Lopta – šta znači sanjati loptu?

Tumačenje snova sa motivom lopte može da se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili. Deca mnogo češće sanjaju loptu, nego odrasli, a istraživanja su pokazala da ovakve snove češće doživljavaju dečaci nego devojčice.

Sanjati loptu
Ako u snu vidite loptu, to ukazuje da ćete doživeti male radosti. Moguće je da ćete na prste moći da izbrojite lepe trenutke koji će vam se dogoditi u narednom periodu, ali potrudićete se da makar oni budu nezaboravni. Iako bolna, ovo će vam biti korisna lekcija u kojoj ćete naučiti ko su vam pravi prijatelji na koje uvek možete da se oslonite.

Sanjati da se igrate loptom
Sanjati da se igrate loptom označava svađu. Verovatno smatrate da vas neko zavarava pa ćete učiniti sve kako biste saznali istinu. Ne volite da vas drugi potcenjuju i smatraju manje inteligentnim/om samo zato što niste skloni incidentima. Čim procenite da neko zloupotrebljava vaše strpljenje, ljubaznost i dobrotu, u stanju ste da pokažete pravo lice i da se izborite za vaša prava.

Sanjati decu koja se igraju loptom
Videti u snu decu kako se igraju loptom simbolizuje radost i sreću. Pred vama je miran period prepun lepih trenutaka. Vreme ćete provoditi s onima koje volite, a količina stresa koju sada osećate će da se smanji. Konačno ćete moći da se opustite i da uživate u trenucima koje provodite sa dragim ljudima.

Sanjati da ste probušili loptu
Ukoliko ste sanjali kako ste slučajno probušili loptu to simbolizuje manji trošak. Verovatno će vam se pokvariti neki kućanski uređaj, ali popravka neće mnogo koštati. Druga mogućnost jeste da ćete biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu, te ćete morati da obezbedite poklon.

Ako ste sanjali da ste loptu probušili namerno to je onda znak da vas ponašanje osoba iz okruženja iritira ili frustrira. Moguće je da nemate razumevanja za partnera tj. partnerku ili on/a za vas, što se negativno odražava na vašu komunikaciju.

Sanjati da vam je neko probušio loptu
Kada sanjate da vam je neko slučajno probušio loptu to implicira da ćete ispravljati tuđu grešku. Verovatno će kolega tj. kolegica s posla da vas zamoli da mu/joj pomognete da reši neki problem, pa ćete morati mnogo da se potrudite kako biste odradili taj posao kako treba.

San u kome vam neko namerno probuši loptu ukazuje na to da u bliskom okruženju imate osobu koja vas sputava. Verovatno svaku vašu ideju ili projekat osudi na propast i pre nego što krenete u realizaciju. Moraćete mu/joj jasno dati do znanja da ste odrasla osoba i da umete sami da snosite odgovornost za svoje postupke.

Sanjati probušenu loptu
Kada u snu vidite probušenu loptu, to implicira da se vaše detinjstvo suviše rano završilo. Moguće je da su vam se izdešavala ozbiljne stvari koje su vas primorale da odrastete i da igračke zamenite oruđem za rad. Uprkos tome, vaši snovi su ostali isti pa i dalje čeznete za sigurnošću i bezbrižnošću koja vam je na silu oduzeta.

Sanjati da hvatate loptu
Ako ste u snu uspešno uhvatili loptu koju vam je neko bacio moguće je da ćete prepoznati namere neprijatelja ili suparnika i uspeti da ga/je sprečite da ih ostvari. Ukoliko ste sanjali da niste uspeli da uhvatite loptu koju vam je neko bacio to simbolizuje manje prepreke tokom ostvarenja vašeg cilja.

Sanjati da bacate loptu
Bacati loptu u snovima ukazuje na to da ste trenutno puni samopouzdanja i energije, te da ste spremni da se suočite sa velikim izazovima koji su pred vama. Samo hrabro i postići ćete ono što želite.

Sanjati da šutirate loptu
Šutirati loptu nogom u snu znači da ćete se uspešno odbraniti od tuđih napada. Moguće je da će neko kritikovati vaše ideje ili postupke, ali ćete umeti da ga/je ubedite u njihovu ispravnost. Shvatićete da mnogi ljudi razmišljaju kratkoročno i ne gledaju šta bi budućnost mogla da im donese.

Sanjati da vrtite loptu na prstu
Kada sanjate da vrtite loptu na prstu to je upozorenje da prestanete da se igrate s emocijama drage osobe. Verovatno ste počeli svog partnera tj. partnerku da „uzimate zdravo za gotovo“. On tj. ona to oseća i ne dopada mu/joj se vaše ponašanje, te je izvesno da će da vas napusti, ako se ne promenite.

Sanjati da vas je lopta pogodila
Ukoliko ste sanjali kako vas je lopta pogodila to implicira da se plašite neuspeha. Svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što krenete u njenu realizaciju. Poradite na samopouzdanju i hrabrosti i nemojte da oklevate kada treba da izađete iz svoje zone komfora. Samo tako se možete nadati većim uspesima u životu.

