Ludak – šta znači sanjati ludaka?

Sanjati ludaka
Ako u snu vidite ludaka, to je upozorenje da će vas neko u stvarnosti prevariti. Moguće je da će osoba sa kojom ste bili veoma bliski izigrati vaše poverenje nakon čega će se ponašati kao da se ništa nije dogodilo. Svaki vaš pokušaj da mu/joj stavite do znanja da ste ljuti i razočarani će proći neuspešno pa ćete i sami početi da se pitate da li preterujete.

Sanjati da ste ludak
Sanjati da ste vi ludak implicira da se ne snalazite u sredini u kojoj živite. Ovo se posebno odnosi na vas ukoliko ste skoro promenili mesto boravka ili posao. Pošto ste oduvek insistirali na korišćenju zdravog razuma, nećete pristajati na kompromise samo da biste se uklopili, makar po cenu toga da vas smatraju čudakom.

Sanjati da se raspravljate sa ludakom
Kada se u snu raspravljate sa ludakom, to ukazuje da je vaš trud uzaludan. Može se desiti da ćete pokušati da ubedite osobu do koje vam je stalo da postupi u svom najboljem interesu, ali on/a će odbijati da vas posluša. Radiće sve kako mu/joj drugi kažu dok će vaše namere pogrešno protumačiti i ozbiljno vas uvrediti.

Sanjati da se drugi raspravljaju sa ludakom
Ukoliko ste sanjali kako se neko raspravlja sa ludakom to implicira da ćete pokušati da ubedite dragu osobu da odustane od neke ideje ili plana, ali vam to neće poći za rukom. Trudićete se da mu/joj dokažete da će time najviše naštetiti sebi, međutim, neće vam dozvoliti da ga/je ubedite u to. Kada napokon shvatite da svako ima pravo da upravlja svojim životom onako kako želi, povući ćete se i nećete više iznositi svoje mišljenje.

Sanjati da vas je neko optužio da ste ludak
Ovakav san znači da vas negativne emocije zaslepljuju. Mržnja prema nekome ili želja za osvetom su trenutno vaši pokretači.  Međutim, upravo vas to sprečava da vidite lepe stvari koje vam se u životu događaju. Zbog tih ružnih osećaja svakodnevno pored vas promiču pozitivni trenuci. Vreme je da poradite na tome, kako ne biste došli u situaciju da se kajete zbog svog načina razmišljanja i postupaka.

Sanjati da ste nekoga optužili da je ludak
Optužiti nekoga u snu da je ludak ukazuje na to da biste trebali imati više razumevanja za ljude koji vas okružuju. Čak i kada mislite da rade nešto pogrešno, nemojte da „nasrćete“ na njih i da ih ubeđujete da to promene. Pokažite da ima vašu podršku i savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da nekog ubeđujete da je ludak
Ubeđivati drugu osobu u snu da je ludak znači da ste previše tvrdoglavi da biste promenili mišljenje o nečemu. Imate jasan stav o mnogim stvarima i to je sasvim u redu. Međutim, problem nastaje kada vam neko argumentovano izloži drugačije mišljenje. To ne želite ni da poslušate, a kamoli da usvojite. Ako sebe smatrate inteligentnom i zrelom osobom, ove ružne navike ćete morati da menjate.

Sanjati da vas neko ubeđuje da ste ludak
Ako vas neko u snu ubeđuje da ste ludak to implicira da ćete se raspravljati sa nekim zbog različitog stava o određenoj temi. To može biti politika, religija ili nešto oko čega nikako nećete moći da se složite. Oboje ste tvrdoglavi i teško usvajate tuđe mišljenje. Ako na vreme ne prepoznate gde vaša rasprava prerasta u svađu, moguće je da će se iz toga izroditi nešto što ne želite.

Sanjati da se tučete sa ludakom
Tući se sa ludakom u snu znači da ste na javi veoma neoprezni. Povlačite poteze i donosite odluke u afektu, što nikad ne može da bude dobro. Vaši odnosi sa bliskim osobama su često napeti i loši zato što ne umete da se kontrolišete kada su neke stvari u pitanju. Prvo „zavirite u sebe“ kako biste shvatili šta je pravi razlog vašeg nezadovoljstva, a potom poradite na komunikaciji sa ljudima koji su vam bliski.

Sanjati da se drugi tuku sa ludakom
San u kome vidite kako se neko tuče sa ludakom ukazuje na to da ćete braniti pogrešnu osobu. Moguće je da će vas neko ubediti u svoju nevinost, te ćete se potruditi da ga/je zaštitite od napada sa svih strana. Međutim, kasnije ćete shvatiti da ste obmanuti i da ste trebali da proverite sve što vam je ta osoba govorila. Većinom su tp bile laži kojim vas je naveo/la da stanete na njegovu/njenu svoju stranu. Samo vi možete da sprečite ovakav scenario.

Sanjati da vas je ludak napao
Ako ste sanjali kako vas je ludak napao to implicira da biste trebali neke stvari da rasčistite sami sa sobom, pre nego što o tome razgovarate sa bližnjima. Vreme je da shvatite šta vi želite i da to kažete drugima.

