Lubenica – šta znači sanjati lubenicu?

Sanjati lubenicu
Ako u snu vidite lubenicu, to je upozorenje da budete oprezniji u izboru prijatelja. Može vam se desiti da ćete poverenje pokloniti osobama koje neće umeti da ga cene, već će ono što im priznate koristiti protiv vas i činiti da se osećate manje vrednim/om. Uvek će naći razlog da vas podsete da niste dovoljno dobri i da biste trebali da se stidite zbog grešaka koje ste napravili.

Sanjati da jedete lubenicu
Sanjati da jedete lubenicu označava da su vaše ljubavne želje uzaludne. Verovatno vam se dopada osoba koja nema nameru da se u skorije vreme skrasi što vama samo predstavlja veći izazov i motivaciju da ga/je ubedite u suprotno. Vaš odnos će biti primer igrice „toplo-hladno“ i trajaće sve dok vam ne pukne film i ne okrenete leđa.

Drugo značenje je da biste trebali da imate meru u svemu. Vi ste osoba koja ide iz jedne krajnosti u drugu zbog čega ste ili na vrhu ili na dnu. Nepoznat vam je pojam zlatna sredina zbog čega vam se često dešava da ostanete bez dinara, da u istom danu volite i mrzite partnera/partnerku, i sl.

Sanjati da drugi jedu lubenicu
Ukoliko ste u snu videli kako neko jede lubenicu to znači da ćete tuđe potrebe i želje staviti ispred vlastitih. Nekome ćete biti potrebni, pa ćete sve svoje slobodno vreme posvetiti njemu tj. njoj. Pri tome ćete zanemariti sami sebe. Ipak, morate nekad da kažete „ne mogu“, jer ne smete da zapostavite ono što je vama potrebno. Kad-tad će vam se to odbiti o glavu.

Sanjati da nekoga hranite lubenicom
Hraniti drugu osobu lubenicom u snu može da ima više značenja. Ako ste hranili nekoga koga poznajete to implicira da imate veliku želju da ga/je zaštitite od svega. Ukoliko ste osobu koju ne poznajete u snu hranili lubenicom moguće je da ćete započeti strastvenu vezu.

Sanjati da vas neko hrani lubenicom
Ovakav san ukazuje na to da vam je u životu potrebno više ljubavi i pažnje. Moguće je da ste usamljeni i da se to negativno odražava na vaše samopouzdanje. Za osobe koje su dugo bez emotivnog partnera, ovakvi osećaji su sasvim prirodni. Međutim, ako ste u braku ili vezi ne biste se trebali tako osećati. Vreme je da o tome otvoreno porazgovarate sa svojim partnerom tj. partnerkom.

Sanjati da sečete lubenicu
Seći lubenicu u snu ukazuje na to da je vreme da naučite da razmišljate praktičnije. Skloni ste dubokim analiziranjima svega i svačega i to vam oduzima mnogo vremena. Često su najjednostavnija rešenja zapravo i najbolja. Zato morate da smanjite proceduru po kojoj donosite odluke o svakodnevnim stvarima. Velike odluke donosite kao i ranije, ali nemojte se zamarati baš svakom sitnicom koja vam se trenutno u životu dešava.

Sanjati da drugi seku lubenicu
Ako ste u snu videli kako neko seče lubenicu to implicira da ćete neke osobe potpuno izbaciti iz svog života jer loše utiču na vas. Shvatićete da vas njihova negativnost icrpljuje i da ne želite da se družite s „emocionalnim vampirima“. Verovatno ćete se nakon takve odluke osećati mnogo bolje i opuštenije.

Sanjati da kupujete lubenicu
Kupovati lubenicu u snu znači da ćete uskoro sresti osobu koju dugo niste videli i da ćete odlučiti da se nađete na kafi ili ručku. Tokom razgovora ćete evocirati zajedničke uspomene iz prošlosti i sećati se lepih i bezbrižnih trenutaka koje ste skupa proveli. Ukoliko je reč o bivšem partneru tj. partnerki nije isključeno da će se javiti i neke emocije. Ipak, nećete se vraćati na to, jer da je vaša veza valjala bili biste i dan danas zajedno.

Sanjati da birate lubenicu
Birati lubenicu u snu može imati dva značenja. Jedno je da će vas privući osoba koja je potpuno drugačija od vas. Shvatićete da je izreka „suprotnosti se privlače“ ipak istinita. Drugo značenje sna  u kome birate lubenicu je da ćete morati da odustanete od projekta koji vam oduzima mnogo vremena, a ne donosi rezultate kako biste se posvetili konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi biraju lubenicu
Ovakav san znači da ćete važnu odluku prepustiti drugoj osobi. Moguće je da će partner tj. partnerka odlučivati o promenama u vašem  životu. Nije isključeno da ćete kupiti nekretninu ili se preselili u drugi grad ili državu, ali ne baš svojom voljom.

Sanjati da prodajete lubenicu
Prodavati lubenicu ukazuje na to da će vam neko vratiti dug. Verovatno ste shvatili u kakvoj je finansijskoj situaciji ta osoba, te se niste ni nadali da ćete dobiti svoj novac. Međutim, vratiće vam pozajmicu kada vama bude bilo najpotrebnije.

