete odlučiti da kupite ili renovirate kuću ili stan, promenite automobil ili zamenite kućanske aparate. Iako ste odvojili određenu sumu novca za to, ona neće biti dovoljna za sve što ste isplanirali. Moguće je da ćete uzeti zajam ili kredit, ali povedite računa o tome da uslovi budu povoljni kako vas kasnije ne bi bolela glava.

Sanjati da ste dobili lonac na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio lonac to implicira da će vas uvrediti kritika. Verovatno će poslodavac svojim komentarima na vaš rad „udariti“ na sujetu. Sa druge strane, možda će vam partner ili prijatelj sugerisati da nešto promenite u svom životu, te ćete to shvatiti na pogrešan način.

Sanjati da ste poklonili lonac
Pokloniti nekome lonac u snu ukazuje na to da će vaše reči biti pogrešno protumačene. Moguće je da ćete nenamerno povrediti ili uvrediti kolegu tj. kolegicu ili poslovnog partnera. Reći ćete nešto nepromišljeno, što bi moglo da dovede do razdora među vama.

Sanjati da ste ukrali lonac
Ukrasti novac u snu simboliše siromaštvo. Ako ne povedete računa o troškovima moguće je da ćete doživeti bankrot. Navikli ste da ne morate da razmišljate o svakom dinaru koji potrošite, ali rasipanje novca na bespotrebne stvari, dugoročno gledano, može da vam izazovu velike probleme. Naučite da štedite pre nego što bude prekasno.

Sanjati da vam je neko ukrao lonac
Ukoliko ste sanjali kako vam je neko ukrao lonac moguće je da će prijatelj da vas pita da mu pozajmite novac. Sigurno će mu/joj zafaliti za nešto veoma važno, te će se obratiti vama. Ako ste u mogućnosti nemojte da/ga je odbijete.

Sanjati da ste pronašli lonac
Pronaći novac u snu ukazuje na to da će vam se posrećiti. Moguće je da ćete neki problem rešiti bez mnogo muke i napora. Sa druge strane, nije isključeno da ćete osvojiti određenu sumu novca u igrama na sreću. Taj dobitak će vam poslužiti da „zakrpite rupe“, ali i da sebi kupite nešto o čemu dugo maštate.

Sanjati da perete lonac
Prati nešto u loncu ukazuje na to da ne smete da zanemarite kvarove u domaćinstvu ili automobilu, jer bi vas kasnije mogli koštati mnogo više. Ako nešto treba da popravite i ako to stalno odlažete, doći ćete u situaciju da je ta stvar nefunkcionalna, i moraćete da kupite novu.

Sanjati da drugi peru lonac
Ako ste u snu videli kako neko pere lonac moguće je da ćete pomoći prijatelju ili prijateljici oko velikog posla. Prijaće vam fizički rad, jer vas umni u poslednje vreme izuzetno zamara. Možda biste mogli da se u slobodno vreme posvetite nekom hobiju koji bi vam skrenuo misli sa stresa koji doživljavate na poslu.

Sanjati da perete nešto u loncu
Kada sanjate da perete odeću ili posuđe u loncu to implicira da ste prilično ekonomična osoba. Nikad ne trošite novac reda radi, nego planirate mesečnu, pa čak i godišnju potrošnju. Ovakav način razmišljanja vas je doveo do toga da ne morate da mislite o tome kako ćete da preživite.

Sanjati da drugi peru nešto u loncu
San u kome vidite kako neko nešto pere u loncu ukazuje na to da ćete upoznati veoma škrtu osobu. Reč je o nekome ko ne voli ništa da deli i ko se trudi da sakrije koliko ima novca. Nećete tražiti uslugu od njega tj. nje jer znate da biste morali višestruko da je vratite. Štaviše, ova njegova tj. njena osobina će zaseniti sve ostale dobre koje poseduje, pa ćete se verovatno distancirati od takve osobe.

Sanjati da bacate lonac
Bacati lonac u snu znači da ste umorni od svakodnevnih obaveza na poslu i kod kuće. Ponekad vam se čini da vam je 24 časa dnevno malo za sve što morate da uradite. Možda biste trebali da sa nekim podelite zadatke, na primer, da malo više angažujete ukućane oko svakodnevnih poslova ili da se obratite kolegi za pomoć oko nekog važnog zadatka.

Sanjati da drugi bacaju lonac
Ovakav san ukazuje na to da će vas iznenaditi nečija lenjost. Shvatićete da osoba za koju ste uvek mislili da je organizovana, uredna i vredna, potpuno suprotno od toga. Možda će vas pomalo i razočarati njegov tj. njen način razmišljanja, ali se nećete obazirati na to jer od njega tj. nje ne zavisi niti jedan segment vašeg života.

Sanjati da gađate nekoga loncem
Ukoliko ste sanjali kako ste tokom svađe nekoga pogodili loncem to implicira da ste napeti i nervozni i da ne znate kako da kanališete negativnu energiju. U poslednje vreme ne možete sami sa sobom, a kamoli sa drugim ljudima. Vreme je da razmislite o tome šta vam se dešava i da počnete da rešavate taj problem.

Sanjati da vas neko gađa loncem
Ako ste sanjali kako vas neko gađa loncem moguće je da osećate grižu savesti zbog nekog postupka. Verovatno ste nedavno kazali ili uradili nešto čime se sad ne ponosite. Ukoliko ste uvredili dragu osobu, zamolite ju da vam oprosti. Ako ste napravili neku drugu grešku, potrudite se da je ispravite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili razbili lonac, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lonca

Lonac je kuhinjska posuda koja služi za spremanje hrane.