Sanjati da kupujete loptu
Kupovati loptu u snovima simboliše radost. Moguće je da ćete uživati u društvu onih koje volite. Neko će vas pozvati na druženje, zabavu, večeru ili neko slavlje. Bićete zaista srećni što ste okruženi dragim ljudima i to će vam pomoći da napunite baterije za izazove koji su pred vama.

Sanjati da prodajete loptu
Prodavati loptu u snovima obično ukazuje na nesporazume sa mlađim članovima porodice. Verovatno postoji generacijski jaz među vama, a ni jedna strana se ne trudi da shvati onu drugu. Kada počnete da obraćate pažnju na to šta on tj. ona voli, želi i traži, možda će vam se komunikacija popraviti. Nema dobrog odnosa bez razumevanja.

Sanjati da ste dobili loptu
Dobiti loptu na poklon znači da ćete na javi dobiti nešto što vam ne treba. Moguće je da će vam neko pokloniti stvar sa kojom nećete znati šta da radite. Nećete joj naći nikakvu upotrebnu vrednost, nego ćete je prvom prilikom proslediti nekom drugom.

Sanjati da ste poklonili nekome loptu
Pokloniti nekome loptu u snu ukazuje na to da ćete morati da sarađujete sa nekim koga ne poznajete. Trebaće vam neko vreme da shvatite kako ta osoba funkcioniše, te ćete prvih nekoliko dana biti vrlo oprezni. Kada shvatite da ste zapravo na istoj „talasnoj dužini“, posao će biti mnogo lakši i jednostavniji.

Sanjati da ste ukrali loptu
Ukrasti loptu od nekoga ili iz radnje simboliše detinjasto ponašanje, kako na javi, tako i u snu. Moraćete da preuzmete odgovornost za svoje postupke i da počnete da izvršavate svoje obaveze na vreme. Niste više u prilici da živite na tuđi račun, sada će mnogo toga od vas da zavisi.

Sanjati da vam je neko ukrao loptu
Kada sanjate da vam je neko ukrao loptu to implicira da ćete imati posla sa parazitima. Naime, neko će vam se „nakačiti za vrat“, te ćete finansirati njegove tj. njene prohteve i želje. Ma šta radili, nećete moći da ga/je se rešite. Samo ako budete vrlo konkretni i jasno kažete šta vam je na duši on tj. ona bi mogao tj. mogla odustati od vas.

Sanjati da tražite loptu
San u kome tražite izgubljenu loptu ukazuje na to da vam na javi nešto promiče. Propustili ste da primetite veliku stvar, jer ste se potpuno posvetili sitnicama koje vam smetaju. Obratite pažnju na ono što se oko vas dešava i prestanite da se bavite onim što ne možete da promenite.

Sanjati da drugi traže loptu
Videti u snu kako neko traži loptu znači da će vas bliska osoba upitati za savet ili pomoć oko nečega što mu/joj je važno. Premda nećete imati baš mnogo vremena da se bavite njegovim, tj. njenim životom, potrudićete se da mu/joj pomognete. Ipak se radi o nekome ko je bio/la pored vas uvek kada je bilo najpotrebnije.

Značenje snova sa ovakvim motivom može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste loptu u snu videli.

Fudbalska lopta ukazuje na to da ćete morati neki problem brzo da rešite. Nećete imati vremena za duga razmišljanja, jer će situacija zahtevati da delujete odmah.

Košarkaška lopta simbolizuje pozitivne promene u poslovnom ili privatnom životu. Ako ste u snu videli odbojkašku loptu to implicira da je uspeh bliže nego što ste mislili.

Kada sanjate rukometnu loptu to znači da vam je u životu potrebno više discipline. Prestanite da zbog lenjosti odlažete poslove i obaveze, tako se samo gomilaju i prave vam još veći problem.

Lopta za vaterpolo u snovima ukazuje na to da će vam trebati mnogo snage i veština da savladate zadatak koji je pred vama. Važno je da se pripremite psihički, jer neće biti lako.

Ukoliko ste u snu uspeli da prepoznate lopticu za golf to znači da žudite za luksuzom ili priznanjem da vredite. Potrebna vam je nečija potvrda da bi vam samopouzdanje poraslo.

Kada u snu vidite loptu za tenis to znači da vam je potreban mir i odmor. Ako ste videli lopticu za stoni tenis to implicira da morate da prionete na posao, ako želite da vidite rezultate.

Lopta za bejzbol u snovima simbolizuje nesigurnost i manjak samopouzdanja. Vreme je da poradite na svojim kompleksima. Lopta za ragbi tj. američki fudbal u snovima ukazuje na to da morate da budete mnogo lukaviji, ako želite da nadmudrite neprijatelja. Nije vreme za odmor, nego za akciju!

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili se igrali sa loptom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lopte

Lopta je geometrijsko telo sfernog oblika prilagođeno sportu za koji je namenjena.