Sanjati da je ludak napao nekog drugog
Videti u snu kako ludak nekoga napada ukazuje na to da ćete se boriti protiv nepravde. Trudiće se da ispravite ili poništite neku odluku koju smatrate nepoštenom. Izvesno je da će vaša borba biti uzaludna, ali ćete barem znati da ste uradili sve što je u vašoj moći.

Sanjati da bežite od ludaka
Bežati od ludaka u snu znači da ćete odlučiti da se klonete nevolje. Verovatno ćete biti u prilici da uradite nešto što oduvek želite, ali će to sa sobom povući i neke negativne posledice. S jedne strane ćete hteti da ostvarite svoj san, a sa druge će vas plašiti cena koju ćete za to morati da platite. Moguće je da ćete ovog puta poslušati razum, a ne srce.

Sanjati da drugi beže od ludaka
Videti u snu kako neko beži od ludaka ukazuje na to da bi vaše postupke neko mogao pogrešno da protumači. Moguće je da ćete uraditi nešto što se ljudima u vašem okruženju neće dopasti. Neće biti problem to što ste uradili, nego kakve je posledice to iznedrilo. Verovatno ćete morati da se pravdate pred ljudima do čijeg mišljenja vam je stalo.

Sanjati da jurite ludaka
Juriti ludaka u snu simboliše grižu savesti. Možda ste nekoga povredili ili uvredili u prošlosti, a niste zatražili oproštaj. Smatrate da sada nema mnogo smisla da se na to vraćate i nadate se da će on tj. ona zaboraviti šta se dogodilo. Oboje se pretvarate da je sve u redu, ali jedno „izvini“ bi umnogome popravilo vašu komunikaciju. Zato se ne libite da izgovorite tu reč.

Sanjati da drugi jure ludaka
Kada u snu vidite kako neko juri ludaka to implicira da ćete biti u prilici da pomognete nepoznatoj osobi. Verovatno će vam se neko obratiti za pomoć ili savet, a vi ćete se potruditi da toj osobi izađete u susret. Biće vam zahvalan tj. zahvalna do kraja života, a potrudiće se i da vam vrati uslugu koju ste mu/joj učinili.

Sanjati da se krijete od ludaka
Kriti se od ludaka u snu simboliše paranoju. Osoba ste koja često paniči zbog sitnica. Svoje probleme preuveličavate, pa ne vidite da se ljudima u vašem bližem okruženju dešavaju mnogo gore stvari. Često druge „davite“ pričama o tome šta vas muči, a ne želite da saslušate šta imaju da vam kažu. Možda je vaš problem u tome što ste egocentrik i kao takvi ne umete da funkcionišete u zajednici. Ako promenite prisutup prema životu biće mnogo lepši i jednostavniji.

Sanjati da se drugi kriju od ludaka

Ukoliko ste u snu videli kako se neko krije od ludaka moguće je da ćete rešavati tuđi problem. Prijatelj tj. prijateljica ili kolega/ica s posla će vas zamoliti da mu/joj pomognete oko nečega. Na kraju ćete samo vi na tome raditi, a on tj. ona će vas tapšati po ramenu. Nećete mu/joj ništa reći, jer ste, na kraju krajeva, sami pristali da mu/joj učinite uslugu.

Sanjati da se ljubite sa ludakom
Ljubiti se sa ludakom u snu simboliše nezadovoljstvo na ljubavnom planu. Verovatno vaš odnos sa partnerom tj. partnerkom nije onakav kakav biste želeli da bude. Problem je u tome što se niti jedno od vas ne trudi da to promeni i popravi. Ako tako nastavite razlaz je neminovan.

Kada osoba koja trenutno nema emotivnog partnera sanja da se ljubi sa ludakom to simboliše usamljenost. Verovatno biste sada pristali i na vezu sa crnim vragom samo da ne budete sami. Ipak, setite se da izreke „bolje biti sam nego u lošem društvu“ jer to itekako ima smisla!

Sanjati da udajete za ludaka
Ako žena sanja kako se udaje za ludaka to implicira da je ambiciozna i da će učiniti sve kako bi ostvarila svoje želje. Često na tom putu zanemarujete ljude koje svojim ponašanjem ili potezima ugrožavate. Kada jednog dana dođete na cilj, nećete imati sa kime da proslavite tu svoju pobedu.

Ukoliko muškarac sanja kako se udaje za luđakinju to znači da će „pasti“ na nečiji fizički izgled, a neće videti da ta osoba nema kvalitete koje on traži. Verovatno će vas zavesti neko ko, po vama, izgleda savršeno, ali iznutra nema šta da ponudi.

Sanjati da ste ubili ludaka
Ubiti ludaka u snu znači da ste odabrali pogrešan način za rešavanje nekog problema. Odlučili ste se na radikalne poteze, ali ga niste „sasekli u korenu“. I dalje će vam se s vremena na vreme javljati iste ili slične situacije. Vreme je da se odlučite na velike rezove.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli osobu koju smatrate ludakom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.