Sanjati da vam je lubenica ispala iz ruku
Kada sanjate da vam je lubenica ispala iz ruku to je znak da ste obuzeti negativnim emocijama. Verovatno vam se u poslednje vreme dešavaju neke loše stvari, te ste postali anksiozni ili depresivni. Setite se izreke „kako zračiš, tako i privlačiš“ i počnite da na život gledate iz drugog, pozitivnijeg ugla. Potrebna vam je samo sveža perspektiva da bi se sve okrenulo na bolje.

Sanjati da je lubenica ispala nekom drugom
Videti ovakav prizor u snu ukazuje na to da biste trebali biti blaži prema bliskim ljudima. Jasno je da ih svojim kritikama želite usmeriti na pravi put, ali ponekad ste previše strogi. Vaše ponašanje ih ne uči lekciju, nego dovodi do toga da se još više udaljavaju od vas.

Sanjati da ste bacili lubenicu
Baciti lubenicu u snu, na žalost, nije dobar znak. Često simboliše brigu, patnju i gubitke. Verovatno će se ostvariti ono čega se dugo plašite, a vi nećete moći da uradite ništa kako biste to sprečili. Skupljajte snagu jer će vam u narednom periodu biti veoma potrebna.

Sanjati da drugi bacaju lubenicu
Ako ste u snu videli kako neko baca lubenicu to implicira da ćete u bliskoj budućnosti tešiti dragu osobu. Neko od vaših bližnjih će doživeti nešto loše, a vi ćete biti uz njega tj. nju dok god bude bilo potrebno. Svojim savetima ćete ga/je ohrabrivati, a šalama i neobaveznim razgovorima pokušavati mu/joj misli usmerite na neku drugu, vedriju stranu.

Sanjati da sadite lubenice
Saditi lubenice u snu ukazuje na to da ćete upoznati osobu čiji karakter, izgled i ponašanje će vas oduševiti. Već na prvi pogled ćete pomisliti da je to vaša srodna duša. Problem nastaje ako već imate emotivnog partnera, a ne možete da prestanete da mislite na drugog tj. drugu. U tom slučaju budite pošteni prema onome tj. onoj koji/a vas voli i priznajte da vam se dopada neko drugi.

Sanjati da drugi sade lubenice
Videti u snu kako neko sadi lubenice znači da ćete biti u prilici da nekome pomognete, ali ćete se dvoumiti da li da to učinite, s obzirom na to da je on tj. ona vas odbio/a u prošlosti. Nemojte da budete zlopamtilo, nego poslušajte vlastitu savest.

Sanjati polje zasađeno lubenicama
Polje zasađeno lubenicama u snu može imati dva značenja. Osobama koje su duže vreme bez emotivnog partnera san ukazuje na to da im se ne dopada u šta su se pretvorili. Verovatno niste baš najzadovoljniji načinom na koji se vaša ličnost s godinama menja. Za one koji su u braku ili vezi ovakav san simboliše veliku povezanost sa partnerom tj. partnerkom. Vaša veza je toliko jaka da ne postoji izazov ili prepreka koju ne možete zajedno da savladate.

Sanjati trulu lubenicu
Trula lubenica simboliše bolest. Morate da poboljšate stanje imuniteta kako vas ne bi svaki virus zakovao za krevet. Počnite zdravije da se hranite i više vremena provodite na otvorenom prostoru. Nemojte da izbegavate šetnje, trčanje ili rekreaciju zato što ste lenji. Sve to doprinosi boljem zdravstvenom stanju. Za bolesne trula lubenica simboliše skoro ozdravljenje.

Sanjati nezrelu lubenicu
Nezrela lubenica ukazuje na to da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Verovatno se dugo radujete tome, ali ćete se razočarati kada shvatite da to nije ono što ste vi želeli. Možda ćete kupiti nešto što ne opravdava svoju cenu ili nećete biti srećni kada ostvarite svoj cilj.

Sanjati lubenicu neobičnog oblika
Ako je lubenica koju ste u snu videli bila nenormalno velika ili imala oblik u kakvom je do sada niste videli to znači da biste se više trebali fokusirati na stvari koje kod svog partnera tj. partnerke volite, a ne na one njegove tj. njene osobine koje vas nerviraju. Setite se zašto ste se na početku zaljubili u njega tj. nju!

Sanjati koru od lubenice
Kora od lubenice u snu ukazuje na emocionalnu iscrpljenost. Odnos sa bliskom osobom vas u poslednje vreme umara. Ne znate više na koji način da mu/joj priđete i čini vam se da je sve što radite pogrešno. Ne nailazite na saradnju sa druge strane. Ako ova situacija potraje to bi moglo trajno da ugrozi vaše odnose.

Sanjati košpice (semenke) lubenice
Semenke lubenice u snovima, na žalost, nisu dobar znak. Često ukazuji na rasprave i konflikte unutar porodice. Moguće je da vam je komunikacija trenutno vrlo loša i da ćete morati mnogo da se trudite kako bi se popravila. Pokažite razumevanje i spremnost na kompromis, te će se vaši odnosi popraviti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili jeli lubenicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lubenice

Lubenica je povrće iz porodice tikvi koje se smatra voćem i sadrži veliki procenat vode